Love and other drugs (2010) (Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 22.09.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Intohimoa tihkuva romanttinen komedia kahden itsenäisen aikuisen välisestä - mahdottomaltakin tuntuvasta – suhteesta sekä altistumisesta äärimmilleen vievään tautiin – rakkauteen. Erinomaisissa rooleissa nähdään Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 31.12.2010 (USA:ssa 24.11.2010)
     
  2. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä tuli nähtyä viime viikolla Superpäivän ennakossa. Kaltaiselleni Anne Hathaway -fanille tämä filmi toimi kyllä erinomaisesti. Rachel Getting Marriedin jälkeen tämä taitaakin olla naisen onnistunein roolisuoritus tähän mennessä. Aika lailla romanttisen komedian kaavaahan elokuva noudattaa, mutta ohjaaja Edward Zwick on lisännyt elokuvaan särmää lääketeollisuuden kritiikillä ja perus-romanttista komediaa rehellisemmällä seksin kuvaamisella. Alkupuolella jatkuva alastomuus on kuitenkin täysin perusteltua päähenkilöiden ja heidän välisen suhteensa kuvaamisessa. Elokuva onkin yllättävä näyttö Zwickiltä, joka on läpi uransa ohjannut tylsähköjä historiallisia draamoja.

    ***** (ja tuossa on siis Anne-lisää se 1-2 tähteä)
     
  3. Salarakas

    Salarakas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse näin tämän kaksi viikkoa sitten firman sponssitilaisuudessa ja en olisi kyllä ikinä maksanut tästä paria lanttia enempää. Tarina oli täysin ennalta-arvattava ja leffa ainakin puoli tuntia liian pitkä. Anne Hathaway on aivan tajuttoman kaunis ja seksikäs nainen, mutta muuten leffa oli mielestäni puolivälin jälkeen täyttä tuubaa.

    *** AH:n bonuksien kera.
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Hyvä, suorastaan laadukas romcom... vaikka loppupuoli meni jo vähän nyyhkydraaman puolelle mutta komediaakin oli mukana sen verran että romanttiseksi komediaksi tätä voinee kutsua. Pääosien esittäjistä en keksi mitään valittamista, paitsi tietysti Anne Hathawayta olisi mielellään katsellut enemmänkin Jake Gyllenhaalin sijasta.:rolleyes: (Toki naiskatsojat voivat olla asiasta eri mieltä.)

    Romantiikan ja koheltamisen ohessa tässä oli paljon vakavaakin asiaa, lääketeollisuuden toimintatavat ja parkinsonin tauti toimivat tarinassa tapahtumia yhteen sitovana liimana ja nostivatkin tämän selvästi keskivertokomedioiden ja nyyhkyromanssien yläpuolelle mainioiden näyttelijöiden avulla.

    Ihan hyvä päätös elokuvavuodelle - tämä oli viimeinen uusi leffa mitä ehdin katsomaan 2010...

    4/5 (ja ihan ilman fanituspisteitä)
     
  5. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä, minua ne friikkaavan suuret silmät jopa häiritsevät. Eukko näyttää "Black Hole Sun" -videolta.

    Katson nakuilupätkät joskus MrSkin.comista ja jätän leffan siihen. :p
     
  6. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa no minuun tämä ei todellakaan iskenyt. Tarina oli erittäin ennalta arvattava, ja muutenkin elokuvan tapahtumat olivat kuin suoraan poimittu "Näin teet mielikuvituksettoman Hollywood elokuvan" -oppikirjasta.

    Näyttelijät vetivät roolinsa keskivertoisesti, mutta mikä itseäni yllätti oli Hathawayn roolisuoritus. Mielestäni Hathawaysta näki ettei hän edes viitsinyt laittaa kaikkea peliin, jotta hänen roolihahmoonsa olisi ollut täydellisesti uskottava. Toisin sanoen tarkoitan että mielestäni Hathaway teki tässä yhden surkeimmista roolisuorituksistaan. Gyllenhaal oli kyllä omiaan niissä kohtauksissa joissa piti esittää lipevää mainosmiestä, mutta perusdraamassa mentiin perusilmeillä ilman suurempia tunteita. Elokuvan ainut loistava ja tunteikas kohtaus oli kun Hathawayn esittämä Maggie menee luennolle, jossa parkinsonin taudista kärsivät puhuvat… Kyseinen kohtaus oli aito ja oikeasti tunteita herättävä, koska siinä käsiteltiin asiaa pintaa syvemmältä, kun taas itse tarina pysytteli pinnan yläpuolella.

    Mielestäni Love & Other Drugs olisi ollut reppaasti parempi, jos Maggien sairautta olisi käsitelty enemmän, eikä vain hiukan sivuten… Näin olisi saatu enemmän tunneta peliin. Nyt elokuva jäi pelamaan puhtaasti näyttelijöiden vuorosanloilla, kun olisi voitu luoda tunnetta ilman sanoja, jolloin näyttelijöiden tunteet olisivat tulleet luonnollisemmin esille.

    Yhteenveto: Love & Other Drugs on juuri sitä liukuhihna tavaraa mitä Hollywood suotaa tasaiseen tahtiin teattereihin. Elokuvalla ei ole jälleenkatseluarvoa, ellei sitten fanita päänäyttelijöitä. Tämä elokuva jää kyllä unholaan, mutta jos jotain tästä jäi mieliin, niin tämä oli se elokuva jossa Hathaway ilkoili täydellisen nakuna moneen kertaan.;)

    Arvosana: 2/5
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Joo, minullekin joskus tulee tuo mielleyhtymä... :) Kaikkeen tottuu, ja Hathawayn tapauksessa ne silmät sitäpaitsi näyttää ilman meikkiä aika normaaleilta. (jossain paparazzikuvissa lähinnä näkyy ilman meikkiä)
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Romanttisena draaman ja komedian sekoituksena tämä oli sinänsä lajityyppinsä ihan kelvokas, alastomuuden ansiosta lähestulkoon särmikäs edustaja. Hahmojen ohessa käsitellyistä aiheista (Viagran tulo markkinoille, Parkinsonin tauti) olisi saanut enemmänkin irti, mutta nyt keskityttiin keskushahmoihin. Hathawaysta kyllä pidän ja Platt ja Azaria -kaksikkokin toimii yleensä. Huumoripuolesta vastannut Josh Gad piristi kokonaisuutta tehden perinteisen lihavan ja lapsekkaan nörtin roolin yllättävän hyvin.

    Tasapaksu romanttinen draamakomedia ei oikein saa kiinni aiheistaan, mutta toisaalta ei sorru liialliseen lässyyteenkään.

    :):):)
     
  9. LyhjeHylje

    LyhjeHylje Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva oli ihan ok, mutta alun elektroniikkaliikkeeseen sijoittuvassa osiossa pistivät pahasti silmään 40 tuuman taulutelevisiot. Vuonna 1996!
    Yritin ensin uskotella itselleni että ne olisivat taustaprojektiotelkkareita mutta lopuksi päädyin siihen tulokseen että joko tekijöiden muistikuvat 90-luvusta ovat hämäriä tai sitten he eivät vain välittäneet.
    Ja jotta ajankuva olisi mahdollisimman sekava niin samassa liikkeessä kaupiteltiin kasari-ghettoblastereita.
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Ihan kelpo romanttinen draamakomedia, josta olisi voitu melkeinpä poistaa nuo komediaosuudet. Varsinkin se huumorin takia elokuvaan kirjoitettu veli oli kokonaisuuden kannalta kohtalaisen turha. Anne Hathawayta katselee kyllä mielellään. Plussaa tosiaan tuosta alastomuudesta. Pääsi vähän yllätämään kun Anne rupes tissejään esittelemään. Oliskoos ehkä BD:n paikka... :p

    ***
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mitä helvettiä? Tässä elokuvassa amerikkalaiset harrastivat seksiä alasti, eikä rakastunut pariskunta ei peitellyt vartaloitaan aktin jälkeen. Tuollainen on varmaan vaarallista tai ainakin moraalisesti arvelluttavaa. Tässä leffassa ei myöskään ammuttu tai räjäytetty mitään.

    Juoni oli heppoinen ja ohut, lopun kuviot olivat vähän turhia. Alun kepeys muuttui lieväksi synkistelyksi, mutta sen antoi anteeksi. Näyttelijät tekivät hyvää työtä, ainoastaan se veli oli vähän päälleliimattu hahmo (vaikkakin hauska sellainen). Elokuva oli turhan pitkä, ja puolivälin jälkeen teki mieli painaa pikakaelusnäppäintä. En ole genren asiantuntija, mutta kyllä tämän nyt katsoi ihan haukottelematta. 3/5