Stereoääntä DVD-leffoilta?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana smyygi, 14.12.2010.

  1. smyygi

    smyygi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Liiitin DVD -soittimeni stereovahvistimeen, ihan normaalisti soittimen kaksikanava-annoista. Asetuksetkin pitäisi olla ihan kunnossa. Mutta ongelmaan: monella leffalla ääni ei toimi kunnolla, kun itse levy ei kai tue stereotoistoa tai jotain? Kuuluuhan sieltä jotain, mutta eihän sellaisella äänellä kärsi koko leffaa katsoa. Mikä neuvoksi? Ja vastaus sitten ei saa olla, että hanki oikea kotiteatterivahvistin ja kaiuttimet. Meillä katsotaan lähinnä simppeliä draamaa, eli stereo riittää sellaiselle ihan hienosti.

    Jos se vika tässä tapauksessa on niissä levyssä, siis että ne ei vaan sisällä stereoääntä, niin sille ei kai voi tehdä mitään, mutta onko se? Mietin tuossa, että pitäisikö soitin kytkeä vahvistimeen monikanava-antojen pääkanavista, jos sillä olisi jotain positiivista eroa noihin normaaleihin stereoantoihin nähden tällaisessa tapauksessa kun se levy tukee vaan monikanavaa? Kahdet johdot vaan tarvittaisiin, että cd/sacd toisto pelaisi tarvtttaessa edelleen normaalisti. Olenko mä ihan pihalla tässä?

    Jos joku muukin on tällaiseen törmännyt (vaikka kaikki täälla taitaa olla surround-kuuntelijoita?) niin olisin kiitollinen vinkeistä mitä tälle voisi tehdä. Sitä mä en vaan ymmärrä, mikä pässin järki on DVD-levyissä joista ei saa steroääntä lainkaan ulos. Leffat sitten pitää kai katsoa vain telkkarista.
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2011
  2. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mikä äänessä sitten on vikana? Kyllä soittimen se pitäisi osata downmixata 5.1:stä 2.0:aan.
     
  3. smyygi

    smyygi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se on sellainen jotenkin epämääräinen ja munaton. Ei se kaikilla levyillä sitä ole, mutta liian monella. Ne, mitkä toimii kunnolla, ne on tosi hyvän kuuloisia. Siksi mä luulen että se on levystä kiinni?
     
  4. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joillain levyillä ehkä vaan on munaton ääniraita? :)

    Tsekkaa mikä ääniraita milläkin levyllä on, jos stereoäänillä olevat levyt toimivat ja 5.1 -äänillä eivät, niin sitten downmixauksessa on jotakin häikkää. Soittimen ääniasetuksissa voi olla jotain optioita miten tuo miksaus tehdään.

    Niin ja levyillä voi olla sekä 5.1- että stereoääniraidat, kannattaa valita se stereo aina kun pistää leffan pyörimään.
     
  5. smyygi

    smyygi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, koetin katsoa viimeksi Apocalypse Now Reduxia -munattomalla äänellä!

    Siinä ei ainakaan voi valita kun monikanavan. Voisiko olla että se downmix juttu on jotenkin estetty siinä levyssä tahallaan? Ei soittimessa -ainakaan mun- ole sellasia asetuksia, millä se kuuluisi kunnolla. Mä en oikeesti ymmärrä tällasten levyjen funktiota, et mitä niillä oikein tekee.:mad: Ei kai kaikilla paitsi mulla ole surround tsydeemi..?
     
  6. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Downmix on soittimen ominaisuus, eikä sitä voi levyltä käsin estää. Soittimen bassojen ohjaus voi olla puutteellisesti toteutettu, esim. LFE-kanavaa ei miksata pääkanaviin tai miksaus tehdään liian alhaisella tasolla. Oletko huomannut säännöllistä eroa Dolby- ja DTS-monikanavaääniraitojen toiminnan välillä?
     
  7. smyygi

    smyygi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii se sittenkin. Tsekkasin uudestaan niitä asetuksia, ja siellä oli kaksi 2-kanavatilaa, eli mulla valittuna ollut "2 channel (stereo)" minkä sanotaan olevan oletustilankin ja tällainen kun "2 channel (Lt/Rt)". Renkkasin niitä sitten keskenään ja sitten alkoi toimia. Kumpikin kuulostaa ihan samalta, tosin stereo tarkoittaa vain vasenta ja oikeaa kanavaa, joten en mä ymmärrä mitä eroa näillä voisikaan olla ja mitä vitsiä siinä sitten on varustaa siihen ne kaksi tilaa? No, pääasia että kuuluu. Ihan, kun kaiuttimien päältä olisi otettu makuupussi pois tai jotain, niin selvä on ero entiseen tumppuun saundiin. Taisi olla sitten joku ohjelmallinen bugi tai mikä lie sähköinen junttura, mikä laukesi tuolla kropaamisella.