Tyttö joka leikki tulella (Flickan som lekte med elden) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 27.05.2009.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Juu, anteeksi. Sarjana kun tullu tätä katseltua, niin unohtu että tämä oli elokuvathreadi... :eek:
     
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tuli eilen jo katsottua kolmas osa ja kyllä tämä kakkonen oli trilogian heikoin. Omasta mielestä. Mielenkiinnolla jää odottelemaan jenkki raiskauksia, että kuinka siinä asiat tiivistetään ja rakennetaan. Varmaa extra hollywoodia tarjolla.
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Odottelen innolla miten haudasta nousu kohtausta voidaan vielä vähän maustaa. Jo tässä se oli jotenkin niin överi, samoin kuin tuo kaveri joka ei tuskia tunne.
    Selkeästi heikompi oli tämä kakkososa.
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 709
    Saadut tykkäykset:
    353
    Tässä voi nyt ajatella positiivisesti niin, että ehkä nämä jatko-osat voidaan tehdä jenkeissä huomattavasti paremmin ja tiiviimmin. Ensimmäinen osa tästä trilogiasta on ihan tyylipuhdas suoritus, mutta jatko-osissa on niin paljon pikkuvikaa ja kaikkia älyttömyyksiä että nyt olisi ameriikan käsikirjoittajilla mahdollisuus tehdä remake joka on alkuperäistä onnistuneempi. Tietenkään Noomi Rapacen hienoa roolia ei ihan kuka tahansa pysty tulkitsemaan paremmin.

    Tuo kaveri joka ei tuskia tunne on kyllä täysin sarjakuvamainen lisä ja itsekin ihmettelin että mitä vittua. Siihen päälle vielä tuo klassisen typerä isä/velipuoli-twisti, niin johan on pannukakku.
     
  5. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Varsinkin tämän kakkos osan tiivistäminen ois paikallaan. Sanoisinko aika pitkäveteinen paikka paikoin. Jotenki vois uskoa, että jenkki versiot tulee olemaan varmasti jotain melko muuta. No mielenkiinnolla todellakin odottelen. Näyttääpä muuten sieltä vielä, että saadaan eka osa ensi jouluksi: http://www.imdb.com/title/tt1568346/
     
  6. Psychic

    Psychic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2002
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä vähän pettymys ensimmäiseen verrattuna. Ensimmäisessä osassa kun on aivan loistava koukuttava juoni, tunnelma ja puitteet. Tietämättä etukäteen, alunperin toivoinkin, että koko trilogia olisi käsitellyt ekan osan mysteeriä, mutta ei siitä ehkä tosiaan näin pitkää tarinaa olisi riittänyt.

    Kuten chevalier:kin edellisellä sivulla viittasi, aivan naurettavaa, ettei tosiaan jenkeille kelpaa nämä laadukkaat ruotsinkieliset filmatisoinnit. Ja absurdia jos tosiaan ollaan olevinaan uskollisia kirjoille (mikä oli perikunnan filmaussopimuksen ehtona) ja henkilöt ovat ruotsalaisia ja tapahtumat sijoittuvat edelleen Ruotsiin, mutta kaikki hahmot puhuvat englantia. (Daniel Craigille ruotsin pikakurssia vaan :D.)

    Historiallisissa elokuvissa tämä jenkkien kieliongelmahan lienee ainakin ideaalisesti ajatellen pahinta. Vaikka onhan siihen niin tottunut, ettei se yleensä katselukokemusta koko ajan häiritse.

    Vaikkakin luultavasti turhia, ihan mielenkiintoistahan näitä Millenniumin versioita on sitten joka tapauksessa vertailla. Eniten mietityttänee miten hyväksyy ketään muuta Lisbethin rooliin kuin Noomi Rapacea.

    OT: Versioiden vertailuista puheen ollen, Cagen Wickerman-uusintafilmatisointi on kaikessa älyttömyydessään ollut yksi hauskimmista "aivot narikkaan" leffakokemuksista.
    Mm. polkupyörän anastaminen aseella uhaten. Priceless :).
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2010
  7. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kakkososa oli sitten vielä heikompi kuin ensimmäinen. Vaikka ohjaaja on vaihtunut, niin tarinankuljetus oli jälleen uskomattoman laiskaa. Mistään jännitteestä on tämän osan kohdalla turha edes puhua. Huippukohdat ja yllättäviksi tarkoitetut käänteet lipuvat ohi lähes huomaamatta, koska kohtauksissa ei ole minkäänlaista intensiteettiä. Juonta venytetään väkisin äärimmilleen niin, että sitä ei enää jaksa edes seurata. Ei kyllä kolmas osa enää paljon kiinnostaisi, mutta kaipa se silti on läpi katsottava.

    **
     
  8. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kakkososa oli erittäin heikko varsinkin näin pidennettynä tv-sarja versiona, käytännössä katsoen ratsastettiin ykkösosan meriiteillä ja kun miettii tätä irrallisena osana niin tässä ei juuri tapahtunut yhtään mitään elokuvallisesti. Tarkoitan sitä että ykkösosan valttikortti eli päähenkilöihin tutustuminen oli poissa ja nyt kuljettiin vain juonen varassa joka oli heikko ja pitkäveteinen. Uudet hahmotkaan ei liiemmin säväyttänyt.

    Jenkeissä tämä voitaisiin tiivistää reilun tunnin R-rated versioon lesboseksin,kipua tuntemattoman rautaleuan ja haudasta nousun ympärille. Eli täydellinen b-luokan popcorn-elokuva. :D


    Iso
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Aika pitkältihän tämä samaa oli, kuin ensimmäinenkin elokuva. Tällä kertaa tosin vain entistä älyttömämmillä tapahtumilla varustettuna. Tahatonta komiikkaa oli tarjolla erityisesti pääpahikset palovammaisen & kivuttoman toimesta, varsinkin loppukohelluksien aikana.

    Alkuperäisteokset lienevät melkoista kioskikirjallisuutta? Se tosin selittänee niiden suosionkin.

    Hauska viihdetrilleri ja Salanderin hahmo toimi tässäkin.

    :):):)+
     
  10. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelkästään hyvässä mielessä. Kirjoissa tapahtumat eivät vaikuttaneet laisinkaan mahdottomilta tai korneilta.

    Mielestäni ainakin leffaversio ei osannut ottaa olennaisimpia tapahtumia tai jätti monesti WTF happened fiiliksen. Toivoin että TV-sarjan lisäminuutit olisivat tehneet tokasta osasta paremman, mutta ilmeisesti suurempaa muutosta alkuperäiseen nähden ei sitten tullut.
     
  11. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    IMHO edes tuo suuremmalla rahalla tuotettu ensimmäinen osa ei onnistunut lainkaan tavoittamaan kirjan tunnelmaa.
     
  12. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    No harvoinpa niin käy minkään kirjafilmatisoinnin kohdalla.