Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olishan tuo kiva lelu, mutta luultavasti odotan seuraavaa versiota, josta toivottavasti löytyy jo FaceTime. ;)
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Videopuhelutkin hallitseva tabletti on jo markkinoilla, linkki.
    Mutta ihan rehellisesti, montako videopuhelua olet soittanut tai vastaanottanut elämäsi aikana? Itse en ole soittanut enkä vastaanottanut ainuttakaan videopuhelua, vaikka puhelimistani on kyseinen ominaisuus löytynyt jo vuosikausia. Kaikenkaikkiaan pohjimmaisen turha ominaisuus, jonka apple on nyt vasta keksinyt ja rummuttaa sitä kaikkien aikojen messias-ominaisuutena.
     
  3. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan näppärä peli varmasti. Mutta ei tuokaan järin halpa ole, vaikka yleensä Omppu-vehkeitä moititaan hintaviksi.

    Nokia N95:lla soitin aikoinaan parin vuoden aikana yhteensä kaksi videopuhelua. Nyt muutaman kuukauden aikana iPhone 4:lla olen soittanut useita kymmeniä kertoja. Mistä lie johtuu moinen..?
     
  4. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    1) Ensimmäinen asia mitä aion tehdä tulevalle puhelimelleni (C7 tai N8 tms.), on suojata pääkameran optiikka tee-itse-suojalla. En aio ikinä koskea optiikkaan millään materiaalilla, koska jokainen kosketus naarmuttaa lasia ja aiheuttaa kuviin/videoihin lisää usvaa.

    2) Toinen asia, jonka teen, on TEIPPAAN UMPEEN PASKAKAMERAN, jolla videopuhelut tapahtuvat ja jolla ihmisiä salaa vakoillaan kun viruksen saastuttama puhelin lähettää korvakäytäväsi makrokuvaa nettiin muiden naurettavaksi kun luulet, että se kamera on kiinni ja puhut tavallista puhelua. Syövytän hapolla linssin sumeaksi tai panen metalliteippiä sen päälle, ihan mitä tahansa. Sinä päivänä kun minä olen videopuhelussa, olen luinen ruumis. Elävänä en videopuheluun mene. En ole ikinä mennyt enkä ikinä mene. Olen niin ylimaallisen ruma mutanttiolio, että kameran käyttis sekoaisi laakista jos se joutuisi minun ulkomuotoani kompressoimaan biteiksi.

    3) Kolmas asia on akun paneminen puhelimen sisään (C7). Uskallan ostaa N8:n vasta kun keksin varman tavan, jolla puhelinta estetään lähettämästä salakuvaa niiden kahden sekunnin ajan kun teippi paskakameran linssiin liimataan. Luultavasti teen mustassa pimeässä pussissa sokkona tämän tempun, jolloin korkeintaan lämpökuva sormistani leviää nettiin venäläisten kräkkereiden naurettavaksi. Tai palkkaan jonkun kaverin teippaamaan optiikan umpeen samalla kun olen toisessa kaupungissa ilkeää kameraa piilossa. Mutta maapallolla ei ole ketään niin taitavaa laitehiplaajaa, joka osaisi tarpeeksi paljon kunnioittaa sääntöä 1), joten itse kaikki pitää tehdä. Yksikään vieras molekyyli ei saa päätyä pääkameran optiikkaan.

    4) Videopuhelita harrastavat pitäisi ampua. Saatanan pervot, jotka eivät ymmärrä naamansa joutuvan nettiin kaikenmaailman rosvojen ja sadistien haltuun. Videopuheluiden keksijä pitäisi leikellä millin viipaleiksi, kynsisaksilla. Tai taitaa se paskiainen jo olla matojen ruokana, sen verran pirullinen ja wanha keksintö on tämä kidutusmenetelmä; videopuhelu. Silmienkidutusmenetelmä. Ihan tarpeeksi pahasti riipii korvaa kun kuuntelee nasaaleja valehtelevia lehtimyyjiä päivät pitkät. Jos vielä joutuisi katsomaan silmillään rumia karvaisia paksukaisia (kuten minä), olisi katselijalla itsemurha muutaman millisekunnin päässä.

    Videopuhelut kuuluvat VAIN Beverly Hillsin elokuvamiljardöörien keskinäisiin Botox-vertajaisiin (kato näätsä - ei kulmakarva värähdäkään vaikka pistelen nuppineulalla silmääni!). Ei sovi rumille kaduntallaajille naamataulun julkisuuteen lähetys.

    Eläköön genetiikka. Rumuusgeeni pitäisi poistaa DNA:sta ensitilassa ja ensimmäiseen hätään sallia lisääntyminen vain kymmenelle maapallon kauneimmalle yksilölle. Muilta leikattakoon elimet irti. Muutaman sukupolven jälkeen jumalaisten supermallien ja misterOlympioiden kansoittama maapallo voi sitten harrastaa videpuhelemista. Ei sitä ennen.

    Tässä replyssä on käytetty mahdollisesti lievää karrikointia. Luultavasti siinä kohdassa, jossa joku huurupää kuvittelee minulla olevan rahaa N8-kännyyn. Jonkinlainen ylellisyysvero tällaisille päiväunille pitäisi asentaa, ettei kaikenlainen rupusakki (siis minä) tulisi tänne puhumaan pehmoisia juppipuhelimista ja niistä harvoista ylväistä kokoomuslaisista riistäjistä, joilla sellaisiin ihmevekottimiin on varaa.
     
  5. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Matkojen korvaamisessa on muistettava, että meno- ja paluumatka ovat kumpikin erillinen matka, josta otetaan se omavastuuosuus. Jos hakee korvausta oman auton kilometrien perusteella, niin vajaan 20euron omavastuuosuuteen mahtuu aikalailla kilometrejä, ennenkuin korvauksen alkavat kertyä.
     
  6. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eihän tuo vastaa kuin 92,5 kilometrin edestakaista matkaa (eli hoitopaikkaan 46,25 kilometriä ja sieltä kotiin).
     
  7. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin pumpun hankintaa funtsivana olen miettinyt sisäyksikön sijoitusta (ja samalla tietty ulkoyksikön sijoitusta...). Mikä mahtoi sulla olla syynä paikan vaihtoon? Vedon tunne? Lämmönjako? WAF? ;) Vai jotakin muuta?
     
  8. petepeluri

    petepeluri Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2002
    Viestejä:
    2 560
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä löytyisi tilastoa tai kartta paikoista missä tapahtuu eniten hirvikolareita?
     
  9. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Alunperin laite vietiin huoltoon moottorin ja kylmäaineen vuoksi. Samalla sitten huoltomiehen kanssa tuli puhetta siitä, että lämpö tahtoo karata yläkertaan ja keittiö jää kylmäksi. Huoltomies sitten ehdotti pumpun siirtoa eteiseen, josta lämpö paremmin leviää koko taloon. Ja näin sitten päätettiin tehdä. Muutenkin asennuksesta tuli siistimpi kuin aiempi asennus ja sisäyksikön ääni ei kuulu olohuoneeseen eikä ruokailuhuoneeseen niin pahasti. Eteisestä lämpö kiertää keittiön/ruokailuhuoneen ja toisaalta olohuoneen kautta portaikkoon, josta se nousee yläkertaan. Samalla myös eteinen on mukavan lämmin ja vaatteet kuivaa nopeammin.

    Eli syynä oli ihan lämmönjako.

    Toisaalta vaikka ulkoyksikkö onkin nyt ehkä rumemmassa paikassa kuin aiemmin, niin koska sen ääni ei enää yöllä kuulu makuuhuoneeseen, niin täytyy olla siitäkin tyytyväinen.

    Ilppi on kyllä aivan loistava vekotin. Nytkin on päälle 15 astetta pakkasta ja pumppu lämmittää ihan mukavasti, kun on leivinuunin lämpö avittamassa. Neliöitä on reilu 170, mutta kun ne on kahdessa kerroksessa niin lämpö pääsee helposti joka paikkaan. Yhdessä kerroksessa, jos ois neliöt niin varmaankin pitäis olla toinenkin pumppu.
     
  11. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kun vettä pääse dieselin sekaan polttoainetankkiin, niin vesi laskeutuu tankin pohjalle.
    Miten käy sitten kun on -20 pakkasta? Diesel hyytelöityy ja vesi jäätyy mutta nouseeko jäätynyt vesi tankin pinnalle?
     
  12. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole tullut kokeiltua, mutta dieselin ominaispaino taitaa olla pienempi kuin kovan jään, joten tämän perusteella ei nouse.
     
  13. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    uusi hp:n kannettava ostettu/tilattu juuri netanttilasta. ei asenna käyttistä ekan bootin aikana. jymähtää aina samaan kohtaan.
    kannattaisko tässä nyt ottaa anttilaan vai hp:lle yhteyttä suoraan? olikohan tuolla hp:llä että kävivät ihan kotoa hakee koneen...
    koneessa piti olla win 7 va heti alussa komeilee bootin aikana windows vista ja asennusohjelman nimi on vistabootloader :confused:

    http://www.netanttila.com/webapp/wc...Id=19651&compartmentId=20152&categoryId=31154
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2010
  14. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ota netanttilaan. Viallinen tuote heti uutena, eli suoraan uusi laite olisi saatava.
     
  15. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama vuosi sitten tuli asennettua tuttavalle Hp:n kannettava, joka jumahti samantien asennuksen alussa. Soitin Hp:n tukeen ja kerroin koneen olevan pakasta vedetty, jolloin jamppa tuli seuraavana aamuna ja haki koneen pois ja tuotiin korjattuna takaisin seuraavana päivänä. Tämä oli postimyynnistä ostettu kone. Vaikka uusi kone olikin, niin uskoisin, että tällöin ainakin oli toimiva kone nopeammine perillä tällä menettelytavalla.

    Kysymys: Onko Kanarialta edullisempaa ostaa elektroniikkaa kuin Suomesta? Maanantaina lähtö ja houkuttelis tuoda sieltä Ipad.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2010
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jos jymähtää asennuksen aikana niin suosittelen antamaan sille aikaa.
     
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Katso iKaupasta hinnat, kirjoita vaikka lapulle ylös muutaman mallin hinnat. Sitten marssit siellä kohteessasi iKauppaan ja vertaat hintoja hyllyn reunan ja sen muistilappusi välillä. Applen hinnoista ei saa alennuksia missään maassa, eikä iPadeissa ole kuin pari mallia, joten vertailun ei luulisi olevan kovin vaikeaa.
    Tämä. Pikkusiskon Acer jumetti eräässä ruudussa lähes tunnin. Tuo ekan kerran boottiminen kestää, koska koneessa kiintolevyllä on vain image josta boottaaja asentaa koko käyttöjärjestelmän oem tauhkoineen kun virta kytketään ensimmäisen kerran.
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hyi kamala miten hidasta asentamista, mutta ei kai asialle mitään voi.

    21 minuutissa minulla käyttis asentuu toimintakuntoon kun nLite-XP-rompulla asentaa mieleisekseen räätälöidyn ja päivitetyn version (mitään ei ole karsittu, noin 700 megatavua on rompun koko).

    Tietysti lukuisat softat pitää asentaa vielä ihan erikseen käsin, sen mukaan millaiseen käyttötarkoitukseen koneen haluaa rakentaa, mutta käyttis päivityksineen asentuu käyttökuntoiseksi 21 minuutissa ja jokainen rasti valmiiksi oikeassa ruudussa. Ei kulu erikseen sataa vuotta käyttiksen mummorastien muutteluun.

    Käytän monta viikkoa aikaa kun hieron nLite-asennusromppua kuntoon. Niin monta yritystä (koeasennusta) teen, kunnes joka hemmetin yksityiskohta on tasan kunnossa, ettei koneen käytössä ilmene ärsyttäviä ominaisuuksia, jotka vaatisivat asetusten vaihtamista. Viikkokausien esivalmistelutyö on pakollinen uhraus, jotta 21 minuutin asennuksen kuluttua kone olisi heti käyttövalmiina. Asennuksia tehdään lukuisia kertoja samalla rompulla, valmistelutyö tehdään vain kerran. On järkevämpää kärsiä viiveestä yhden kerran ja nauttia nopeudesta 50 kertaa, kuin päinvastoin.

    Tämä siksi, koska lähes poikkeuksetta minulla on tulenpalava kiire asentaa käyttis toimimaan, suorastaan paniikkitilanne käsillä. Kone on voinut seota lopullisesti tai jokin uusi DVB-kanava tarvitsee äkkiä uuden tallennuskoneen. Kiireessä ei ole aikaa odotella tuntia, 21 minuuttia on pakko odottaa.

    "6 minuutissa käyttis pystyyn" sekin onnistuu, mutta se vaatii identtisiä konekalustoja ja partitioimagointia. Sikakiire-hätätilanteen varalle taidan rakentaa 2...4 koneesta kloonit toisistaan, ja otan yhden koneen käyttövalmiista kiintolevystä (käyttis+SOFTAT toimintakunnossa) imagen, jonka restoroin muihin koneisiin. Imagea voi myöhemminkin restoroida mihin tahansa näihin kloonikoneisiin, jos ne joskus sekoavat. Eli katastrofin tapahduttua nykyinen 21 minuutin odotteluviive kutistuu 6 minuutiksi. Toistaiseksi olen jaksanut sen 21 minsaa odotella, mutta missään tapauksessa en jaksa 45 minuuttia tai tuntia pyöritellä peukaloita. Etenkään jos sen jälkeen vielä erikseen pitää alkaa asennella servicepackeja sun muuta päivitystä.

    Yhden viritellyn asennusrompun elinkaari on noin vuosi-kaksi. Riippuen julkaistuista servicepackeista ja parannuksista. Eli viimeistään parin vuoden välein pitää pari viikkoa kahlata netistä uusia softia ja päivityksiä ja rakentaa uusi asennusromppu.

    Toki jos joku omistaa vain yhden koneen, ehkä silloin käyttiksen asennus saa kestää mitä vain, jos se tehdään parin vuoden välein. Mutta minun pitää asentaa käyttis noin 25 koneeseen, joten asennuksen pitää olla maksimaalisen sujuvaa eikä se saa vaatia käyttäjältä paljon käsityötä. Juuri nyt minulla on käyttispäivityskierros kesken ja olen laatimassa asennusromppua pariksi vuodeksi, ja 25 konetta tosiaan täytyy saada käyttökuntoon suht vaivattomasti.

    Juujuu, voisihan koneet asentaa verkon läpi kaikki samalla kerralla, mutta minäpä olen tyhmä kuin saapas, enkä ymmärrä pätkääkään sellaisesta operoinnista. En pidä koneita kiinni lähiverkossa, vaan ne toimivat yksinään itsenäisesti. Vain hetkellisesti liitän pääkoneen verkkopiuhalla kiinni johonkin muuhun koneeseen ja siirtelen dataa. Minulle on simppelimpää ja turvallisempaa omistaa tehokas asennusromppu (tai muutama erilainen).
     
  19. Tata-san

    Tata-san Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lamppuja asentaessa tuttu mittaili jännitekynällä (tuoksiko sitä nyt kutsutaan) lampun kytkennät ja sanoi, että maasta tulee jännitettä. Onko tuo nyt ihan normaalia, että maalinjasta näkyy jännitettä?
     
  20. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole normaalia