Subbarin liittäminen

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Sirri, 12.07.2004.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Millä ihmeen tavalla - kustannuksesta riippumatta - vahvistimen oman subwooferlähdön ja siten vahvistimen jakosuotimen ja mahdollisen muun bassonsäädön ohittaminen on nähtävissä positiivisena asiana, etenkin kun lähes kaikkien edullisempien (alle 1500e) subbarin omat jakosuotimet ovat useammin toivottoman loivia, kun eivät ole?
     
  2. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    1) Totta, mutta jos pärjää tuollaisella toimivalla kytkennällä (ei paras), niin missä mentiin vikaan. Ainiin, kyllä Hannu nyt tietää miten laitteita voi kytkeä "suoraan" ja kysyi onko tavalle vaihtoehtoa. Hannu ei halunnut tietää, että tapa ei ole (mielestäsi) paras. Jani ystävällisesti kertoi että välipiuhalla onnistuu. Ja bassomanageroinnin voi tehdä monella tapaa jos ei huomioi kustannuksia (uutta rautaa peliin).

    2) Vaikka asia olisi näin, niin anna Hannulle kokemus josta hän pitää. Ei se sinulta ole pois jos Hannun korvia "huijataan". :D
     
  3. idlehiiri

    idlehiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on kokemusta muutamasta Yamahan mallista ja mielestäni suurin osa eroista johtuu vahvistimen YPAO korjauksesta. Jos otat korjaukset pois päältä, niin erot pure directin ja straight-tilan välillä pitäisi kadota olemattomiin. Voi toki olla, että en omista riittävän hyvää cd-soitinta/kaiuttimia ja sen vuoksi en kuule eroja. Kannattaa silti kokeilla, kun ei se paljoa maksa :)
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2010
  4. hannu2905

    hannu2905 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yamahassani ei minulla ollut mitään kuultavaa eroa direct ja straight-tilan välillä.

    Onkyossa Audyssey dynamic EQ ja Dynamic Volume ovat pois päältä, joten niiden vaikutukseen en osaa sanoa.

    Direct ja Pure audion edut tulevat lähinnä esille laadukasta cd-soitinta kuunnellessa analogia-oton kautta. Vaikuttaa erityisesti äänen läpikuultavuuteen ja selkeyteen. Muija ei tosin kuule juurikaan eroa, mutta ei se huomaa paljoa muutakaan:D
     
  5. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sillä ei pärjää.
    Vikaan mentiin siinä että systeemin eniten käyttetyjä kailottimia ei ylipäästösuodateta kärsimyksistään. Stereonamitus -musiikki ei näillä säädöillä tule toimimaan = subbari kirotaan helvattans.


    Ei vääriä audiokokemuksia! Aloittelijasubjektivisteilla tehdyissä eläinkokeissa on osoittatunut näiden hannujen riski ajautua huonoille signaaliteille ilman selkeää audiokasvatusta. Jos aikainen puuttuminen jätetään tekemättä, nuoren hifistin kuvioon saattaa alkaa pian ilmaantua vetelehtimistä ufoharrastajat.org:n hurmosfoorumiteltassa, vinyylineuloilla piikittämistä, Genelecin kieltämistä yms. huonoa audioelämää.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2010
  6. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Onneksi makuaistisi on terävä (stereonamitus) ja jaksat jakaa viisauttasi täysin pyyteettömästi. Ihmettelen vaan kun et suo toisille kasvunmahdollisuuksia. Pitäisi heti olla seuraamassa "oikeaa polkua" (et salli harhailua) ja kuunnella Geneleccejä. :D