Onko olemassa ongelmatonta telkkaria?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Larkko, 17.12.2010.

  1. Larkko

    Larkko Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko markkinoilla oikeasti olemassa kohtuulliseen hintaan sellaista telkkaria, jonka ostettuaan ei tule pettymään? Edge ledeissä on omat ogelmansa ja paneelin koon kasvaessa ongelmat korostuvat ymmärrettävistä syistä. Plasmat sirisee ja surisee, virran kulutus on kohtuu korkea LCD:hen verrattuna ja Panan huippumalleissakin on liiketoisto-ongelmia. LCD-töllöjen input lag on melko suuri ja ne joissa lagi on pieni, musta on harmaata.

    Jos jollakin on tiedossa n. 50" telkkari, jossa on hyvä kuva, musta ei ole harmaata, pieni input lag ja siinä ei esiinny muitakaan häiritseviä ominaisuuksia ja hinta on korkeintaan n. 2000 euroa, niin ei muuta kun vinkkejä kehiin.

    Panan plasma oli jo hetken aikaa ostoaikeissa, mutta sirinät ja surinat sekä liiketoistoon liittyvät ongelmat alkoivat askarruttamaan mieltä. LG olisi ilmeisesti input lagin osalta hyvä valinta, mutta mustan taso ei taida tällä merkillä pärjätä muille.

    Omasta mielestä valmistajat voisivat keskittyä siihen, että telkkarit olisivat mahdollisimman hyviä siinä mihin ne on tarkotettu ja jättää kaikki ylimääränen höpötys pienempään rooliin.
     
  2. xioxia

    xioxia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin omalla kohdallani jos vanha tv mosahtaa ja pitäis uus hommata. Kaupan hyllylle se telkku jää. Monessa mallissa on niin paljon vikoja että oksat pois.
    Plasma on tällä hetkellä turvallisin vaihtoehto mutta sirinät onse kruunaava ongelma :naminami:

    Mutta suosittelen tota sampan ps507xxx. Mutta varoituksen sanalla
    suosittelen lukemaan koko ketjun. Surullisia tarinoita valitettavan paljon...
     
  3. Antila

    Antila Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2007
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy Sampan mallit 46B535, 32C535 ja 40M86 ja ainoastaan tuossa M86:ssa on poweri vaihdettu. Muuten ei mitään mitään ongelmia.
    Toki en ole mikään hifisti tarkkasilmä pilkunviilaaja (luojan kiitos...), joka löytää kaikki paskat.
     
  4. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Osta Gigantista niin voit palauttaa, jos tulee ongelmallinen yksilö.
     
  5. Parti

    Parti Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2002
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2010
  6. xioxia

    xioxia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen lukemaan https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=80688

    Samoin avs foorumin kyseistä mallia koskien ja jos tuo ei riitä.
    Niin youtubesta kattoon ihmisten videoita ihmeellisestä surinasta.

    Kyllähän se telkkari on aivan mitätön jos mitataan 20-30db äänet 2-3m päähän telkkarista. Kiitä onneasia jos omasta plasmastasi ei kuulu mitään :thumbsup:
     
  7. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itselläni on vieläkin käytössä Pioneerin lippulaivaplasma (KRP-500A) ja kyllähän tuo sirisee, mutta eipä tuohon juuri kiinnitä huomiota. Liiketoisto, värit ja kuvanlaatu yleensäkin ovat tuossa semmoisella tasolla, että noita ihastellessa unohtuvat tuommoiset merkityksettömät yksityiskohdat kuten sirinä. Aikaisemmissa omistamissani plasmoissa (pääasiassa Philipsin plasmoja) oli haastetta mustan tason ja jonkin verran myös "phosphor trails"-ilmiön kanssa, mielestäni nuo olivat kyllä useimmin häiritseviä kuin nykyisen Pioneerin sirinä.

    Jotenkin en usko että on olemassa ongelmatonta telkkaria tai jos semmoinen telkkari on niin sitten siitä joutuisi kyllä köyhtymään kyllä enemmän kuin 2k eur. Jos joku olisi kyennyt tekemään 2k eurolla rahalla ongelmattoman television niin se olisi jo nähty ja muut valmistajat olisivat konkurssissa myynnin radikaalin tippumisen takia.

    Mielestäni sinun kannattaa unohtaa konsepti "ongelmattomuus" ja tutkiskella, että minkä "heikkouksien" kanssa voit elää ja sitten katsoa että mikä muodostuu vaatimuksista koostuvaksi hinnaksi.
     
  8. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lyhyt ja selkeä vastaus aloituksen kysymykseen: Ei ole.

    Valinnan joutuu tekemään erilaisten kompromissien joukosta.


    edit: Minunkaan plasmani ei muuten surise tai sirise niin, että sen voisi kuulla muuten kuin työntämällä päänsä telkun ja seinän väliin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2010
  9. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Yleensä jo taustamelu on yli 30dB joten tuollaisilla arvoilla ei olisi mitään merkitystä.
     
  10. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä kun oli Panasonicin kehuttu plasma käytössä joku vuosi sitten, niin kyllä siitä ne surinat kuuluivat ainakin yli 10 metrin päähän. Surina vaihtelee suoraan kuvan kirkkauden mukaan, joten siihen kiinnittää enemmän huomiota.

    Tasaisen surinan voi kytkeä mielestä helpommin pois. Asian pitäisi olla aika selvää varsinkin mainosten aikana. No ei se surina ollut koneen ainut tai edes suurin ongelma, joten kiikutin töllön aika nopeaan takaisin kauppaan.
     
  11. vrinne

    vrinne Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2001
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    3
    Plasman surinoita kuulevien ja ei-kuulevien ero saattaa olla se, että osa ajaa jossain eco-moodissa jossa kuvan kirkkautta on tiputettu. Ainakin omassa Kurossa tällä on todella suuri vaikutus surinoihin.
     
  12. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaus otsikon kysymykseen on tosiaan itsestäänselvä ei.

    Se, onko olemassa televisio, jossa ei ole häiritsevän suuria ongelmia, on taas sitten enemmän tai vähemmän makuasia. Ongelmia ei myöskään pidä noin jyrkästi yleistää tiettyjä TV-tyyppejä koskevaksi...

    Ensinnäkin surinasta:
    Itselläni on tällä hetkellä LG 60PX950N -plasma. Surinan kuulee täysin hiljaisessa huoneessa vaalealla kuvalla usean metrin päähän, mutta normaaleilla äänenvoimakkuuksilla se peittyy 95% ajasta katseluetäisyydellä (2.5m) eikä muulloinkaan häiritse. Tätä ennen minulla oli vajaan kuukauden ajan Samsung PS63C7705, jossa surina oli arviolta 10-15 kertaa voimakkaampi (täysin asetuksista riippumatta). Se riitti mm. peittämään vieressä humisevan PS3:n äänen täysin, eikä hijaisilla äänenvoimakkuuksilla saanut puheestakaan selvää. Olkoon sitten ämmämäistä hysteriaa, mutta itse koin tuon yksilön käyttökelvottomaksi ja palautin. Sama koskee Panasonic P65VT20:ä, jonka omistin tuossa välissä pari viikkoa, vaikka se ei yhtä kovaa surissutkaan kuin Samppa (liiketoisto-ongelmat olivat siinä jopa pahempi ongelma). Molemmista malleista (PS63C7705 ja P65VT20) olen kuullut myös hiljaisia yksilöitä, mutta en halunnut kokeilla onneani uudelleen. Pienissä (<50") plasmoissa surina tuskin useinkaan häiritsee.

    Sitten input-lagista:
    Tällä tuskin on paneelitekniikan kanssa mitään tekemistä, kuvan prosessoinnistahan se viive tulee. Omassa Sony KDL-40W4000 LCD:ssäni input lag on käytännössä 0 (max 10ms), kun taas tässä LG:n plasmassa noin 40ms. Ei tuo 40ms:kaan häiritse, jos pelaa huvikseen, mutta tuskin soveltuu netti-FPSiin. LG nimenomaan input lagin suhteen EI ole mikään paras valinta.

    Itselläni oli hakusessa 60"+ kokoluokan TV jossa 3D. Totesin että ongelmatonta mallia ei yksinkertaisesti saa rahallakaan, mutta hyvän kompromissin voi saada jo suht edullisesti.
     
  13. GiraFFi

    GiraFFi Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon alkuperäiseen listaan kun lisää vielä sen että ei halua katsella omaa kuvaansa siitä töllöstä niin menee vielä pykälän hankalammaksi. Eli mattapintaista tai muuten vaan heijastelematonta meinaan.
     
  14. Larkko

    Larkko Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä. Kannettavaakin ostaessa vaatimuksena ollut mattapintainen näyttö rajasi vaihtoehdot aika vähiin, varsinkin kun siitä piti löytyä sellaisia ominaisuuksia joita nuissa "työkaluissa" harvemmin on. Onhan siinä lasipintaisissa kirkkaammat värit, mutta ainakaan itse en viitsi katsella omaa kuvaani telkkarin tai tietokoneen näytöltä. Ei tuo pärstä niin hyvän näkönen ole :D

    Sitä olen kyllä ihmetelly, että eivät ole ainakaan selaamissani testeissä ilmeisesti huomanneet tuota Panan VT20:sen liiketoisto-ongelmaa, joka foorumia lukiessa vaikuttaisi kuitenkin olevan aika ilmeinen.

    Eli telkkaria hankkiessa sormet ristiin ja ostopaikaksi sellanen, että kamppeen saa kantaa tarvittaessa takas :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2010