Argon 3 tilattu -Kotona oleva Yamaha arveluttaa.

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johnz, 21.12.2010.

  1. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Onneksi ei tarvitse itse välittää näistä asioista, vaan voi rauhassa keskittyä musiikista nauttimiseen.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tarkoitukseni ei ole ollut kiistää sitä, että havaittava ero on mahdollisesti ollut olemassa.

    Tarkoituksenani on ollut kyseenalaistaa se, mistä ko. ero johtuu.

    En ole sanonut, että vahvistimien välillä ei voi olla äänellisiä eroja ja en epäile, ettei moni niitä kuuleva vilpittömästi usko niiden olevan olemassa, mutta toistaiseksi en ole tälläkään palstalla nähnyt kenenkään kertoneen, että niinkin yksinkertainen asia, kuin äänenvoimakkuuden tasaaminen olisi asianmukaisesti suoritettu eli että siitä johtuvat erot olisi eliminoitu.

    Ihan yhtä vähän kuin minä voin sanoa, että missään tehtävästään asianmukaisesti selviävässä vahvistimessa ei ole eroa toiseen voit sinä sanoa, että ero ei ole johtunut eroista äänenvoimakkuudessa.

    Sinänsä, jälleen täysin eri asia, mutta tämä "kovempaa soiva kuulostaa paremmalta" -ideologiahan on osaltaan johtanut äänitteissä ns. loudness war:iin. Täysin vailla pohjaa se, että ainakin joidenkin korvaan "kovempaa soiva kuulostaa paremmalta" ei ainakaan ole.

    Mielelläni uskoisin, että vahvistimien välillä on eroja - myös muitakin kuin se, että halpis-vahvistin x ei selviä tehtävistään puhtain paperein. Sehän tarkoittaisi, että sijoittamalla lisää vahvistimeen - joka on menossa jokatapauksessa vaihtoon - minäkin saisin parempaa ääntä kotiini. Mutta pelkästää netissä esitettyyn mutuiluun "mun korvaan kuulostaa.." -perusteella en aio tehdä satojen tai tuhansien eurojen lisäinvestointeja.

    Ah ja voi, kun joskus näkisi testin, jossa kuunteluarvion perusteella esitettyjä mielipiteitä vastaavat seikat olisivat vielä mitattavissakin.

    Jos etsitään mitä tahansa absoluuttista erottavaa tekijää vertailemalla kahta laitetta keskenään, pitäisi tietenkin eliminoida sellaiset muuttujat, joista johtuvia eroja ei haluta huomioida.

    "Mä luotan mun korviin ja toi toinen kuulostaa paremmalta", ok, mutta miksi se kuulostaa paremmalta? Onko syynä äänenvoimakkuuden ero, tehovaste, DAC, hintalappu, muu..?
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2010
  3. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs luulette voisiko tämän foorumin erään merkin hehkuttamainen ja ainoaksi "tosi hyväksi" ratkaisuksi tituleraaminen yhtään vaikuttaa siihen miten ääni kuullaan avoimessa kuuntelussa siitä merkistä ja sitten muista "vähäisemmistä" merkeistä? Eihän voi vaikuttaa? :hitme:
     
  4. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitat varmaan illuusiota eli väärin tulkittua aistiärsykettä. Stereokaiuttimilla toistuttu ääni on illuusiota, koska ääni ei oikeasti tule sieltä suunnasta josta se kuulostaa tulevan.

    Tämän täytyy olla trollausta. Miten kukaan joka tiedostaa stereokuvan olevan illuusiota ei kuitenkaan kyseenalaista omia kuulohavaintojaan? Siis en tarkoita että kaikki kuulohavainot ovat epäluotettavia, mutta sen mahdollisuus on aina otettava huomioon kun puhutaan kuulohavainnoista.
     
  5. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se täällä tapahtuva tietynlainen hehkuttelu ei ainakaan saa ko. merkkiä kuulostamaan paremmalta, saati muutoin houkuttelevammalta?:D
     
  6. hammers

    hammers Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    562
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei nyt sotketa telkkuja ja kuvanlaatua tähän keskusteluun, sillä toisin kuin äänentoistossa, vain täysi idiootti valitsee television vain siellä Gigantissa näkemänsä perusteella.
     
  7. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja keskustelusta päättelit tuollaisen faktan. Kyllä on todella kypsää mennä henkilökohtaisuuksiin. Vastataan silti. Vaikka minulla olisi äärettömästi rahaa, en ostaisi maailman kalleinta laitteistoa. Voisin ostaa, mutta sen täytyisi aluksi kuulostaa korviini miellyttävältä. Minun korviini, ei testatun datan valossa.

    Ja toki viinit saadaan samanlämpöiseksi, mutta lämpötila onkin eri kun "palstan Pertillä" tai standardissa ja elämys ei ole samanlainen. Huomaatko, että on hankala harrastaa jos asettaa liikaa rajoitteita.

    Minä en ymmärrä miksi asiasta tehdään jotenkin ongelma. Jos joku kuulee laitteessa eron, niin miksi asia pitää jotenkin "kumota". "Et kuullut oikeaa eroa, kuulit vahvarin eq:n." Minusta olisi hauska kertoa kokemuksia esim. "Kyllä se ja se vahvari toisti musiikin elävästi". Heti vaan täällä palstalla pitäisi esittää viisi sivua mittaustuloksia ennen kuin asian voi esittää. Ja varsinkin jos joku sattuu vielä kysymään, että miltä vahvari kuulosti. Jos joku on oikeasti kuullut, niin voisi varmaan "vapaasti" vastata, eikä tarvitsisi pelätä että joutuu puolustelemaan OMAA havaintoa.

    KYLLÄ fiksujen ihmisten pitäisi ymmärtää, että vaikka nimimerkki "mitä tahansa" sanoisi jotain, on kyseessä hänen henkilökohtainen kokemuksensa, jonka jokainen voi haluamallaan tavalla sivuuttaa. Mutta mielestäni on täysin tarpeetonta ruveta kumoamaan asiaa vetoamalla esim. volumetestaukseen kun käsittääkseni edes useassa hifiliikkeessäkään asiaa ei olla valmiita tekemään. Minä ainakin tykkään vahvistimien kuuntelusta ilman tasonmittausta. Suosittelen sinullekin. ;)
     
  8. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hifikauppojen päämäärä on pelkästään myydä laitteita mahdollisimman paljon. Volumetasaus ei tue sitä päämäärää.


    P.S. Viinojen nauttimislämpötilat eivät kuulu tähän ketjuun. Niistä voimme keskustella asioitten oikeilla nimillä esim. tuolla:

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=81609
     
  9. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä ja asiallinen huomio. Sitä itsekin yritin esille tuoda, että on tällaisessa kapitalistisessa maailmassa pirun hankalaa (toki mahdollista) harrastaa laitteiden vertailua ellei niitä roudaa kotiinsa volumetasausta varten. :D

    Mutta koska tämä keskustelu ei oikein "etene" ja minä en ainakaan tuo siihen mitään uutta lisää (olen jo huomannut), niin en luultavasti kommentoi enää. Tuota ylläolevaa vain piti, kun mentiin henkilökohtaisuuksiin ja se on aina ikävää.
     
  10. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meinaatko etten joutuisi puollustamaan OMAA havaintoa jos kertoisin täällä nähneeni eilen jeesuksen kadulla?
     
  11. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajattelin oikeasti lopettaa tähän ketjuun kirjottamisen, mutta koska kirjoitit niin loistavasti niin, en voi vielä tehdä sitä.

    Juuri sellaista foorumikanssakäyntiä toivoisinkin, että ei lähtökohtaisesti annettaisi oman mielipiteen "jyrätä" asiaa vaan, jos havaintosi jotenkin liittyisi ketjun asiaan, niin voisin kysyä että missä näit, olitko nauttinut jotain, tms. ja voisin itse vetää itse omat johtopäätökset että "Baphomet" nyt näkee sitten mitä näkee. Täällä palstalla vaan vastaus olisi "et varmasti nähnyt, aivosi eivät olleet kalibroitu uskonnollisten asioiden vastaanottamiseen". See, what I mean? Eli täällä on joku ihme totuus jota valvotaan ja siitä ei voi poiketa. Ei edes, että saisi "hullun paperit". Ei mua haittaa yhtään jos pidätte mua vinksahtaneena, sen vuoksi että kuulen eroja äänentoistolaitteissa. :D

    Lisäys: Ja juuri tuo nykyaikana jotenkin esille tullut asia, ettei uskota mitä sanotaan niin on jotenkin kummaa. Lähtökohtaisesti minä uskon mitä sanotaan. Jos tulee esille asioita, mitkä aiheuttavat sen etten usko, niin sitten asia on niin, mutta aina kun tapaan uuden ihmisen niin ajattelen hänen puhuvan totta. Jos joku ventovieras pamauttaisi "faktana" nähneensä jeesuksen, en kumoaisi (koska siitä ei olisi mitään hyötyä), mutta se varmasti muuttaisi suhtautumistani henkilöön.

    Lisäys2: Ja uskon jopa siihen, että sillä volumetasauksella on varmasti väliä vertailtaessa vahvistimia. Itse en anna asian vain harrastustani häiritä ja voin kuunnella laitteita "tyhmästi" ilman operaatiota. Ja voin sanoa jos kuulen laitteissa eroja. Se ei mielestäni tee havaintoani turhaksi. Kaikki äänelliset erot eivät nimittäin selity niillä volumetasoilla. Kun on niitä ehjiä laatuvahvistimia ja vähemmän ehjiä ja sitten vielä vahvistimia laatuvahvistimien sijaan. :D

    Hyvää yötä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2010
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Pahoittelut, ei ollut tarkoitus mennä henkilökohtaisuuksiin - ainakaan tuolla tavalla - mitä lie ajattelin, kun tuon "sinulle" kirjoitin sen sijaan, että siinä lukisi "jollekin riittää.."

    Enkä itse missään nimessä kuuna päivänä ostaisi mitään sillä perusteella, että se 'mittausten puolesta' tai minkään testin mukaan olisi hyvä tai loistava, kuulematta.

    Vaan niin päin, että jos kuulen jotain (luulen kuulevani jotain), niin haluan, että - ennenkuin mahdollisesti upotan satasia tai tuhansia lisää - on jokin muu selitys kuin volumeputikan asento (tai vahvistimen EQ tms). Meinaan volumeputikan kääntely ei juuri mitään maksa, joten jos laatuero sillä tasaantuu, niin onneksi ei tullut ladottua satasia tiskiin.
     
  13. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    (Tämä on viimeinen viestini tähän ketjuun, ugh, modet voi poistaa jos tällainen nimimerkki on vielä "äänessä")

    Olen täysin samaa mieltä siinä suhteessa, että ennen kuin minä menen sinne hifiliikkeeseen/kaverille olen kyllä tehnyt "läksyni" että jollakin varmuudella tiedän, että ero ei johdu pelkästään volumepotikasta. Ja usein kyllä laite oleilee kotona ennen kuin sen ostan.

    Se on totta, etten kotonakaan pysty tekemään volumetasausta, mutta voin kuunnella tuttuja äänitteitä ja tiedän miten ne toistuvat. Jos ne toistuvat toisella vahvarilla eri tavalla, niin erohan on sitten olemassa. Ja olen sitä mieltä ettei äänenvoimakkuus ole niin suuressa merkityksessä, koska kuuntelen usein eri voimakkuuksilla. Minulla on myös sellainen "maksimivoimakkuus" jolla kuuntelu on kivaa. Jos toinen vahvistin pystyy toistamaan kovempaa (volumetestausta ei siis tehty) yhtä puhtaasti, niin sitten se on minun mittapuun mukaan parempi. Piste.