Taloa ostamassa

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Mustikkametalli, 29.12.2010.

  1. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kyllä se on kaikkineen lähemmäs 120k avaimet käteen ja siitä puuttuu vielä se 5000m2 tontti kaikkine liittymineen.

    "Hintaan ei sisälly: liittymät, tonttikustannukset, viranomaismaksut, perustusten eristykset, salaojitus, sadevesijärjestelmät, pihatyöt tarvikkeineen, maatyöt yms."

    http://www.alvsbytalo.fi/hinnasto/
     
  2. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jos on aikaa, halua, osaamista ja energiaa, niin mikä ihme siinä on, että ei saa tehdä itse? Kaikki eivät halua mitään pakettitaloa, vaikka sillä kuinka saisi lisää lomaviikkoja ja viikonloppuna.
     
  3. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ihan sama tuli mieleen, että jos sijainti on hyvä ja kostealle savipellolla haluaa asua, niin eikö naapuripalstaa yms ympäristöstä kannattaisi kysellä?

    Ja blogi :thumbsup:
     
  4. Tirkistelijä

    Tirkistelijä Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu aika monella olevan uuden talon hinnasta aika ruusuinen kuva. Ja tuollainen avaimet käteen talo kuulostaa ideana ihan kivalta mutta yhdellä talotehtaalla käyneenä ei olisi minun valinta. Tahti on kova ja linjalla seisova elementti ei tuo yhtään rahaa firmalle. Saattaa sitä unohtua eristeitä ja nurkkia vähän tulla oiottua.

    Enkä mä ymmärrä että jos kerran taloa rakentaa niin mitä järkeä on rakentaa joku 80m2 koppero. Tietysti jos on tarkoitus kaksi vuotta asua ja rahaa tehdä niin kai siinä joku idea on mutta pitemmällä tähtäimellä kaksi lasta, koira ja farmariauto ei mahdu alle sataan neliöön.
     
  5. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Itse saa tehdä ja omasta mielestäni sitä parempi, mitä enemmän ihmiset nykypäivänä tekevät itse, koska kädentaidot alkavat olla katoavaa kansanperinnettä. Moni tuntuu kuitenkin ajattelevan, että vanhan talon kunnostaminen on lähinnä kirvesmiestöitä ja pintojen uusiksi laittamista. Lähellekään kaikkea ei voi kuitenkaan tehdä itse ja tuossakin kohteessa voisi tulla melko paljon ja kalliitakin kustannuksia töistä, joita ei voi eikä saa itse tehdä. Toki Suomestakin löytyy vielä paljon monitaitureita, jotka todellakin osaavat ja voivat tehdä lähes kaiken itse, ja heille nostan hattua. Tosin oikea monitaituri tuskin lähtisi remppaamaan tuollaista kohdetta, vaan rakentaisi pitkästä uuden talon nopeammin ja edullisemmin.
     
  6. Nomber

    Nomber Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika ruusuinen kuva tuntuu olevan remonttia suunnitelevillakin remontin kustannuksista. Ja jos vaihtoehto on ostaa n. 80 neliön vanha talo niin sitä vastaava vaihtoehto on mielestäni n. 80 neliöinen uusi talo, eikä 250 neliöinen uusi talo.
     
  7. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toi on 5-tähden hotelli verrattuna arabialla, vantaankosken kulmassa myynnissä ollutta taloa. Se myytiin tarjouskaupalla ja hinnaksi tuli 250ke. Se on vuokratontilla, ei viemäröintiä/vesikytkentöjä, sähköt kaivettava, sisällä ei käytännössä mitään käyttökelpoista. Silti se on suojeltu eikä sitä saa purkaa ja rakentaa uutta eikä sitä saa laajentaa.

    Mainitsinko jo että se maksoi 250ke ;)

    Ja yhdyn "ruusuiseen kuvaan" pakettitaloista ja varsinkin "avaimet käteen" ratkaisuista. Käsi ylös kuinka monen "avaimet käteen" talon ostaneen talon rakentanut firma on vielä olemassa? Mä tiedän ainakin kolme tapausta missä rakentaja firma on kadonnut välittömästi kun rakennusvirheitä on alkanut ilmenemään :D Se taitaa olla suomessa enemmänkin sääntö kuin poikkeus tai sitten pääkaupunkiseudulla on eri meininki kuin muualla.
     
  8. MVal

    MVal Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2003
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tuossa esimerkin talossa olisikin rakenteet kunnossa olisivat ne kuitenkin 80-luvun alun mittojen mukaiset ja tuolloinhan energia oli halpaa. Nyt 2011 suorasähkölämmitys yhdistettynä olemattomiin eristyksiin alkaa olla sietämättömän kallis yhdistelmä.

    Valesokkeli? ja rännivesien laskeminen salaojittamattoman talon seinustalle ei sekään ole nykytiedon mukaan kovin turvallinen ratkaisu.

    Minusta tuollainen talo on jo "hintansa haukkunut" ja sen kunnostaminen elinikäiseksi asumukseksi olisi ellei mahdotonta niin tuhottoman kallista.

    Jos tuohon kuitenkin muuttaa niin kannattaisi pitää varovaista linjaa remontoinnin suhteen. Ensiksi ehkäpä salaojitus ja jätevesi kuntoon, seuraavana suvena julkisivuun puuta. Sitten sähkötyöt ja kosteidentilojen kunnostus, keittiöremppaa ja pintojen fixausta. Rahanmenoa vuodesta toiseen ja asunto työmaalla, pihamaa kuin taistelukenttä ja autokatoskin tarvitsisi tehdä ym.
    Noissa kunnostushommissa helposti arvioi väärin mm.
    - rahan menon
    - aikataulut
    - oman osaamisen ja jaksamisen
    - kaverien ja sukulaisten ilmaisen avun
    - työmäärän ja ajan joka kuluu ennenkuin alkaa edes näyttää valmiilta.

    Kannattaisi vielä katsella lisää vaihtoehtoja samasta ja hieman kalliimasta hintaluokasta. Minusta tuollaisiin taloihin pitäisi määrätä pakolliseksi konsultaatio rakennusmestarin ja kirvesmiehen kanssa plus kolmen kuukauden harkinta-aika ennen kaupantekoa :thumbsup:
     
  9. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ymmärrä sitä oletusta että jos muuttaa ok-taloon niin sinne pitäis ottaa akka jäkättämään ja jotain sinappitykkejä rääkymään :hitme:
    Kai sitä on poikamiehelläkin oikeus asua ok-talossa...
     
  10. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä farmariautoa pidetään pihassa niin säästyy kämpässä neliöitä muuhun :thumbsup:
     
  11. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tässä päästiin taas siihen surulliseen tosiasiaan että "Jos rakennetaan niin rakennetaan sitten ISO TALO"... turha se on säästellä kun kerran rakentaa. Tosiaan vaihtoehtona 80m2 talolle on 80m2 talo. Kannattaa muistaa että tuolla 69.000 eurolla saa pk-seudulta, jotain, ehkä 15-18m2 yksiön kerrostalosta, joka on yhtä huonossa kunnossa kuin tuo talo. Lienee aivan turha ehdottaa laajennuksia ja isoja taloja kun ostajalla on kiikarissa juuri tuon kokoinen asumus. Ja tosiaan, samanlaisen, vaikka nyt tuollaisen lautahökkelin rakentaa takuulla halvemmalla kuin mitä tuo maksaa aivan PERUSKUNNOSTUKSINEEN. Eli ehdotonta on esimerkiksi salaojituksen, patolevyjen jne. asentaminen ja takuulla myös jossain määrin rungon uusiminen kun tuota sokkelia katsoo.

    On ihan naurettavaa ettei jossain Vehmersalmella muka ole tontteja myynnissä muualta kuin järvenrannalta. Takuulla esimerkiksi tuon asumuksen naapuritontilta/-tilalta pieni määräala lohkeaa ykköstuhansilla ja Vehmersalmen kunnalta veikkaisin rakennusluvan/-poikkeusluvan heltiävän mikäli joku vain sinne tahtoo rakentaa.

    Mutta joo, päätös on käsittääkseni jo tehty, turha täällä on vaihtoehtoja kait enää ehdotella edes. Toivon hartaasti ettei talo osoittaudu hometaloksi ja terveys + rahat säästyvät. Itse tarjoaisin tuosta talosta tontin markkinahinnan, mitähän se lienee? Ehkä jotain 34.000 euroa kannattaisi tarjota, ihan hatusta vedin. 4 vuoden odottelun jälkeen sekin myyjästä varmaan tuntuu hyvältä diililtä. 60ke tarjoukselle nauretaan hysteerisesti ja otetaan rahat äkkiä pois hullulta.

    Se mitä kritiikkiin tulee niin tällä palstalla sitä saa aika helposti ja jos tänne kirjoittelee, varsinkin jotain tällaista, on mielestäni oltava valmis ottamaan mitä tahansa kritiikkiä vastaan. Jos ei, ei kannata kirjoittaakaan. Mistä tahansa löytyy paljon kommentoitavaa ja haukuttavaa kun kävijämäärät ovat niinkin suuret kuin täällä, sain itsekin talothreadissa kommenttia että 25m2 keittiö on aivan liian pieni kun siellä ei mahdu kunnolla tarjoilemaan vieraille. Me kuitenkin 4-henkisenä perheenä mahdumme siellä syömään ihan varmasti, teemmekin taloa itsellemme. Itse arvostin kritiikistä eniten kaikkea mahdollista haukkumista ja negatiivista mitä talosuunnitelmaamme kohtaan sain. Talosta tuli noin vuoden suunnittelulla ja DvdPlazan yhteistyöllä mielestäni erittäin paljon toimivampi ja parempi kuin jos olisin suunnitellut sen yksin.

    EDIT: Inskakos se vai kuka tuossa mainitsi jätevesihuollosta. Siitä tulee siis PAKOLLINEN kuluerä joka on lienee ainakin 10000e++ kustannus parin vuoden sisään.
    http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/talous/22224.html
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2011
  12. Hegster

    Hegster Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vanha talo on siinä mielessä uutta parempi että muuttamaan pääsee heti eikä kaikkia remontteja tarvii heti tehdä. Edellyttäen tietenkin että itse kunnostaa, vanhan kunnostuttaminen muilla menee jo sitten idioottien touhuksi...

    Tuossakin talossa itse laittaisin ensin salaojat ja sitten mahdolliset kosteusvauriot kuntoon. Tuo salaojien kaivuu antaa kyllä hyvin osviittaa missä vauriot mahdollisesti ovat. Ei se aina ole sanottua että jos talo on vanha se on kastunut...

    Ostovaiheessa heti kaikki mahdollinen ammattiapu käyttöön! Suunnitelkaa valmiiksi millainen talo tuosta tulisi ja selvitelkää hiukan materiaalikustannuksia. Suorasähkökin on ihan hyvä lämmitys kun satsaa kunnon ilmalämpöpumpun kaveriksi
     
  13. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ilmalämpöpumpun vaihtaisin kylläkin isoon varavaan takkaan.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itse ottaisin molemmat, ja olenkin ottanut. Nytkin on ulkona yli -20 astetta ja talo (n.170 n2) lämpiää mainiosti leivinuunilla ja ilpillä.

    Onhan se vanhan talon ostaminen aina vähän arpapeliä, mutta niin tuntuu välillä olevan uusienkin ostaminen, mikäli tuttujen juttuja on uskominen. Oma talo on vuosimallia -79 ja katto piti uusia heti seuraavana kesänä muutaman reiän vuoksi. Onneksi mitään isoa vahinkoa ei ollut tullut. Viisi vuotta asumista tulee täyteen keväällä.

    Sen lisäksi on pitänyt tehdä vain pintaremppaa, mikä on kohtuullisen edullista.

    Salaojia ei ole ja sokkelikin on valesokkeli, mutta onneksi tönö on selkeän kummun päällä ja maa hiekkamaata, jonka pitäisi vesi imaista nopsasti. Näin ainakin kerrotaan.

    Yksi asia, josta itse pidän vanhoissa taloissa on se, että piha on yleensä nätti ja hyvin kasvanut. Uusissa taloissa ottaa muutaman vuoden, että saa pensasaidat yms. semmoisiksi kuin ne on tarkoitettu.
     
  15. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    ILP taitaa alle -20 C:n mentäessä lämmittää käytännössä vain suoralla sähköllä.
     
  16. Kumustelija

    Kumustelija Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2009
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä miksi, mutta tuli ihan mieleen saksata autoja tuovat jobbarit "Joo tämä on ollu sokeella papilla saaressa, hyvin pidetty ja vähän ajettu"! :D

    Omasta puolesta voin sen verran kertoa, että oletteko miettinyt miltä se itse arki tuntuu remontin keskellä? Monelle rakentajalle/remontoijalle varmasti ihan tuttua, kukaan ei siitä ole vielä mainunnut joten ehkä olisi hyvä kertoa myös siitä.. kaikki sitä "ihanuutta" ei ole kokenut, eikä varmasti osaa sitä kuvitella..

    Asun emännän ja koiran kanssa opiskelija-asuntolassa, tänne tehtiin kylpyhuone/wc remontti.. Voi sitä pölyn ja roskan määrää mitä oli pari kuukautta, puhumattakaan siitä että ei ollu wc:tä tai kylppäriä käytössä.. Jos itse olisi sitä tehnyt, olisi remontti voinut kestää pidempäänkin. Missä te meinaatte tehdä nuo toimet kylpyhuone remontin aikana? Naapuriakaan ei taida olla lähellä? Tai entäs keittiö remontti? Yllättävän paljon vaikeuttaa elämää.. Varsinkin jos/kun on useampi paikka auki ja rakennusvaiheessa, on aika tuskaa.. Joka paikka täynnä tavaraa, työkaluja, roskaa, pölyä..

    Itse ainakin olen sen verran mukavuuden haluinen ettei tuommonen innosta. Eikä se kaikille olekkaan esteenä tai haittaa millään muotoa kunhan vain tiedostaa asian. Aion itsekkin rakentaa talon tässä lähitulevaisuudessa. Tai pakettihan se on mutta sisätöiden osalta.. Siinä ainakin tietää mitä tuleman pitää, aikataulu saattaa venyä, mutta eipähän tule ainakaan mitään suurempia yllätyksiä, mitä vanhan kunnostuksessa mahdollisesti tulisi.
     
  17. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, juurikin näin, 2v takaperin ostettiin -74 vuosimallin 80m2 rivarikolmio maaliskuun alussa ja uusiksi meni kokonaan pesuhuone+sauna+keittiö ja muuten vain kaikki pinnat. Remontti lähti hyvin käyntiin kun asuttiin silloin vielä vuokralla toisaalla ja illat+viikonloput tehtiin remonttia, kaikki muu tehtiin itse ja talkoilla paitsi sähköt+putket ja vesieriste sekä laatoitus. Homma vaan eteni liian hyvin ja irtisanottiin vuokrasopimus päättyväksi kesäkuun alkuun...

    Viivästyksiä alkoi tulla tämän jälkeen, tottakai, IKEA keittiötä odoteltiin melko pitkään mutta onneksi keittiö "valmistui" toukokuun viimeisellä viikolla.
    Kun muutto tuli eteen "valmista" oli vain kaksi makuuhuonetta eli isosta kaksiosta kaikki kalusteet piti tunkea näihin kahteen makuuhuoneeseen ja olohuoneen nurkkaan... Sauna oli edelleen aukirevittynä, olohuoneen lattia vasta puolessavälissä valmista, eteinen täysin auki revittynä etc.

    Voin kertoa että hieman oli tuskaa asua siinä rakennuspölyn työkalujen, huonekalujen ja remppamateriaalien sekamelskassa missä ei voinut ottaa aamulla unissaankaan kahta askelta potkaisematta varpaitaan johonkin tai astumatta jonkin päälle.. Parikuukautta oli yhtä helvettiä ja kun kaikki pinnat oli viimein valmiita ja sauna valmiina putos työkalut aika nopeasti käsistä ja vieläkin on esim. olohuone listoittamatta ja keittiön yläkaappien päälliset viimeistelemättä ym. eikä pienintäkään kiinnostusta kyseisten pikkujuttujen tekoon ole ollut tähänpäivään mennessä..

    Eli onnea tosiaankin matkaan jos tuollaisen pommin joku ostaa ja meinaa muuttaa sisällekkin seuraavan viiden vuoden aikana :thumbsup:
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Käytännössä juu. Sen vuoksi voikin kovalla pakkasella käyttää huoletta myös sähköpattereita apuna, jos tarve tulee. Kuitenkin ilppiä kannattaa käyttää pattereiden kanssa, jos se on vain mahdollista, koska se lämmittää tasaisemmin (säästö) ja levittää leivinuunin lämpöä paremmin (lisää säästöä) ja kun ulkona ilma lämpenee alkaa säästöä taas pikkuhiljaa tulemaan COPin kasvaessa.
     
  19. Hegster

    Hegster Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä juuri tarkoitin että kannattaa satsata pari tonnia kunnon pumppuuun. Esim oma toshiba tekee vielä -25 pakkasilla 1.5 coppia
     
  20. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on kyllä totta. Itsekkin olen harkinnt ILP:n hankkimista osittain myös siitä syystä, että vanhassa talossa lämpötilaero katon ja lattinrajan tuntumassa on huomattava. Erityisesti kun kylmällä ilmalla lämmittää puulla. Olisi mielenkiintoista testata, riittääkö ILP pitämään talon ylläpito lpt:n plussan puolella ilman yhtäkään sähköpatteria.

    Eli nyt ylläpitolämpö vie tasaisesti n. 1 kWh. Jos nyt oikein käsitin, niin RM:ssä testatulla Toshiballa tulisi -20:ssä teoriassa n. 2,4 kW teholla lämpöä mutta maksaisin sähköstä 1kWh:n mukaan. Noin siis periaatteessa, vai menikö ihan kiville? Siltkään en ole vakuuttunut että laite maksaisi itseään takaisin elinikänsä aikana.

    edit: hupelle myös replynä tuo alempi kappale. Ja on kokeiltu pöytätuuletinta. Ei toimi käytännössä kovin hyvin ainakaan omassa talossa. En tosin tiedä toimisiko ILP vielä huonommin.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2011