JVC DLA-X3, X7 ja X9

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana karrih, 22.09.2010.

  1. taotao

    taotao Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2006
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitetetaan malttaa:naminami:
    Käyn kuitenkin kattoo tota Sonya:thumbsup:
     
  2. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ameriikan foorumille oli ilmestynyt käyttäjäarvio x3:sta ja x7:sta.

    Ilmeisesti selkeästi kirkkaampia verrattuna esim. HD100:aan 2D käytössä, mutta 3D käytössä kirkkaus vähän hiinäjahiinä 90" kuvakoolla 1.2 gain screenillä, vaikka lamppu "high powerilla" ja iiriksestä täpöt auki...
     
  3. northrob

    northrob Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    371
    Saadut tykkäykset:
    26
  4. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    DLA-X3 saatu eilen ja laitettu tulille. Parasta 3D:tä mitä olen missään nähnyt (vs. leffateatterit, Universal Studiot, 3D-telkkudemot); IMAX Under The Sea:n merikäärmeet hiipivät aamuyöstä siinä määrin silmille, että meinasin yhden asennuskaljan päissäni myrkytyskeskukseen jo soitella.

    Hetki (ja melkein hermot) meni, että sain aiemmin sotkemani Lumagen Radiance XS:n 3D-asetukset oikein ja 3D:n menemään tuosta läpi. Flicker ei ole ainakaan mulle ongelma ja crosstalkia luulin nähneeni kerran 3 h aikana (Open Season 3D lentokohtauksessa narut joiden varassa Karhu roikkuu). Kirkkaus riittää 3D:hen 82-tuumaisella 0,9 gainin Stewart Greyhawk kankaalla mainiosti, Greyhawk tosin säilyttää polarisaatiota jonkin verran, mitä laseja kääntelemällä testasin eli sen "3D gain" on lienee aika lailla tuota 0.9:ää korkeampi.

    Negatiivistä: ei varsinaisesti tykin ongelma, mutta 3D-käytössä kaikki häiritsevät ulkoiset tekijät eli esim. vaffen etupaneeli, laitteiden ledit, huoneen vaalea väritys jne. hyppäävät erityisen pahasti silmille. Eli mahdollisimman neutraali/yksityiskohdaton screenin ympäristö on IMO must 3D-käytössä. Samoin kaikki aistit huutaa "tahtoo isomman kankaan" eli jotenkin parhaan fiiliksen saamieksi pitäisi olla isompi screeni immersion maksimoimiseksi. Nää jutut olis latistaneet 3D fiilistä jonkin verran ellei alkukesästä olisi edessä muutto, jonka jälkeen käytössä akustoitu batcave, jossa 112-115 tuuman screeniä katsellaan 3,5 m päästä :cool:

    Avatar, RE: Afterlife, Piranha, Step Up 3D jne on postissa tulossa, tällä hetkellä 3D-content on aika IMAX + animaatio painotteista. Tänään ohjelmassa laajempaa 2D/3D-testausta ja jos vaikka Eye One Pro:n ja Calmanin kanssa kattelis miten hyvin värit/gamma on kohdillaan. Sokeakin näkee korvillaan että todella paljon paremmin kuin edellisessä HD100:ssa.
     
  5. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kuulostaa ihan hyvälle.. mietin tuossa, että tekeekö tuolla "pienimmällä" malliversiolla mitään, mutta taitaa tehdä :)
     
  6. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on ennestään Radiance XS-3D videoprosa, joten noi järemmät mallit ei tarjoa käytännössä mitään muuta kuin snadisti kontrastia lisää (presetit/ screenikorjaukset täysin turhia kun on täysi CMS myös 3D:lle Radiancessa, samoin X7/X9 vapaammat gammasäädöt 3D:ssä jne. hoituu myös Radiancella), joten hintaeron ollessa noinkin suuri ei X7:ssa tai X9:ssä olisi mulle kerrassaan mitään järkeä. Huomioiden vielä se, että jokunen kuukausi menee vielä aika epäoptimaalisissa tiloissa.

    Osien hand pickingiä paremman konvergenssin jne. saamiseksi X7/X9:iin ei JVC:n mukaan tänä vuonna ole, joten noissa jutuissa ihan tuuripeliä. Muutama ihan totaalinen sitruunakin on foorumeita lukiessa tullut vastaan juurikin konvergenssin osalta, nimenomaan X7:ssa/RS50:ssä.
     
  7. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mulla on just sama kangas 92-tuumasena ja mukava kuulla ettei 3D ole hirveä ongelma. Miltäs 2D näyttä harmaa haukalta.
     
  8. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Olen ajanut X7:ää neljä metriä leveällä, polarisaation kadottavalla 1.0 gainin kankaalla ja valoteho riitti 3D:hen mielestäni aivan mainiosti. Koekatselussa pistäytyneet vieraat eivät hekään ole sanoneet valotehosta mitään negatiivista.
     
  9. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika vähän ehdin 2D:tä vilkaista, mutta sanotaanko että kirkkaalta ;) Vääntelin Lens Aperturea reilusti pakkaselle, kun en ollut tottunut noin kirkkaaseen.

    Jos ihan rehellisiä ollaan niin hiukan tuosta jäi sellainen ensifiilis, että mun valkoisen olohuoneen rajat on nyt tulleet seinän lailla vastaan ja hirveästi lisäkirkkautta enempää ei välttämättä ole tarjolla. Tää X3 tuli aika pitkälti 3D:n takia hankittua ja että olis jotain tekemistä dedikoituja tiloja odotellessa.

    Pitää näyttää nopeasti mittaria tuolle (HD100 oli kalibroitu muutamaa viikkoa ennenkuin sen irrotin), katsoa harmaasävyt/gamma ja laittaa 2D-puolelta omat vanhat referenssileffat pyörimään ennen kuin antaa lopullisen tuomion. Ohjelmassa siis TDK, Transformers 2, Watchmen, Wall-E jne. Avataria ei viitsi katsella 3D:tä odotellessa...

    Epäoptimaalisten short throw asennusten työjuhta Greyhawk veti kyllä pojot kotiin tuosta polarisaation säilyttämisestä 3D:ssä. Greyhawkista ei ollut jenkkifoorumeillakaan mitään tietoa tuon suhteen ja kirkkauden vaihtelu oli laseja pyörittämällä varsin huomattavaa. Pitää testata vielä vertailun vuoksi Xpand:in 103:lla, joiden antama kuva pitäisi olla se, mitä näkee jossei screeni säilyttäisi polarisaatiota lainkaan.
     
  10. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tämä kyllä kiinnostaa enemmän ja enemmän näitä lukiessa. Mulla on huoneessa musta katto ja sivuseinät saa peittoon mustilla verhoilla. Olen varovaisen kiinnostunut näkemään miltä hyvän tykin kuva voisi näyttää omassa luolassa.

    Olen seurannut AVS foorumeita ja vaikka näitä on kehuttu, niin on myös tullut negatiivista. Konvergenssin heittely ja digitaalikohina kuulostavat ikäviltä jos omalle kohdalle sattuu. Pari kommenttia on tullut myös shadow detail heikkoudesta verrattuna aikaisempiin JVC tykkeihin, mutta nuo kommentit kuulostavat omituisilta. Shadow detail on itselleni yksi tykin kiinnostavimmista ominaisuuksista, niin siksi tuollaisten lukeminen sattuu silmään.

    Mitsun uusi HC9000 Diamond vaikuttaa kiintoisalta ja toivottavasti Petri saa sellaisen kohta työn alle. :D Olen kyllä vannonut etten osta enää Mitsua, mutta pitää lukea huolellisesti cinehome.de ja Petrin testit ennenkuin päätän mitä hankkisi.
     
  11. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Digitaalikohina ei ole yksilövika, vaan JVC:n uusia paneeleja vaivaava ongelma. Projuja mitatessa kohinaa ei voinut olla havaitsematta testikuvissa, mutta leffoissa sitä on paljon vaikeampi huomata, etenkään tyypilliseltä katseluetäisyydeltä.

    Hieman juu.

    Maajantuoja on kyllä luvannut sen testiin, mutta saas näkee pitääkö lupaus vielä, kun en enää kirjoita näistä värkeistä mihinkään.
     
  12. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkein veikkaan että toi shadow detail ongelma on black crush:ia, tuossa omassa X3:ssakin mustat puuroutuu jonkin verran kaikilla preseteillä eli brightness/contrast/black level säädöt pitää hieroa kohdalleen. Noiden säätäminen on pikkusen hankalaa ja useampi käyttäjä on tuskaillut noiden kanssa avs:lläkin.

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1307888&page=4

    Itsekkään en ole tuota vielä laittanut täysin kuntoon vaikka tarkoitus oli, viime yönä nukahdin istumaan sohvalle 3D-lasit päässä. Grand Canyon Adventure: River at Risk sisältää hienoa 3D:tä, mutta se jatkuva moralisointi oli liian nukuttavaa :hitme: Avokin kanssa kurkattiin IMAX Under The Sea:tä pätkä eilen, puolisko säikähti aidosti ("Iiiik!!!") kohti uivia merikäärmeitä sekä kurotteli kohti söpömpiä fisuja. Tuo 3D aidosti toimii :)

    Konvergenssi on tuossa mun paljon parempi/tasaisempi läpi screenin kuin vanhassa HD100:ssa, tarkistin tuon sekä heti käynnistyksen jälkeen että tykin oltua päällä pari tuntia. Täydellinenhän tuo ei varmaan koskaan ole eli kalibrointi-DVD:llä kyllä löytää pahan mielen aiheita kun tarpeeksi etsii.
     
  13. poku

    poku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minkälaisia kokemuksia teillä on kaluston vaihtamisesta? Kyllä itseänikin tuo X3/X7 kiinnostaisi, mutta mitä vaihdossa saa DLA-HD1:stä? Ja ottavatko esim. Marek/Kruunuradio noita vastaan ylipäätään?


    Poku
     
  14. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minusta sinun kannattaa myydä suoraan, koska nuo JVC:t ovat haluttuja tykkejä. Vai rupesi sinua kuumottamaan 3D-tykit;).
    Jos ostat, niin kerropa sitten, olisi kiva nähdä tuon livenä:)
     
  15. poku

    poku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    15
    Heh, kyllä ja totta kai Aarno! Pitää nyt perehtyä, onko toi peruskangas, jonka gaini taisi olla 1.0, ihan mahdoton käytettäväksi.


    Poku
     
  16. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä keksi mitään syytä miksi 1.0 gainin peruskangas ei toimisi ellei nyt kyse ole jostain järjettömän suuresta screenistä. Teittisen mukaan 1.0 gaininen on ihan ok jopa 4 m leveässä, joka nyt on jo melko kookas. Itse mittasin Chroma 5:lla eilen 2 x fL:t (X3: ~23, HD100: 11,2) verrattuna vanhaan HD100:een, jossa lampussa joku 700h, tuolla 82:lla Greyhawk:lla ja X3:ssa Aperture oli väännetty -4:lle. Eihän tuo Chroma 5 tosin mikään kummoinen valaistusmittari ole, mutta eiköhän nuo suuruusluokat jotakuinkin tontilla ole tai ainakin noiden suhde.

    Custom gamma 2.3:lle tykistä asetettuna seurasi todella hyvin todellista 2.2 tasoa ja varsin minimaalisia korjauksia tuohon Radiancella tein. HD100:ssa gamma oli täysin haulikolla ammuttu. Wide1 color space oli jonkin verran ylisaturoitunut, mutta Radiance + Calman 4.1:n interactive mode pisti tuonkin varsin hyvin kohdilleen muutamassa minuutissa. Standard color space antaa ymmärtääkseni paremmin kohdalleen osuvat värit.

    Realistisella materiaalilla katseltuna tuo on omaan silmään vielä liian kirkas, ruuvaan varmaan aperturen vielä jonkin matkaa alemmas ja käyn mittaukset uudelleen läpi.
     
  17. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Huom. täysin pimeässä hiilikellarissa ja silmillä, jotka ovat tottuneet Sony Rubyn himmeyteen samalla kankaalla :)
     
  18. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, mutta onhan tuo kangas aivan järjettömän (niinkuin hyvällä tavalla :thumbsup:) isokineli > 180 tuumaa näin perinteisistä tuumadiagonaaleista puhuttaessa. Piti ihan laskea, tuon pinta-ala on aika tarkkaan 5x suurempi kuin itselläni :eek:
     
  19. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Heh :) Okei, rehellisyyden nimissä on todettava, että tuo nelimetrisellä tehty testailu tapahtui, kun lampussa oli alle 5 käyttötuntia. Saas näkee riittääkö valoteho mihinkään kun lampussa on esim. 200 tuntia.
     
  20. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kovasti tekisi mieli päivittää, mutta juuri tuo valotehon lasku käytön myötä ja sen merkitys 3D:lle kiinnostaa.

    HD1:llä vaihdoin lampun pari kk sitten ja piti ottaa bright mode pois, kun meni liian kirkkaaksi. Nyt takana varmaan muutama sata tuntia ja kirkkaudesta lähtenyt varmasti jo kymmeniä prosentteja.... mutufiilis on, että kirkkaustaso on 50% alkuperäisestä reilusti ennenkuin 1000h tulee täyteen.