Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

  1. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Ei ole, ei riitä. 36 dB okt on minimi alipäästöjyrkkyys mikä pitää kaikissa tilanteissa paikantumattomassa monobassokaiuttimessa olla suodatusta.

    2. Ei ole, ei riitä ilman avustinlaitteita. Av-vahvarien suotimien jakopisteet eivät ole oikeita. Suotokäppyrässä pitää olla daivia jakotaajuudella -6 dB eikä av-koneitten -3 dB. Av-vahvarin suotimilla ei tule akustisesti oikeanlaisia jakoja.

    3. Kaikki käyttäjät joilla on aivot. Av-vahvareitten LFE-suodatus muuttuu jakotaajuksien mukana tai on aina liian matala. Monikanavainen inputti takaa oikean toiminnan, on täydellisen riippumaton syöttävän laitteen omituisuuksista ja mahdollistaa erikoisempien ekvalisaattori- ja prosessorikytkentöjen tekemisen myöhemmässä rappiotehokäyttäjävaiheessa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2010
  2. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pyh.:D
    Lukeudutko edes käyttäjiin, joilla on itsellään Genelecit+genelecin subi, ja muita subbareita vertailtuna Geneleciin? Muutoin kuin tietokoneen lisukkeena?:rolleyes:
    Superminilähikenttämonitoreita kera maitopurkkisubin ei kelpuuteta.
    Eikä kuulokkeita.

    Ja edelleenkään en sano, että Genelecin subbarit eivät olisi hyviä. Pirun ylihintaisia vain. Kuten kaiketi monet parjaamasi HE-hörhökoneetkin. Samaa äänenlaatua kun saa halvemmallakin? Myös subeissa.
    Katso tuolta mittaukset-osiosta niitä elintärkeitä subien mittaustuloksia; eikös niillä, ja ainoastaan niillä ratkaista laitteiden absoluuttinen paremmuus?:rolleyes:
     
  3. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toyotankin saa halvemmalla kuin Bemarin ja molemmat ovat varmasti hyviä, kulkemiseen paikasta A paikkaan B.
    Itse olen vanhemmiten laiskistunut metsästämään sitä parasta soundia parhaalla hintalaatusuhteella ja panostan hyvään laatuun ja maksan mielelläni siitä hieman extraa. Ei ensinnäkään kiinnosta olemaan beta-testaajana kaikenmaailman "tilaa täältä ja saat parasta halvalla" vehkeille ja taistella mm. takuuasioiden kanssa myöhemmin. Läheltä kun ostaa ja vieläpä kotimaista, voi luottaa sekä laatuun että takuun toimivuuteen. Onhan tuo nähty tälläkin palstalla, ensin oli Dalit(?), sitten JPW:t, sitten jotkut muut ja nyt kai jotkut Wharferdalet ja niitä tilaillaan mitä ihmeellisimmistä paikoista ja vertaillaan vaikka sun mihin. Genelecin omistajat ovat olleet tyytyväisiä aina, eikä paljon vaihdella tarvitse. BK, SVS:t, Monolith jne. ketjut ovat täynnä kaikenlaista kommenttia miten homma ei pelaakaan kuin elokuvissa ja takuu ei tunnu toimivan. Genelec-ketjussa en ole nähnyt ainottakaan valittajaa, että OMISTAJA valittaisi äänenlaadusta tai laadusta. Ainoastaan köyhät kitisijät valittavat että voi voi miten on kallista ja ameriikasta sais niiiiiiiiin paljon halvemmalla paaaaaaaaaaaljon parempaa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2010
  4. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tottakai oma auto on aina parempi!

    Aika harva yhtään pidempään hankintaa ja kokonaisuutta miettiväkään on itkemässä, että on käynyt kuuntelemassa 20 eri settiä joista valitsi parhaat hintaan x ja ovat ihan paskat. Jos ostaa silmät kiinni mitä tahansa tai kuvittelee ostavansa jotain muuta, niin voi pettyä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2010
  5. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla ei ole tällä hetkellä kaiuttimia, koska minulla ei ole edellytyksiä kaiutinkuunteluun.

    "Tietokoneen lisukkeena" on halventava ja vähättelevä ilmaisu mikä viittaa ilmeisesti ns. pöytämittakaavan kompaktiasennukseen? Nykyajan ohjelmalähde audiolle ja videolle on tietokone oli systeemin mittakaava mikä tahansa.

    Mittausosiossa ei käsitellä ed. viesteissä esiin otettuja asioita. Siellä ruoditaan etupäässä raakaa SPL-kykyä.
     
  6. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin...meillä kaikilla on omat rajoitteemme....:weep:
    Varakkaat ostavat useasti tuotteen myös statusarvon perusteella(Mercedes, bang&olufsen jne..) ymmärtämättä tekniikasta höykäsen pöläystä. Saati että vertailisivat tuotteita itse.
    "Se vain yksinkertaisesti on hyvä, on sen oltava? onhan?? Tsekkaa hintalappua, jos et usko.":p
     
  7. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    No mutta jos joku kertoo millä osa-alueella Genelec on paska, tai edes huonompi kuin joku muu, jos (korkeampaa) hintaa ei oteta huomioon? Takuulla parempia vaihtoehtoja on olemassa, sitä en kiellä, mutta jos pysytään nyt kuitenkin järjellisissä budjeteissa. Mikä oikeasti on se vika miksi genelec on paskaa, kuten tässä threadissa annetaan rivien välissä ymmärtää? Edelleen: Hintaa ei oteta nyt huomioon. Eikä todellakaan tarvitse olla rikas, hankkiakseen Genelecit.
     
  8. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Veikkaan, että jos sokkotesti järjestettäisiin esim. Genelec 7070, Monolith ja joku SVS niin tuskin Gene erottuisi joukosta millään tavalla :rolleyes:
     
  9. tuplaturpo

    tuplaturpo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2006
    Viestejä:
    273
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uskoisin se hinnan juuri olevan syynä, eli geneistä ei lähde painetta/ulottuvuutta samalla tavalla kuin jostain samanhintaisesta muusta subista esim. svs/velodyne (velokin tosin jo tyyriimmästä päästä)

    E: Selventääkseni, Koko/teholuokassa genelec varmasti yksi parhaimpiansa
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ja muulla ei ole merkitystä?
     
  11. HaHa89

    HaHa89 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.12.2010
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tulipa ostettua tuossa päivä ennen jouluaattoa itselleni 8250 genet. Sitä GLM:ää ei vielä ole mutta tuollaisenaankin niin ai että =) Oon kyllä enemmän kuin tyytyväinen.
     
  12. samppasamppa

    samppasamppa Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläs aiheutti keskustelua... Taidan taipua 7070:n puoleen. Ehkä hitusen ylihintainen, mutta juuri tuon yhteensopivuuden vuoksi ajattelin luottaa.

    Hieman vielä mietin noita kaiuttimien kokoa. Periaatteessa rahkeet riittäisivät vaikkapa 8050, mutta menisi ehkä vähän hukkaan noin pienessä kämpässä?

    Mutta mitä esivahvistinta suosittelisitte vaikkapa 8040:n kanssa?
     
  13. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunhan siinä on balansoidut lähdöt, ja täyttää muutoin toiminnoiltaan tarpeesi. Muutoin on ihan sama, minkä hankit. Vahvistimissa ei ole äänenlaadullisia eroja. Näin olen itseä viisaammilta saanut oppia.:rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2010
  14. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
  15. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Halvemmasta päästä Yamaha rx-v667.

    niponipo, on se esivahvistin
     
  16. pterho

    pterho Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun olen pitkällä sairaslomalla, on vihdoinkin aikaa laittaa kotiteatteriäänet kuntoon. Setti on seuraava: 5x 8040 ja 7070A. Muut laitteet ovat Arcam avp 700 ja Arcam cd 73 sekä PS3 joka toimii DVD soittimena. PS3 ja CD on kiinni kuidulla. Arcamista menee XLR lähdöillä etu ja keski kaiuttimet subbariin. Takakaiuttimet on RCA - johdoilla subbarin kautta (ei ollut sopivaa johtoa joskus ja siitä lähtien...). Kaiuttimien dipit on kaikki off ja subbarin säädöt kuten Genelecin ohjeissa kun subbareita yksi ja keskellä. Arcamin kaiutin asetukset on kaikille large ja subwoofer present. Talo on hirttä. Huoneen mitat 6 x 4 x 2.8 m ja kuunteluetäisyys noin 2.2 metriä.*

    Seuraavia asioita:*
    1. onko perussäädöt oikeat, vai pitäisikö dip'pejä muuttaa, laittaa kaiuttimien koko small jne. Arcam on täynnä jos jonkinmoisia säätöjä, joista mulla ei mitään käsitystä mitä ne tekee. Tietysti nämä kuunneltavia asioita, mutta mielipiteitä ottaisin vastaan.

    2. Keskikaiuttimen valo menee suht herkästi punaiselle jos katson keikkoja ja volumet on usein aika kovalla. Sivulla ei värit vihreästä juurikaan vaihdu, mutta senkin saa tapahtumaan. Onko jotain säätöjä? Voiko sähkö loppua piuhoista? Vai onko tuo merkki siitä, että nyt rupee kuulo olemaan todella vaarassa...

    3. Basso myös tuntuu välillä puuroutuvan. Ei iske terävästi ja tarkasti. Onko kyse säädöistä vai tilasta? Muut talossa kyllä kuulevat kun kuuntelen eli ääni menee muualle. Olisiko akustointi ratkaisu myös terävyyteen? Mistä löytäisin Turusta oikean tahon tekemään mittauksia ja ehdotuksia? Onko jollain kokemuksia Genelecin omien kavereiden mittauksista ja ennen kaikkea, onko hinta posketon?

    Kaikesta avusta vilpittömästi kiittäen,*

    ---petteri
     
  17. igid

    igid Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua tuollainen paketti tv:n kylkiäisiksi sony centeristä. Nyt kysymys kuuluu mitä eroa on sillä kytkeekö tv:n kuulokeliitännästä tulevan piuhan LFE-liittimeen vaiko noihin front-in liittimiin.

    Lisäksi jos joku osaa sanoa onko noilla pikkunamikoilla, millä säädetään noita viiveitä jotain merkitystä vai annetaanko olla siinä missä ovat.

    Pakettiin olen tyytyväinen, tosin näin tumpelolle saisi nuo ohjeet olla vähän enemmän kansankieliset.
     
  18. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos sinulla lisäbasso tekee bassojen ohjauksen niin eiköhän se puoli ole oikein. Kaiuttimien dippien oikeat asennot riippuvat kaiuttimien sijoituksesta. Sinulla ne voivat siis olla oikein tai väärin.

    Sama vika minullakin. Punainen valo kertoo kaiuttimen ylikuormituksesta. Pieni vilkahdus silloin tällöin ei haittaa mitään. Pitempiaikainen valon palaminen kuuluu myös äänessä. Soittamalla kaiutin ei rikki mene, joten kuuntele kuten itsestäsi hyvältä tuntuu.

    Bassojen puuroutumiseen auttaa sijoituksen hakeminen, akustointi ja taajuuskorjaus. Parhaaseen lopputulokseen pääsee toteuttamalla toimenpiteet tässä järjestyksessä. Myös ääneneristysratkaisut voisivat tulla kyseseen, jos äänet häiritsevät muita asukkaita.
     
  19. Larkko

    Larkko Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piuha kutketään subbarin front-in liittimiin.

    Mene Genelecin tuotetuki-sivustolle ja sieltä löytyy 85 Hz:n testisignaali. Syötä signaalia kaiutinpaketille ja säädä vaihe ohjeiden mukaan niillä subbarin kytkimillä. Vaihe on kohdallaan, kun testisignaali kuuluu lujimpaa. Laita kaikkien kaiuttimien kytkimien asento kaiuttimen sijoituspaikan mukaisiin asentoihin (löytyy ohjeista) ja säädä subbarin taso niin, että kuulostaa hyvältä ja subbari ei erotu omaksi äänilähteeksi.
     
  20. haaveri

    haaveri Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahlasin läpi melkein koko ketjun ja sain hyvää infoa Genelecin kaiuttimista, mutta muutama kysymys jäi mietityttämään.

    Olen joitakin vuosia sitten itselleni kasannut sen aikaisella budjetilla kotiteatterin, josta on jäänyt jotain jäljellekin, vaikka osan olen myynnyt pois. Tällä hetkellä löytyy AV-viritinvahvistin Denon AVR-1700, pääkaiuttimet B&W DM 602 S2 ja jotkut todellat vanhat pikkupurkit keski- ja takakaiuttimina.

    Tuosta Denonin vahvistimista löytyy preout-lähdöt kaikille muille paitsi takakanaville. Miltä kuulostaa, jos ostaisi eteen Genelecin kaiuttimet ja takana pitäisin passiivikaiuttimet? Toimiiko miten? Perse ei kestä vielä vahvistimenkin vaihtoa. Eteen olen suunnitellut joko 3 x 8030 tai 2 x 8030 ja 1 x 6010. Isommot kaiuttimet siltä varalta, että muutan aikanaan isompaan, niin ei tarvi heti olla vaihtamassa. Myöhemmin voisin sitten vaihtaa vahvarin ja ostaa taaksen pikku Genelecit... Asun kerrostaloasunnossa(26 neliötä).

    Ilman subbariakin pärjää varmaan jonkun aikaa noilla 8030 -kaiuttimilla? Lähinnä leffa-, peli- ja musiikkikäyttöön tulisivat...lähteenä ps3.