Sennheiser RS-180

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana hkj, 05.09.2009.

  1. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua RS-170 malli, ja pienen alkutotuttelun jälkeen voi vain todeta, että omiin tarpeisiin nämä ovat aikalailla täydelliset. Minkäänlaista viivettä tai kohinaa en ole havainnut, kuuluvat koko kämpässä ja istuu omaan kalloon hyvin. Hintakin tuntui varsin passelilta, 150e kotiintuotuna.

    Jos pahaa on pakko mainita, kuulokkeissa olevat kontrollit on hieman epäkäytännölliset. Äänenvoimakkuutta kun yrittää säätää niin joskus sammuttaa koko laitteen vahingossa.
     
  2. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on kanssa juuri nyt ajankohtaisena hankinnan alla joko RS-170 tai -180. Olen käynyt pari kertaa koekuuntelemassa Stockalla noi sataseitsemänkymppiset. Tänään kävin koekuuntelemassa Eerikinkadulla noi satakasikymppiset ja heti perään uudelleen sataseitsemänkymmpiset. Täytyy alkuun todeta, että ihan selvän positiivisen ensivaikutelman jälkeen, etenkin nyt toisen testikerran perusteella, ei nämä kuitenkaan taida ihan Hi-Fi/audiophile tasolle päästä. Satakasikymppiset ehkä lähelle, muttei varmaan kuitenkaan ihan sinne asti. Eroa 170:llä ja 180:llä mielestäni on - selvää eroa. En tiedä johtuneeko suurin äänenlaadullinen ero sitten nimenomaan juuri siitä, että ensin mainitut ovat suljetut ja jälkimmäiset avoimet. Joka tapauksessa 180:stä löytyy mielestäni enemmän keski- ja korkeimman alueen erottelua. 170:ssä on aavistus sellaista kumisevaa tai velttoa luonnetta, josta puuttuu tarkkuutta ja pirteää palautuskykyä, liekö nimenomaan juuri siksi, että ovat suljetut kuten sanottua. 180:llä klassinen musiikki kuulosti ehdottomasti mielyttävämmältä. Kyllä 170:tkin varmaan kaikki instrumentit toistaa ihan hyvin, mutta pienet äänikuvan nyanssit se mielestäni kadottaa, kuten puhallinsoittajien hengenvedot soittojen välissä, orkesterista kuuluvat tahattomat kolaukset, yskäisyt ym. kokonaiskuvaa elävöittävät äänitteellä kuuluvat hienovaraiset äänet, jotka kokenut ja vaativampi kuulija osaa löytää ja niistä nauttia. Stockalla 170:sten vieressä oli langalliset HD-595:t ja eroa niillä oli, jopa kohtalaiset paljon, 595:sten eduksi. Jouset oli ehdottomasti kirkkaammat ja pirteämmät 595:lla ja kuten sanottua, äänikuva rikkaampi ja erottavampi. Myös bassossa oli enemmän palautusripeyttä ja vertailussa RS-170 bassot olivat voimallisuudestaan huolimatta tai kenties juuri siksi aavistuksen löysemmät ja hitaammin palautuvat. Tämä siis ilman 170:n BassBoostia, luonnollisestikin.

    Ilman kuulematta 160:siä, voisin sanoa, että kaikki kolme Senkun uutta langatonta digitaalista sarjalaista (RS-160/170/180) ovat erinomaisia langattomia kuulokkeita ja niiden eliittiä. 170/180 kenties parhaat langattomat kuulokkeet, omiin käyttötarkoituksiinsa ja -ympäristöihinsä.

    Oma pulmani on valinta 170:sten ja 180:sten välillä. 180:sten parempi äänenlaatu houkuttelee valintaa sen suuntaan, mutta harmittava tosi asia on se, että asun tällä hetkellä melko äänekkäässä asunnossa ja koska, häiriöäänet muutenkin sulkisi mielellään pois, niin suljetut ja ympäröivää äänimaailmaa vaimentavat 170:set olisivat sen kannalta parempi vaihtoehto. 180:stä vielä sen verran, että ne eivät (avoimina) hiljentäneet ympäristön ääniä käytännössä lainkaan. 170:set sen tekivät. Yksi lisähuomio pitää vielä sanoa, että 180:ssä oli minun mielestäni miellyttävämmät pehmeät kankaiset pehmustepinnat, verrattuna 170:sten nihkeäpintaisiin muovipintoihin. Pehmusteiden osalta laatuvaikutelma oli siis 180:sten puolella.

    On myös mahdollista, että ostan jomman kumman malliset nyt ja myöhemmin toiset, sillä luin, että 180:siin saa 170:sten tukiasemalla niistä puuttuvan BassBoost-ominaisuuden, yksinkertaisesti käyttämällä 180:siä 170:sten tukiasemalla. Nämä ominaisuudet voi klikata päälle lähettimestä, jossa basson korostus mitä ilmeisimmin tapahtuu ja sama digitaalinen signaali lähetetään kaikille liitetyille kuulokkeille. Sama koskee 170:sten keinotekoista SurroundSound-tilavaikutelmaefektiä, sekä ilmeisesti kääntäen 180:sten AutomaticLevelControllia, jonka vastaavasti voi painaa päälle 180:sten tukiasemasta.
     
  3. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäli näitä meinaa käyttää esim. oman soittamisen kuulokkeina, kannattaa nämä mallit unohtaa. Sellaisessa käytössä tuo mainittu viive tekee näistä käyttökelvottomat.
     
  4. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saa nähdä miten se muidenkin mainitsema viive näkyy ja kuuluu TV:n ja leffojen katselussa. Jotkut sanoo, että se on tosi selvä. Toiset taas kirjoittavat, etteivät huomaa sellaista lainkaan. Totuus on varmaan jotain siltä väliltä. Ei kai noissa yksilökohtaisia erojakaan varmaan ole. Pistin aiemmin päivällä sataseitsemänkymppiset tilaukseen. Toivottavasti saisi heti maanantaina. Jos ei, niin viimeistään tiistaina.
     
  5. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain tänään luurit ja täytyy ihan lyhyesti kommentoida tuota viivettä. Kyllähän se on ihan selvä. Arviolta luokkaa 100-200ms. Mitä tossa iltapäivällä lyhyesti ehdin kanavasurffailemaan, niin kyllä äänen jälkeen jääneisyyteen suun liikkeeseen verrattuna TV:tä katsoessa kiinnittää huomiota (Will & Gracea katsoessani). Toki mä ajoin tota optisena ulos telkasta DDTS-100-dekooderi välissä, joka saattaa kenties pikkuisen lisätä tuota viivettä, kun ihan lyhyen alkukokeilun jälkeen totesin LG:n telsun kuulokeulostulon surkean ja vaimean äänenlaadun.

    Ehkä myöhemmin jonkun ajan käytön jälkeen ja perusteella kommentoin uudelleen äänenlaatua ym. seikkoja. Kaiken kaikkiaan jos nyt tuo viive poisluetaan, niin ihan positiivinen ensi-laatuvaikutelma.
     
  6. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oisin kysässy sulta ration, että onks sulla kanssa noiden kuulokkeiden kanssa semmoinen juttu, että niistä kuuluu taustasurinaa (lähinnä ampiaisen ääntä) ääntä toistettaessa? Mulla kun noi on liitettynä X-Fiin tietokoneessa, niin esim. Windowsin klikkausääni aiheuttaa sellaisen surinan juuri sillä hetkellä kun ääntä aletaan toistaa ja ilmeisesti koko toiston ajaksi? Kun toisto loppuu, niin surinakin lakkaa välittömästi. Kuuluu tosi selvästi kun laitan äänenvoimakkuutta vähän enemmän. Kun vaihdan Senkun CX-300 nappikuulokkeisiin, niin sitä ei kuulu. Se on ihan semmoinen itse äänestä erillinen surina, vähän niinkuin jonkun prosessoinnin sivutuote.

    edit: Kun pistän äänet optisena ulos X-Fin etupaneelista dekooderi välissä, niin surinaa ei kuulu kun ääntä alkaa toistaa.

    edit#2: Erittäin mielenkiintoinen huomio: Kun kosken kuulokkeiden lähettimen takana olevaan -8dB nappiin, siis napsautan sen kumpaan tahansa asentoon, niin sama surina kuuluu noin 0,5-1sek.

    ...Itse asiassa huomasin just, että pelkkä tukiasemaan koskeminen aiheuttaa sen surinan (ilman siis että 3,5mm sisääntuloa on liitetty lainkaan). Kun takana oleva signaalin vaimennuskytkin on ylemmässä 0-asennossa, niin pelkkä kevyt kosketuskontakti tukiasemaan aiheuttaa jatkuvan surinan. Kun se on alemmassa -8dB:ssä, kosketus ei aiheuta surinaa. Onhan toi kumma... Voiko olla ihan normaaliin toimintaan kuuluvaa?
     
    Viimeksi muokattu: 23.06.2010
  7. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    On, mutta ei jatkuvasti. Silloin tällöin, niin kuin joku häiriö puskisi läpi, tämä kuuluu erittäin kovanakin (ja vaimennettuna -8dB asennossa). Tämä on kuulunut myös vahvistimen kanssa tv:tä katsellessa, eli en tietokonettakaan ole pystynyt pitämään syypäänä. Piuhojen liitäntöjen uudelleentarkistus on aina auttanut. Varsin runsaalla käytöllä tämä on tapahtunut ehkä 2-3 kertaa, että ei ihan jokapäiväinen ilmiö kuitenkaan ole.
     
  8. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt useamman kuukauden RS-170:n käytön jälkeen täytyy aavistus korjata omaa aiempaa alkuvaikutelmaa kuulokkeista. Olen käyttänyt niitä suhteellisen aktiivisesti. Etenkin elokuvia katsellessa olen yksinomaan käyttänyt kuulokkeita, sillä muutettuani nykyiseen asuntoon viime vuoden vaihteessa en ole vaivautunut purkamaan kotiteatterikaiutinpakettia laatikosta, koska ajattelin, että muutan kuitenkin kohta, koska en nykyisessä kämpässä viihdy. Viive, jota kommentoin aluksi sitä erityisesti tarkkaillessa jopa häiritseväksi, ei ole lainkaan niin paha, ainakaan tämän tyyppisessä käytössä, kuin aiemman perusteella saattoi käsittää. Siihen ei elokuvia katsellessa käytännössä tule kiinnittäneeksi lainkaan huomiota, eikä se näin ollen itseäni ole kertaakaan häirinnyt.

    Mitä tulee kuulokkeista kuuluvaan taustasurinaan säädettäessä kuulokkeiden äänenvoimakkuus lähelle täyttä voimakkuutta, niin tulen varmaankin käyttämään niitä takuuhuollossa ellei asia uudempaan asuntoon vaihdon myötä korjaudu ja osoittaudu, että surina johtui tämän vanhemman kerrostalon huonosta ja häiriöllisestä sähkön laadusta (maadoittamattomat rasiat) tai sitten parhaat päivänsä nähneestä dekooderista, jolta kuulokkeita syötän. Ensin mainittu seikka kun tuppaa kokemuksen mukaan valitettavasti kuulumaan audio-laitteissa. Kun vetäisen kuulokkeiden tukiaseman 3,5mm kaapelin irti lähteestä, surina loppuu. Näppituntumalta arvioisin, että kuulokkeilla pitäisi olla mahdollista saavuttaa häiriöttömässä ympäristössä ("puhtaalla" lähdelaitteella) käyttännössä täysin äänetön taustaäänen taso täydellä äänenvoimakkuudella.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kylläpä nuo RS-160:tkin suhisevat hyvin häiritsevästi, kun kuulokkeiden äänenvoimakkuus on lähellä maksimia. Enpä minä tuota ole osannut viaksi ajatella sillä eikös sitä muutenkin pitäisi ensin säätää vahvistimen äänenvoimakkuutta isolle ja sitten vasta kajota kuulokkeiden äänenvoimakkuuteen. Näin itsekin menettelen eikä mistään taustasuhinasta tarvitse murehtia tippaakaan.

    Eikös se sitä paitsi ole täysin normaalia (ja varmaan teknisesti perusteltavissa) miksi kuulokkeet/kaiuttimet suhisevat, jos äänenvoimakkuus laitetaan maksimille tai sen tuntumaan?
     
  10. marduk

    marduk Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2002
    Viestejä:
    361
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rs-170 kuulokkeiden käyttäjät. Kuinka usein tulee käytettyä surround nappia kun katselet elokuvia tai tv:tä.
     
  11. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    -Tosi harvoin. Joskus saatan musiikkia kuunnellessa pitää hetken sitä päällä, kun joku raita saa uudenlaista saundia sillä. Mutta koska toi on täysin keinotekoinen tilaefekti, niin mielestäni leffoissa pääsääntöisesti alkuperäinen muuntelematon ääniraita on puhtain ja paras vaihtoehto.
     
  12. Langaton

    Langaton Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjens,

    täällä foorumin noviisi kyselisi mielipiteitä.
    Olen harkinnut uusikis kuulokkeiksi RS-180, RS-170 tai Sony MDR-RF4000K-kuulokkeita. Onko vielä muita harkitsemisen arvoisia suunnilleen tuossa hintaluokassa?
    Olisiko siis joku tehnyt vertailua em. (ja mahdollisten muiden) kuulokkeiden kesken?
    Itse olen yrittänyt käydä koekuuntelemassa lähialueen liikkeissä onnistumatta järin hyvin.
    Kiitos etukäteen!
     
  13. Langaton

    Langaton Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän nostoa, kun olen aika malttamaton... :)
     
  14. Karkulainen

    Karkulainen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    CDON.com:issa näyttää olevan kaikki kuulokkeet -20%
    http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/ääni_ja_kuva/kuulokkeet/sennheiser/
    Sennheiser RS180 162 ja RS170 123 euroa ja tykkäämällä cdon.com:sta facebookissa saa vielä 5 euroa alennusta.
    Hieman himottaisi noilla hinnoilla päivittää seuraavaan malliin.

    Itselläni on RS160 jotka ovat kyllä loistavat kuulokkeet mutta bassoja voisi olla enemmän. Näissä en ole huomannut minkäänlaista viivettä, mutta nyt sitä varmaan tulee seurattua tarkemmin. kun tietää sen olevan olemassa.
    Itse pidän näistä suljetuista vaimentaa tosi hyvin ulkopuoliset äänet. Kotona imuroidessakin vattumaisen metelin sijaan korvissa soi musiikki.
    Nämä ei hiosta, eikä korvat tule kipeiksi kuten joissain suljetuissa.
    RS180 on avoimet joten itsellä kuppi kallistuisi noitten suljettujen RS170 puolelle.
    Onkos kukaan kuunnellut ja vertaillut noita 160 ja 170 keskenään ?
    ja onkos kellään tietoa voiko nämä 160 kuulokkeet yhdistää 170 telakkaan yhtäaikaa ?
    Sennheiserin sivuilla lukee:
    "Multi-receiver transmission - Up to 4 people listening to the same source"
    Mutta sopiiko nämä erimalliset samaan telakkaan ?
     
  15. Anjin

    Anjin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hinnat pompsahtelevat. RS 180 oli vielä aikaisin torstaina 27% alennuksessa (ovh 205), eli alle 150 euroa. Kun pääsin koneelle pankkitunnusten kera oli alennus laskenut 27 -> 20%. En heti tehnyt tilausta, ja nyt ovat "parantaneet tarjousta", eli nostaneet alennusprosentin 20 -> 25%. Samalla ovat kyllä sitten nostaneet ovh:n 230 euroon, joten hinta on "alennuksen parantumisen" johdosta noussut 162 -> 172 euroon.

    Itse mietin kovasti RS 170:n ja 180:n välillä. Kumpaakaan en ole päässyt kuuntelemaan. Mahdollisimman erotteleva ääni kiinnostaisi kovasti, mutta ehkä 10-20% käyttöajasta on sellaista, että eristyksestä sekä ulos- että sisäänpäin olisi hyötyä..
     
  16. Langaton

    Langaton Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin sitten sokkona RS-180:t, kun sain cdonilta tuohon alle 150 euron hintaan! Tänään tulevat ehkä.
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Olin myös erittäin lähellä luurien tilaamista, kun olivat sen 149 €, mutta empiessäni hinta sitten lähti pompsahtelemaan. :rolleyes:

    Päädyin kuitenkin tilaamaan CDONista kuulokkeet. Nimittäin saman valmistajan HD555:t. Ovat piuhan perässä ja tulevat suurelta osin TV-käyttöön, mutta laskin, ettei hinnanerotus ollut perusteltavissa niin kauan kuin asuu pienessä kerrostalokopissa. Tosin jatkojohtohan se on heti ostettava näidenkin kanssa! :hitme:

    Osaltaan ratkaisi siis hinta (555:t vain 84,90 €) ja se, että RS-180:t on niin rumat. :hitme: Langattomuus ei itselleni ollut näköjään myöskään niin tärkeä seikka, että olisin halunnut elää sen mukanaan tuomien negatiivisten puolien kanssa (mahdollisesti heikompi äänenlaatu, lataustarve, viive, todennäköisesti painavammat kuin langalliset).

    CDONin nykyhintakaan (172 €) RS180:lle ei ole paha ja muistakaa, että myös muut kuulokkeet (mm. RS160, RS170) ovat tarjouksessa parhaillaan. Tarkistakaa toki ennen ostopäätöstä mitä myös muualla maksavat. Lisäksi CDONXMAS-koodilla sai 5 € alennusta ja kun osti noinkin isolla summalla, niin sai valita TV-sarjan kausiboksin hintaan 9,95 €. Valinta osui tietenkin Walker, Texas Rangeriin! :thumbsup:
     
  18. Langaton

    Langaton Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt parin cd:n ja tietokoneen wma:n jälkeen täytyy todeta, että todella hyvät ovat ääneltään verrattuna aikaisempiin langattomiin joita on ollut (AKG 912 ja Sennheiser RS-60), ja useimpiin langallisiinkin verrattuna. Lisäksi tämä Kleer-tekniikka antaa häiriöttömän äänen, eikä pätki!
    Täytyy palata asiaan, kun on hieman pidemmän ajan kokemusta :)
     
  19. Anjin

    Anjin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyisitkö antamaan ensivaikutelmasta arviota verrattuna joihinkin langallisiin, esim. Sennheiserin, kuulokkeisiin?

    Lisäksi kaipailisin arviota siitä, mihin RS 170:t kykenevät verrattuna joihinkin langallisiin kuulokkeisiin. Tällä hetkellä hyllystä ei löydy kuin wanhat Sennheiserin HD 525:t, ja vaikka langattomiin olisinkin vaihtamassa, ei viitsisi tilata äänenlaadultaan huonompia vekottimia..
     
  20. Anjin

    Anjin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarjoukset olleet ja menneet, ja ovh:t nousseet. Tällä hetkellä RS160 125, RS170 151 ja RS180 186 euroa. Parempia aikoja odotellessa.