Telewell ea510v3 ja ps3 yhteysongelma

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana Asunnus, 17.12.2010.

  1. Asunnus

    Asunnus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli jostain syystä ps3 toimii vain kytkettynä modeemin portteihin 1 tai 2. Tietokoneet toimii kaikissa neljässä portissa joten modeemissa on joku asetus väärin.

    Ps3 sanoo että ei saa ip-osoitetta.

    Mikä asetus tämän voi aiheuttaa? Ohjekirjan lukeminen ei auttanut.
     
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    TeleWellin portit 1 ja 2 + wlan ovat oletuksena NAT:n takana, portit 3 ja 4 sillatussa tilassa.

    Muuta Telehellin kaikki fyysiset portit ja wiretön lennätin NAT:n taakse. Se tapahtuu muuttamalla TeleWellin "WAN -profiilia", taitaa olla WAN profiilinumero 0 "WAN-DHCP, LAN NAT -DHCP". Asiaa käsitellään suomenkielisen käyttöohjeen sivulla 46, katso sieltä mallia.

    Miksi Pluikkari ei sitten sillatusta portista halua ottaa vastaan IP:tä suoraan operaattorilta kuten kunnon tietokoneen pitäisi, jää mysteeriksi. Taitaa mennä pulistationin omituisuuksien piikkiin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2010
  3. Asunnus

    Asunnus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvinaisen selvät ohjeet, kiitos.
     
  4. raven

    raven Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2001
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki portit saa myös sillattua pure bridge-tilassa tai muuttamalla VLAN-asetuksia mutta menee aika puljaamiseksi. Helpointa on tosiaan laittaa PS3 suoraan siltaavaan porttiin.

    PS3 ei todennäköisesti saa ulkoverkon (siltaavaa) IP:tä koska palveluntarjoajien DHCP-palvelimet jakavat joissain tapauksissa vain sen 3 ulkoverkon IP:tä per talous.
    DHCP leasinki aika IP-osoitteille on 24h, eli jos välttämättä ulkoverkon IP laitteelle tarvitaan, koneille komentorivin kautta ipconfig /release - komento ja irti verkosta vuorokaudeksi jolloin uusi laite saa ulkoverkon IP-osoitteen verkosta.

    Jos laitteita vain on niin paljon että reitittävää / NAT:ia on pakko käyttää, täytyy modeemiin tehdä joko porttiohjaukset (googlehaku PS3 port forward) tai uPnP-laittaa päälle modeemissa jolloin PS3 osaa itse avata portit NAT:in takaa.

    Tylsää töissä niin kirjottelin :)
     
  5. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ei nimenomaan haluta siltauksia vaan NAT:n taakse omaan privaattiverkkoon.

    Oletuskonfiguraatiossa TeleWellin portit 1-2 + radiolennätin ovat NAT:n takana l. näkyvät yhdellä jlkisella iipparilla ja sillatut portit 3-4 kumpikin omallaan. Näin meillä oli maksimissaan kaikki portit koneistettuna kolme julkista iipparia käytössä aloitustilanteessa. Suurimpien operaattorien asiakkaalle yhtäaikaa liisaama määrä IP-osoitteita ei kylläkään ole 3 vaan viisi.

    DHCP-liisausaika riippuu asiakkaan haaroista l. verkon kuormitustilanteesta ja operaattorin omista määritelmistä.

    UPnP on tietoturvariski, sitä ei kannata käyttää ellei ole pakko saada pysyvästi ulkoa sisään auki pysyviä yhteyksiä l. asiat eivät toimi ilman sitä. TCP ja UDP -portit kyllä aukeavat molempiin suuntiin muutenkin kun sisäverkosta tehdään aloite yhteyden muodostamiselle ja aktiivinen kys. portteja käyttävä ohjelma pyörii sisäverkon koneessa.
    Portti-alue on jätettävä auki (uPnP:llä tai muuten) jos aloite yhteyden muodostamiselle halutaan antaa tapahtua myös internetin suunnalta.