DNA:lta pian teräväpiirtoa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana aarno2815, 08.12.2009.

  1. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kannattaisko avautua tänne.
     
  2. ämpeg4

    ämpeg4 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ääni kyllä niistä kuuluu, en vain tiedä mikä formaatti. 2 äänikanavaa tallenteista löytyy, joten tuskin 5.1-äänillä talteen tulee minun vehkeilläni. Muut ehkä kykenevät valitsemaan monikanavaäänet käyttöönsä. Paskalaatuinen ääni kuitenkin on 2-kanavaisena jostain syystä.

    Mistä saisi tietää MTV Networks-High Definition:n kanavatietoja? EPG näyttää pelkkää tyhjyyttä, eikä Telvis-nettisivuilla mainita koko kanavaa ollenkaan.

    Pershe shentään, tämähän voisi olla kiinnostava kanava, lottovoiton jälkeen voisi jopa hommata sen, kunhan kaiken datan saisi kiintolevylle varastoon tulevaisuuden katseluita varten, reaaliajassa ei ole aikaa mitään katsoa.

    Eniweis, kuun loppuun asti yksi kone pitää varata tätä yhtä kanavaa purkittamaan. Ei kylläkään kiinnosta säästää mitään 3*3 pikselin musavideoita, jotka on skaalattu HD-resoon todella törkeällä kohinanpoistofiltterillä; 100% usvaista pullamössöä se on kontainerista riippumatta. Mutta aidot pilaamattomat HD-ohjelmat kyllä kiinnostavat, esim. EMA 2010 -gaala, josta ehdin loppupalasen äsken nähdä.

    Hmmm... teinkin yhdestä toisesta koneesta HD-tallennuskoneen, jotta pääkoneella saa tehdä mitä lystää. Koomisesti se uusi HD-REC-kone tallentaa HD-dataa kiintolevylle sokkona ja mykkänä, mutta tallentaapa silti kiltisti. 2% prossutehoa kuluu. 3½ tuntia meni töpeksiessä (tunti normaalisti menee, mutta hukkasin rutiinin) kun jyräsin alta pois Linukkaa ja levitin päälle modatun nLite-XP:n. AirStar2-korttia en osaa Linuxissa käyttää, joten kaikki REC-koneeni ovat XP-koneita. Kämpässäni on tällä hetkellä 20 tietokonetta, ehkä 21 kpl, en ole ihan varma, koska osa koneista on atomeina, mutta toimintakuntoon kasattavissa. LCD-monitoreita on 16 kpl. Lisää koneita ja näyttöjä ostan perjantaina, kun nykyiset eivät oikein riitä. Kuvaputkia (monitori+tv) on yhteensä 14 toimivaa, mutta en oikeastaan käytä niitä enää ollenkaan. Rikkinäiset putket voisi ehkä viedä kierrätykseen, koska luultavasti en ikinä saa rahaa niiden korjauttamiseen, tai siis korjauttaminen ei enää kannata, korjaustyöpalkkio ylittää tuotteen nykyarvon, saati varaosien kiskurihinnat.


    .
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2010
  4. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 745
    Saadut tykkäykset:
    536
    Kyseinen kanava on melkoinen HD-kuvan irvikuva. Hirveetä DNR yms. suodatettua suttua. Myös ne livetallenteet, jotka ovat natiivi-HD:tä, on suodatettu enemmän tai vähemmän piloille.
     
  5. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    720p-kuvalla nämä ilmaislähetykset minulle ainakin tulevat, vaikka 1080i-kuva virallisesti (maksullisessa?) kanavassa on. Ei siis saa oikeaoppista käsitystä tämän HD-kanavan laadusta. Vai saako sittenkin? Ehkä 1080i-kuvakin on yhtä huonoa?

    Äänenlaatu tosiaan on musaohjelmille sopimattoman huono, dynamiikka kutistettu lähes nollaan ja signaalin yliohjausfiilis usein, ja muutenkin epäaito saundi, tilavaikutelma kateissa. Outo valinta musakanavalla; pilata äänen laatu. Huonon äänen vielä sietäisi politiikasta puhuvalla kanavalla, esim. Ylä-Boritrean Eduskunnan Täysistunnot voisi lähettää huonolla äänenlaadulla.

    Noin 4 gigatavua tunnissa on bittivirta. 7,79 gigatavutunnin putkella Olympialaisia on viimeksi lähetetty, 1080i-kuvalla. Kun liian ahtaaseen putkeen kuva sullotaan, menetetään joko liiketerävyys tai yleinen kuvanlaatu. On valittu menetettäväksi yleinen kuvanlaatu; kuva ei ole laadukas edes paikallaan seisovissa kohteissa. Jatkuva muovi-ihoinen utuinen yliprosessoitu mustat sävyt tukossa "mp3-kansaan uppoava" sarjakuva-animaatiomainen kuva. Sopii katsojille, joille 4 pikselin kännykällä videon katsominen on unelmien täyttymys, ja 4 Megapikselin monitori mystinen taruolento.

    Olympialaisissa (molemmissa, mitä ilmaiseksi antenniteitse on jaettu) sentään valittiin hyvä stillilaatu ja annettiin kuvan palikoitua hieman huonommaksi liikkeen aikana. Se antoi paremman kokonaisvaikutelman kuvanlaadusta. Kumma, ettei bittivirtaa voi tänään tuplata 8 gigatavutuntiin ja samalla poistaa ne sikarajut filtterit pilaamasta kuvaa ja ääntä. 100% varmuudella alkuperäistallenteissa vielä on hyvä kuva ja ääni. Tai se ääni nyt on kunkin artistin tuottajan vastuulla, dynamiikaltaan melko kapea luultavasti, mutta ei se näin huono sentään saisi olla.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2010
  6. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    T2 , ei se laatu vaan määrä.
     
  7. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    T2? Tuo testilähetys on kuitenkin T1:stä...
     
  8. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ehkä se oli ajatuksena, että kun nyt yhteen muksiin on tungettu 2 HD-kanavaa, niin T2 mahdollistaa yhteen muksiin sullottavaksi 3 tai 4 HD-kanavaa SAMALLA kuvanlaadulla, jota nyt demotaan. Tai 2 HD-kanavaa upealla huippukuvanlaadulla (hah, tämä oli törkeä vitsi, joka epähuomiossa pelmahti tähän universumiin utopia-universumista, jossa ei ole ahneita kapitalistipaskoja, joiden elämäntehtävä on sulloa AINA LIIKAA kanavia yhteen muksiin, oli kanava SD tai HD).

    Elukka-kanavalla kyllä on kaunis kuvanlaatu. En ole tutkinut montako gigatavua tunnissa alligaattorit ja apinat mussuttavat kiintolevybittejä poskiinsa, mutta kuvanlaatu kumminkin on hyvä.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2010
  9. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elukka-kanavaa lähetettiin muutaman viikon ajan kanavalla 8 T2-modulaatiolla 1080i-tarkuudella. Mukana oli kaksi ääniraitaa: englanti ja puola sekä viisi erikielistä tekstitystä. Kuvanlaatu oli merkittävästi parempi kuin nyt lähettettävässä 720P-kuvassa.
     
  10. ämpeg4

    ämpeg4 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viestintäviraston sivuilla on luettelossa tiedot DNA:n ja Anvian lyhytaikaisista verkkotoimiluvista, DNA:lle joulukuun ja Anvialle joulu-, tammi- ja helmikuun ajaksi. Ymmärrän että nämä rinnakkaisluvat on tarkoitettu T-standardin käyttämiseksi odoteltaessa T2-vastaanottimia ja -bokseja. Esimerkiksi Ogelin kohdalla on DNA:n kanava E8 lopullinen ja E6 tilapäinen.

    http://www.ficora.fi/index/luvat/tvjaradiotoiminta/lyhytaikaisettvjaradiotoimiluvat.html

    http://www.dna.fi/Yksityisille/TV/DNAHDTV/Sivut/lahetinasematiedot.aspx

    Englannissa on nyt Freeview HD -muksissa neljä hd-ohjelmaa jo vuoden kestäneissä T2-lähetyksissä. Aiemmin BBC:tä moitittiin heikosta laadusta BBC HD:ssä T-kaudella. Nyt uutena on BBC ONE HD T2-standardilla.
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Yli 500 tuntia on nyt pikakelattu MTVnHD-tallenteita ja ilmeistä on, että kanava EI ole minulle tarkoitettu. Johtuen tökeröstä sensuurista ja kuvan+äänenlaadun puutteista.

    Tällä kertaa havainnoin sensuuria parilla esimerkillä. Koululaiset: ajakaa nyt kaikki AIKUISET pois näytön ääreltä, koska heillehän sensuuri on tarkoitettu. Nuori polvi kyllä tietää miten saada käsiinsä alkuperäiset sensuroimattomat versiot. Kädettömiä aikuis-puupäitä tässä on tarkoitus suojella pahalta maailmalta.

    Liitekuvat on kooltaan pienennetty ja 50 kilotavuun rutistettu, joten tässä yhteydessä ei keskitytä kuvanlaatuun sinänsä, vaan sensuuriin ilmiönä. Jos panisin kuvat alkuperäisessä 2560*1600-koossa kuvapalvelimelle, ne katoaisivat sieltä pois sensuurin vuoksi!



    Esimerkki 1: hengenvaarallinen kirjallinen ilmaisu. Aikuisten silmille ei missään tapauksessa saa päästää katukielenkäyttöä, joten mieluummin sitten sumennetaan kuvasta KOKO ARTISTI KATEISIIN. Kuka tunnistaa artistin (minä en)? Onneksi sensuroijat tunnetusti ovat idiootteja, joten toinen esimerkkikuva paljastaa mitä tekstiä ei aikuisille saanut näyttää. Sensuroija nimittäin asetti kuvanpehmennysfiltterin väärään paikkaan.

    Esimerkki 2: hengenvaaralliset vaatteet. Artisti tuotantoyhtiöineen kallista musavideota tehdessä ei tietenkään ymmärrä käyttää oikeaoppisia vaatteita, joten sensuroijan tehtäväksi jää piilottaa kuvasta pois vääränmerkkiset rätit. Onneksi nuoriso voi katsoa alkuperäistallenteesta millaiset vaatteet artistilla on käytössään, seuraava kuva sen osoittaa.

    .
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vai onko sittenkään kyse tv-kanavan harjoittamasta sensuurista tässä Gaga-tapauksessa? Ehkä kohinanpoistofiltteri vahingossa poisti yksityiskohtia kuvasta. Ei, kyllä se on tahallista ja kädetöntä sensuuria, kuten viimeinen kuvapari osoittaa. Sensuroija on kuvaa tuntikausia tuijottanut ja piirtänyt pikselintarkan sensuurilaatikon, jolla peittää tietty tarkasti rajattu alue kuvasta. Luonnollisesti sensuurilaatikko jälleen lipsuu väärään paikkaan, tai siis kokonaan väärään kuvaan.

    Lyhyesti sanottuna: kyseinen paskakanava esittää kaikista videoista "aikuisille tarkoitetut" karsitut mummoversiot, joista on poistettu kaikki katsojaa oikeasti kiinnostava materiaali, ja nuoriso joutuu täten imppaamaan alkuperäiset sensuroimattomat videot netistä. Näinhän sen oikeastaan pitääkin mennä.

    Valitettavasti en voi panna liitteeksi Leidi Kakan alkuperäisiä freimejä, sieltä nimittäin löytyy niin kiinnostavaa materiaalia, että koko netti suljettaisiin jos pässinpäisille kukkahattu-aikuisille selviäisi missä asennoissa niitä vaatetuksen saumoja oikein nuorisolle esitellään.

    Kyllä artisti ja älykäs katsoja tietää millaisia musavideoiden pitää olla. Teeveekanava ei saisi ruveta leikkelemään/sumentamaan taideteoksia pilalle. Onneksi on netti. Toistaiseksi. Kunnes joku kukkahattuämmä sen olemassaolon tajuaa. Pitäkää matalaa profiilia.

    .
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. spacecouncellor

    spacecouncellor Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asensin tänään VHF -antennin ja suodatin/sekoittaja -boxin vanhaan mastoon yhdistelmäantennin alapuolelle ja suuntasin sen silmämääräisesti Pispantallille.

    TV:n (Sony 40EX713) haku löysi kanavat 8 & 12 ohjelmineen heti, mutta kuva ei näkynyt. DNA -kaupasta hakemani TV kortti oli jäänyt siellä linkittämättä, mutta tämä hoitui puhelintuessa.

    Nyt HD kuva näkyy. Laatu on kovasti riippuvainen originaali kuvamateriaalin tasosta, joka vaihtelee näköjään ohjelmittain.

    Kuvassa näkyy ajoittain pientä pikseliä & ääni pätkii. Signaalitasot on alakantissa - katselupaikka on näkyvyysalueen laidalla. Täytynee vielä yrittää suunnata ja/tai nostaa antennia. Kumpi mahtaisi auttaa paremmin(?)
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vastaanottokyky on erittäin paikallinen. Antennia jos siirtää 2 m vasemmalle, se voi kadottaa kuvan tai pelastaa sen. Mihin tahansa suuntaan siirto pitäisi kokeilla erikseen. Ikävä asia sinänsä; kiinteän maston paikan vaihto on vaikeaa.

    Omakotiasujien kannattaa rakentaa siirrettävä kota/pyramidikehikko eli 3- tai 4-jalkainen itseseisova masto, jossa on esim. 6 m korkeat teräsjalat/puukepit haara-asennossa. Niiden yhtymäkohdasta ylhäältä sitten alkaa nousta varsinainen pystymasto, vaikkapa kevyttä alumiiniputkea 3 m. Kottikärryn renkaat vielä kiinni koipiin, niin häkkyrää voi siirrellä pitkin pihamaata ja etsiä parhaan vastaanottopaikan. Vaijereilla tai ohuilla metalliputkilla/puukepeillä jalasta toiseen vedetään luhistumistuennat. Näihin kohdistuu vain pientä vetoa. Vaijeria/keppejä "kiristämällä" masto nousee korkeammalle ja löysentämällä niiaa alas. Säätömenetelmää voi opetella kokoonpantavien sateenvarjojen nivelmekaniikasta. Jos siis haluaa korkeutta säätää nopeasti. Vaijereita ja ketjutaljaa suosittelen.

    Itseliikkuvan Kaukosäädettävän Henkilönosturin voisi myös vuokrata yhdeksi päiväksi pihalleen. Antenni+masto kiinnitetään nosturin henkilökoriin ja ajellaan laitteella pitkin pihaa.

    Kannettava tietokone DVB-virittimineen olisi kätevin tarkkailuapuväline, kuvanlaatua voi tarkkailla reaaliajassa kun mastoahärveliään liikuttelee.
     
  15. spacecouncellor

    spacecouncellor Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostin VHF antennin ylimmäksi ja laskin UHF:n sen alapuolelle. Tämä paransi tilannetta jonkin verran, vaikka periaatteessahan VHF signaali pienemmällä taajuudella etenee paremmin.

    Sitten vaihdoin bilteman antennivahvistimen (max 10db) parempaan, jossa on erilliset säädöt VHF (max 20db) ja UHF (max 28db) alueelle. Nyt homma näyttäisi pelittävän. Kuva ja ääni tulevat häiriöittä jopa räntäsateessa. Sonyn signaalin voimakkuusmittari näyttää 91...93.

    Jos nyt saisivat vielä laadukasta sisältöä sinne...
     
  16. A. Koro

    A. Koro Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen yrittänyt saada DNA:n katselukorttia toimimaan CI+ CA-modulin ja Humax HDR FOX T2 virittimen kanssa (CI+ yhteensopiva) tuloksetta. Kanavat virittyvät hienosti ja EPG toimii. Silti homma ei toimi.

    DNA:n asiakaspalvelu on yrittänyt parittaa korttia useaan eri otteeseen ja aina sama pulma, digiboksi suoltaa vikailmoituksen: this service can be shown only on a compatible CI+ host(129)

    Onko kenelläkään kokemuksia http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_10.html CIv1 vuokramodulista mikä edellisen linkin mukaan pitäisi osata avata HD kanavat ja mistä niitä olisi mahdollista saada, lähin DNA kauppa sellosta, eikä DNA:n asiakaspalvelu ei osaa auttaa?
     
  17. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä oli arvattavissa että pelleilyksi menee tämäkin juuu.
     
  18. A. Koro

    A. Koro Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maksavana asiakkaana oleminen on kyllä tehty erittäin hankalaksi.
    Ilmeisesti nämä "hollywoodin" päättäjät eivät ole löytäneet isohuntin tai piraattisataman nettisivuja - siellä ne kaikki leffat on jo, aivan tarpeetonta viritellä näitä katselunestoja ainakaan tässä mittakaavassa. En jaksa uskoa että jatkuu kovin kauaa, eihän edes Applella ole DRM käytössä enää!
     
  19. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Näyttäs nyt siltä, että vihdoin MTV3 HD on avattu kaikelle kansalle nähtäväksi DNA-kaapelissa ilman vaatimusta katselukortista. Siitä saattoi tiedote ollakin että jääkiekon MM-kisojen ajaksi, mutta muut tiedotteet lupaa että todennäköisesti astuu voimaan muutos pysyvästi. Sub HD ja Ava HD seuraavat perästä.
     
  20. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kisojen jälkeen napsahti MTV3 HD:n salaus takaisin päälle. :(

    Toivottavasti päätyvät avaamaan kanavat pysyvästi. Tosin eipä tuo ohjelmatarjonta ole kummoista ja mainoksia on aivan liikaa. Onneksi on Netflix & HBO.