Sony KDL-EX500 -sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana J Koppi, 25.03.2010.

  1. nelsson

    nelsson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tästä. Automaattisella asennuksella pyöräytin ja nyt alkaa olla taas tuttu ja turvallinen kanavajärjestys säädettynä:naminami:. Ko. asennuksella säilyi näin pikaisesti vilkastuna myös kaikki kuva-asetukset kohdillaan.
     
  2. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmetytti kun ex500:n Yle Areena -valikkoon ei päivittynyt viime torstain jälkeisiä ohjelmia. Kysyin Areenan palautteen kautta, ja vastasivat että Sonyn päässä on päivitysongelma, ja jatkossa homman pitäisi toimia nopeammin. Toivottavasti, koska tuo on aivan kätevä ominaisuus. Laitoin lisäksi palautteeseen, että lisäisivät Sonyssä näkyviin Areenan ohjelmatietoihin päivämäärät ettei menisi aivan arpomiseksi minkä päivän ja viikon ohjelmista on kyse.

    E: Nyt näyttää taas Sonyn kautta Areena olevan ajantasalla. Sunnuntai-iltana uusimmat pätkät olivat torstailta, mutta nyt on jo muutaman tunnin takaisia ohjelmia katsottavissa.

    Mikä muuten on tämä Sonyn sivuilta löytyvä IPTV-beta?
    https://internet.sony.tv/customer/template/Software.vm?lang=en&country=FI
    En oikein päässyt jyvälle tukeeko ex500 tuota viritystä, mutta ainakaan ei suostunut telkkarin ip-osoitetta hyväksymään, eikä aivan ohjeiden mukaisia asetuksia telkkarin valikoistakaan löytynyt. Tv näkyy kotiverkossa ja dlna toimii ok (tosin ei juuri ole tullut kokeilua enemmän käytettyä, koska blu-ray -soittimen dlna-formaattituki on parempi).
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2010
  3. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää tutkia tuota tarkemmin kunhan on aikaa.

    Ohjeet Sony BRAVIA TV:n aktivointiin.
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1385540&postcount=152
     
  4. Juhani

    Juhani Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    40" EX500 olisi taas tarjolla 595 eurolla, tosin tällä kertaa Expertillä "Supersunnutaina" 28.11. Kaupan päälle tulee 40 euron lahjakortti. Näitä on kai myyty erilaisilla virittimillä, mainoksen mukaan tässä on "HD-viritin kaapeliverkkoon" (minulle ihan sama koska en kuitenkaan TV-lähetyksiä katsele).

    Kannattaako vielä odotella kovempia tarjouksia joulun lähetessä, vai suuntaanko suosiolla Expertille sunnuntaina? Ajatuksena olisi noin yleensä ottaen hankkia 40" näyttölaite.
     
  5. JTK

    JTK Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2001
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko siinä muita töllöttimiä "supersunnuntaina" tarjouksessa, ja jos näin on niin laittaisitko niistä hinnat näkösälle.
    Saatan käydä hakemassakin yhden Samsung LE40C659:n jos löytyy vain SQ paneelilla ja hinta on sen 699€ ja kaupan pääliseksi se 40€ lahjakortti. Kuulin huhuja että tämmöinenkin tarjous oli mutta vahvistaisitko, onko tosiaan näin?
    Ei kyllä paha hinta Sonystakaan mutta tänne siis Samsungi, olkoonkin että on sen satkun tyyriimpi.
     
  6. Juhani

    Juhani Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postasin tuonne Kovimmat tarjoukset -threadiin.
     
  7. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Olisikos vinkkiä mikä asetus mulla mättää, kun elokuvia katsellessa käy välillä niin että jos/kun kuva menee leffan ansiosta hetkeksi kokonaan mustaksi, niin jos tuo musta ruutu kestää yli sekunnin niin TV ikäänkuin menee johonkin virransäästötilaan ja ruutu muuttuu hieman kirkkaammaksi (vain hetkeksi, välähtää kirkkaampana mutta kuitenkin mustalla pohjalla)? :hitme:

    Oli aika sekavasti selitetty, mutta vaikuttaa siltä että TV tunnistaa kokomustan pätkän filmissä jostain syystä siihen että signaali puuttuu kokonaan, ja siksi tuo ruutu välähtää, tai jotain. Normaalin kuvan aikana välkkymistä ei siis ole, ainoastaa jos tulee hetkeksi kokomusta pohja kuvaksi. TV on mallia KDL-55EX500.

    edit: taisikin olla softapuolella tuo "ominaisuus", eli nyt vaikuttaa siltä että tuota mustan vilkkumista aiheuttaa Plex -softa. Täytyy tutkia enempi mikä tuon siinä aiheuttaa, jos se nyt on softan eikä TV:n vika.
     
    Viimeksi muokattu: 29.11.2010
  8. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pientä bandingia on ollut, mutta pystysuunnassa. Lähinnä ps3 kautta leffoissa (sd/hd). Peleissä ei ollenkaan (360/ps3) Onko muilla ollut ikäviä kokemuksia tästä? Ja etenkin tuo gigantin suhtautuminen kiinnostaisi myös minua. Takuutahan vielä riittää.
     
  9. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on 40HX700 ja 46EX500 -mallit. Molemmissa on selvästi näkyvää bandingiä.

    Omassa HX700:ssa bandingia on vain vaakasuunnassa, joten näkyy vain pystypanoroinneissa.

    Mun EX500:ssa sitten bandingia onkin kummassakin suunnassa eli on siis sekä horisontaalista että vertikaalista bandingia, näkyy käytännössä kaikella matskulla jos sitä lähtee etsimään.

    Jokseenkin käsittämätöntä tämä ja johtuu ilmeisesti jostain Sharpin paneeleista mitä on paljon käytetty 2010 malleissa (löytyy ainakin Sonyn ja Samsungin televisioista).

    No, en lähde kuitenkaan tämän takia vaihtamaan ennen kuin OLED töllöt on markkinoilla (ja niiden viat on selvillä)
     
  10. Q-uu

    Q-uu Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Isälleni olen televisiota etsimässä ja tämä Sony vaikutti oikein lupaavalta.

    Käyttö 98% television katsomista ja siitäkin 75% jalkapalloa, joten kuva saisi liikkua nopeasti. Liikaa ei kuitenkaan hintaan saisi nousta ja uskon tuon 100 Hz riittävän oikein mainiosti.

    Jotain syitä miksi tämä televisio ei yllä olevaan käyttöön sopisi ja suurinpiirtein samaan hintaluokkaan muuta vaihtoehtoa? HD virittimellä tuskin tekee mitään antenni puolella? Ja maksukorttia ei vissiin saa paritettua yhdenkään tämän hetken telkkarin kanssa, kun tuo uusi systeemi tulee?

    Tack.
     
  11. Jonasz

    Jonasz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.09.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa tuohon käyttöön olla kannattavampaa hankkia suoraan plasma. Itellä oli vajaan kuukauden tuollainen 40EX500 mikä vaihtu isompaan plasmaa. Olis sonyssä motion flow kuinka päällä auttamassa niin ei sen liikkeen sulavuus yllä plasman tasolle. Varsinkin SD kuvassa sen eron huomaa ja jalkapalloakin katsoessa on kiva kun näkee sen pallon liikkeessäkin eikä pelkkiä sumuisia pikseleitä. Lisäksi LG:tä ja Samsungia saa jo 50" 700 eurolla.

    Muutenhan Sonyllä olisi jo Suomenkin markkinoilla EX503 mistä tuo antenniverkon uusi T2 viritin löytyy ja parituskin pitäisi ilmeisesti onnistua.
     
  12. Muzzy

    Muzzy Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää kysästä täältä kun itse en tiedä näistä telkkareista mitään :)

    Eli vanhemmat ostivat tuollaisen 32EX500 mallin. Tässä mallissa on vissiin mahdollisuus katsella netistä kuvaa esim youtuben, Yle areenan ja muiden videopalvelujen kautta. Kaupassa mainittiin että Skypekin tuossa jollain tavalla toimii. Koitan nyt sit jollain tavalla saada nämä ominaisuudet heille toimimaan.

    Kyselin kaupasta millasta nettitikkua siihen pitää laittaa ja myyjä suositteli n. 80€ maksavaa Sonyn omaa tikkua. Netistä lueskelin kuitenkin että näitä tuikkuja ei kannata käyttää koska ovat hitaita. Pitääkö tämä paikkaansa?
    Samalla sivulla sanottiin myös että tuohon USB koloon kannattaa mielummin laittaa muistitikku. Siihen voi sitten ladata elokuvia, valokuvia, musiikkia jne.

    Eli paras tapa olisi vissiin hommata joku 10m nettikaapeli ja kytkeä sen nettiin sillä tavalla. Muistitikusta kysyisin kans että minkä kokoisia tikkuja nämä telkkarit yleensä tukevat?
     
  13. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen 10m kaapelia, niin ei tarvitse säädellä. Sonyn oma nettipalikka maksaa halvimmillaan tietääkseni 69€. Ei pidä paikkaansa että olisivat hitaita, kaikki riippuu omasta WLAN-asemasta, säädöistä/asetuksista (b, g, n) ja nettiyhteydestä. Jos oma esim. ADSL-yhteys on luokkaa 1M niin ei se tikun vika ole, saatikka jos käyttää jotain OPEN-yhteyttä.

    Ainakin 16Gt tikku toimii, pitää tosin olla FAT32 formaatissa. Alla linkki listaan tuetuista formaateista, testattu.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1328127&postcount=75

    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=50336

    EDIT: Skypestä en ole kuullutkaan, tarvii varmaan hiukan lisälaitteita (kamera/mikki yhdistelmä ja mikä on sitten liitäntätapa, varmaan USB), softaakaan ei vielä näy mutta teoriassa kyllä mahdollinen.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2010
  14. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Tässä linkissä on mm. lueteltu vuoden 2010 Sony-mallistoissa käytetyt näyttöpanelityypit:
    http://www.avforums.com/forums/12691532-post25.html

    Samsung on ilmeisesti suuresta TV-laitteiden kysynnästä johtuen joutunut turvautumaan moniin erityyppisiin näyttöpaneleihin, mutta Sony on pystynyt pitämään linjansa. S-PVA panelia ei tehdä ihan kaikiss kokoluokissa, mm. 37-tuumaiset eivät ole tuotanto-ohjelmassa, joten niiden tilalle pitää valita "jotain muuta".
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2010
  15. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä kanssa vähän tietoa miten voi paneelin tarkistaa. En sitten tiedä miten luotettava lähde on.

    http://www.digitalversus.com/news-panel-switching-sony-tvs-news-15489.html
     
  16. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Minulla siinä pakkauksessa kiinni olleessa tarrassa sarjanumeron jäljessä on H, jonka ao. linkki väittää olevan Hitachi. Meni hermo, ja kokeilin käynnistää Service-tilan. Siellä oli LTY(Z)400HF06, joka tarkoittaa juuri Samsungin S-PVA-panelia. Televisioni valmistumisajankohta 03/2010, edelleen pakkauksessa olleen tarran mukaan. Aikoinaan liimasin sen lähes tyhjänpäiväisen "käyttöohjeen" takakanteen, jotta siitäkin läpyskästä olisi jotain hyötyä. Televisioni siis 40EX500.
    Aivan alkuperäisessä linkissä muuten varoitetaan, että älkää hyvät ihmiset menkö siellä Service-tilassa muuttamaan mitään. Siellä ei mm. ole mitään Oletus-tilaa, johon voisi palata, vaan jos muutoksia menee tekemään, pitää panna ylös, mitä on muuttanut ja mitkä olivat alkuperäisiä arvoja. Minäkin vain käynnistin Service-tilan, otin ylös mitä siellä luki, ja sammutin TV:n.
     
  17. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, kannattaa olla varovainen. No itse olen aina mennyt ns. "service menu" tilaan kun on ollut mahdolista, uteliaisuutta :). Onhan siitä ollut myös hyötyä, jos vanhaa CRT-näyttöä katsotaan niin sain esim. "tynnyri" ongelman ratkaistua, sääli kun tää magneettikenttä ei ole sama kaikkialla maailmassa, vai miksi sitä sanotaan ;) viisaammat voi kommentoida.

    Tässä vähän ohjeita miten saat töllösi sekaisin (kohta 15.) sopii myös EX-sarjaan.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=80764
     
  18. HHakkinen

    HHakkinen Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on oma ex500 alkanut tekemään samaa (harvemmin kuin päivittäin tosin)... Onko jollakulla tietoa mitä tämä tarkoittaa; onko vikaa panelissa vai lähetyksessä?
     
  19. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Voisiko olla syynä kuvan värähtelyihin ja outoihin ilmiöihin joku outo asetus ??
    Esimerkki: aikoinaan analogisissa lähetyksissä oli suuriakin maakohtaisia eroja (Lähetystapa PAL/SECAM/NTSC, taajuus 50 Hz - 60 Hz, "viivatiheys" kuvassa esim Britanniassa eri kuin muualla). Digilähetyksiin siiryttäessä suurimmasta osasta niistä päästiin eroon, mutta vieläkin niitä löytyy. Mietin sitä, että saattaisiko esimerkiksi maavalinnalla (UK Suomen sijasta) olla vaikutusta ??

    Kannattaa myös tsekata, ettei Motionflow, Kohinanvaimennus yms. ainakaan ole tilassa "Suuri" jne..
     
  20. HHakkinen

    HHakkinen Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan kokeilemisen arvoinen ehdotus tuo maa-asetus, eipä käynyt mielessäkään. Motionflow jne. ovat minulla asetettu aika pitkälti pois päältä tai ainakin pienellä.


    Regards,
    Harri (using Tapatalk)