N. 1000e setti. Mutta, 5.1 vai 2.0? Siinäpä kysymys.

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Arisalmi, 16.12.2010.

  1. Arisalmi

    Arisalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Hakusessa siis joko:

    Suoraan 5.1-paketti tai 2.0-paketti, jota sitten valmiuden mukaan päivitetään. Päivitysvauhti ei tule olemaan sellainen "kerran vuodessa ostan yhden kaiuttimen", vaan hieman rivakampi. Leffakäyttöön, vastaostetun eGreatin kaveriksi tulossa siis. Asunto johon purkit tulee, on pieni kerrostaloyksiö. Kuuntelija ei ole kultakorva, vaan hifin saralla amatööri.

    Mitä saa maksaa?

    Hintarajana menee n. 1000e (max 1100e, sen yli ei mennä), jos 5.1-sarjaa ostetaan. 2.0:aan mieluusti parisataa vähemmän.

    Vahvari:

    Pohjana olisi tarkoitus käyttää tätä vahvistinta:
    Gigantin tarjous-Onkyo TXSR578S

    Hifistä tietämättömänä en osaa vertailla muita Gigantin saati Koneboxin vahvareita oikein keskenään.

    Eli ilmeisesti tuo 300 e:n Onkyo on hintalaatusuhteeltaan paras? Laajennettavuus tuohon 5.1 asti on melkein pakollinen ominaisuus.

    Kaiuttimet:

    5.1:

    Irkissä jo suositeltiin tuohon 5.1-settiin Tannoyn Mercury V1-purkkeja viittä kappaletta, myös Mareksin aloittelijan leffakotiteatterista tällaiset löytyy. Kaveriksi suositeltiin XLS200-DF-subia. Kuitenkin, vahvarin kanssa tälle paketille tulee hintaa n. 1400e.

    2.0:

    Mahdollisesti tähänkin Tannoyn Mercury V1, mutta vain kaksi kappaletta. Säästäisi tällä kertaa rahaa mukavasti. Toinen vaihtoehto on Gigsulasta löytyvä Chorus Compact 662

    Mercury V1 @ Mareks: 114e kpl
    Chorus Compact @ Gigantti: 239e kpl

    Eli kysymyksiä herääkin:

    - Onko tuo Chorus Compact sitten niin paljon parempi kuin Tannoy, eli onko hintalaatusuhde sama?
    - Meneekö minulta jotakin ohi tässä? Lähinnä tuo subwoofer mietityttää, ovatko nuo muut subit sitten niin heikkoja tuohon XLS200:aan verrattuna, että niiden miettiminen kannattaa suoraan unohtaa? Esim: Gigantista löytyy joitain, ovatko nuo kaikki aivan paskoja esim juurikin Chorus Compactien rinnalle?
    - Jos hankin kaksi kaiutinta nyt, kannattaako myöhemmin hankittavien kolmen purkin olla samaa sarjaa? Näin ainakin parin threadin perusteella huomannut. Mutta, onko tähän olemassa mitään poikkeusta?

    Tietysti kaikki vinkit otetaan vastaan. Kylläpäs on polvelile threadi. Mutta, nyt mieluusti haetaan sitä laatua kerralla. Tuo subwoofer on itselle tosiaan se isoin kysymysmerkki. Samoin melkoinen pihallaolo hifimerkeistä, Gigantissa ja Koneboxissa vilisee vaikka ja mitä merkkejä, joiden laatu ei sano minulle yhtikäs mitään :)

    Ja noh, muitakin liikkeitä sekä vaihtoehtoja saa ehdottaa. Kotiinkuljetus vain olisi ensiarvoisen tärkeätä ja yksi kriteeri kauppaa valittaessa.

    // Edit: Haha, ostinpas tänään sitten tavaraa toki sopivalla summa Koneboxista, kolahti sitten 5% alennuskoodi nyt postiin. Siispä, jos joku tuolta Koneboxin puolelta bongaa sopivia purkkeja tähän tarkoitukseen, hinnasta lähtee 5% pois.
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2010
  2. JustSonic

    JustSonic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on vaan sitten oma mielipiteeni, ja tapa jolla toimisin tilanteessasi.

    Otetaan esimerkiksi se 300€ onkyo vahvariksi, tuossa hintaluokassa ja av-vaffeissa ei nyt eroa ole äänellisesti muutenkaan. Sittenhän jää 600-800 kahteen kaiuttimeen kaapeleineen.Se mitkä kaksi kaiutinta riippuu vain omista korvista, mutta tuossa hintaluokassa kannattaisi katsoa käytettyjä mielestäni.

    Täältä on näppärä etsiä käytettyjä:
    http://kotisivu.lumonetti.fi/toves/audio/used/

    -JS
     
  3. Arisalmi

    Arisalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonniin.

    Nyt mennään kyllä hieman budjetin yli, mutta:

    Onko jotain huomautettavaa setissä:

    5x Tannoy Mercury V1. Mareksilla kait 114e / kpl.
    Subiksi XLS200, 480e Mareksilla.

    Eli harkitsin toki myös Mercury V4:ia etukajareiksi, mutta hinta pompsahtaa niiden osalta jo tuonne 600 euroon pari. Eli saako niissä rahoille vastinetta tarpeeksi, jos aloittaakin ihan perus 2.0:lla ja myöhemmin ostaa noita V1:iä?

    Toki, myös Wharfedalelta löytyy sopivanhintaisia kaiuttimia, mutta onko laatueroa Tannoyhin ihan hurjasti?
     
  4. timpsukka

    timpsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2008
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen suht samassa tilanteessa kanssasi, ja päädyin ostamaan 5kpl tannoy v1:iä+yamaha vahvari 299e+2 paria jalustoja. En ole mikään hifikorva ja asun kerrostalossa. Olen todella tyytyväinen kaiuttimiin (eka 'oikea' kotiteatteri mulla). Sitten tarkoitus olis katsoa myöhemmin XLS200 tai SVS:ltä esim. subbaria...
     
  5. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä vaihtoehtoja tuohon hintaluokkaan olet saanutkin, mutta pääpointit mitkä sinun olisi selvitettävä itselle on, että:

    - kumpi viihdemuoto on useammin käytössä, leffat vai musiikki?
    - millaiset kokemukset sulla on kotiteattereista (haluatko samaa mitä "pertsalla")?
    - oletko pitkäjänteinen?

    Eli jos sulla ei ole leffojen katselu "päätyönä" etkä omaa kokemuksia päätä huumaavasta leffasoundista, niin sitten voit ns. ostaa paremman musiikin kuuntelusetin. Sitä voit sitten päivitellä. Itse vaihdoin stereosettiin n. vuosi sitten enkä katso paljon leffoja joten en varsinaisesti ole kaivannut monikanavaääntä. Eli jos et varsinkaan tiedä mistä jäät paitsi, niin minun mielestä kannattaa ostaa paremmat "etukajarit" ja sitten jos kokee tarvitsevansa, niin päivittää.

    Ja stereovahvaritkin menevät yllättävän hyvin kaupaksi. Et vaikka ostaisit ei-kotiteatterivahvarinkin, niin voit sitten myöhemmin kaupata sen jos kyllästyt.

    Kannattaa bongata tosiaan noista käytetyistä ja kirjotella vaikka tänne, jos haluat suurimmat sudenkuopat välttää. Sieltä esim. joku vahvari 500e ja sit vähintään "Choruksen"-tasoiset kaiuttimet. :)

    e: Nopeasti listalta, esim. Mr Hifillä Elac 63 kaiuttimet ja niitä ohjaamaan Marantz PM8003. Ja jos haluat kotiteatteria vielä, niin siellä oli MA:n "valmis setti" joka on paremmankuuloinen kun Tannoyt.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2010
  6. Arisalmi

    Arisalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkaa hahmottumaan se, että 5.1-setti varmasti haussa. Leffakuuntelu pääosin, sanoisin että 75% jopa ajasta leffoja. Musiikki mitä kuuntelen menee sitten sinen särökitara+murina-osastolle, eli Dark Tranquillity, Sentenced ym.

    Mainio vinkki, varmistan vielä että mitä settiä tarkalleen tuolta MrHifiltä tarkoitit? Siellä oli yksi halvahko setti, jossa oli QAcousticsin 2020-purkit, sitäkö meinasit?

    Sekä tietysti yksi kysymys: Mm. Wharfedalelta sekä Tannoylta löytyy tuossa hintaluokassa noita etu- ja takakajareiksi sopivia purkkeja. Jos nyt ostan esimerkiksi Tannoyn Mercury V1-purkit eteen ja taakse, sekä erillisen subin, niin onko keskikauttimeksi fiksuinta hankkia:

    A) Tannoy V1, eli viides kappale näitä
    B) Jokin Tannoyn keskikautin, esim Mercury VC

    Wharfedalellahan tietysti on sama hintaero about niiden jalustakaiuttimien ja keskikauttimien välillä.
     
  7. steelduck

    steelduck Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on mahdollista käyttää kolmea identtistä kaiutinta edessä, niin se on aina paras vaihtoehto. Nuo keskikaiuttimet on niille jotka eivät voi sijoittelun takia voi käyttää samalaisia. Esim. Niin isot pääkaiuttimet että keskelle pysty laittaa samanlaista, kun se tulisi telkkarin tai kankaan eteen.
     
  8. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta.

    Se setti saattaa mennä yli budjetin. Siis Monitor Audion, sis. subbarinki. Hinta oli jotain 800-900e. Surffaan kännyllä niin en saa nyt sivua auki.