Dexter (2006–2013, Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

  1. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuo Dexerin vitoskausi oli ylivoimaiseti paskin tähänastisista. Tunne on vahvistinut varsinkin ykköskautta dvd:ltä katsoessa. Alas on vajottu. Dexterin valttikortti on aina ollut uskomaton koukutus. Jopa paljon parjattu kolmoskausi oli sellainen jota halusi nähdä lisää, vaikka heikkojakin jaksoja oli mukana melko paljon. Myös finaalit ovat yleensä olleet uskomattomia, mutta vitoskauden finaalijakso oli todella ponneton, varsinkin kun MITÄÄN auki jätettyjä juonentynkiä ei saatu päätöseen muuten kuin resetoimalla ne. Seuraavaksi dexter voisi hommata sellaisen funny gamesissa nähdyn kaukosäätimen millä voisi aina tiukanpaikan tullen kelailla edellisen tilanteen takaisin.

    Pääpahiksessa olisi jopa ollut mahkuja (taitava manipuloija joka ei itse likaa käsiään) samoin kuin koko murha/raiskaus piirissä, mutta taitavasti vesitettiin tämäkin. Ikävää etteä hahmojen laimeus (toivottavasti Lumenia EI enää nähdä ikinä) koski myös itse päähenkilöä. Kyllähän jo edelliskaudella Dexter oli kaukana siitä ensimmäistenkausien sosiopaatista, mutta hyvä tarina jaksoi vetää kauden kunnialla päätökseen. Nyt tilanne oli aivan toinen. Ehkäpä ensi kaudelle Dexterille saadaan tummaihoinen sidekick, joka sitten aiheuttaa Dexille harmaitahiuksia kompastelemalla esim. ämpäreihin ym. Dexterin suorittaessa rituaalimurhia.

    Melkeinpä kaikki kauden epäkohdat onkin jo sanottu moneen kertaan, joten eipä tässä sen enempää. Paskakausi, toivottavasti seuraava parempi. Alaspäin ei ainakaan paljoa enää päästä.
     
  2. trimoon

    trimoon Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä.

    Nämä ovat mainittu jo moneen kertaan, mutta sanonpa epäkohdat jotka häiritsivät:

    - Debran muovikelmukohtaus. Tajuan kyllä että sitä rakennettiin monenkin jakson aikana että hän muka samaistu näihin henkilöihin, siltikin se ei mielestäni riittänyt. Hänen olisi pitänyt tehdä jotakin harkitsematonta (mutta ei niin pahaa juttua kuin tämä) jo aikaisemmin, että se olisi antanut vaikuttavan tunteen että Debra oikeasti samaistuu. Kyllä tuo oli melkoista katsojan aliarvioimista.

    Ei hän yht äkkiä olisi voinut heittää sääntöjä roskiin, mistä Debra olisi voinut tietää alunperinkään että siellä oikeasti on ne tappajat. Sitäpaitsi "oikeasti" se olisi ollut liian riskialtista huutaa että "Poliisi täällä!" ennen kun olisi ollut selvä näköyhteis kumpaakin.

    - Jordanin hirviömäisyyttä ei rakennettu jaksojen aikana, ei sitä voi vaan kuitata sillä että "Olen ehkä muuttunut". Miten hänestä yht äkkiä tuli tuommoinen pervo joka itse hoiti raiskaamisen? Sitäpaitsi niin järkevä henkilö (mitä nyt jakojen aikana annettiin ymmärtää) ei olisi raahannut vaan jotakin johonkin vanhaan mestaan tapettavaksi. Sitä ei yhtään mietitty että jos hän olisi tappanut kummatkin, mitä sitten? Poliisit olivat silti hänen kannoillaan.

    - Veri Quinnin kengässä ja sen näytteen väärentäminen. Otan tähän samaan syssyyn mukaan myös Dexterin epäilyt. Luulisi että kaikki olisivat jo huomanneet tähän asti että Dexter on murhaaja, tyyppi katoilee milloin haluaa ja hänellä on pääsy kaikkiin juttuihin. Palatakseni tuohon kenkään vielä, vaikka se veri tuhottiin ja näin ollen ei olisi ollut tarpeeksi todisteita niin en olisi uskonut että kaikki olisi palannut normaaliksi, koska Quinn kuitenkin käyttäytyi epäillyttävästi. Kyllä työtoverit varmaan kattoisivat sen jälkeen hieman vinoon.

    - Dexterin touhut ylipäätänsä. Sarjassa on nähty napattavan rikollisia yhden hiuksen perusteella. Tämä koskee koko sarjaa. Luulisi että Dexterillä olisi tähän asti jo pudonnut edes yksi hiuksi tai muita todistusaineistoa, ainakin siinä kohtaa kun hän tappoi Liddyn (se oli niin hätäsesti hoidettu). Ei kukaan pysty puunaamaan rikospaikkaa niin hyvin ja näkemään jos yksi hiuksi on jossakin. Ja miksi Dexter ylipäätänsä dumppaa ruumit mereen, miksei hän polta niitä? Ne katoisivat olemattomiin.

    - Synttärit lopussa. Kertokaa kenen 1-vuotissyntäreillä on tullut koko työpaikan porukka paikalle? Ja varsinkin poliisit? Ihan oikeasti...

    - Dexterin persoonallisuus. Jo edellisissä tuotantokausissa näimme hänen itkevän ja että hän tunteilee. Hänen mukaansa hän ei tunne mitään? WTF? Varsinkin tässä vikassa jaksossa hän itki, nonsenssia.

    - Lumen. Hänestä ei pitänyt koskaan, varsinkin kun hän ei ollut millään tavalla realistinen. Ihmistä jota on tuolla tavalla kidutettu ei pystyisi käsittelemään asioita noin helposti. Ja hänen lähtöselityksensä oli naurettava. Kun hän jauhoi siitä että "Minun pitää lähteä, tuntuu vaan siltä" niin en voinut olla ajattelematta "Niin, koska käsikirjoittajat käskivät". Lööperiä.

    Ja itse tosiaan vasta pari viikkoa sitten alotin katsomaan sarjaa ekasta jaksosta lähtien, olen parin viikon sisällä katsonut kaikki jaksot mitä on tehty tähän asti. Joten minulla on muut tuotantokaudet tuoreessa muistissa. Tämä oli kyllä huonoin tuotantokausin tähän mennessä.
     
  3. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei tää nyt ihan samanlaista kultaa ole ku ykköskausi, mutta kyllähän tätä viel kattoo. Tosin sitä sormien läpi katselua joutuu hieman kyllä harrastamaan. Ei mitään ihan huippua enää, mutta ei huonoakaan.
     
  4. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hauska miten eri asiat ihmiset näkee eri lailla. Ei tämä tosiaankaan paras season ollu, mutta ei mua ainakaan nuo muutamat jutut haitannu.
    Tämä oli jotenkin selitetty tai yritetty samaistaa Debra, mutta ärsyttävä. Kuitenkin tämä oli aika selvä "jos viimeinen kausi, niin sitten..."
    Tätä ihmettelen, mikä tässä oli ihmeellistä?
    Eikös jaksossa Quinn lopussa sanonut Dexterille jotain tyyliin: "kiitos kun liitit veren tapaukseen...", jota Dex ihmetteli (siis kielsi tietävänsä asiasta mitään). Eli mielestäni Dex vaihtoi veren johonkin aikaisemmin Quinn mukana olevan tapauksen vereen tjms.
    Tää on totta, mutta onhan Dex myös paikalla ottamassa niitä näytteitä, tässä tietenkin viimeisten jaksojen aikataulun takia skipattiin paljon tuossa kohtauksessa.
    Tää on kyllä LOL
     
  5. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö se nyt ole yleinen tapa että tutkijat tietenkin olettavat hiuksien(jos ne ovat siis tutkijoiden omia) sun muun tippuneen rikospaikalle tutkinnan yhteydessä ja täten poissulkevat ne näytteet?

    Veikkaan edelleen että Deb tiesi kuka siellä kelmun takana oli ja siksi päästi pakoon.
     
  6. Walter

    Walter Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2005
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ihan aluksi premissi siitä, että murhajutun syytetyn tyttöystävän veli saa tehdä juttuun liittyvät DNA-tutkimukset (jonka työnkuva/titteli itse asiassa on veriroiskeanalyytikko) kun laboratoriossa on muitakin yhtä päteviä analyytikkoja, on satua joka voisi ehkä tapahtua Valkovenäjän poliisivoimissa mutta noiden eturistiriitojen perusteella muodostuvien esteellisyyksien pitäisi varmaan tuollaisen kunnan poliisivoimissa (v.2009 1,345 väkivaltarikosta joista 215 henkirikoksia) olla aika selvää pässinlihaa.

    Quinnin tarkempi lainaus viimeisestä keskustelusta:

    Q: Thanks
    D: For what?
    Q: For the blood work.
    D: Just doing my job.
    Q: Well, that was the one thing hanging me up, so I owe you one.

    Eli ilmeisesti sormenjäljet, Quinnin tunnuksettoman sedan-kyttäauton GPS-tiedot ajalta jolla se on Quinnin hallussa / Liddyn voidaan ruumiinavauksessa todistaa kuolleen (poliisilaitoksen autot on varustettu GPS-seurantalaitteilla), kuuntelu-/seurantavälineiden uloskuittausmerkinnät tms. täysin perussetit eivät olleet mitenkään kiinnostavia jutun selvittämisessa. Ainoa millä on merkitystä Miamin poliisilaitoksessa on linkittää pala DNA:ta epäiltyyn... hohhoijaa.

    Tosin Dexterin pilottijaksossa Miamin kaupungin henkirikosten selvitysprosentiksi mainitaan noin 20% (tälle on tosin vaikea saada vahvistusta sillä Floridan lainvalvontaviranomaiset eivät raportoi selvitysprosentteja vuosittain) joten kai on sitten uskottava, että yksikään Miamin kaupungin poliisiviranomainen ml. Debra M. ei pääsääntöisesti ole kykenevä löytämään omaa persettään matkalla vessaan...
     
  7. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsekin katselin tässä joululoman ohessa nämä 1.-5. kaudet noin parin viikon sisään. Mainio sarja ja monia hyviä puolia on. Hiljalleen toki hieman itseään toistaa, minkä huomaa erityisesti jaksoja lyhyellä aikavälillä katsoessa.

    1. ja 4. kausi olivat parhaat. 2. kauden miellän jotenkin 1. jatkumoksi ja sekin oli hyvä. 2. kaudellahan tavallaan jahdattiin juuri Dexteriä itseään. 3. oli selvä alisuoritus ja ei tämä 5. kausikaan kovin paljoa lämmittänyt.

    Tuo itseään toistavuus ilmenee usein toistuvina 'täpärinä tilanteinta' josta
    Dexter osin onnellakin selviää. Ekoilla kausilla nämä olivat juuri parhautta, mutta myöhemmin alkoi tuntua, että Dexterin 'lucky streak' on loppumaton ja vain käsikirjoittajien oljenkorsi sulkea jokin esitelty juonikuvio. Selvää on, että tunnelma vain tuollaisesta latistuu. Lisäksi hölmöä, ettei Dex tuntunut mokista ja tiukista tilanteista mitään oppivan; eikö juuri täpärän selviämisen jälkeen luulisi muuttavan/tiukentavan toimintatapojaan..? (don't get caught).

    Dexterin lähipiiri/Miami Metro Homicide on muuttunut myös epärealistisen sokeaksi hepun toimille. Esim. kaikki Dexterin uhrien tietokantahaut
    (3. kaudella näistä jäi logi-merkintä josta Prado mainitsi), autojen
    lainailut, poissaolot työpaikalta (erityisesti finaalijaksoissa) etc. Ainoastaan
    Doakes ja nyt Quinn epäilivät jotain, sen sijaan LaGuerta ei reagoinut
    mitenkään vaikka jo toinen etsivä (Quinn) kertoi epäilyistään..

    5. kauden epäkohtia on jo listattu edellä. Ne valokuvat yöllisistä veneretkistähän jäivät vielä Quinnin asuntoon. Saa nähdä käytetäänkö
    tuota vielä seuraavalla kaudella vai kävikö Dex ne myöhemmin hakemassa.

    Hyvä sarja kokonaisuudessaan vaikka alun loistavuudesta on vähän lipsuttukin.
     
  8. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Samoin ja tuo lopetus olisi ollut mainio. Toivottavasti Lumen palaa seuraavalla kaudella :love:

    Epäkohtia tällä kaudella riitti, luulis jo jonkin muunkin alkavan epäillä Dexteriä... Toivottavasti seuraava kausi on viimeinen ja asiat viedään jotenkin päätökseen eikä vaan jäädä siihen tilanteeseen että Dexter jatkaa kuten ennenkin.
     
  9. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    55
    Voi ei:

    http://www.nelonen.fi/uutiset/viihde/tv-pomo-dexter-saa-jatkoa

    Amerikkalaisen Showtime-kanavan pomo David Nevins paljasti antamassaan haastattelussa, että huippusuosittu jännityssarja Dexter jatkuu vielä hamaan tulevaisuuteen.

    Assignment X -sivulle antamassaan haastattelussa Nevins ylisti sarjan saamia katsojalukemia. Hänen mukaansa Dexterillä on vielä pitkä elinkaari, sillä yleisö jaksaa edelleen kiinnostua ristiriitaisesta hahmosta, jonka kehitystä ja kasvua ihmisenä päästään seuraamaan jaksosta ja kaudesta toiseen.

    Nevisin mukaan sarjaa saatetaan jatkaa vielä jopa useamman kauden verran.
     
  10. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 690
    Saadut tykkäykset:
    349
    Eli nyt melkein jo etukäteen tietää että varmaan seuraavankin kauden lopussa Dex pääsee jälleen kerran pinteestä, Miami Metron porukka on ihan yössä, kaikki palautuu normaaliksi eikä mikään käytännössä muutu. Perusasetelman uudistaminen tekisi kyllä tällekin sarjalle terää, mutta ei taida tapahtua. Mahdollisuus oli 5. kauden lopussa, mutta käsikirjoittajat jänistivät. Olisi pelkästään realistista ja hyvinkin todennäköistä jo tässä vaiheessa, että ns. paska osuu tuulettimeen, mutta väkisillä keksivät noita onnellisia sattumia ja tärkeiden asioiden unohteluja jotta jatko on aina turvallinen. Mitähän tästäkin oikein tulee...
     
  11. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se kauheeta kun tulee sarjalle jatkoa. Kunpa joku keksisi sellaisen telkkarin, josta voisi olla katsomatta kaikkia surkeuksia.
     
  12. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    55
    No, joo mutta joskus ne voisivat lopettaa ajoissa.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No tässä asiassa ymmärrän oikeastaan molemman näkökannan. Miksi ihmeessä tehdä lisää huonoa, toisaalta miksi ihmeessä jatkaa sen huonon katselua.

    Tämänkin tilanteen pystyy helposti välttämään kun lopetti heti alkajaisiksi, itse kun en suostu roskaa katsomaan ja selitellä sitä sitten tekosyillä (parempaa ei tule, no on tässä aina jotain mielenkiintoista katsotaan seuraava jakso/kausi, tämä on nyt hip jne.). Oikeastaan jo sarjan nimi on niin kehno, naiivi ja mielikuvitukseton, että siitäkin pelkästään luulisi homman nimen selviävän.
    Tässäkin kohtaa ennen osattiin: MacGyver on paitsi sukunimi kuten pitääkin eikä tönkösti sinutteleva ja uskottavuusongelmia mukanaan tuova etunimi, niin erikoinen ja sopivan dynaaminen: aavistamme esim. että sankarilla on eurooppalaisia sukujuuria, jotka paljastuivat tarkemmin vasta viimeisissä jaksoissa! Siinä sitä draaman kaarta. :) Puhumattakaan siitä että muuten tuttavallisen päähenkilön etunimi säilytettiin myös piilossa, tyypillistä huippusarjalle tämäkin (vrt. Columbo, tai jopa käänteisesti Twin Peaksin Diane) Mutta tätä kaikkea onkin hyvä käsikirjoittaminen.
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2011
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 690
    Saadut tykkäykset:
    349
    Tai miksi ihmeessä piehtaroida sellaisen sarjan ketjussa, jota ei edes katso ja sitten kritisoida sitä kuin mikäkin asiantuntija? Tätä minä en suoraan sanottuna ymmärrä. Paitsi jos et ole sarjaa katsonut etkä täten osaa sanoa mitään kehittävää sen juonenkulusta tai henkilöhahmojen motivaatioista, niin loogisinta on tietty kritisoida sitten sarjan nimeä koska jostain pitää aina löytää jotain. Käyhän se niinkin. Jotain näyttäisi olevan hampaankolossa ja pahasti, ei tätä muuten voi oikein järjellä selittää. Kantasi on toki tullut jo selväksi, mutta silti sinun pitää vähintään joka toisella sivulla muistaa mainita kuinka et tätä katso. Kirjoittelu onneksi maistuu vielä. Harmi tietenkin jos et kykene Dexteristä nauttimaan, mutta ehkä sen Prison Breakin tilalle löytyy joku mieleisesi ja Dexteriä paremmin kirjoitettu nykysarja jossain vaiheessa. Positiivista sekin, että Dexter on tehnyt sinuun edes jonkinlaisen vaikutuksen, täysin yhdentekevät sarjat eivät tähän kykene.
     
  15. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Dexteriin pitää saada uutta säpinää tuomalla sarjaan lisää kuuluisia loistavia näyttelijöitä vieraileviin rooleihin, kuten John Lithgow tai Peter Weller. Loistavat näyttelijät löytyisivät varmaan jostain 1980-90 -luvun sarjoista ja leffoista kuten Ian McShane tai Bill Murray. :thumbsup:
     
  16. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    55
    Vois toimia. Itse taasen katselin tuossa 70's Show:ta ja tuli mieleen mitenköhän Kurtwood Smith sopisi tappajaksi?

    Olihan jo John Lithgown esittämä Arthur Mitchell erittäin toimiva hahmo, vaikka etukäteen epäilytti miten selviytyisi noinkin erilaisesta roolista verrattuna siihen mitä Kolmas Kivi Auringosta-sarjassa oli.
     
  17. nasse

    nasse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2000
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai vähän niin kuin kirjat, joihin hahmo perustuu?:

    DARKLY DREAMING DEXTER
    DEARLY DEVOTED DEXTER
    DEXTER IN THE DARK
    DEXTER BY DESIGN
    DEXTER IS DELICIOUS

    Urpo kirjailija, ei hahmon etunimeä saa paljastaa.

    Ja että MacGyver sitten on nerokas , oivaltava ja säkenöivä? Jepjep.
     
  18. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan hyvin.
     
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 690
    Saadut tykkäykset:
    349
    Tässähän voisi olla ihan ideaakin, että tuleville kausille tappajaksi otettaisiin aina joku täysin päinvastaisesta roolista tutuksi tullut näyttelijä, ja vaikkapa nimenomaan komedianäyttelijä. Itse asiassa tulisi äärimmäisen kovaa kamaa, jos Dexterille laitettaisiin vastustajiksi vaikkapa brutaaleihin murhiin viehtynyt psykopaattinen veljespari, toista näyttelisi mainitsemasi Kurtwood Smith ja toista vaikkapa Jason "George Costanza" Alexander. Kuulostaa muuten ihan vitsiltä noin periaatteessa, mutta vakavalla naamalla sanon että saattaisi tulla aika pirun tiukka ja unohtumaton kausi! :naminami::thumbsup:


    [​IMG][​IMG]
     
  20. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    55
    Jep, oli tiedossa ja nähtynä tuo mutta nyt saataisiin iso pahiksen rooli tyypille.

    Piruvie, kyllä tuo komediatyyppien käyttö tappajina toimisi mainiosti. Ihan oikeasti, aikuisten oikeasti. Eli Dexterin 6. kaudelle vaikka Kurtwood Smith, 7. kaudelle Bill Murray, 8. kaudelle Ian McShane jne.

    Pitäsköhän laittaa vinkkiä tuonne Dexterin päämajaan menemään, jospa tässä vielä löisi rahoiksi:D:D:D:thumbsup: