Murtohälytin?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Qube, 18.01.2007.

  1. mariso

    mariso Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Järjestelmiä on monia, itselläni on Celotron home controller - tuo on valmiiksi kytketty ja johdotettu, sen asentaa kuka vaan.
    Rakennusvaiheessa kannattaa ehdottomasti vetää kaapelit, se ei paljoa maksa ja säästää riesaa, kun ei tarvitse langattomien järjestelmien paristoja vaihdella vähän väliä. Tuohon on helppo lisätä itse esim ovikoskettimia...

    irtoaa alle 700e ja ei ole kuukausimaksuja.
    http://www.turvatuotteet.fi/eshop/cat/product_catalog.php?c=1

    Celotronin sivujenkin kautta voi pyytää edustajan tarjousta:
    http://www.celotron.com/new/pages/sf/page003_hc.htm

    itseä harmittaa, kun on vähän vanhempi laite, johon ei saa langattomia antureita, olen jopa harkinnut laitteen päivitystä, jolloin saisin erillisen autotallin katettua samalla laitteella.

    Ja securitacsesta sen verran, että kun annoimme messuilla edustajalle yhteystiedot, niin parin kuukauden sisään kävi raksalla varkaat putsaamassa paikat - toki varmaan puhdas yhteensattuma, että edustaja soitti parin viikon päästä rosmojen vierailusta, joko olemme harkinneet vartiointipalvelua....
     
  2. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Duunista ja muistakin lähialueen firmoista oli hävinnyt tavaraa, arvaa minkä ammattikunnan edustaja oli iltaisin/yö aikaan käynyt poimimassa tavaraa parempaan käyttöön. :)
    Mätiä omenoita mahtuu jokaiseen ammattikuntaan :)
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ollaan kotia ajateltu tällaista Verisuren järjestelmää. Kaupanpäällisiksi tulisi ylimääräinen palohälytin (taitavat kaikille tuon saman tarjouksen tehdä). Tuossa on siis kolmeen oveen hälytin, sisälle kaksi kameraa jotka tunnistavat liikkeen ja joilla keskuksesta voidaan kyylätä kun tulee hälytys, automaattisesti keskukseen hälyttävät palohälyttimet jotka vielä keskustelevat keskenään eli toisen hälyttäessä hälyttää toinenkin, vartiointipalvelut (tosin eipä tästä nyt niin hyötyä taida olla) ja tuommoinen avun kutsumisnappi.

    Eniten pidän tuosta palohälytinhommasta. Se kutsuu palokunnan, jos ei itse ole kotona, joten on edes pienenpienet tsäänssit, että jotain pelastuu. Sen lisäksi voi esim. tehdä siten että laittaa toisen hälyttimen lastenhuoneeseen ja toisen makuuhuoneeseen, jolloin makuuhuoneen hälytinkin huutaa jos jotain sattuu lastenhuoneessa. Tai sitten alakerta/yläkerta, miten vain tykkää. Ja kyllähän tuo 105db hälytin ajaa myös varkaat poies, jos sellaisia sattuu kotio tulemaan.
     
  4. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei aja. Lisäksi suurella todennäköisyydellä kukaan naapuri tai ohikulkija ei käännä kylkeään sen takia. Koska joku on esim. nähnyt ihimisiä kiinnostavan, jos auton hälytin huutaa.

    Tämä ei ole vittuilua, vaan kuuden murron kokeneena toteamus. Melkein olisi parempi, jos olisi hiljainen hälytys. Hälytin kannattaa silti olla. Murtojen varalta tallentavat kamerat lisäksi. Vähän saman kuin vakuutuksissa. Toivot ettei niitä tartte koskaan käyttää, mutta jos kerran satut tarttemaan niin se jo kannatti. Puhun nyt koko ajan omakotitalon näkökulmasta, enkä esim. kerrostalon.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Saako kysyä, miten olet sattunut kuuden murron kohteeksi? Taidat olla melkoinen tilastoharvinaisuus. :)

    Olen itsekin tietoinen siitä, että ammattivarkaat tietävät, että hälyttimen huudosta on vielä pitkä matka siihen, että vartija tai naapuri tulisi paikalle. Kyllä se kuitenkin varkaan pulssia hieman nostaa varsinkin, jos ei ole satavarma siitä onko talo tyhjä vai ei. Nuo kamerathan ne kyllä on se valttikortti, joita ilman koko hälytysjärjestelmää ei kannata edes ottaa. Toinen asia on se, että harvemmin rosmot kuitenkaan murtautuvat taloihin, joissa tarrat selkeästi ilmoittavat kameravalvonnasta. Sehän se paras tilanne kuitenkin olisi, että rosmo ei murtaudu, koska tietää kameroista.

    Tuossa järjestelmässä olisi mahdollisuus tekstiviesti-ilmoitukseen myös naapureille. Lisämaksusta toki, joten sellainen jäänee laittamatta. Sen verran hyvät naapurisuhteet kuitenkin on, että teoriassa homma kyllä toimisi.

    Jonkin verran on tullut nyt tutustuttua muihinkin järjestelmiin ja muutenkin asuntomurtoihin ja Suomi on kyllä hyvä paikka bisneksen tekoon noille yrityksille. Niin pienessä osassa omakotitaloista on hälyttimet - verrattuna vaikka Ruotsiin ja Norjaan - että isot markkinat on tiedossa, jos vain suomalaiset muuttaa asennettaan. Toistaiseksihan me ollaan menty sillä tutulla "ei mulle mitään satu" -asenteella.
     
  6. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syynä varmasti asumattoman näköinen ja oikeasti asumaton talo. Ei kuitenkaan mikään autiotalo. Sopivasti vielä sellaisella paikalla, ettei ole naapurista näköetäisyyttä. Tosiaan noista kuudesta kerrasta pari jäi yrityksiksi, kun laitettiin järeämpää lukkoa ja kalterit ikkunoihin. Lisäksi toiseen omaan asuttuun asuntoon on kerran murtautuduttu. Olen kyllä oikeasti muutenkin vakuutusyhtiön mielestäni varmasti kävelevä riskitekijä. Kaveritkaan ei usko miten paljon mulle sattuu kaikkea jatkuvasti.

    Nyt talo on saanut olla rauhassa ja sinne ei useaan vuoteen ole onneksi enää kukaan mennyt. Voi johtua myös siitä, että ikkunoissa on selkeästi näkyvät tallentavat kamerat ja piha on asutumman näköinen. Tosiaan röyhkeimmillään varkaat veivät koko hälyttimen sireeneineen mukanaan.

    Itse epäilen, että kyseessä on ollut samat tekijät, koska mitään varastettavaa ei talossa enää ollut ekojen keikkojen jälkeen. Tiedä sitten onko ollut jotain henkilökohtaistakin (ehkä talon edellistä omistajaa kohtaan), vai äärimmäisen paskaa tuuria ja useita tekijöitä. Muutenkaan murrot eivät vaikuttaneet normivarkauksista, koska mm. ikkunat oli rikottu eteisestä ja avattu päävesisulku ==> vesimittari kovan pakkasen takia halki ja vesivahinko.

    Viime kesänä tyhjennytin vanhan öljysäiliön talon vierestä ja sen sisältä löytyi täyttöputken kautta tiputettu hiiltynyt sanomalehti. Eihän polttöljy tuosta syty, mutta minkä ihmeen takia joku näkee sen vaivan, että talosta varastetuilla avaimilla käy avaamassa täyttöputken lukon ja työntää sieltä palavaa sanomalehteä...

    Jos on naapureiden kanssa hyvissä väleissä ja tuntee ne, niin sireeni varmasti kannattaa laittaa. Kannattaa silti melkin kokeilla, miten hiljaa se ääni kuuluu naapurin taloon sisään.
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2010
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Sireeni tulee vakiona. Pitääpä testata miten se tosiaan talon ulkopuolelle/naapuriin kuuluu. Taitaa nykyään kyllä suurin osa murroista tapahtua päiväsaikaan, joten sinänsä sillä ei ole väliä, mihin sireeni kuuluu, kun ei sitä kukaan ole kuulemassa, kun kaikki on töissä/koulussa. :)
     
  8. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai sen sireenin nyt ylipäätään on tarkoitus ulkona olla?
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ei. Sisällä olevassa keskusyksikössä se tietääkseni on.
     
  10. Hra.Perunapää

    Hra.Perunapää Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin on jos ostetaan ns. markettilaitteita.
    Sireeni on yleensä ulkona ja sellaisessa paikassa missä sitä ei helposti eliminoida. Ja tietenkin omalla akulla, jotta huutaa mahdollisen keskusyksikön eliminoimisen jälkeenkin.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Sireeni on erillinen ja omalla akulla. Sen sijoituspaikka on kuitenkin sisällä mahdollisimman lähellä liettä, koska se sisältää myös lämpömittarin ja näin ollen käynnistää palohälytyksen, jos liedellä syttyy jotain tuleen. Meillä sireeni on myös kameran näkökentässä ja, jos joku menee sitä katonrajasta irti repimään niin pääsee näppärästi kameralle. Toki myös matkalla sinne jo.

    Tuo 105 db on muuten aika penteleen kova ääni ja kuuluu kyllä ulos ja naapuriin. Ja jos ovi on edes vähän auki, niin se kuuluu vielä paremmin. Itseasiassa ääni on niin kova, että itsellä ei oikein edes ajatus kulkenut testattessa, vaan mielessä oli vain korvien peittäminen ja äänen sammuttaminen. Sen verran on naapureiden kanssa tullut jutskattua, että hälytyksen kuullessa käyvät kurkkaamassa. Naapurit myös laittoivat samanlaisen järjestelmän, joten sinänsä yhteispeli varmaan toimii puolin ja toisin.

    Sillä ei oikeastaan ole väliä onko hälytin ulkona vai sisällä, koska ei naapureita voi vaatia menemään taloon, jos kuulevat hälytyksen, koska eihän sitä ikinä tiedä, jos vaikka saa puukosta. Näin ollen vartijoiden tai poliisin saapumiseen kestää kuitenkin saman verran aikaa, oli hälytin sitten ulkona tai sisällä.
     
  12. Intelligence

    Intelligence Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älkää sortuko halpoihin langattomiin. Jos peukalosi ei ole keskellä kämmentä niin täältä löydät melkoisen määrän vaihtoehtoja etävalvontaan ja -ohjaukseen: http://www.provendor.fi/index.php?page=arrayapb

    Ovat sentään laadultaan teollisuuteenkin tarkoitettuja tuotteita vaikka hinnat eivät siihen viittaakaan. Pari simppeliä mökkihommaa olen toteuttanut 2*DI + 2*DO:lla varustetulla GSM-yksiköllä hintaan alle satku, tarvitset tuon lisäksi vain SIM-kortin.

    Se käy hyvin perussovellukseen jossa SMS-viestillä ohjaat esim. lämmityksen päälle, toisella hälutyssilmukkatulolla murtohälytyksen sireenin päälle ja toisella voit liipaista murrosta kertovan tekstiviestin kännykkääsi. Järjestelmää voit halutessasi täydentää 12/22/24:n liitynnän perusyksiköillä jotka ovat kaikki hallittavissa etäkäytöllä.

    Järeimmässä 24-mallissa on kaksi aitoa 0/4-20 mA tuloa ja lähtöä, lukuisia 0-10 V jännitetuloja sekä nopeat (10 kHz) pulssitulot ja -lähdöt. Täysin vapaa ohjelmoitavuus ja hinta n. 115 € ALV 0 %. Ohjelmointisofta on ilmainen ja suht helppokäyttöinen, USB-kaapeli maksaa kympin. Tämän perään saat niin lämmityksen, ilmastoinnin, pulssilähtöisen vesi- tai energiamittarin, päävesiventtiilin turvasulun, murto- ja palosuojauksen kuin autolämmitysrasiankin. Joudut toki vääntämään hieman koodia, mutta lopputulos onkin sitten yksilöllinen. Jos et tarvitse virtaviestejä (mA) niin pärjäät ehkä 12-mallilla (n. 70 eur). SMS:llä voit tällöinkin ohjata kaikkia lähtöjä ja (hälytys)viestit kulkevat useisiin GSM-numeroihin niin halutessasi.

    Myyvät myös jotain halpaa PT-100 lutikkaa jossa hitujännite skaalataan 0-10 voltiksi. Tarkkuus riittää huone- tai ulkolämpötilan mittaukseen. Sopii mainiosti esim. pakkasvahdiksi tai kasvihuoneen ylilämpövahdiksi.