Kuulokkeet ~100€

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Mattiil, 08.06.2009.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tilasin Denon AH-D1001:n. En tosin Jimistä, sillä Amazon.uk.co:n kautta löytyi yksi kappale mustia saksalaisesta Avides Mediasta toimituskuluineen hintaan 56€. Samat hopeanvärisinä maksavat tuolla £132,52...
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ettei jää väärä hintatieto tänne kummittelemaan, niin kerrottakoon, että Avidesin tarjous oli lopultakin virhe. Paketissa saapui Denon halppisluurit, eikä yritys pystynyt toimittamaan tilattua tuotetta vaihdossa, joten palautukseksihan se sitten meni.

    Brittiläinen Advanced MP3 Players (hölmöstä nimestään huolimatta) sen sijaan sitten toimitti nuo Denonin AH-D1001 -luurit postikuluineen (nopeasti FedExillä) noin satasella. Paketti saapui eilen ja muutama ensihuomio kuulokkeista.

    • vähän rimpuloilta tuntuvat kädessä ja kestävyys hieman arveluttaa, yllättävän pienetkin ovat
    • ehkä sitten osin tuosta rimpulamaisuudestaankin (/keveydestään) johtuen TODELLA mukavat päässä. Jo muutaman tunnin perusteella voisi kutsua mukavimmiksi luureiksi, joita olen kokeillut.
    • äänenlaatu ei herättänyt erityisen isoja tunteita suuntaan taikka toiseen. Basson oikeanlainen (ei ylikorostettu, mutta tarkka) napakkuus kyllä miellytti
    • Head-Fin kirjoittelijoiden mukaan malli hyötyisi suuresti sisäänajosta. Hankala todentaa, mutta pitää säilyttää vanhojen kuulokkeiden raato tallessa, niin voi myöhemminkin vielä vertailla.
     
  3. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hakusessa olisi mahdollisimman laadukkaat kuulokkeet lähes 100% leffa ja TV-sarja käyttöön. Budjettirajoite olisi siinä max 150 euroa.

    Kuulokkeet on tarkoitus kytkeä Yamaha RX-V650 kotiteatterivahvistimeen. Katselu tapahtuu tykillä (Sanyo PLV-Z1) mikä on sijoitettu suoraan katselupaikan yläpuolelle kattoon, joten tuulettimien puhina kuuluu taustalla.

    Olisiko parempi hankkia suljetut (ei kuulisi tykin puhinaa), avoimet (olen käsittänyt että laadukkaampi ääni kuin suljetuissa) vaiko puoliavoimet?

    Muita kriteereitä olisi melko neutraali toisto, kestävyys (pieniä lapsia), vaihdettavat tyynyt ja johdot jos vahinkoja/kulumista sattuu sekä ergonomisuus (ei paina, purista tai hiosta 2-3h leffan aikana).

    Tässä muutama kandidaatti joita olen ajatellut. Muitakin saa ehdottaa, mutta mielellään niin ettei tarvitsisi Tullin kanssa asioida jos lähdetään tilamaan Suomen/EU:n ulkopuolelta.

    Avoimet: AKG K601, Sennheiser HD555
    Puoliavoimet: AKG K240 MkII
    Suljetut: AKG K271 MkII, AKG K272 HD, Beyerdynamics DT770 pro
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Viime vuoden puolella hain myös kuulokkeita kotiteatterikäyttöön. Budjetti antoi hieman enemmän periksi, ja niinpä päädyin tilaamaan Thomannilta (EU) Beyerdynamicin DT990 2005 Editionit. Taustatutkimusta tehdessäni huomasin, että käytännössä suurin osa näyttää suosivan juuri Beyereita kotiteatterikäytössä. Itse asiassa joidenkin mielipiteiden valossa muistaakseni noita DT990 Prota suositeltiin näiden omieni ylitse. Anyway, hirveän tyytyväinen olen noihin omiin Beyereihin ollut: jopa mukavemmat päässä kuin Sennheiserin HD600:t (ex-kuulokkeeni) ja soundi on ainakin oman termininologiani suhteen huomattavasti dynaamisempi -- mikä on hyvästä elokuvakäytössä.

    Ääni menee siis DT770 Pro:lle.

    P.S. Beyeriltähän voi käsittääkseni suoraankin noita tilata ja tämä tapa mahdollistaa noiden mallien modauksen/pimppauksen. Esimerkiksi Head.fi:llä moni suosi suuremman impedanssin omaavan mallin ostamista. Esimerkiksi tuo tilaamani Thomannin malli on 250 Ohmin versio, mutta Beyeriltä (Manufacture) saa myös 600 Ohmin version. Tietenkin hintakin on sitten kovempi minkä takia en halunnut tuon Thomannin n. 300 euron hintaa ylemmäksi lähteä.

    EDIT: Taustatutkimusta tehdessäsi saatat törmätä Denoneihin, mutta henkilökohtaisesti en niitä lähtisi hankkimaan. Esimerkiksi Samppa tuossa ylhäällä oli tilannut juuri Denonit, mutta oman lukeman perusteella kyse on luureista, jotka jakavat mielipiteitä todella paljon. Sekään ei liene sattumaa, että ainakin itse olen kohdannut eniten myynti-ilmoituksia juuri Denoneista tämän vuoden parin aikana, kun ne ovat olleet pinnalla.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2010
  5. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    100 ohminen antoimpedanssi detected. Tämä tietää jonkinverran ruttua kuulottimen taajuusvasteeseen mikä saa hifistin kyyneliin. Jos ne uudet kuulokkeet eivät kuulosta soundailevan ihan/paljon/vähän/jotenkin/kutenkin siltä kuin pitäisi, syyllinen on sitten siinä.

    Videotykin vieno suhina ei kuulokevalintaan vaikuta mitään. Parhaat kuulokkeet ovat rakenteeltaan avoimia lähes järjestään.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2010
  6. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai, tuota edes tiennytkään että kuulokeliitäntä voi vaikuttaa noin :eek:

    No, toisaalta jos pääkäyttö on kuitenkin elokuvat ja käytetään mahdollisesti Yamahan Silent Cinema HiFi DSP 7ch Stereo tai Silent Cinema DSP tiloja niin tuo antoimpedanssi lienee pienin murhe hifistille :D

    Eli jos ei tarvitse olla huolissaan mahdollisista ympäristöön vuotavista äänistä tai ympäristön äänistä (erillinen tykkihuone) niin olisiko sitten hinta/laatusuhteeltaan parempi hankkia (puoli)avoimet kuulokkeet?
     
  7. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suljettu kuuloke on erityisesti paikallaan sitä äärimmäisen tiukkaa äänieristystä tarvitessa: äänitystilanteessa kun äänivuotoa kuulokkeen kupista mikrofoniin ei saa tulla yhtään, joku esim. nukkuu aivan korvan juuressa kuuntelun aikana tai runsaassa metelissä kuunnellessa.

    Muuten suljettu vs. avoin -kysymyksellä ei ole erityisemmin väliä. Ottaa itselleen vain parhaan kuulokkeen rakenteesta välittämättä.

    Kuten mainitsin, todelliset referenssikuulokkeet ovat melkein aina avoimia tai puoliavoimia. Avoimella rakenteella on tämän perusteella paremmin saavutettavissa hyvältä kuulokkeelta toivottu toisto.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2010
  8. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin paikallisissa liikkeissä koekuuntelemassa ja tutustumassa eri vaihtoehtoihin. Toki hieman hankaloitti, että kuuntelut piti tehdä eri vahvistimella ja testilevyillä eri liikkeissä mutta päädyin sitten hankkimaan AKG K601 kuulokkeet. Miellyttivät eniten a)äänellään, b)istuvuudellaan ja c)ulkonäöllään.
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Mutuilun sijaan nyt toista viikkoa näitä Denoneja käyttäneenä voin kyllä suositella, tyytyväinen olen hankintaani.
     
  10. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ai ne tulivat jo? No se oli nopeaa toimintaa :)
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No kahdessa päivässähän ne...
     
  12. MrWelles

    MrWelles Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2004
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    6
    Itse suosittelen Shuren SRH440-mallia. Head-fin foorumilla näitä joko vihataan tai rakastetaan. Itselläni vertailukohtana edesmenneet AKG 240 Studiot. Kotiteatterikäytössä etenkin huomaa, kuinka Shuret toistavat huomattavasti tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin. Esim. Iskussa Mogadishuun erään kohtauksen kopterista putoavien hylsyjen kilinä kuuluu nyt selvästi, vaikka AKG.llä näitä en kuullut kun äänenvoimakkuus oli dialogin perusteella säädetty suurinpiirtein samaksi. Shureilla kuuntelun jälkeen AKG.n ääni on kuin välissä olisi paksu verho.
     
  13. GK`

    GK` Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hakusessa olisi jotkut kohtalaisen hyvät kuulokkeet, näiden vanhojen 20 vuotta vanhojen studio kuulokkeiden tilalle, jossa varsinkin bassontoisto on todella kulahtanut..:D Seuraavaksi listaan nopeasti muutaman asian, hintaluokka, käyttötarkoitukset..

    Hintaluokka:
    N.100€ +/- 30e, ei niin tarkkaa. Suomesta tai ulkomailta.

    Käyttötarkoitus:
    Lähinnä kotiin, mutta plussaa olisi jos käyttäminen onnistuu esim. Iphonen kanssa matkoilla. Ei pakollinen "ominaisuus".

    Mihin:
    Musiikkiin, Hiphop, dubstep, dubtechno, reggae, dancehall. Kaikkee missä syvää bassoa ja iskevää rumpua.
    elokuviin, että myös mahdollisesti pelaamiseen, mutta pääosin musiikkin. Elokuvat tulevat heti perässä, mutta ei niin suurena osana.

    Hyvästä basson toistosta huolimatta, äänen pitäisi olla suht. kirkas ja mielellään kohtalaisen erotteleva. Mielellään sellaiset jotka ovat "hyvät" ilman vahvistintakin, mutta Cmoyn halppis varmaan hankitaan myös kotiin. Seuljettu, puoliavoin, avoin? En ole vielä päättänyt mikä olisi "paras". Kertokaas hyvät ihmiset?
    Tilaaminen onnistuu myös ulkomailta.

    Ainiin, ja vielä lopuksi. Missä Pk-seudulla on parhaat ja hyvä valikoima koe kuunnella eri kuulokkeita? :)

    Kiitän vastauksista jo etukäteen!
     
  14. Scar"Face"

    Scar"Face" Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli olen ostamassa kuulokkeita noin 100eekkerin hintaluokassa. Oli eka ajatuksena ostaa pelikuulokkeet, turtle beach x31 siis, olin jo menossa tekemään tilausta verkkokaupasta ja hämmästyksekseni huomasin että luureja ei ole varastossa ja maahantuojallakaan ei niitä ole. Joten rupesin tutustumaan muuhun tarjontaan ja siinähän sitten meni pääpyörälle ku rupes tutkiskelee vaihtoehtoja, lueskelin arvosteluja siis....
    Nyt pari päivää tutkailtuani tilannetta ja käynti verkkokauppa.comissa kuuntelemassa kaikki maholliset kuulokkeet mittä oli kuultavissa ja sen jälkeen kotia palanneena tulikin ajatus että en ees halua niitä pelikuulokkeita ku äänenlaatuhan ei niissä ole niin hyvä musiikilla kuin esim saman hintaluokan perus luureilla, joten vaihtoehtoja on monia ja päätöksen vaikeuksia pukkaa....:hitme::hitme:

    Ensinnäkin perus AV-vahvariin (Marantz sr6003) tulis kiinni, joten ohmit tuottaa vaikeuksia ku AKG K-271 MK II kuulokkeita ehkä tekis mieli mutta ovat 55ohm joten vaativatko kenties luurivahvaimen??

    Sitten taas olis niitä avoimia ja puoliavoimia. Senkun 555 oli tosimukavat soundiltaan ja erittäin mukavat päähän, mutta mietin että kuuluuko äänet kuinka paljon muualle jos luurit ovat päässä. Kun taas AKG K-240 MK II ehkä hivenen kiinnostas myös....:OI:OI:OI:OI

    Eli summa summarum mitkä ovat parhaat kuulokkeet noin 100€ hinnoissa:confused:
     
  15. ToniKe

    ToniKe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.02.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Scar"Face"

    Scar"Face" Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyödynnetään tätä ketjua.

    Hakusessa halvahkot sankakuulokkeet jotka suodattaisivat ympärillä olevan puheensorinan/kälätyksen. :thumbsup:
    Kärjistäen ulkopuolisen äänen suodatus tärkeämpi kuin huippu äänenlaatu.

    Aloitetaan tästä, onko kokemusta?
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11303/ftmn/Koss-UR18-kuulokkeet

    Kuinka hyvin tälläiset ajaa asian?
    Onko perusteita sijoitaa muutama kymppi enemmän jotta saisi huomattavasti paremman äänentoiston tai parempaa ulkoisen melun vaimennusta?

    Kaipaisin vinkkejä ihmisiltä jotka ovat läsivuosina tutustunut tämän hintaluokan ja vähän kalliimpien kuulokkeiden ominaisuuksiin. Itselläni edellinen kokemus kuulokkeista on 20-vuoden takaa teinivuosilta Sennheisereistä mistä on jo aikoja sitten murentunut kulokkeiden suojatkin.


    Iso
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2011