Läppärin osto

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana Jaska 83, 29.11.2010.

  1. Jusa74

    Jusa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2005
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin mun koneella kaikki päivitykset on sujunut todella näppärästi (Snow Leopard).Kun taas tuo Vista64 kone lataa ja käynistelee tuota konetta miten sattu.Viimeksi oli 3 päivitystä ja n.20 min päästä oli kone vasta taas käyttö kunnossa.
     
  2. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Vista nyt myönnettiin miltei Microsoftinkin puolelta täydelliseksi epäonnistumiseksi, eli sitä ei kannata muistaa edes samana päivänä minkään muun (modernin) käyttiksen kanssa. Win7 (64bit) toimii sitävastoin mukavan sutjakkaasti ja suurin osa päivityksistäkin asentuu ilman uudelleenkäynnistystä.

    Silti sydämeni halajaa Linuxin pariin - kunhan nyt Ubuntu tai jokin muu distro kypsyisi niin pitkälle, että oikeasti eri oheislaitteita ja näytönohjaimia jne. tuetaan heti asennuksesta lähtien (erityisesti langattomia verkkokortteja).
     
  3. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä sinä oikein päivittelet? Toimivaa systeemiä ei ikinä päivitetä. Windows Update kiinni ja valitus seis.

    Käytännöllisen tietokoneasennuksen ylläpitokurssi tuulihousuille:

    -Kun kone otetaan käyttöön, softat laitetaan toimimaan ja päivitykset ajetaan ns. tappiin.

    -Toiminta tässä päivityskunnossa & näillä softilla testataan etuperin, takaperin, sivuittain ja perse edellä.

    -Kun toimivuus on todettu, testattu ja 5x varmistettu, WINDOWS f*ckin UPDATE LAITETAAN KIINNI! Se tarkoittaa sitä että kaikki luukut Mikin suuntaan pistetään kiinni, yhden yhtä päivitystä ei testattuun systeemiin asenneta.

    -Kaksi kertaa vuodessa Windows Updatessa käymistarve arvioidaan. Jos todetaan issue minkä takia Mikkilässä on ihan oikeesti PAKKO KÄYDÄ, otetaan systeemin tilasta kaksi (3) imagea. Vasta tämän jälkeen Mikkilandiasta haetaan se tarvittu kuumaliimaus.



    Apple on puhdas käsilaukkupoikien kone.
     
  4. Jusa74

    Jusa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2005
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikilla omat mielipiteet ja kiva olla käsilaukkupoika... :OI
     
  5. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ihan provosoimatta, olisi tarvetta yhdistetylle huvi-työ läppärille, ja Mac hehkutteluista alkaisi se houkutella.

    Kannettavasta siis kyse;
    - Missä Mac mallissa löytyisi sekä Hdmi- liitäntä että optinen äänen ulostulo(musadaccia varten).

    - Mikä olisi macissa Foobaaria vastaavan tasoinen vapaasti muokattava musansoitto-ohjelma FLAC- tiedostoille

    - Entä mikä toistaisi videot nyk. VLC:n sijaan? (VLC on toistanut koneessani aikalailla mukisematta kaiken) lisäys; VLC:n saa näköjään Macille.

    - Onko kuvankatseluun vastaavaa kun Irfan View(eli massiivinen eri kuvatiedostojen tuki, IV on aukaissut kaiken Nikonin ja Canonin Camera Raw:t mukaanlukien)

    - Onko Open Officea macille/vastaavaa kunnollista ilmaista tekstinkäsittelyä(firmasta ei saa kun M$:n officen).

    - Onnistuuko edellisessä ohjelmassa(Siis OO:n korvaajassa) importtaus PDF- muotoon? Tuo on lähes välttämätöntä kun haluaa olla varma että saa tarvittaessa avattua ja printattua tekeleensä muuallakin.

    - Peleistä ei tarvitsisi kun Football Managerin, ja siitä on mäkkiversiokin.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2010
  6. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    LibreOffice: http://www.documentfoundation.org
     
  7. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Applen läppäreissä ei ole HDMI-liitäntöjä, vaan Mini-DisplayPort, josta kulkee uudemmissa malleissa myös äänet. Adapterilla saat siis myös liitettyä HDMI:hin. Lisäksi lähes joka mallista löytyy optinen ulostulo.

    Näistä ei ole omakohtaisia kokemuksia, koska oma musiikkikokoelmani on iTunesissa. Uskoisin, että vastaava ohjelmisto löytyy myös Macille.

    VLC tosiaan löytyy myös Macille. Itse käytän pääasiassa OS X:n omaa QuickTime Playeria. Kun Perian- ja Flip4Mac-lisukkeet on asennettu, ei ole vielä tullut toimimatonta videota vastaan. QuickTime lisäksi tukee suoraan .srt- tekstityksiä.

    Ymmärtääkseni Maceissa on hyvä tuki useimmille RAWeille. Itse olen käyttänyt valokuvien hallintaan mukana tulevaa iPhotoa, sekä muille kuville omia Esikatselua & Quick Lookia.

    Ilmaisista vaikkapa Open Office tai NeoOffice. Microsoftin Office 2011 on varsin hyvä. Kannattaa tsekata myös iWork.

    OS X:ssä on valmiina tuki PDF:lle, joten voit tehdä niitä mistä tahansa ohjelmasta ilman erillisiä kikkareita.

    :D
     
  8. danisko

    danisko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ubuntu 9.04 asennusmediassa on ajurituki heti asennuksessa useille langattomille verkkokorteille esim. oma lähes viisi vuotta vanha Ralinkin piirillä oleva Tekcommin kortti toimi heti vain ottamalla käyttöön.

    Myös Radeon HD3650 pelasi peruskäytössä moitteetta.
     
  9. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Adapteri lienee hankittava erikseen?

    Hienoa!


    Tämä(kunnollinen FLAC- soitin musiikkikirjastojen hallintaan kansineen sun muineen) on suht tärkeä ominaisuus kun parituhatta nimikettä alkaa olla FLAC- muodossa.

    Unohtui muuten kysyä, mutta olisiko Mac:lla jotain EAC:n vastinetta FLAC- rippauksiin joka tukee Accurate Rippiä? (Ei, apple lossless on pois laskuista. Musaa en ala muuhun muotoon laittamaan kun häviöttömään open- sourceen).


    ...on hidas ja raskas. Tai tällainen muistikuva siitä on. IView/vastaavalla tarkoitan muutaman megan pikakatselu/resize- ohjelmaa joita voi olla läjä käynnissä milloin minkäkin valokuvan tai leikekuvan pikatyöstöön.

    Löytyykö noita Äplen ilmaisphoto-ohjelmien tiedostotukilistoja mistään? Tuntuu kauhean hankalalta yrittää Googlailla yhtään mitään kun Applen sivuilla saatava tieto kertoo vain miten hienoja ne tavarat/ohjelmat ovat. Ominaisuuksista ei puhuta mitään. Hieman hankala vertailla esm. Irfan Viewiin. Minulla on siis Lightroom "vakavaan" puuhailuun(jonka saa Macillekin), mutta pikatoiminen "syön kaiken" kuvaohjelma olisi hakusessa.

    Lisäys; Tällä hetkellä vahvoilla on tuo Sony Vaio, mutta siihen taas pitäisi hankkia oheen USB- DAC(eli vaihtaa nykyinen).
    http://www.sony.fi/product/vnp-z-series/vpcz13m9e-b#pageType=TechnicalSpecs Ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan aikalailla Macbook Pro:n kanssa tasoissa(kun siihen Pro:n alkaa laittaa SSD- levyjä sun muuta sisään). Sonyssa tosin on tarkempi näyttö.

    "Ongelma" siirtymisessä Macciin on se että haluaisi jatkaa tiettyjen ohjelmien käyttöä- tai ainakin löytää vastaavat. Lisiä edellisiin tulee mm. *.mkv muuntimet, digiboksin (Topfield) pääteohjelma, Dvd-shrink tyyppinen DVD- rippaaja jolla saa lisämateriaalit sun muut turhakkeet pois jne. jne. jotka kaikki saa ilmaisena Windows/Linux- ympäristölle.

    Suomen Apple- storessa ei näytä olevan Customina(kuten ei Sonyllakaan) Blu-Ray asemaa. Ulkomailta sen Sonyyn saa optiona, mites mäkkiin? Jos nimittäin alkaa +2000€ laitetta ostamaan, niin ei kyllä ilman BR:a viitsisi olla- varsinkin kun kone olisi viihdekeskuksen jatke tarvittaessa.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2010
  10. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    No tuo ei ole suuri ongelma, tarvitseehan se vielä johdonkin. Hong Kongista saa kotiin kannettuna erillisiä adaptereita tai adapterikaapeleita 10 eurolla.
     
  11. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    OS X:n "sisäänrakennettu" Preview näytä kauhean läjän erilaisia kuvaformaatteja mm. EOS 50D:n cr2-tiedostot. Kuvien koon muuttaminenkin näkyi onnistuvan.

    Ote helpin 'about Preview'-kohdasta:

    Viewing PDF and image files
    View many types of files, including PDF, JPG, GIF, HDR, TIFF, PSD, PICT, PNG, BMP, RAW, SGI, and DAE. Use bookmarks to find your files and then use a slideshow to show them off. And when you’re viewing a PDF file, you can move around it quickly by searching it or using its table of contents.

    Editing PDF and image files
    Crop, rotate, or flip an image or the pages in a PDF file. With an image, you can remove its background to leave just what you want. With a PDF file, you can remove pages, add pages, or just move them around.

    Annotating PDF and image files
    Add your comments with a note and highlight important areas with a circle or rectangle. In a PDF file, you can add links to websites and other pages in the PDF.

    Importing images from scanners and cameras
    You can import images from a camera or scanner connected to your computer, and then modify or annotate them.
     
  12. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Menkööt nyt eri postiin.

    Apple (lue: Jobs) suhtautuu hiukan nihkeästi koko BD-formaattiin (ilmeisesti iTunesin takia), joten voi olla, ettei minkäänlaista BD-soitinta ole Omppuun saatavissa. Korjatkaa joku, jos olen väärässä.
     
  13. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tällä hetkellä juuri näin.

    Huhujen mukaan Apple olisi ensi vuonna luopumassa kokonaan optisesta asemasta. Saman hevosmiesten tietotoimiston mukaan Omppu-vehkeisiin saisi sitten optioina optisia (myös Blu-Ray) asemia. Uskokoon ken tahtoo.
     
  14. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ohhoh. Tuota pidin aikalailla itsestäänselvyytenä että sen saa :OI . Varauduin toki että maksaa, mutta niin se maksaa tuohon Sonyynkin.

    Mites Topfieldin jne. tiedostot, eli ProjecX vastaavuus?
     
  15. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eikö nyt näillä puheilla alkaisi olla jo järkevää pitää kaverina vaikka joku XP/Win7-kone jossa voisi sitten tehdä noita "hieman eksoottisempia"-temppuja (EAC & ProjectX) ? Varsinainen hyötydata tietenkin asustaa kotiverkon NAS-purkissa (vaikka pelkästään varmistusten/RAIDin vuoksi).
     
  16. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    ProjectX kun on Javalla koodattua open sourcea, niin senhän voit kääntää itse haluamallesi alustalle, jos ei sitä joku muu ole valmiiksi kääntänyt ja ladattavaksi tarjonnut. Kääntäminenkään ei edes edellytä muuta kuin Java SDK:n asentamisen, ProjectX:n sorsien lataamisen sourceforgesta ja mukana tulevan skriptin ajamisen.
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2010
  17. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi Blu-ray on todettu mediana kuolleeksi ja siten 1080p soljuu kuparia pitkin kotia. A bag of hurt :OI
     
  18. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    http://www.mustaporssi.fi/index.php?id=2799&p=382

    Tekeeköhän tuollaisella mitään? Olen jo pitkään miettinyt läppärin ostoa, mutta edelleen se vain välillä käy mielessä. Ja tuo mainos herätti taas mielenkiinnon. Perustarpeena noin yleisesti tuo 15 tuuman näyttö ja aivan perussurffailu eli millekään peleille ei olisi tarvetta. 600 hinta on tuntunut ehkä hieman korkealta, vaikka ei sekään mikään kynnys sinänsä olisi. Mutta nyt kun on uutisoitu, että flash-kiintolevyt alkavat yleistyä läppäreissä niin se tietenkin houkuttaisi, mutta aikataulustahan ei ole täyttä tietoa vielä.
     
  19. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tohon tulee ilmeisesti 64 bittinen Windows 7, joten 2 gigan muisti vaikuttaa turhan ahtaalta, varsinkin kun ton näyttiksessä ei ole omaa muistia vaan nappasee lähes neljänneksen siitä kahdesta gigasta. Vapaa muistipaikka tosta tosin löytyy joten muistia saa aina lisää.

    Muuten varmasti aivan perushyvä läppäri surffailukäyttöön. 5 vuotta vanhat pelitkin saattaa tapauksesta riippuen pyöriä jotenkin.
     
  20. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitatko niiden flash-levyjen aikataulua vai omaa hankinta-aikatauluasi? Ensimmäinen on ihan realistinen vaihtoehto jo tänään ja jälkimmäinen on taas vahvasti itsestäsi kiinni. :)