2 x TB w8-740e refleksissä

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana khaimera, 15.02.2010.

  1. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    pitääpäs kokeilla simuloida hiukan noita kokovaihtoehtoja verrattuna tuohon refleksiin. kiitos
     
  2. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    Behringer Feedback destroyer DSP 1100

    onko toi laitos mitä voi käyttää siihen vasteen tasotukseen, juuri tuosta laitteesta en täältä löytäny juttua mut tästä toisesta kyllä löyty ( BEHRINGER FEEDBACK DESTROYER PRO FBQ2496 )

    iltasella tuli simuloitua hiukan ja taidan siltikkin tehdä noin 30l refleksikotelot noille subeille



    E: taidanpas nakata tollaset http://www.audiocheck.fi/cubecart/index.php?act=viewProd&productId=144 sinne, sit jossain vaiheessa ku tulee isompi rojekti aikaiseksi niin nakkaan väliin ton bfd:n.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2010
  3. Pikkuveli

    Pikkuveli Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitanpa tänne, niin ei tarvi uutta ketjua tehdä.

    Minä päädyin suljettuihin koteloihin noiden TangBandien kanssa. Tuolla muutaman kuva: Linkki

    Noin 9 litraa bruttosisätilavuus. Ajatuksena oli, että noita voi tarpeen mukaan käyttää stereona tai "yhtenä" yksikkönä vierekkäin/päällekkäin. Valkoinen boksi Genen päällä on jakosuodin/subsonic/Linkwitz -proto; saatan tehdä kytkentään vielä muutoksia. Turkoosi esine lattialla on virtalähde väliaikaiskotelossa.

    Betonibunkkerissa kuulostaa varsin hyvältä - aiempiin XLS-virityksiin verrattuna huomattava parannus noin soinnillisesti. Ulottuvuudessa jäävät vähän jälkeen, mutta riittävät varsin mainiosti. Ylipäästöä saatan silti laskea vähän alaspäin. Ja koska nuo ovat noin pienet ja helposti siirreltävät, ei selkäkään pahastu siitä, että parhaat sijoituspaikat ovat normaalielämisessä tiellä. Tarpeen vaatiessa nostaa vaan pömpelit paikoilleen ja lopuksi takaisin.
     
  4. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    tekasin äkkiseltään 9litraset kokeilukotelot 22mm lastulevystä ja pari päivää testailin koteloita - tällä hetkellä kotelot palaa takapihan roskakasassa.

    totuin siihen noin 28 litraseen refleksikoteloon ja teen sellaiset uudet muutamalla muokkauksella (refleksiputkesta tulee suora ja materiaali vaihtuu 15mm havuvaneriin tuplaseinämilla)

    nyt kun olen kuunnellu 9l suljettua ja tuota refleksiä niin en suosittele kellekkään tuota sulettua.
     
  5. Tonppa1

    Tonppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mä voin suositella 9l suljettu, jos tykkää tarkasta bassosta ja käyttää subia pienehkössä betoniseinäisessä huoneessa. Kyseisessä huoneessa on käynyt XLS12+XLS12PR 34l kotelossa viritetty 22Hz, XLS10+XLS10PR 17l kotelossa viritetty 22Hz, SLS165 12l kotelossa viritettynä 30Hz ja SVS PB-12NSD. Kaikki olleet Antimoden perässä ja Kyseinen suljettu TB kuulostaa vähintään yhtä hyvältä kuin muutkin verrokit. Itseasiassa vasteen muoto soveltuu tohon alabassoja sikana korostavaan huoneeseen loistavasti ja kyseinen basso toistaa laadukkaasti ilman Antimodeakin, johon muut verrokit eivät taivu järkevällä sijoittelulla. Ihan matalimmat tutinat tolla tietysti jää huomaamatta, mutta tähän huoneeseen todella hyvä kompromissi.

    Aina ääntä toistavat laitteet huoneen ja omien mieltymysten mukaan!
     
  6. Tonppa1

    Tonppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jatkan huoneen vaikutuksesta subbarin valintaan.

    Täysin akustoimaton 15m2 kerrostalon olohuone, kaikki seinät betonia. Subwoofer TB W8 9L suljetussa kotelossa. Toistaa about viivasuorasti 30Hz asti. Volumea voi ainakin musiikkia kuunnellessa ja selvinpäin kääntää sen mitä kerrostalossa viitsii ja TB pysyy mukana. Musiikilla loistava, leffoilla ok.

    Omakotitalossa 12m2 huone. Kevyet väliseinät, rossipohja.
    Subwoofer SVS PB-NSD12. Suhteessa edelliseen rakenteet päästävät bassotaajuudet karkuun, joten ei niin suurta eroa kuin spekseistä voisi päätellä. Toki toisti 20Hz +100db, mutta tuolla alueella kuulo epäherkempi, eli vaatisi lisää db ollakseen vakuuttavampi. Musiikilla loistava, leffoista jäi vielä hypeen nähden uupumaan.

    Myönnän olevani alabasso vammainen, ts. mikään ei riitä. Haluan vain tuoda esille, että kaiutin, tai subwoofer tulisi aina testata käytössä olevassa tilassa. Lisäksi kymmenien senttien liikuttelulla saattaa saada ihmeitä aikaan (niin kaiuttimien, subwooferin, kuin kuuntelupaikan).

    Kuvan mukaan vasteet kuitenkin kuin yö ja päivä..
     

    Liitetyt tiedostot:

    • vaste.jpg
      Tiedostokoko:
      50,9 KB
      Katsottu:
      119
  7. kahvis

    kahvis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2005
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni lojuu kaksi w8-740e elementtiä kanssa nurkissa ja tuli tälläinen kotelo mieleen kun kävin jyskissä. Tälläiset "valmiit" kotelot, jotka ovat onttoja ja alhaalta nidottu vain harsolla kiinni. Pikku sisustus apubassot näistä varmaan saisi, refleksiputken sovitusta ym. en jaksanut lähtee vielä laskemaan...

    Tilavuus varmaan jotain 25 ... 35 litraa tuennan ja vahvikeseinien mukaan?

    [​IMG]