30 Days of Night: Dark Days (30 päivää kaamosta 2)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 18.11.2010.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tuli katsottua BD, enkä löytänyt tälle omaa threadia joten aloitetaan...

    Dark Days
    on tosiaan 30 Days of Nightin jatko-osa ja hieman huolestuttavasti alkuperäisistä näyttelijöistä ei ole saatu ketään mukaan. Tulos onkin vielä keskinkertaisempi kuin alkuperäinen, vaikka alussa saadaan (taas) luotua tunnelmaa varsin mukavasti. Tosiaan, alku on suorastaan lupaava. Ja loppuratkaisukin ihan kiva. Mutta mitä siinä välissä tapahtuu ei vain oikein säväytä. Näyttelijät ovat kyllä ok, mutta nämä mukamas pelottavat vampyyrit ovat edelleen jotenkin epäuskottavia ja hassuja kuten edellisessäkin leffassa. Ja alun ja lopun välissä tapahtuu turhan paljon suoraviivaista kliseistä koheltamista.

    Mia Kirshner on jotenkin saatu houkuteltua mukaan vampyyrien kuningattareksi (tai joksikin sen tapaiseksi) mutta kuinka ollakaan, rooli ei oikein sovi hänelle. Hänellä kun on tapana näytellä silmillään ja ilmeillään, ja tässä nyt nämä vampyyrit ovat melko kivikasvoisia ja silmätkin pelkkiä mustia pallukoita joten Mialle ei sitten jää paljoakaan tekemistä paitsi patsastella mustissa vaatteissa... (On tunnustettava että olen fanittanut Miaa jo 90-luvun alkupuolelta asti... Exotica, Love & Human Remains... :love: :eek:)

    Kyllähän tätä silti kaikkine puutteineenkin mieluummin katsoo kuin jotain big brotheria.

    2,5/5
     
  2. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen osa oli mielestäni kerrassaan loistava, erittäin tunnelmallinen ja pelottava. Tämä jatko-osa alkoi kerrassaan lupaavasti, mutta sitten koko homma ryssittiin niin että raivostuttaa! Elokuvassa oli muutama kohtaus jotka saavutti hiukan ensimmäisen osan loistavaa ideaa/tunnelmaa, mutta kokonaisuutena tämä osoittautui aivan uskomattomaksi vampyyrikauhumössöksi. Kaikki näyttelijät vetivät roolinsa hävettävän huonosti, mutta jos jotain näyttelijää voin kehua, niin poitsit menee Entouragestakin tutulle Rhys Coirolle. Mielestäni 30 Days of Night: Dark Days on erinomainen esimerkki elokuvasta, joka olisi pitänyt jättää kokonaan tekemättä... Siitä syystä että se raiskaa täydellisesti edeltäjänsä. Ai niin, ja miinuksia ropisee vielä siitä, että elokuvassa on liian paljon yhtäläisyyksiä esimerkiksi Underworld -elokuvasarjaan...


    Arvosanat:
    28 Days of Night: 4,5/5
    30 Days of Night: Dark Days 1/5
     
  3. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Täysin samaa mieltä.
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hyvä leffa se oli mutta pelottavaksi en sitä menisi sanomaan... jotenkin vaan minusta ne vampyyrit oli niin koomisia siinä. Plus sitten vielä se 30 päivää pimeyttä ilmeisesti kesti vain pari päivää - tässä jatko-osassa se ei sentään ole ongelma.

    Niin, onhan tässä jossain puolessa välissä leffaa yksi tosi hyvä kohtauskin, yleisen surkeuden keskellä muistuttamassa siitä että modernin vampyyrileffan voisi tehdä hyvinkin jos vain viitsisi. Unohdin eilen mainita sen
    eli se kohta kun sen ihmisen piti todistaa haluavansa vampyyriksi. Omasta mielestäni leffan paras yksittäinen kohtaus ja klassikkomateriaalia.
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2010