Haudattu (Buried) (2010) (Rodrigo Cortes / Ryan Reynolds)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.05.2010.

  1. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Johan oli ahdistava raina. Ei kuitenkaan vatsanpohjasta vääntävä mutta loppupuolella alkoi toimimaan kuitenkin tuntuvasti. Heh, olikohan tämä nyt se alternate ending ja se toinen kohta youtubessa... :) Ei tosiaan mieltä ylentänyt sitten missään vaiheessa, kerrankin hyvä niin.

    3,8/5
     
  2. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minuun tämä taas ei teattereissa juuri iskenyt. Toki idea on hyvä kuten toteutuskin, mutta odotin tältä paljon enemmän. En tiedä olinko salin ainut, mutta itse arvasin miten elokuva tulee loppumaan jo elokuvan alkupuoliskolla. Ihmiset varmasti jakavat eriäviä mielipiteitä oliko loppu nyt hyvä vai huono, mutta minusta se oli paras ja ainut toimiva tapa lopettaa kyseinen elokuva. Tosin käsikirjoitukseen ei olisi pitänyt lisätä niitä "luikertelevia yllätyksiä", koska se meni jo mahdottomuuksiin ja pilasi kokonaisuutta. Elokuvasta olisi myös voinut poistaa ainakin sellaiset 15-20min, sillä monessa kohtaa ei tapahtunut yhtikäs mitään. Toki joku voi arvostaa tällaista hiljaisuutta ja tapahtumattomuutta sen takia että se luo ahdistavuutta, mutta mielestäni riittävän ahdistavuuden tunteeseen ei päästy, koska kyseinen arkku oli mielestäni liian isokokoinen... Toki pienempää arkkua olisi ollut vaikeampi kuvata, mutta piruvie silloin olisi katsojallekin tullut ahtaat oltavat. Nyt katsojalle jäi ikään kuin tilaa hengittää mikä ei luonut sitä ahdistavaa tunnetta jota toivoin.

    Arvosana: 2,5/5
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ei oikein jaksanut kantaa lyhyen kestonsa ajan, ja jäi lopulta junnaamaan paikalleen. Ahdistusta poteville varmaan inhaa katsottavaa, ja tarjosi leffa muutaman maukkaan jännityskohtauksen sekä "kamera-ajon". Tehokas äänimaailma. Mutta muuten ei tarjonnut klaustrofobisia fiiliksiä ja loppu oli vähän väsähtänyt vaikkakin realistinen. Omaperäisyydestä kokonaisuutena kuitenkin plussaa, pienen tilan elokuvia kun ei enää liiaksi tehdä.

    2,5/5
     
  4. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    ihan kohtuullinen jännäri mutta 127 hourssille joka on hieman samankaltainen tämä häviää aivan 8000000000-0 ( eli 8 miljardia-nolla)
     
  5. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei ollut kaiken hehkutuksen arvoinen, mutta vähemmän
    hollywood tyyppinen loppuratkaisu sopi kyllä

    Tykille (ja toki telkkarillekin) hyvää testimatskua - miten pitkään viitsii katsella harmaata..
     
  6. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Vanhaa Sonyn premium putkitelkkua on tullut ikävöityä juurikin tämänmoisissa elokuvissa. Toinen oli Descent jonka alunperin putkitelkulla katsoinkin ja vähänaikaa sitten 1080p painoksen 47LH7000:sta. Putkitelkku saa säkkipimeässä huoneessa paremman tunnelman aikaiseksi.
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ei tämä iskenyt yhtä lujaa kuin muihin forumin käyttäjiin. Reynolds näyttelee vaihteeksi hyvin ja aika karu elokuva kokonaisuudessaan (ja synkkä heh). Ei tätä varmaan tule katseltua toista kertaa ainakaan lähivuosina, kun uudelleen katsomisarvoa ei ole juurikaan. Itseäni häiritsi myös ylitaiteellisuus, olisivat vain keskittyneet klaustrofobiseen tunnelmaan eikä alkaa pelleilemään. Juonesta voisi sanoa
    vaikka loppu oli mukavan yllättävä, ei Paulin kuolema ollut se palkitsevin ratkaisu elokuvalle. Pakko antaa krediittiä tekijöille, jotka uskalsivat kumminkin toteuttaa tuommoisen lopun.

    2/5
     
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea oli pysyä hereillä. Ei auttanut paljoa että oli yli-inhokki epänäyttelijä Reynolds pääosassa. Harvinaisen tylsä ja puuduttava ja onnistui tuntumaan vielä rutkasti oikeaa kestoaan pidemmältä. Perus 1/5