PS3 - Onkyo 578? - kaiuttimet?

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana timpsukka, 27.11.2010.

  1. timpsukka

    timpsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2008
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hep!

    Tähän asti olen pärjännyt Sonyn taulutv:n kaiuttimilla mutta nyt tarkoitus olis hommata PS3:n kaveriksi ensimmäinen vahvistin ja pari hifikauitinta. PS3:n käyttö olisi n. 35% pelaamista, 35% Blu ray leffoja ja 30% musiikin kuuntelua.

    Kaiuttimet vois olla mielellään "ihan hyvätasoiset". Kaiuttimia olisi myöhemmin muutaman vuoden sisällä tarkoitus päivittää kohti 5.1 järjestelmää. Kokonaiskustannus voisi olla 1000e molemmin puolin (vahvistin+tämä kaiutinpari+mahd. jalustat). En ole vielä käynyt yhtään kaiuttimia kuuntelemassa tai mitään testailemassa. Ehdottamani vaihtoehdot perustuvat lähinnä tämän foorumin keskusteluihin ja käyttäjien kirjoittamiin kokemuksiin. Onko järkevämpää ostaa jalustakaiuttimet vai lattiakaiuttimet? Ainakin lattiakaiuttimet miellyttävät tyyliltään omaa silmääni enemmän...

    Tällä hetkellä gigantissa olisi tarjouksessa Onkyo 578 vahvistin. Kiinnostaisi tietää, onko tämä 299e tarjous järkevä ja onko sopiva PS3:lle kaveriksi? Olen ymmärtänyt, että PS3 tarvitsee vahvistimen, joka osaa erottaa myös äänen HDMI:stä. Käsittääkseni tämän vahvistimen 1.4 HDMI osaa sen tehdä. Onkos tämmöinen "Kotiteatterivahvistin" järkevä vaihtoehto, jos haluaa hyvälaatuista musiikkia, vai pitääkö olla joku "hifistelijälle" tarkoitettu vahvistin?

    Televisiona on Sony KDL 40W4000 (pari vuotta vanha). Televisiossa näyttäisi olevan audio optical out -portti ja 3kpl HDMI In, joista 1 on kytketty PS3:n. PS3:ssa ei näkynyt vapaita HDMI-portteja (40Gt malli) mutta siinä oli 1x optical out. Miten tv / ps3 ja vahvistin pitäisi kytkeä? Toinen tyhmä kysymys: tuleeko kaiuttimien mukana tarvittavat kaapelit niiden kytkemiseksi vahvistimeen? Onko mukana tulevat kaapelit minkä tasoisia vrt. erikseen ostettuihin?

    Kaiuttimista voisivat kiinnostaa esim wharfedale 10.5 / 10.7 tai dali concept 6 sarja. Ovatko tällaiset kaiuttimet järkeviä hankintoja käyttööni (pelaaminen ,leffat, musiikki). Kuunneltava musiikki olisi pääasiassa tyyliltään pop/klassinen/rock. Onko tämän tason kaiuttimien kanssa kuinka kiirettä ostaa sitten subbaria/keskikaiutinta tai takakaiuttimia minun käytölläni, kun kuitenkin leffoja tulee katsottua?

    Tällä hetkellä asuntona on n. 37m2 kerrostaloluukku, jossa "olohuone" on ehkä 20m2. Tarkoitus on kyllä muuttaa isompaan asuntoon heti kun mahdollista.

    Kuten viestistäni huomaa, olen vasta-alkaja näissä asioissa. Jos olen jättänyt jotain oleellista huomioimatta, niin opastakaa toki :) Kaikki apu ja tuote-ehdotukset otetaan kiitoksen kanssa vastaan!

    Ps. Myös ehdotuksia hyvistä liikkeistä ja halvoista hinnoista otetaan vastaan!
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2010
  2. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä PS3:sta äänet tulevat ulos myös sieltä optisesta liitännästä, josta saa myös ainakin normaalit 5.1-monikanavaäänet ulos vahvistimelle. Sillä olen itsekin äänet kytkenyt PS3:sta, kuva vain menee HDMI:llä, etenkin kun itselläni on vahvistin jossa itsessään ei ole edes HDMI-liitäntöjä.

    Eli voit siis jättää sen HDMI:n menemään tv:seen suoraan ja kytkeä äänet optisella johdolla vahvistimeen. Tai vaihtoehtoisesti kytket HDMI:llä PS3:sta vahvistimeen sekä kuvan että äänen ja sitten kuva vahvistimesta tv:lle. Ja kun vielä kytket tv:n optisesta out-liitännästä optisen kaapelin vahvistimelle, saat tv:n äänetkin vahvistimelle, ellei tv:ssä ole 2-suuntaista HDMI:tä sitä varten.
     
  3. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vahvarit on kyllä osanneet ottaa äänet hdmi:stä jo monta vuotta.

    Optisella ei saa hd-ääniä(TrueHD,DTS-HD MA) blu-ray käytössä. Peliäänet on perus dolby digital 5.1:stä.
     
  4. timpsukka

    timpsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2008
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli voinko saada blu ray käytössä silti nuo HD äänet (jos kytken PS3 -> HDMI -> vahvari)? Kun jos alkaa sijoittamaan tämmöiseen niin ois kiva sit saada kaikki hyöty irti... Mitäs mieltä olette tuosta onkyon 578:sta?

    Olen myös miettinyt aktiivikaiuttimia vaihtoehdoksi. Esim pari kappaletta Genelec 8030:ia sais tonnilla. Ymmärtääkseni näiden kanssa ei tarvitse vahvistinta erikseen ostaa? Mites kytkeminen PS3:n / TV:hen ja toimivuus esim kerrostalossa verrattuna vahvariin ja passiivikaiuttimiin? Onko järkevää ajatella elokuvakäytössä aktiivikaiuttimia?
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2010
  5. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Aktiivikaiuttimien kanssa et tarvitse päätevahvistimia, mutta tarvitset kuitenkin esivahvistimen ja dekooderin. Integroiduissa kotiteatterivahvistimissa nuokin ovat sisäänrakennettuina, mutta myös erillisiä esivahvistin-dekooderiyhdistelmiä on myös markkinoilla, ne tosin eivät välttämättä ole ainakaan halvempia kuin halvimmat integroidut, koska erillislaitteet ovat usein muuten laadukkaampia ja siten kalliimpia. Tai integroidusta voi jättää sen päätevahvistinosan käyttämättä jos vahvistimesta löytyy esi- ja pääteasteiden erotus tai linjatasoiset ulostulot eri kanaville.

    Aktiivikaiuttimet tarvitsevat sisäänsä kuitenkin siis HDMI:stä puretut kanavat analogisina ja mielellään yhteisellä äänenvoimakkuudella säädettynä. PS3:seen tai tv:seen suoraankin voi toki kytkeä aktiivikaiuttimet RCA-ulostuloihin, mutta vain 2-kanavaisena.
     
  6. Haiduk

    Haiduk Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itelki hankinnas juurikin samanlainen yhdistelmä, telkkuna sonyn bravia 40EX500.
    Vahvariks ton 578 pitäs olla hintaansa nähden ihan hyvä, hdmi1.4 ja hd skaalain.
    Liitännöistä en hirveesti tiedä mutta jos vahvarissa on hd-skaalain niin olen kuullut että kannattaa kaikki kytkeä vahvariin ja vahvarista sitten hdmi piuhalla telkkuun.
    Kaiuttimiksi olen nyt harkinnut OR 280Hi lattiakaiuttimia kun noissa wharfedalen 10.7 ei riittänyt ihan tuo alapää esim metallimusiikissa omaan makuun, mutta vaihtoehdot ovat silti auki. Esim JBL ES100 on vielä harkinnassa kans.