Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Yleensä rintsikoissa on maaperä seinän vieressä savea kun sillä on koetettu saada vedenpitävyyttä paremmaksi, etteivät sadevedet valuisi sokkelia pitkin kellariin. Sitten kun on salaojarempat ja muut tehty, niin samalla on monesti maatkin vaihdettu salaojasoraan.

    Lumien kolaus kivijalan viereen on hyvä ja vanha keino. Sitä vaan ei kannata tehdä ennen kuin on kunnon pakkaset ja maa jäässä. Keväällä niitä lumia voi sitten kolailla vähän etemmäs siitä kivijalasta ja niin kuin jätex tuossa jo sanoikin, kannattaa olla selvillä onko kellariin tulvinut vettä miten keväisin. Yleensä se tulviva vesi johtuu pintaveden korkeudesta joka keväisin nousee sulamisvesien johdosta, mutta kyllä seinän vierestäkin voi sulamisvesiä kellariin päätyä.

    Oma rintsikka on onneksi mäen päällä ja todella kuivalla alueella, siksi sinne kellariin uskalsi kotiteatterin rakentaa.
     
  2. ErgoWanker

    ErgoWanker Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös rintsikoissa ole yleensä tissit?
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Kellaria ei ole, eikä myöskään salaojia. Talo on -79 rakennettu paikkaan, jossa on pelkästään hiekkamaata. Piha viettää reippaasti alaspäin jokaiseen suuntaan, joten vedellä on kyllä hyvä reitti pois talon luota. Taitaapa sokkelikin olla sellainen valesokkeli ainakin jollain tavalla. Sen verran kyllä on tietoa sen kunnosta, että jokunen vuosi sattui keittiössä vesivahinko ja piti lattia piikata kokonaan poies (mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan, mutta näin remppamiehet sanoivat ja siltä se poraaminenkin kuulosti että ihan pikkujuttuja siellä ei tehdä.), ja ainakin sieltä kautta katsottuna paikat näytti olevan kunnossa.

    Pitää tuota lumien kolaamista miettiä sitten vielä, kun tulee oikeasti jotain kolattavaa ja pakkasia.
     
  4. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuuntelen PS3:lla useasti musiikkia langattomasti läppäriltäni. Kun asensin läppäriin Windows 7 version niin nyt kun laitan pleikkarin kautta jonkin kappaleen pyörimään niin kestää n. 10 sek ennen kuin se alkaa toistamaan sitä. Vistan aikaan kappale lähti soimaan n. 3sek. Mistä tämä johtuu??? Onko jotkin säädöt persiillään :confused:

    Toinen kysymys:

    Onko reitittimien nopeuksissa suuria eroja?
    kuinka saisin PS3:sen keskustelemaan mahdollisimman nopeasti kotikoneideni kanssa langattomasti?
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2010
  5. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Meille on opetettu rakennusalalla yksi asia lumien kolaamisesta: Ei koskaan lunta, kukkapenkkejä yms ylimääräistä kosteutta sokkelin viereen.

    Siitä takuuvuokrasta mistä oli puhetta edellisellä sivulla:
    Soitin ja pitkän neuvottelujen jälkeen suostuivat hyvittämään 30€, eli puolet siitä siivousmaksusta. Sanoivat että on paskapuhetta sellainen sääntö, että asiakas saa tehdä loppusiivouksen uudestaan. Tällöin he oisivat joutuneet luovuttamaan avaimet uudestaan ja olisivat joutuneet perimään päivän vuokran.

    Kusetetaanko tässä nyt kunnolla silmään?
     
  6. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitään mistään tietämättä:

    Täh?
     
  7. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkotit vissiin että koko vektorin RMS tehoksi normalisoidaan 1?

    normeerattu = vektori ./ sqrt(vektori*vektori' / length(vektori));
     
  8. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jep, RMS:ää hain. Jäädytin jotain tuon neliöjuuren sisällä tapahtuvassa kertolaskussa kun en tajunnut ottaa vektorin kompleksikonjugaattia kertolaskun toiseksi osapuoleksi. Nyt näyttää paremmalle :thumbsup:
     
  9. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mulla on lämmin autotalli. Paitsi että se ei ole kovin lämmin, koska en pidä lattialämmitystä päällä. Onko tästä jotain oleellista haittaa? Tuleeko autotalliin kosteusvaurioita / pidemmän päälle hometta?

    Perustelujani lämmittämättömyyteen:

    1. Autoa ei koskaan tulisi pitää lämpimässä autotallissa, jossa ei ole sulamisvesille lattiakaivoa sekä koneellista ilmanvaihtoa
    2. Nuukuus :D
     
  10. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    23 vuotta ollut autotalli ja varasto kylmänä eikä ole homehtunut. On tosin rinteen päällä. Sitä en sitten tiedä, että jos sulla on esim. vesikiertonen lattialämmitys, niin mitä se tykkää asiasta.
     
  11. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lattialämmitys on suoralla sähköllä eikä tallissa ole muutenkaan vesiputkia. Talli on rakennettu nelisen vuotta sitten ja uskoisin salaojitusten yms. olevan kunnossa.
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Sähköllä tallin lämmittäminen voikin tulla aika kalliiksi, ei siinä varmaan kovin hyvät lämpöeristeet kuitenkaan ole... Tuskin siinä mitään homeongelmaa tulee jos vain ilmanvaihto on kunnossa. Jos taas kosteutta pääsee kovastikin paikkoihin kertymään niin sitten varmaan tulee sitä homettakin.
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jos olisi edes hieman rahaa sähkölämmitykseen, voisi käyttää deltalämmitystä, eli pidetään sisätila "muutama aste lämpimämpänä" kuin ulkoilma.

    Tavallinen termostaatti ei hommaan sovellu, sehän pyrkii pitämään sisäsämmön vakiossa lämpöasteessa, joka on väärä periaate, joka syö valtavasti rahaa pöhöttyneen sähkölaskun muodossa.

    Kosteusongelmien välttämiseen riittää se, että sisällä on aina "hieman lämpimämpi" kuin ulkona. Kuinka monta astetta lämpimämpi, se riippuu lompakosta. 6 asteen lämpöero eräänä toimivana esimerkkinä.

    Köyhän miehen ratkaisu on lämmittää vakiolla teholla, jos ei siis ole rahaa ostaa deltatermostaattia tai puuttuu kyky modifioida/ohjelmoida lämmityskontrolleria. Vaikkapa 300 wattia jatkuvaa tehoa yötäpäivää kelistä riippumatta. Lämpöero ei tällöin pysy vakiona, mutta parempi tämäkin menetelmä kuin perinteinen termostaattiohjaus useine hukkakilowatteineen.

    Eikä tarvitse edes ostaa/modata varsinaista lämmitysjärjestelmää, vaan riittää kun poltetaan valoja yötäpäivää, kunhan valoihin hukutetaan tarpeeksi watteja (satoja). 150 watin remonttihalogeeneja pari kappaletta tai enemmän sinne tänne huoneeseen, sekin pitää huoneilman kuivana. Lampuilla voi jopa "suunnata lämmön" haluamaansa kohtaan, vaikkapa johonkin kosteudelle herkkään kohteeseen. Sähkökeskukseen, työkalukaappiin (sähkötyökalut eivät ruostu), tekstiilihyllyille (puutarhatyynyt eivät homehdu) jne. Autotallista kun nyt oli puhe. Bensatankkeihin, spraypurkkeihin ja muihin liuottimiin ei kannata lämpöä suunnata, ei ole järkevää höyrystää/polttaa kemikaaleja. Mutta jäätymiseltä suojeltavat lateksimaalit yms. vesipohjaiset aineet kyllä kannattaa lämmittää.
     
  14. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Koska olin jo luovuttanut avaimet. Tällöin he olisivat joutuneet luovuttamaan ne minulle takaisin, jolloin olisi pitänyt periä päivän vuokra :hitme: "Ei niitä avaimia voi niinvain luovuttaa"
     
  15. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oisit pokkana sanonut ettei tarvitse luovuttaa avaimia, on mulla omatkin. :D:D
     
  16. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veloittaakohan he kaikilta avaimen haltijoilta, kuten huoltomiehiltä, vuokraa?
     
  17. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka paljon keskimäärin yksi suomalainen maksaa valtiolle ensimmäisenä 18 elinvuotenaan? Kun siis lasketaan koulutukseen, terveydenhuoltoon ja muihin kaikille yhteisiin kuuluviin perusoikeuksiin kuluvat menot?
     
  18. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon en tiedä suoralta kädeltä vastausta. Mutta sellaisen tiedon juuri kuulin, että akateemisesti koulutettu kahden lapsen vanhempi maksaa ensimmäisen kerran nettoveroa 43-vuotiaana. Toisin sanoen siihen asti maksaa omia ja lastensa menoja. Ja tokin senkin jälkeen vain osan... Eli vielä en ole maksanut yhtään:p
     
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Valtion osuutta en tiedä, mutta vanhemmilleen lapsi maksaa suomessa 105600 euroa ja ruotsissa 90000 euroa. Briteissä vastaava summa on jopa 200000 euroa.
     
  20. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jossakin moisia laskelmia on tullut vastaan, perhana kun nyt ei juolahda mieleen. Nopealla Googlauksella kuitenkin löytyi esimerkkejä julkisten palveluiden kustannuksista sisältäen myös perusopetuksen ja päivähoidon.

    (Vaikeampi selvitettävä sitten on se, mikä on valtion osuus kustannuksista. Kunnathan ne ovat pääasiallisesti vastuussa palveluista, mutta toisaalta valtio jakaa kunnille valtionosuuksia, joita voi sitten käyttää muun muassa palveluiden järjestämiseen.)

    edit: Tulipa mieleen eräs Kelan (joka saa rahoitusta myös muilta kuin valtiolta) harteilla oleva jokaista alle 17-vuotiasta koskeva etuus, eli lapsilisä. Viime vuonna niitä maksettiin lasta kohden keskimäärin 117€/kk. Raa'asti tuota lukua käyttämällä voi sanoa, että 18 vuotta täyttänyt on maksanut lapsilisinä hieman vajaat 24 000 euroa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2010