Mitä Malesiassa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Baphomet, 08.12.2010.

  1. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ollaan lähdössä nousuvuonna käymään Malesiassa ja tarkemmin Kuala Lumburissa.

    Onkos plazalaiset käyneet KL:ssa ja onko jotain hyviä matkavinkkejä, missä pitää ehdottomasti käydä tai mitä syödä tai mitä ostaa?

    Kertokaahan kokemuksistanne.
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Pakko sanoa, että muihin Aasian kaupunkeihin verrattuna Kuala Lumpur on hiukka pettymys. Kaupunki ei ole hirveän suuri, mutta liikenne on ihan mahdoton. Suurimmat "nähtävyydet" lienevät lukuisat jättimäiset ostoskeskukset, mm. Petronas twin towers sisältää sellaisen.

    Lentokenttä on aika kaukana kaupungista ja kentällä kannattaa ostaa valmiiksi lippu budget taksiin. Junallakin pääsee, mutta se ei ole sen halvempaa jos matkustajia on enemmän kuin yksi ja joutuu vielä raahautumaan juna-asemalta hotellille jollain keinolla.

    Majoitus kannattanee ottaa jostain Golden Trianglen vilkkaimmalta seudulta, jotta voi voi kulkea jalan edes jonkun verran ja pelastuu taksien yms käytöltä.

    Katukeittiöissä on aina hauska syödä ja kannattaa suunnistaa Jalan Alorille.

    Nämä pari sivustoa kattavat oikeastaan kaiken oleellisen:
    Trip Advisor: Things to do in Kuala Lumpur
    Wikitravel: Kuala Lumpur
     
  3. raven

    raven Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2001
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Reppureissaajan näkökulmasta KL oli enemmänkin vaan se hubi mistä pääsi muualle Aasiaan mutta ei paha paikka :)
    Länkkärikaupunki kyseessä Aasian malliin.. Englannilla mennään kaikkialla ja harva puhuu paikallista. Kaikkea kansalaisuutta löytyy Indoista Kiinalaisiin ja tämä näkyykulttuurissa ja varsinkin ruoassa. Katukeittiöt oli parhaat koko reissulla! Itse pääsin kylläkin helpolla kun paikallisen tyttelin kanssa paikkoja kiersin.
    Autolla liikkuu yllättävän hyvin vaikka KLCC onkin suht tukossa koko päivän. Lähistöltä löytyy vaikka ja mitä ja kannattaakin tarkastaa semmoiset perusteokset kuin Lonely planet ja Rough guide kaupungin osalta läpi.. vaikka guideja haukutaankin niin itsellä oli niistä ihan jumalattomasti hyötyä.

    Huviksemme kävimme shoppailun kannalta noissa kaikissa 8 isoimmassa shopping malissa ja sillä saralla löytyy. Mitään en tietty ostanut kun rinkka oli jo maxattu :p

    Kulttuuria tosiaan riittää. Vaikka Muslimeja taitavat suurimmaksi osaksi ollakkin Malesiassa, on alkoholin käyttö suht vapaata ja pahimpia juoppoja nuo kuninkaalliset paikallisten mukaan ovatkin :)
    Jos yhtään on bileistä kiinnostunut niin KL on varmasti top 3 kaupunkeja tällä saralla. KL:ssä on loistava klubikulttuuri ja tämä "golden triangle", Bukit Bintang, Chinatown ja Bangsar, kannattaa iltaelämän vuoksi tarkastaa. Omaan mieleen jäivät Roots sekä Zouk jossa Tiestot ja PVD:t näkee pyörittelemässä usein.

    Mitäs muuta... jos aikaa on niin ei muutakun kaupungista ulos vain. Itsellä oli vain se 5 päivää aikaa joten ei oikein kerennyt itse cityn ulkopuolelle.. lounari käteen ja menoksi jos vain yhtään tilanne sitä sallii ;)

    Jos pari viikkoa on aikaa niin päiväreissu vaikka Singaporeen tai Balille ei pariakymppiä enempää lennoilta maksa. Myös Thaimaaseen pääsee kumman helposti.
    Tuossa nyt noin aluksi jos yhtään on avuksi :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2010
  4. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos näistä, linkit oli loistavia.

    Joo tosiaankin, ollaan ensin KL:ssa noin viikko ja sen jälkeen toinen viikko Langawilla.
    Mites KL:n hinta taso elektroniikan suhteen? Ajattelin ostaa sieltä Galaxy Tabin josko ne olis siellä edullisempia.
    Tuolla saarella ei vissiinkään ole paljoo muuta kun se näköala silta siellä vuorella.
    Langawilla olen kyllä ajatellut kalastella mahdollisimman paljon mikäli se on siellä mahdollista. Onkos tästä kokemuksia?
     
  5. Kimi

    Kimi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2002
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Langkawihan on verovapaa saari, joten siellä elektroniikka, kamerat ym ovat jonkin verran halvempia, kuin mantereella. Ainakin -99 kun itse siellä oleskelin muutaman viikon, niin noita elektroniikkaliikkeitä oli useitakin, suurimmat löytyivät tuolloin Kuahista sen suuren kotkapatsaan viereisestä ostoskeskukseta, josta myös lautat lähtivät mantereelle.

    Skootteri oli ihan ehdoton kulkuväline, liikennettä oli vähän ja upeita maisemia löytyi paljon.
    Pitkiä asfaltoituja viidakon keskellä kulkevia teitä, joissa ei välillä taivasta näy puiden oksilta.

    Saaren keskellä olevalla vuorella on joku NASA:n keskus, josta ohjailevat sateliittiliikennettä tms. Aika tiukasti vartioitu paikka, eikä kameroita suvaita. Mutta aitojen yli/läpi näkee kyllä paikasta jotain (Suuret valkoiset antennit, jos ei muuta :) ).

    Sukellus- ja kalastusreissuja järjestelivät ainakin Pantai Tengah rannan päästä löytyvästä satamasta, josta ainakin tuolloin lähti myös joku risteiljä muutaman päivän merimatkoille.

    Ainakaan snorklaukseen rannat eivät tarjoilleet yhtä värikästä maailmaa, kuin Thaimaan vastaavat paikat, kaloja on huomattavsti vähemmän.

    e: unohtui mainita Lentokentän sijoittelusta... Langkawin kenttähän on aivan rannalla, ja ainoaa kiitorataa kiertää tie. Kiitorata on todella lyhyt, joten koneet myös nousevat aika viime tingassa, läheltä tietä/rantaa, joten siinä pääsee hyvin pongaamaan koneen aiheuttamia paineaaltoja... Kannattaa varoa nousevia koneita varsinkin skootterilla ajaessa, ettei osu kiitoradanpäähän samaan aikaan.

    -K
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2010
  6. niksi

    niksi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Langkawilla kannattaa tosiaan vuokrata skootteri. Eivät kysele A-korttia vuokrauksen yhteydessä, mutta poliisi sitä meiltä kyseli Kuahissa. Itselläni kortti oli, mutta kavereillani ei - pääsivät kuitenkin varoituksella. Skootterit olivat siis 100 cc tms.

    Näköalasilta on ihan hieno ja sinnehän mennään gondolihissillä. Kandee käydä.

    Snorklaus ja sukellusreissuja järkätään viereisille saarilla, joissa vesi on kirkkaampaa ja kalojakin enemmän. Päästiin snorklaamaan mm. parin kymmenen 1-1,5 metrisen hain joukkoon (kädet piti pitää kropan luona...).

    Lisäksi saarella järkätään ainakin kotkabongauksia, venereissuja mangrovesoille ja melontareissuja.

    Saarella on putoksia joiden juurella paikalliset ja turistitkin käyvät aikaansa viettämässä ja uimassa (en nyt muista miksi noita putouksia kutsuttiin).

    Asusteltiin Berjaya-hotellissa näköalamestan lähistöllä ja se ainakin oli mukavan rauhallinen ja viidakon laidassa. Apinoita, iguaaneja, paljon geckoja, sirkkoja, erilaisia lintuja, jotain liitäviä liskoja yms. siistiä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2010
  7. niksi

    niksi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    KL oli vähän pettymys. Kandee tsekata Batu Caves, Chinatown, ostoskeskukset, Petronas Towerit ja ajella vaikka vähän Proton-takseilla. Baarissa voit ostaa vaikka Absolut-lekan pöytään, jos jano yllättää =)

    Busseilla pääsee käymään Singaporessa (yön yli reissu). Bussit ovat uusia ja vimpan päälle hienoja.

    Air Asian kentältä pääsee helposti Thaimaaseen ja muualle lähistölle. Pieni kenttä ja mekin ostettiin Langkawilta pois tullessa kentältä liput tunnin päästä lähtevään Phuketin koneeseen.
     
  8. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä tyssäsi rouvan korttiin skootterivuokraus, joten vuokrattiin sitten auto pariksi päiväksi. Sen verta vähän liikennettä, ettei suurempia ongelmia! Mangroveen ilman venereissua pääsi tutustumaan Barn Thai ravintolassa, joka rakennettu keskelle suota ja perille pääsee puolenkilometrin puusiltaa pitkin. Kannattaa käydä käppäilemässä, kävi syömässä tai ei. http://www.mylangkawi.com/new/wheretoeat/eat_baanthai.htm

    KL toimi lähinnä välietappina, vain tornit käytiin katsastamassa. Lentoyhteydet air asialla kaupungista loistavat ... hinta/laatu ... fantastinen!