Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Säätäjän kellotuksen tuloksena kellotin aikoinaan myös omat kasaukseni. Sotkuisesti (ilman siivousta) ja taktikoiden kasasin noita vähän kaapista riippuen 6-10kpl tuntiin. Apuna oli paineilma-niittipistooli mikä on aika ehdoton jos noita kasaa enempi, tällä niitataan siis takalevyt paikoilleen.

    Hieman kyllä naurattaa kun jengillä tulee jopa 4 huonetta raksalle täyteen keittiönkomeroita ja ihmetellään että miten enää mahtuu rakentamaan. Ikealta tulee kaikki kamat peräkärryn kokoisessa läjässä josta ne on kätevä kasata tarpeen mukaan, esim. ensin kodinhoitohuoneen alakaapistot kaikessa rauhassa. Sitten yläkaapistot ja voi pitää vaikka pienen tauon ja jatkaa keittiöstä, vessasta, makkareiden kaapeista jne.

    No kukin tyylillään mutta en kyllä maksa 2x hintaa keittiöstä siksi että saisin valmiit rungot. Palkkaisin sitten vaikka rungonkasaajan tekemään kasausta jos en itse jaksaisi. Runkojen kasaaminen on koko rakennusprojektin parhaita vaiheita. Tiedän sen nyt itse, kokemuksesta.
     
  2. hard

    hard Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä ajattelin ottaa Ikeasta myös sen kasaamis- ja asennuspalvelun, eli "avaimet käteen" -toimituksen. Hinta on siitä huolimatta varsin edullinen muihin verrattuna, nuo hintaerot kaappien välillä esim. A la carte-keittiöihin ovat suuret. :cool:
     
  3. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei noiden kasaamin en iso homma ole mutta tämä asia on enemmän kiinni siitä missä vaiheessa kalusteiden toimituksen ottaa, liian aikaisin noita ei kannata ottaa jalkoihin pyörimään.
     
  4. Nomber

    Nomber Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole rakentanut joo. Keittiön olen tosin kerrostalo asuntooni tehnyt ja nimenomaan kasasin itse ikean keittiön.

    No eikai siinä jos rahaa löytyy niin kannattaahan sitä käyttää ja teettää kaikki muilla kun itse lomaillee Tahitilla. Mutta mitä noin yleensä jotain rakennusblogeja ja muita lukee niin tuntuu, että vähintään 95% rakentajista tekee rahan kanssa tiukkaa. Mielestäni vaan noiden kaappien kasaaminen on semmonen juttu missä pienellä vaivalla säästää aimo tukun käteistä jonka avulla voi sitten teettää jotain vaikeampia ja ikävämpiä hommia muilla.

    Ei välttämättä mitään sen kummempaa vikaa ole. Mutta mitä itse katsoin aikanaan niin puutasot oli melko heikkolaatuisen oloisi ja silti kalliita. Kivitasoista en tiedä saako ikeasta ollenkaan ja jos saa niin ei varmaan ihan kauhean suuri valikoima ole. Sitten taas laminaatit on varmaan ihan hienoja hetken, kunnes pinta menee rikki/naarmuille niin niitä ei pysty korjaamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2010
  5. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sama hommahan se muillakin laminaateilla on?


    Tähän muuhun Ikea-narinaan liittyen:
    Kaikkihan ikealla on paskaa, ei sieltä kannata ostaa mitään. Kukkaruukutkin ovat pelkkää paskaa, samoin viherkasvit, teräksiset ruokailuvälineet, niissäkin kun lukee Ikea, tuo kirosana jokaiselle itseään kunnioittavalle heteromiehelle. Kuitenkin Ikea on ehkäpä maailman suurin kauppaketju, sen omistaa maailman rikkain mies ja sieltä saa maailman parhaat takuut tuotteille ja takuu+asiakaspalvelu on takuulla Suomen parhaimmistoa. Suotta tässä mitään speksejä alkaa luettelemaan, ne on jo monta kertaa kerrottu. Minulle on aivan sama vaikka ostaisitte Italiasta design-keittiönne, kun pelkkä rahti maksaa enemmän kuin Ikean keittiö, on sen pakko olla parempi, kallishan on aina parempi.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2010
  6. Nomber

    Nomber Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huonosti kirjoitin, eli siis meinasin, että laminaatit noin yleensäkkin on tommosia ja jos ei osta ikeasta puutasoa eikä kivitasoa niin ei sieltä kannata ostaa mitään tasoa koska en ainakaan itse ostaisi laminaattitasoa ikeasta tai mistään muualtakaan. Toki tästä on jo 1,5v kun oman keittiöni ostin niin voi olla, että on ikean tasot muuttuneet sen jälkeen.
     
  7. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samojahan ne on olleet jo vuosikausia. Itse otimme laminaattitason Ikealta, ihan sen helppohoitoisuuden ja hinnan vuoksi. Puu olisi toki paras.
     
  8. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Kivi on paras. 15 vuoden kokemus.
     
  9. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Olen asentanut tänävuonna yhden Ikea keittiön. Minusta ihan OK.

    Normaali työläinen pääsee kyllä palkoille kun itse kasaa Ikean tai Terran kaapistot, erotus on tuntuva

    Mekanismit ja saranat on ihan asiallisia, mutta kaikki pitää itse ruuvata paikoilleen vs. Puustellin pikalukitteiset, mitkä voi napsauttaa paikoilleen.

    Kasaus on melkko helppoa jos osaa askarrella, ristimittailua ei tarvita, koska taustalevyt on kuitenkin ristimitoissa.

    Rungot ei kyllä tosiaankaan ole vahvempia kuin muilla, ohuempia kuin ainakin Puustellin.

    Kaapistojen jalat on tosi surkeat, mutta haittaa vain asennusta, ei oikein muuta, koska kaapit kuitenkin kiinnitetään seinään.

    Lisäksi ymmärsin että runkoja saa vain kahta eri väriä.

    Yläkaappien kiinnitys seinään hieman hankalaa, koska takaa puuttuu "kiinnityslista" Laitoin sellaisen itse, samalla sai yläkaapit irti seinästä johtojen vetoa helpottamaan.

    Pöytälevyt asialliset ja reiät melkein valmiina ja kohdillaan CNC-koneella tehtynä.
     
  10. Jolakki

    Jolakki Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2007
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omakotitaloa rakennettaessa tuo keittiön kasaus on siellä loppupäässä ja melko monella alkaa olla jo tankki tyhjä tuon oman jaksamisen osalta.
    Kumpa se oliskin noissa teettämisissä aina niin helppoa että palkkaa vaan tekijän ja sillä se hoituu. Siellä on vaikka minkälaista tumpeloa markkinoilla ja omasta mielestään alan ammattilaisia.

    Rakentaminen on valintoja täynnä ja tuntuu siltä, että paras tietämys miten hommia pitäisi tehdä on niillä jotka eivät sitä taloa rakenna.
     
  11. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep, tuon on kyllä itsekin huomanut kun taloa rakentelen. Jo perustuksista lähtien esim. rahtiliikkeen ukot ovat osanneet neuvoa miten mikäkin kohta sitten tehdään, paljonko on riittävä eristevahvuus, Radontuuletus on täyttä hölynpölyä jne.
     
  12. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jotain rajaa tällä ainaiselle Ikea hehkutukselle. Kamprad ei ole maailman rikkain eikä tosiaan Ikean asiakaspalvelu ole mistään kotoisin. En voi edes käsittää että joku voisi oikeasti kehua heidän asiakaspalveluuaan. Siihenhän heidän koko konseptinsa perustuukin, että myyjiä on todellä vähän ja myyjien/varastomiesten työtä sälytetään asiakkaalle. Jos hyvää asiakaspalvelua lähdetään jostain etsimään niin Ikea on kyllä viimeisimpiä paikkoja siihen hommaan.
     
  13. hard

    hard Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihin muuten kiinteät (siis sellaiset laatikoston yläosasta vedettävät) leikkuulaudat ovat kadonneet? Olen ostamassa keittiötä Ikeasta ja he sanoivat että on vain irrallisia leikkuulautoja, ei sellaisia "integroituja" niinkuin perinteisesti on ollut. Kyllähän sitä toki pärjää myös irrallisilla mutta perinteinenkin leikkuulauta olisi ollut ihan hauska olla....
     
  14. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Hävinneet siihen, että ovat järjettömän epäkäytännöllisiä. Liian matalalla, vie turhaa tilaa, rikkoo yhtenäisen ilmeen, tiputtaa helposti tavaraa lattialla tai laatikoston sisälle, hankala puhdistaa ja kaupan päälle vielä heiluva alusta.
     
  15. hard

    hard Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on keittiösuunnitelma "valmis". Katsokaapa ja ehdottakaa parannuksia jos keksitte ja muukin kritiikki on sallittua :D

    Edit: kuvasta puuttuu tangot (1 lyhyelle sivulle ja 2 pitkälle sivulle) sekä loisteputkityötasovalaisimet (1 lyhyelle sivulle ja 3 pitkälle sivulle).

    Edit 2: kaapit ovat valkoisia (korkeakiilto) ja välitilaan tulee valkoinen kaakeli. Työtaso on laminaattia (musta kivikuvio). Valaisimet ovat rosterinvärisiä, pistorasiat vielä vähän hakusessa...
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 19.12.2010
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Itse haluan ehdottomasti ainakin leivänleikkuulaudan integroituna.

    Se vasta epäkäytännöllistä olisikin jos joka aamu aamupalasämpylän halkaisua varten joutuisi erikseen ottamaan leikkuulaudan kaapista ja veitsen tukista. Sämpylän halkaisun jälkeen olisi edessä vielä murujen saalistaminen lavuaaria tukkimaan tms.
    Noin miljoona kertaa kätevämpää on vain vetää integroitu leikkuulauta esiin. Leipäveitsikin on leikkuulaudan syvennyksessä valmiina odottamassa. Muruset jäävät siististi leikkuulaudan ritilän alle talteen. Tähän päivään asti olen saanut siitä parin millin heiluntaliikkeestä huolimatta niin leivät kuin sämpylätkin pilkottua ilman sormeen sahaamista tai muitakaan ongelmia.
    Eikai kukaan jotain lihaa tai pottuja tai muuta sotkevaa sillä integroidulla laudalla pilkokaan? Jokapäiväiseen pikkutarpeeseen integroitu lauta on täysin korvaamaton. Lihan pilkkomista varten voi toki ottaa sen erillisen leikkuulaudan esiin, mutta se ei silti estä integroidun laudan olemassaoloa tai poista sellaisen tarvetta.
     
  17. hard

    hard Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin mieluusti ottaisin integroidun leikkuulaudan mutta kun Ikealla ei ole. Ja taas yhden leikkuulaudan takia ei viitsisi vaihtaa keittiötoimittajaa kun muuten on tyytyväinen Ikean tarjontaan (ja hintaan). Tässäpä vasta pulma...
     
  18. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lähinnä tarkoitin nimenomaan asiakaspalvelua takuuasioiden hoitamisessa. Siellä ei sentäs jupista vastaan, kierrellä vastuuta ja syyllistetä asiakasta vaan asia hoidetaan niinkuin kuuluu.
     
  19. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Nuo väitteet eivät todellakaan pidä paikkaansa. Ei ole liian matalalla, ei vie paljoa tilaa, ei riko yhtenäistä ilmettä(samanlainen etulevy kuin laatikossa), ei tipu tavaraa-outo väite, helppo puhdistaa, ei heilu. Jos tuollaisia tapahtuu, niin toteutus on ollut huono.
    Mielestäni leikkauslauta+ritilä integroituna ja astiankuivauskaappi ovat parhaita keksintöjä keittiössä. Enkä usko olevani yksin!

    Näitä leikkuulautoja saa kyllä, kun kysyy oikeasta paikasta(esim. Elega).
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2010
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllähän tollasen leikkuulaudan kätevä puuseppä rakentaa Ikean laatikostoon alle tunnissa.

    EDIT: Hieman narinaa Ikeasta, tilasimme keittiön sieltä siis joskus syksyllä ja toimituksen otimme mahdollisimman myöhäiseen ajankohtaan, sen piti olla tällä viikolla. Soittelivat sieltä että pari laatikon etulevyä puuttuu ja toimitus siirtyy kuukaudella. Eli kiire-aikatauluisen kannattaa ottaa huomioon mahdollinen myöhästyminen vaikka tilauksen tekisi kuukausia ennen tarvetta ;)
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2010