Varoitus!! Topfieldin virtalähde rikkoo kovalevyn vanhetessaan mikäli sitä ei korjaa. Oireet: kovalevy naksuu, jumii..

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 24.10.2009.

  1. sippmuh

    sippmuh Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihin tämä käytetty "brittifoorumien asiantuntijat"-termi perustuu? En toki jaksanut kahlata läpi koko 85-sivuista threadia, mutta nopealla vilkaisulla en hahmottanut mitään sen silmiinpistävämpää kaikkitietävää hakkuri-tekniikan dosenttia.

    Mutta joo, viisaampien kannattaa varmaan jatkossa pyöriä kaltaistensa joukossa, eikä lähteä turhaan amatöörien kanssa puuhastelemaan.
    Ei aiheuta niin paljoa sitä ikävää närää ja mielipahaa kellekään. ;)
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2010
  2. Tobor

    Tobor Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varoitus, luvassa armotonta pilkunviilausta ja muutenkin OT...

    Tyylin perusteella vaikuttaisi siltä että lasset = bluray "siellä toisella foorumilla". Mikäli näin, lasset:lläkin on "kondensaattorin myyjän intressi asiaan" vaikkei juuri 6 kappaleen.

    Ja jos oikein muistan, Q14 debuggaus on alunperin Aussien oivalluksia josta heille syvä kiitos ja kumarrus.
     
  3. lasset

    lasset Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2010
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0

    Eipä ole juuri järkeä sinunkaan lausunnossasi.

    Mitä jospa ensin perehdyt vaikka 85-sivuiseen threadiin ennenkuin tulet avautumaan asiasta? Ehkei siellä niitä "hakkuritieteen dosentteja" sulle ole, mutta tuskin niitä löytyy täältäkään. Ei ainakaan potkut saaneista elektroniikka-asentajista, jotka haluvat myydä sulle 6 konkan settejä pystymättä edes perustelemaan, miksi juuri nuo kuusi konkkaa ovat ne tärkeimmät vaihtaa...

    Jos Toppystä vaihtaa vain 6 konkkaa, niin kannattaisi älytä vaihtaa edes ne kaikkein kuluneimmat. Jätän kotitehtäväksi teille hakkuritieteen assitenteille pohtia mitkä ne mahtavat olla. Vihje: Ne eivät ole 6 suurinta. Tosiasia, jonka itse konkkakauppiaskin ohimennen viestissään tunnusti.

    On se ihme juttu, ettei epäloogisuuksiin ja analyysin puutteseen saa kiinnittää yleisön huomiota ilman että heti on epäasialliset räkyttäjät niskassa.
     
  4. lasset

    lasset Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2010
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vaan offtopicista ja epäasiallisuuksistasi. Tyylin perusteella suurin osa ihmisistä suivaantuu asiattomuuksista ja tyyli on useimmilla ihmisillä silloin aika samanlainen. Siitä varmasti kannattaakin vetää noin heikkoja johtopäätöksiä.

    Huomaan, ettei päättely ole sinun vahvoja lajejasi. Siellä toisella foorumilla saa ihan yhtä lailla 6 kappaleen kondensaattorisettejä, mikäli minä lukemani oikein ymmärsin. Vai pitääkö oikein tekstiä lainata sieltä, ennenkuin sinulla menee hakettamoon?

    Aussifoorumi on brittifoorumi siinä missä muutkin. Brittifoorumi = Brittiläisen kansanyhteisön oma pieni osaamiskeskus. Vai kuvitteletko, että aussien kielitaito loppuu jostain syystä yhtä-äkkiä, jos selaimeen sukeltaakin *.co.uk sivusto?

    Yhtäkaikki, siellä on alunperin suurinpiirtein kaikki syntynyt, mitä näistä asioita ymmärretään ja käsitetään. Täällä ei ole hakkuritieteen dosentit saaneet aikaan mitään edistyneempää analyysiä tai johtopäätöksiä yli vuoteen, eivät ole käsittäneet edes aussifoorumilla jaossa olevaa piraattikytkentäkaaviota virheelliseksi.

    Brittifoorumeilla tietämys ja keskustelu on mennyt koko ajan eteenpäin. Täällä se on jämähtänyt tähän 6 konkan pussukan jakeluun. Ainoa järkevä kommentti tässäkin ketjussa tulee - toki kovalta oppoturnistilta ja kotipesän puolustajalta, sippmuhilta. Hän sentään älysi kirjoittaa: "No näin ilman oskilloskooppia tai sen kummempia mittailujakin voisi järkeillä että koska ne muutkin konkat on olleet siellä samassa "saunassa" kypsymässä, ja ovat sitä samaa p***aa kun ne 6 jotka on käsketty vaihtaa, niin kyllä ne on ihan yhtä huonossa kunnossa ne "muualla neuvotutkin"."

    Toki tuo ei sähköopillisesti aivan oikein mene, mutta on tuossa enempi järkeä kuin siinä kuuden harhaopissa, jota täällä hoetaan hullun lailla - ja jonka vuoksi jengiltä jää bokseja korjaamatta aina välillä.

    Toistan nyt vielä muutaman piinaavan faktan ihan kiusaksenne:

    - miksi kuusi suurinta olisi kuusi rasitetuinta tai edes nopeimmin loppuun kuluvaa, kun osa niistä ei tee edes mitään duunia?

    - miksi tässäkin säikeessä on kirjoittajia, joiden boksia ei kuuden vaihto auttanut - mutta kun vaihtoivat enemmän, rupesikin toimimaan? Tämähän ei pitänyt yli 20 hakkurin korjaajan varmuudella olla mahdollista?

    - miksi C9 ei voisi vioittua siinä missä joku C25 tai C26? Jos C9 vioittuu, mitä auttaa kuuden suuren vaihtelu?

    Ihan vaan kun noihin haette aikanne kuluksi ensin vastaukset mulle v*ttuilun sijasta, niin keskustelu menee täälläkin eteeenpäin.
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2010
  5. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei tässä ketjussa ole minun nähdäkseni vittuillut juuri muut kuin nimimerkki "lasset". Rankkaa panettelua, loukkauksia ja halveksuntaa puutteellisilla tiedoilla. Ihmiset voisivat olla ystävällisempiä replyissä, jos itse ei halveksuisi kaikkia muita ja ylistäisi ulkomaisia vain siksi, että he ovat ulkomaisia. Ja olet kyllä ensimmäinen ihminen maailmassa joka laskee aussitkin briteiksi vain siksi että kuuluvat brittiläiseen kansainyhteisöön, "brittifoorumi" tai britti-termi ei tarkoita kansainyhteisöä, vaan brittejä (=Brittein saarten asukkeja).

    Tuo koulutuskouhkaus on ihan täysin asiatonta. Toki en itsekään ole sellainen jumalainen diplomi-insinööri... mutta käytynä on kyllä lukio, ammattikoulun elektroniikka-asentajalinja sekä elektroniikka-alan insinöörikoulutus ja työpaikkakin on suuren elektroniikkayrityksen palveluksessa ja elektroniikan parissa olen työskennellyt tuota 1980-luvulta saakka jo. Ja en todellakaan väheksy "amisten" tietotaitoa ja ammattitaitoa, siellä nimittäin on paljon oikeita osaajia ja elektroniikan asiantuntijoita joille myös käytännön elektroniikka on tuttua. Lukiossahan nyt ei opeteta oikeasti läheskään yhtä hyödyllisiä tietoja, tosin itsekin kävin yo-pohjaisen ammattikoulun aikoinaan, eli pääsyvaatimuksena oli jo lukion käyminen.

    Itse en ole vielä omaa Topfieldiä avannut, tämä keskustelu on ihan mielenkiintoinen ja tästä on saanut paljon informaatiota useilta eri kirjoittajilta, mutta jos tämän ei-DI:den mollaamisen jättäisi pois. Ei se koulutus kuitenkaan anna kuin jotain pohjatietoja. Jos tuo alkaa tökkiä enemmän niin pitää alkaa availemaan täältä luettujen vinkkien perusteella.

    Powereita olen itsekin aikoinaan rakentanut, nykyään itse tosin lähinnä suunnittelen hieman isompa järjestelmiä ja kokonaisuuksia, jossa yksikkönä eivät ole yksittäiset konkat, vaan vaikka useat räkilliset elektroniikkaa...
     
  6. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Hienoa, että lasset ja bluray tuovat vähän elämää näihin nykyään niin hiljaisiin Topfield-foorumeihin
     
  7. simexi

    simexi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    aamen.

    innolla mittailen joku päivä nuo jänöt "oikeaoppisesti" ja toivotaan parasta. noh. ensiviikol tulee 11 konkan setti. vaihtelen sitten varmaan samalla kun olen mittaillut... en tiedä vielä vaihdanko rubyconit sanyonien tilalle... jalat on kuitenkin tarkotuksella vähän pidemmät jotta on helppo vaihtaa, ahdastahan siellä muuten olisi ollut...
     
  8. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olet täysin väärässä.
    "lasset" käyttää väärin mielipiteen vapautta. Hän arvottaa ihmiset koulutuksen mukaan. Täysin väärä periaate.
     
  9. simexi

    simexi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    köhöm... ittel ainakaa tuo 6 konkan vaihto vaikuttanu jumituksiin. viime to tai pe on jumahtanu kesken nauhoituksen. aika jännä. kevääl kävi huollos, vaihtovat kovalevyn. siit sit toimi muutaman kuukauden ilman ongelmia... pitää tutkia täs joku päivä taas nuo jännitteet uudelleen.
     
  10. simexi

    simexi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    15,52
    3,30
    4,98
    7,53
    16,94
    24,5
    30,5
    12,33

    mitattu nauhotetta katsottaes ja antennijohto seinäs. taidan vaihtaa samalla lisäkonkat.

    lisäkonkkien jälkeen, ei juuri muuttunut arvot. nämä eniten:
    15,44
    16,90
    12,29
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2010
  11. lasset

    lasset Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2010
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai se kehumasi huoltomies myykästä ryykäsi sulle epäsopivat konkat?

    Ei siellä ole yhtään ahdasta, jos älyää ottaa sopivat konkat. Ainakin mulla nasahteli konkat paikoilleen ongelmitta. Tilaa jäi jopa vähän enemmän kuin orginaaleilla. Eipä yhtään ketuta, että valitsin valmiiksi mietityn ratkaisun kun näitä muiden kokemuksia kuuntelee.

    Kiva häiriölähetin tommoinen, missä jätetään konkan jalat vähän pidemmäksi.

    Ehkäpä se on myös syy, miksei boksisi oikein toimi?
     
  12. simexi

    simexi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    eipä se tiennyt minkäkokosia piti olla.. enkä itsekkään osannu arvioida kun ei ollut kädesissä alkuperäisiä..

    ja miten konkat toimii häiriölähettimenä ? onko sillä jotain merkitystä jos jättää jalat pidemmiksi? kerro ny kerta tunnut tietävän.
     
  13. simexi

    simexi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    noniin.. vaihdoin rubyconit(6x1000uF/25V) tilalle ja lyhensin jalat. jännitteet pysy suunilleen samoina.

    noi 6 rubyy on näitä
    http://fi.farnell.com/rubycon/25zlj1000m10x20/capacitor-radial-25v-1000uf/dp/1831277

    Rubycon RX30 50v 47uF
    http://www.datasheetarchive.com/pdf/getfile.php?dir=Datasheets-28&file=DSA-556401.pdf&scan=

    Rubycon ZLG 25v 100uF
    http://fi.farnell.com/rubycon/25zlg100m6-3x11/capacitor-100uf-25v/dp/1281812

    C26-27
    Rubycon MCZ 470uF 16v
    http://www.datasheetarchive.com/pdf/getfile.php?dir=Datasheets-28&file=DSA-555024.pdf&scan=

    C20
    Rubycon ZL 470uF 25v
    http://fi.farnell.com/rubycon/25zl470m10x16/capacitor-470uf-25v/dp/1144701
    ripple ei ole iha sitä mitä ohjeis, mutta parempi kuin alkuperäisessä Samxonissa(jos nyt oikean metsästin kotisivuilta)..

    ja ne konkat olikin sunconeit + C25 kohdal jamicon

    suncon 1000uF/25V
    https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~fi_fi/elfa/init.do?item=67-229-12&toc=19089

    jamicon 2200uF/16V
    https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~fi_fi/elfa/init.do?item=67-150-23&toc=19089

    muistelin väärin että olis sanyot, muistuttaa vähän niitä. liekö joku sanyon sisarmalli tjsp?
     
  14. jJokunen

    jJokunen Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdoin juuri TF500PVRc boksiin virtalähteen 11 konkkaa kun boksi oli mennyt hitaaksi ja kovalevy oli hukassa. Vaihdon jälkeen toimii muuten ok, mutta kovalevy ei tunnistu vieläkään. Jännitteet kovalevylle näyttävät nyt olevan ok ja testasin neljällä eri levyllä. Ne ovat kyllä aika vanhoja, mutta kaipa niistä joku olisi tunnistunut jos ei boksissa olisi jotain muuta vikaa.

    Oletan, että tuo virtalähde ongelma on ehtinyt hajottaa jotain emon puolella. Onko kellään ideoita mitä voisi vielä vaihtaa tai kokeilla, että saisi tallennusominaisuuden takaisin?
     
  15. Jekkuli

    Jekkuli Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2009
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovalevy toppysta yleensä hajoaa tuossa iässä kun poweri on kypsä. Joko powerin hajottamana tai muuten vaan lämpöä kylliksi saaneena. Ymmärsin, että kovalevyn liittimeen tulee oikeat jännitteet?
     
  16. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0

    Hei!

    Kokeile toppyn kovalevyä pöytäkoneessa.

    Asenna pöytäkoneeseen TopfHDRW ohjelman, jolla pääset käsiksi topdieldin kovalevyyn.
    http://www.topfield.cc/files/Firebird/TopfHDRW_Setup.zip

    Mikäli levy toimi, on toppyssä vikaa.

    Huom mittasitko kovalevylle menevät jännitteet kovalevyn liittimestä?

    Topfieldistä voi rikkoutunut kovalevy polttaa kovalevyn jännitteet kytkevän piirin.

    Katso ketju: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=1312229
     
  17. jJokunen

    jJokunen Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kommenteista. Alkuperäinen Toppyn levy ei ole juuri nyt saatavilla, mutta kolme muuta testattua levyä ovat ihan toimivia PC:ssä. Jonkun verran nirso kai tuo toppy on noiden levyjen suhteen, mutta tosiaan oletan, että joku niistä olisi kelvannut jos ei olisi toppyssä vikaa.

    Jännitteet mittasin kovalevyn liittimestä ja ne olivat aikalailla tarkalleen mitä pitikin. Mittasin ne tosin ainoastaan heti käynnistyksen jälkeen ilman mitään erityisempiä virityksiä, mutta tuo lienee ok. Olisi kyllä näin jälkeen päin ajatellen pitänyt mittailla niitä vähän kauemmin, olin vain tyytyväinen kun näytti edes hetken oikeita lukemia...
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2010
  18. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    555
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tyttären Topfied, taitaa olla 400-sarja, antenniversio, alkoi kiukutella. Tallensi jos halusi ja katsellessa sammuili vähän väliä.

    Viimeisenä keinona koitettiin levyn alustamista. Nyt ei tallenna lainkaan, ilmoittaa että vapaata tilaa 0 MB.

    Vieläkö vois itse tehdä jotain, vai mennäänkö kauppaan uutta ostamaan?

    Oliko 500 PVRC hyvä ostos 288 hintaan?
     
  19. husky7106

    husky7106 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lyhyt yhteenveto kirpputorilta löydetyn TF-5100PVRc HDMI -boksin korjaamisesta.

    Vika: Virittimet eivät toimineet ja virtalähteen 30 V:n linja oli mykkä.

    Syy: Virtalähteen D12-diodi oli sökö ja johti molempiin suuntiin. Viallinen diodi poltti R5-vastuksen.

    Korjaus: Vaihdoin virtalähteelle komponentit R5, D12, C10 sekä varmuudeksi suositellut C17, C18, C19, C22, C23, C25. Kaikki vaihdetut konkat olivat laadukkaita Sanyon elkoja. Korjauksen jälkeen kaikki jännitetasot olivat kunnossa ja virittimet toimivat.

    Lisät: Alkuperäisen 250 Gb:n IDE-kiintolevyn tilalle vaihdoin Samsung SpinPoint F1 750 Gb:n SATA-kiintolevyn. Kyseinen levy lähti toimimaan heittämällä DealExtremen SATA/IDE-adapterilla. Pidemmän 40-johtimisen IDE-kaapelin jouduin tosin tekemään.
     
  20. simexi

    simexi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä lie vaivaa, kanava päällä jumahti tuos yöl. 4 pisteen sammutus. Käynnisty normaalisti. Sammutin yöksi. Avasin aamulla, pari kanavan vaihtoa ja jumiin. Avasin ja kanavatiedot oli kadonneet... kuulostaako tutulta?