LaCinema Classic Mini HD

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Lampero, 25.11.2010.

  1. Lampero

    Lampero Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys!

    Tänään tuli hankittua otsikon mukainen laite ja heti nousi useita kysymyksiä muutaman tunnin säätämisen jälkeen. TwonkyMedia serverin kautta ei tekstitykset näy missään pätkässä mitä yritin toistaa (Divx, .mkv etc), usb-kovalevyn kautta näkyi muutamassa jaksossa. Ja myöskin kun laitoin kotikoneen kovalevyn netin yli itsessään jakoon, tekstitykset toimivat parissa pätkässä. Ja kyllä, tekstityksien tiedostomuodot ovat mallia .srt. Missä vika? Olisiko kumminkin väärässä muodossa? voisiko joku joka on jo leikkinyt kyseisen vehkeen kanssa enemmänkin, antaa neuvoja kuinka tekstitykset saa pelaamaan.

    .iso tiedostojen tukikin pitäisi ainaki pakkauksen mukaan olla mutta ainakaan TwonkyMedian kautta ei edes näytä että olisi .iso tiedostoja. Usb-kovalevyn kautta en vielä ehtinyt testata.

    Ihmetyttää suuresti tuo että TwonkyMedia serverin kautta en saanut ainuttakaan tekstitystä näkyviin. Ainoastaan joissain .mkv pätkissä mukana olleet leffan omat enkkutekstit näkyivät....

    muuten näyttää todella lupaavalta vehkeeltä. Musiikki toistui todella helposti ja hyvällä äänenlaadulla, leffat näyttivät myös hyviltä. Asennus oli myös yllättävän helppo, etten sanoisi plug & play.
     
  2. Lampero

    Lampero Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    no niin, nyt alkoi tekstitykset toimia mutta vain jos jaan kansion jossa elokuva ja tekstitys on suoraan tietokoneelta. TwonkyMedia Serverin kautta ei tekstitykset toimi vieläkään. .Iso tiedostot myös alkoivat toimia edellä mainitulla tavalla.

    Jostain syystä laite ei löytäny suoraan 2.05 päivitystä vaan piti uusimpana päivityksenä 2.04ää. USB-tikun kautta päivitys sujui helposti ja sen jälkeen laite ainakin pikaisen testauksen jälkeen alkoi toimia loistavasti. .mkv leffojenkin tekstitykset näkyivät täydellisesti. Viikonloppuna lisää testailua.
     
  3. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsotko videot tällä laitteella vai jollain toisella tältä levyltä?

    Tän tiedostotuki näyttää varsin kattavalta, joten ainakin sisäiseltä-/USB-levyltä pitäisi erilliset leffan kanssa samassa hakemistossa olevat tekstit näkyä kunhan niiden nimi on täsmälleen sama, kuin itse videotiedostolla (esim. leffa.mkv ja leffa.srt)

    ---
    Ulkoisella laitteella katsellessa:
    Twonky on ns. UPnP serveri, eli homma tehty helpoksi. Kolikon kääntöpuoli on suppea tiedostotuki.

    UPnP ei osaa näyttää/purkaa ISO-imageja, eikä osaa liittää ulkoisia tekstityksiä videotiedostoihin. UPnP on näppärä esim. ison musiikkitietokannan hallintaan, jolloin haku biisin, levyn artistin, genren ym. perusteella on helppoa.

    Unohda UPnP.

    Toimiva tapa on kytkeytyä verkon kautta suoraan halutun kiintolevyn hakemistoon. Tämä onnistuu ns. "Samba" tekniikalla "surffaamalla" levyn hakemistoon. Joillakin laitteilla onnistuu myös tehokkaamman ns. "NFS" tekniikan käyttö.

    Opastusta löytynee LaCineman/katselulaitteen/softan käyttöohjeesta.
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2010
  4. Lampero

    Lampero Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katson videot suoraan kotikoneen kovalevyltä joka on toisessa huoneessa eli siis laitan vain kansion jossa haluamani tiedostot ovat, jaetuksi kotiverkkooni.

    Tuo TwonkyMedia server on kyllä näppärä juurikin tuohon musiikin toistamiseen mutta elokuva käytössä se on täysin turha, niinkuin totesitkin. Tai no, ei turha mutta tekstityksien ja .iso tiedostojen toistamattomuus tekee siitä huonon.
     
  5. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli ilmeisesti systeemi on rakennettu näin:

    Kotikone (Twonky> UPnP?)-> Lacie -> TV

    Suosittelen joko:

    Kotikone (perus Win Samba-jako) -> Lacie (etsi kotikone verkosta,kts. Lacie ohje) -> TV

    tai

    Kopsaa/siirrä leffat Lacien levylle katsottavaksi joko helpolla Win resurssienhallinnalla tai nopeammalla, mutta hitusen osaamista vaativalla FileZilla FTP-ohjelmalla.
     
  6. Lampero

    Lampero Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Systeemi on rakennettu KOTIKONE ->LaCinema Mini HD Connect ->Onkyo TX-SR608 ->TV

    Jäi näköjään otsikosta ja tekstistä yleensäkin tuo Connect pois, eli soitin on ilman kovalevyä oleva versio.
     
  7. Lampero

    Lampero Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt tuli hankittua Network Space 2 1TB tuon Lacinema Mini HD Connectin kaveriksi. Ongelma: Tekstitykset ei toimi!!! johtuuko se nyt sitten tuosta verkkokovalevystä vai MiniHD:sta?! Tietokoneen kovalevyltä suoraan jaettuna kaikki leffat toimivat teksteineen loistavasti mutta nyt verkkokovalevyltä ei löydä tekstityksiä ollenkaan... missä vika?!
     
  8. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Osaakos tämä laite kuvasuhteen pakotuksen? Esimerkiksi digiboksilla tallenettu widescreen pätkä jossa siis pikseleitä luokkaa 720 x 576, purettu projectx:llä mpegiksi. Samsungin television sisäänrakennettu mediatoistin näyttää tuon väkisin 4:3 ja pakottaminen 16:9 ei onnistu, onnistuuko tällä? Pikaisella ohjekirjan luvulla näytti vähän huonolta?