Inception (Christopher Nolan, 2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana JJ Gittes, 21.02.2009.

  1. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    http://blogs.wsj.com/speakeasy/2010...cial-effects-helped-joseph-gordon-levitt-fly/

    Minuakin ärsytti, siis todellakin lähes jokaisen hiljaisenkin kohtauksen aikana soiva ambient-musiikki. Noin yleisesti tällainen geneerinen, kohtauksesta irallinen ja tunnelman nostamisen sijaan lähinnä häiritsevä taustamusiikki on mielestäni käsittämätöntä mihin tahansa muuhun kuin halpaan televisiotuotantoon. En muista, että häiritsikö tämä Nolanin toiseksi edellisessä elokuvassa (ja edellistä en ole nähnyt). Tämän takia suvantokohdatkin tuntuvat jotenkin teennäisen kiireisiltä ja esimerkiksi tässä tapauksessa laimensivat Zimmerin varsinaista toiminnan aikaista musiikkia. Luulisi äänisuunnittelijaa ottavan päähän, kun tämä taustamusiikki poistaa äänisuunnitelun tarpeen.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
  3. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    No olipas se... Ihan hyvä. Mitään nerokasta ja monimutkaista juonta en saanut, vaan hyvin ja selkeästi selitetyn unen ja sen taost ja säännöt. Mitään ylivoimaisen vaikeaa ei elokuvasta löytynt tai pohdittavaa elokuvan lopuksi, vaikka näin monet on jo kerinnyt sanomaan. Perus toimiva tieteiselokuva kyseessä. Kyllähän Nolan onnistui pitämään jännityksen korkealla ja visuaalisesti elokuva oli huippu luokkaa, mutta juoni jättä toivomisen varaa. Kehuja tuli niin paljon nerokkaasta elokuvasta, että pettyihän sitä kun mitään maailmaa mullistavaa kokomusta ei tullut...

    Näyttelijät kyllä osasi hommansa. Di Caprio on se mitä aina. Osaava ja karismaa löytyy. Yllätyksen teki Ellen Pagea, jonka Juno oli huono, mutta nyt hän näytti olevan osaava näyttelijä. Joseph, jonka tunnen paremmin Kolmas kivi auringosta sarjasta oli paras. Hän oli vakuuttava ja se painottomassa tilassa liikkuminen ja tappeleminen oli kyllä siistiä katsottavaa.

    Loppu pisteiksi kallistun kolmeen ja puoleen. Tekisi mieli kyllä antaa neljä, mutta pienehkö pettymys kun oli, niin olisihan se vähän typerää antaa niin korkeat pisteet.

    3½/5

    Pakko ostaa silti BD:lle kun komea elokuva oli ja uudestaankin haluan nähdä. :thumbsup:
     
  4. 5trummer

    5trummer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko tännekin pistää, kun kaikki aina heittävät tuota Kolmas kivi auringosta -läppää Joseph Gordon-Levittistä ;) Eli miestä (poikaa=) kutsuttiin jossain välissä jopa "indie-leffojen kuninkaaksi". No, ainakin Mysterious Skin ja Brick ovat niitä tunnettuja tekeleitä. Mysterious Skin tullut teeveestäkin joskus, se on sangen perverssi pätkä. Ihmetyttää vähän jos noista ei ole useampi kuullut, toisaalta moni tunnut tietävän että Leo on tehnyt leffoja Titanicin jälkeen ;)
     
  5. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Vai että indie-leffojen kuninkaaksi. :D


    Eipä sillä, itse olen Jumalan ruoska.
     
  6. 5trummer

    5trummer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, mikä siinä on hauskaa? Okei, voisi ehkä paremmin olla prinssi. Onko se niin vaikea uskoa että jollain voi olla ura tunnetuimman työnkin ulkopuolella? DiCaprio on tehnyt muutakin kuin Titanicin, Nolan muutakin kuin Batmaneita..
     
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava elokuvahan tämä Inception oli. Ei ihan kaiken ennakkohypensä arvoinen, eikä läheskään niin monimutkainen mitä esimerkiksi The Prestige ja Memento. Yllättävän originaali onnistui Inception olemaan vielä 2010 vuonnakin, vaikka väistämättä mielessä vertailukohtina pyöri mm. Matrix, Dark City ja eXistenZ. Vähän ihmetyttämään jäi ennakkopuheet elokuvan mahtavasta nerokkuudesta ja älykkyydestä. Aika suoraviivaisestihan katsojille faktat kerrotaan.
    Spoilaa Total Recallia ja Inceptionia
    Lopun schroedingerin kissa Leonardon hyrrän muodossa jätti tietysti katsojalle tulkinnanvaraa, mutta eipä tuo Total Recallia kummoisempi temppu ole.

    Napinan aiheena voisin mainita siitä miten aseistetut vartijat alitajunnan suojamekanismina tuntuivat vähän hölmöltä keinolta lisätä jännitystä. Olisi jätetty koko räiskintäkuvio pois niin leffasta olisi saanut puolituntia lyhemmän. Ja en tiedä onko nämä fiilikset alitajuisesti peruja hiljattain katsotusta Naked Lunchista, mutta unimaailmat olisivat omasta mielestäni saaneet olla hivenen surrealistisempia, mutta ehkä tämä Nolanin tulkinta toisaalta toi lisää uskottavuutta tuolle puhallusjuonelle.

    Visuaalisesti erittäin komea pläjäys (varsinkin toisen kerroksen painottomuudessa pelleily oli silmäkarkkia) joka naulasi katsojan ruutuun koko kestonsa ajan. Aika nopeasti se kaksi ja puoli tuntia humpsahti. Leonardo DiCaprio pääosassa oli jälleen taattua laatua, vaikka hahmoille tässä ei hirveesti tilaa annettukaan. Juoni oli piristävä, ja varsinkin alussa kun elokuvan maailman sännöt ei ollut katsojille vielä tuttuja, siirtyminen unien tasoilta toiselle "herätti" katsomaan elokuvaa. Näyttelijäosasto oli muutenkin ihan kunnossa, allekirjoittaneella vaan tökki joka leffassa itseään esittävä Ellen Page.

    4+/5 :naminami: Kyllä pienistä vioistaan huolimatta väittäisin vuoden parhaaksi elokuvaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2010
  8. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvinaisen persoonaton tekele. Nolan on todella persoonaton ohjaaja. Myös juoni oli käsittämättömän huono. Unitasoilla liikkumisesta olisi saanut vaikka mitä irti, mutta Nolanin kyky rytmittää ja kertoa tarina on jotain tv-elokuvan tasoa.
    Vaijeripelleilyt olivat myös tehty todella huonosti. Ja todellakin tuo musiikki alkaa jonkun ajan kuluttua ottamaan päähän. Samainen vika oli myös Batman elokuvissa. Ei elokuvaan tarvitse laittaa jatkuvaa paatosta. Se yksinkertaisesti latistaa koko elokuvan.

    1/5
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0

    Näin syvällistä analyysiä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa :thumbsup:
     
  10. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kissat ja koirat ne nykyjään käsikirjoitukset rustaa. Sille ei valitettavasti voi mitään :)
     
  11. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kaikki trailerit ja arvostelut missanneena en tiennyt leffasta juuri mitään.

    Nolanin elokuva kuitenkin joten odotuksia oli ja ne kyllä ylittyi. Todella helposti Nolanin paras leffa.

    Vaikka näyttii hyvältä HD tykiltä katottuna, niin ois silti pitänyt nähdä jossain hyvässä teatterissa.

    Ja miten mä tän ymmärsin:
    Mombasa takaa-ajo kohtaus oli unimaailmaa joten koko pää "leveli" oli vain unta.

    Se oli unta siksi ettei edes elokuvissa vaimon tappamisesta epäiltyä yritetä ampua usean agentin voimin afrikassa. Ja sen myös vaimo lopussa mainitsi.

    Vai missasinko jotain ja sen kuuluikin olla unta?
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2010
  12. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Melkoisen hyvin olet missannut sitten tapahtumia. Se Mombasa ei ollut unta vaan ns. tosielämää jossa Cobbia jahtasivat ne yrityksen kätyrit alun pieleen menneen keikan takia.
     
  13. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    Minusta se taas oli unta, se kapeneva kuja oli aika klassista unikuvastoa ("seinät kaatuu päälle").
     
  14. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Miten se pystyi muka olemaan unta kun samalla reissulla tavattiin se Yusuf kemisti? En näkisi tuommoisia ahtaita kujia mitenkään erikoisina kehitysmaissa.
    Samalla ajattelulla koko elokuva oli yhtä unta.
     
  15. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollut unta koska samassa todellisuuden tasossa DiCaprio totesi hyrrällään olevansa hereillä.
     
  16. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Cobb yritti käyttää hyrrää, mutta Saito tuli häiritsemään ja hyrrä putosi lattialle ennen kuin kerkesi todentamaan mitään. Tämä ei sinänsä liity tuohon Mombasan takaa-ajoon, koska tapahtui vasta sen jälkeen. Cobb yritti hyrrällä varmistaa heränneensä "testiunesta", jota oli testannut Yusufin aineilla.
     
  17. BR_Zenith

    BR_Zenith Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2010
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli vuoden paras leffa, eli täytti odotukset. Ei ihan täysi kymppi kuitenkaan, koska muutamat detaljit hieman ärsyttivät matkan varrella. Etenkin lumikohtaukset, ja lisäksi muutamin paikoin esim. ampuminen rynkyllä noin 3 metrin päästä yms (toki unimaailmassa ilmeisesti käy järkeen). Milloinkahan Di Caprio alkaa vanhenemaan? On näyttänyt jo aika perkeleen monta leffaa ihan samalta, mutta hyvin kyllä hoiti taas osansa.

    Oli kyllä pitkä projekti välttää kaikki spoilaukset vaikka mieli teki lukea, mutta kannatti pinnistellä! :) Tulee varmaan katsottua kohta uudelleen.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2010
  18. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sekava ja aivan liian pitkä. No oli siinä hienojakin juttuja, mutta en kauheasti pitänyt.

    2/5
     
  19. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä leffa jonka jälkimmäinen puolisko kuitenkin laski tasoa alkuun verrattuna(ja kuinka monta kertaa sitä tippuvaa autoa oikein pitää näyttää?).
    ****
     
  20. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun on pakko kysyä, kun jäi kalvamaan enkä jakso katsoa koko leffaa uusiks samoin tein.

    Eli,
    Jos sieltä unesta ei päässyt pois kuolemalla, koska oltiin liian vahvoissa mömmöissä, vaan jouduttiin limboon, niin miks sieltä limbosta sitten pääsi pois, kun tapettiin? Ja jos joutu limboon, niin eikö silloin tiennyt enää olevansa unessa vai miksei ne vaan tappanut itseään siellä limbossa ja kaikki olisi taas hyvin? Miten sieltä unesta normaalisti pääsi pois? Kun aineen vaikutus lakkasi?

    Miks se aasialainen kaveri oli vanhentunut mutta Cobb ei ollut?

    Miten se Cobb pääsi sinne limboon, johon se Fisher joutu? Se vaan meni nukkumaan? Miten se pääsi limboon menemällä vain nukkumaan, kun muut joutu kuolemaan, että pääsi sinne? Ja miksi sieltä limbosta pääsi pois ku vaan hyppäsi korkealta kun muilla tasoilla piti siellä ylemmällä tasolla olla se pudotus, että pääsi pois.

    En vissiin tajunnut tästä elokuvasta yhtään mitään. Ärsyttää aivan valtavasti, varsinkin kun täällä porukka valittelee, että "Taas väännettiin rautalangasta tyhmille teineille".

    Derp-a-derp! Helvetti.