Samsung 2010 Plasmat (PSxxCxx)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana peeter3000, 20.03.2010.

  1. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niih, tuossapa olisi tarjolla side-by-side 720p video jolla voi tarkastella kuinka monta prosenttia kuvasta vuotaa läpi.
    3d_crosstalk_test_02.wmv

    Videossa on 4 osaa, valkean, punaisen, vihreän ja sinisen värin testi. Pysäytä video halutun testin/värin kohdalle.
    - joka toisella rivillä on täyskirkas väri oikealle silmälle
    - lopuilla riveillä numeroitu väriliuku vasemmalle silmälle
    - katso vasemmalla silmällä millä kohtaa läpivuotava väri kohtaa numeroidun värin
    - numero on suoraan värivuoto prosentti, eri väreillä lienee hiukan eri prosentti, esim. sininen pääsee omissa laseissa vähiten läpi.

    Tässä kaksi esimerkki kuvaa otettuna lasien läpi:
    harmaa.jpg
    vihrea.jpg
    "Harmaa" kuva on muutettu pelkiksi harmaasävyiksi vertailun helpottamiseksi.. kuva vääristää hiukan reunaalueita ja äärisävyjä mahdollisesti.

    Lasien läpi ihan silmin katsottuna vuoto prosentit oli seuraavat:
    Punainen 26%
    Vihreä 24%
    Sininen 9%
     
  2. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valkoista on aika mahdoton silmämääräisesti verrata. Läpi vuotava 'valkoinen' on niin eri sävyä.
    Tässä omat havainnot: eka on Media playn kautta ja toinen on HTPC:n kautta, 3D tilassa eri säädöt.

    Pun 24/29 %
    Vih 25/35 %
    Sin 10/10 %

    Sinun videosta näkee, että 3D kyllä toimii ihan hyvin. Oikealle silmälle ei pahemmin vuoda.
    Tässä näkee kuinka toi mun postaama testivideo antaa itseasiassa väärän kuvan 3D:n toimivuudesta. Numerotkin on vielä päällekkäin niin mukaan astuu myös kuvan kiinnipalamisesta tulevat 'vuodot'.

    On prosentit laskettu 0-255 vai 16-236 videotason mukaan?
     
  3. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva on tehty Gimpillä joten 0-255 on ainakin lähtötilanne, Win7:n moviemakerilla sitten kuvat perätysten... Ainakin PC:llä katsottuna 1% sävy tuntuisi videoltakin erottuvan joten ei ole ainakaan videossa pätkästy tummaa päätä tukkoon.
     
  4. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi äärimmäisen kiinnostavaa saada vastaava crosstalk-testi frame sequential -muodossa, niin voisi verrata tuloksia side-by-side -tuloksiin.

    Itse omistin PS63C7705:en noin kuukauden ajan, ja huomasin että side-by-side videoissa crosstalkia oli hyvin vähän, kun taas PS3-peleissä (eli aitoa frame sequential -kuvaa HDMI:stä) se oli erittäin häiritsevää. Palautin television kuitenkin surinan takia, joten en jäänyt tuota miettimään...

    Nyt ostin sitten tilalle LG 60PX950N:n, ja ihan sama juttu: Hyvin vähän crosstalkia side-by-side -kuvassa, mutta PS3-peleissä ihan järkyttävästi. Luonnollisesti ajattelin, että vian täytyy olla joko PS3:ssa, HDMI-piuhassa, tai pelissä. No, kokeiltuani 3 erilaista PS3-konsolia, 3 erilaista HDMI-piuhaa (joista 2 kpl v1.4) ja 5 eri peliä, voin melkoisella varmuudella sanoa että mistään yksittäisviasta ei olekaan kyse.

    Millaisia kokemuksia teillä PSxxC7705:n nykyisillä omistajilla on PS3-peleistä? Avasin AVForumsilla uuden ketjun aiheesta, siellä myös muutama lasien läpi otettu valokuva crosstalkista jota näen pelatessani Motorstormia tällä LG:llä. Omasta mielestäni ero ei ole suuri siihen nähden mitä koin PS63C7705:lläni, mutta jotkut tuolla AVF:llä ainakin ovat erittäin tyytyväisiä C7000:nsa PS3:n 3D-pelien osaltakin...
     
  5. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Veikkaan, että resoluutiolla ja ruutunopeudella (PS3-pelit kun ovat 720p60:tä) on jotain tekemistä tuon kanssa. Voi toki johtua myös siitä, miten PS3 muodostaa frame packed -ruudut stereoparista ja millä perusteilla se laskee parallaxin ja syvyyden. Noita voi säätää GT5:n asetusvalikossa ja pienellä rukkaamisella sain 3D:n näyttämään oikein hyvältä. Mutu sanoo myös, että SbS:n ja frame packed 3D:n prosessoinnissa on eroa, mutta tuota on paha testata käytännössä ennen 3D(FP)-testilevyn ilmestymistä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2010
  6. MikkeS

    MikkeS Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hankin eilen tuon Open Season 3D -leffan ja olipahan varsinaista silmäkarkkia. Jotenkin itseeni ei oikein purrut Poutapilvet ja Lihapullakuurot, mutta tämä ns. perinteisempi animaatio on todella mahtava. Kuva on todella värikäs ja syvyysvaikutelma on mahtava. Ainoa ahdistus tässä nyt on tuo, että tuo lasien synkkaus pätkii vähän väliä ja on todella ärsyttävää! Asia korjaantuu, kun katsoo synkkauksen kadotessa vaikka kattoon ja kääntää sitten taas katseen ruutuun ja homma jatkuu, mutta alkaa ottaa niskojen päälle tuollainen katselu. Laseina siis Sampan paristolasit ja telsuna PS63C7705.

    Onko tämä lasien vika, leffan vika vai telsun vika ja mikä tärkeintä, millä tästä pääsee eroon ja voi nauttia leffasta ilman niskakipuja :)
     
  7. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinänsä noidenhan ei kai pitäisi vaikuttaa crosstalkiin mitenkään, siis siihen että montako prosenttia kuvasta vuotaa väärälle silmälle. Toki sen haamukuvan saa sopivilla säädöillä vähemmän häiritseväksi, yleensä syvyysvaikutelman kustannuksella, jos pelissä ylipäätään mitään säätöjä on.

    Ensimmäisenä mieleen tulee, että vaikuttaisi jonkinlaiselta synkronointiongelmalta TV:n ja lasien välillä, jota siis esiintyisi vain tiety(i)llä resoluutioilla/kuvataajuuksilla, ja josta usean eri valmistajan televisiot kärsivät.
     
  8. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Juu, eihän se tosiaan vaikuta mitenkään siihen paljonko valoa vuotaa shutterilasien linssien läpi. Mutta kuvaparin stereoerotuksen määrä (jota esim. Sonyn VW90-projektorissa voi säätää 3D Depth Adjust -säädöllä) voi vaikuttaa esim. siihen osuvatko kuvan etualalla olevat korkeakontrastiset esineet päällekkäin vai eivät. Jos eivät ja erottelu on suurta, näyttää tuo lasien läpi hyvin vahvalta crosstalkilta.
     
  9. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Plasmatöllöt kehittävät infrapunasäteilyä, mikä on todennäköisin syy tuohon synkan sekoiluun. Raportoin ongelmasta Samsungille, mutta olivat hyvin skeptisiä ja tuntui siltä kuin he eivät uskoisi ongelman olemassaoloon.

    Voit kokeilla peittää lasien IR-silmän teipillä niin, että siitä jää vain hyvin pieni osa näkyviin. Toinen lukemani, mutta ei testaamani, konsti on vähentää kuvan kirkkautta Cell Light -säädöllä, jolloin infrapunasäteilyä syntyy vähemmän. Myös kauempana istuminen voi auttaa, mutta se tekee hallaa 3D-kuvalle pienentämällä suhteellista kuvakokoa.
     
  10. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. Ilibaba

    Ilibaba Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2010
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Järkäle saapui. Digitalkkari Lillin kaksi miestä asensi seinälle. Kotitalousvähennyksen jälkeen selvästi edullisempi vaihtoehto kuin pelkkä teline! Kerrankin kaikki meni kuin elokuvissa. Suosittelen itse pusaamisen sijaan.

    Mutta se paljon puhuttu musta. Kun huoneessa on jonkin verran valaistusta, kuva on yksikäsitteisen upea. Syvyysvaikutelma suorastaan ällistytti! Illankähmässä laitoin BluRayn kitaan Taru Sormustenherrasta -leffan ja dimmasin valot. Mutta mihinkäs se musta nyt hävisi: surureunat ylhäällä ja alhaalla on samean harmaat (tasaiset tietty) ja sama harmaa täyttää ne kohdat, jotka leffassa on mustia. Laite on tehdassäädöissä mutta laitoin eko-asetuksen päälle eli laite ei posottanut täysillä.

    Joku postaili täällä jostain mustan mittauksen huonosta tuloksesta, joka oli ratkennut tavalla X. Pidättekö spämminä jos pyydän kertausta. Kiitokset!
     
  12. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Holden

    Holden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    50-tuumainen versio lähti tilaukseen ja pitäis olla kotona huomenna/ylihuomenna. Onko kukaan testaillut eri Samsungin laseja, jos niillä on 3d:n laatuun (crostalkkiin) vaikutusta? Amazonin kommenteissa joku sanoi, että kertakäyttöparistolaseilla näki paljon cross talkia ja taas ladattavilla ei yhtään..
     
  14. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä ei ole noita ladattavia laseja, mutta keskustelufoorumeiden kommenttien perusteella eroa ei pitäis olla.

    Toisin on nämä XPandin x103 universaalilasit, jotka tuli eilen Amazonista. Yhden illan käyttökokemuksen perusteella parannusta on sen verran, että crosstalk ei enää häiritse läheskään yhtä paljon. Täydelliset ei nämä ole, mutta paremmat.

    Crosstalk testivideolla tulee sama tulos, mutta läpituleva crosstalkhäiriö on kuitenkin tummempaa kuin sampan omilla laseilla. Eli häiriö on vaimeampi.
    Lisäksi lasit on myös hiukan kirkkaammat eivätkä värjää yhtä paljon 'auki' tilassa.

    Hyvin istuu päähän. Hiukan painavammat kuin Sampan patterilasit, ei paina kuitenkaan.
    Kolme erikokoista nenäpalaa tulee mukaan ja kolme patteria. Patterimalli CR2032, eri tyyppiä kuin Sampan.

    Jos miinuspuolia pitää etsiä, niin heijastaa hiukan enemmän taakaa tulevaa valoa eli jos testiksi korvan takana heiluttelee käsiä niin näkyy häiritsevästi. Itsellä on pään takana valkoinen seinä ja takaseinä heijastuu laseihin vaikka huone on kokonaan pimeä.
     
  15. Ilibaba

    Ilibaba Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2010
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, pitää kokeilla. Mutta mikä ihmeen sisäänajo?!? Klup, vasta muutama käyttötunti mutta eipä ole moinen asia tullut vastaan sitten kun Helkama Raisun hissuttelin käyttöön joskus vuonna 6. Kerro kiiruusti mistä kyse.

    Kokeilin omaa teräväpiirtokameralla kuvattua ja materiaaliin osui palanen, mikä on oikeasti mustaa. Ja se näytti paljon paremmalta. Omituista.
     
  16. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkotin oikeastaan kun käyttötunteja on kertynyt parisataa.

    Sisäänajoa ei ole pakko tehdä nykyisillä plasmoilla. Tästä löytyy ihan riittävästi keskustelua, kannattaako vai ei.

    Jos haluat tehdä sisäänajon vanhaan tyyliin, plasmaa pitäis käyttää ensimmäinen 100 tuntia hillityillä säädöilla. (Movie mode, kirkkaus ja kontrasti 50 tai alle, Cell light 10-12) ja mielellään vain koko ruudun täyttävää materiaalia, ei mustia palkkeja.
    Ja jos halutaan saada 100h täyteen mahdollisimmat nopeasti pyöritetään öisin/työaikana muistitikulta sisäänajokuvia:
    http://www.webapalooza.com/plasma/index.php
    Idea on kuluttaa hellästi ja tasaisesti paneelin kuvapisteiden fosfori jne. ensimmäiset sata tuntia.
     
  17. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole eroa sampan paristo vs. ladattavat.
     
  18. Ilibaba

    Ilibaba Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2010
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  19. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei sitä plasmaa kannata ajaa sisään. Jos haluaa välttää epätasaisen kulumisen, niin järjen käyttö on kaiken a ja o. Plasmoissa vaikuttaa koko elinkaaren ajan sputterointi-ilmiö, joka muuttaa kennon ominaisuuksia. Nopeinta tämä on ilmeisesti ensimmäisten tuhansien tuntien aikana.

    HDTVTest on arvostellut 50C6900 plasman.
     
  20. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Onkos joku katsonut 3d leffoja tietokoneen kautta telkassaan tällä 63":lla ? Milläköhän ohjelmalla onnistuisi, ja mitä pitää oikeen säätää ? Koneessani on blu-ray asema kyllä. Koitin yhtä leffaa Total Media Thetare 3:lla, mutta sanoo vaan että pitää olla 3d cabable tv ja player :/ Säädöt jotenkin v*tuillaan vai mistä kusee ? Jos askel askeleelta saa neuvoja niin kiitos. Vai pitääkö uusia näytönohjainkin kenties ? Nykyinen on ati Radeon 4850.
    Kloonasin siis kuvan hdmi-piuhalla telkkaan (hdmi paikka 2 )resolla 1980 x 1080 @ 24p. Sitten pistin telkan 3d päälle, ja koitin mutta ei.
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2010