Sonos S5

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana att, 09.11.2010.

  1. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun tänne saatiin näköjään oma hieno Sonos-osio, niin kysytäänpä heti kokemuksia ja havaintoja S5:sta. Kahden ZonePlayerin systeemiä tekisi mieli laajentaa helposti liikuteltavalla yksiköllä ja sitähän S5:n pitäisi olla. Jollain arvostelusaitilla oli hieman kritiikkiä äänenlaadun suhteen. Onko kukaan päässyt testaamaan asiaa livenä?
     
  2. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minulta löytyy S5 autotallista. Ei se mikään hifi-laite ole, mutta ihan ok taustamusiikin soittoon. Oleellisesti parempi kuin kannettavat radio/CD-soittimet noin yleensä, mutta ei missään nimessä sovellu keskittyneeseen musiikin kuunteluun. Taustamökä hoituu hienosti. Laitteesta löytyy yllättävän paljon äänenpainetta ja bassoja tuon kokoiseksi laitteeksi.
     
  3. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa riittävän hyvältä. Itse asiassa panin laitteen jo pari päivää sitten tilaukseen, joten täältäkin voi kohta löytyä kommentti tai pari. Päätarkoitus on taustamöly silityksen viihdykkeeksi - siis tietty vaimolle.
     
  4. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    S5 on nyt ollut kotona pari päivää ja jonkin verran olen sitä jo ehtinyt testailla. Asennus sujui sonosmaisen helposti eli laite liittyi verkkoon kivuttomasti. Soundi on aikamoisen muhkea, bassoa tosiaan löytyy. Joihinkin levyihin (esim. Knopfler, Billy Idol, Daughtry) soundi istui sellaisenaan varsin makiasti. Jotkut levyt (esim. Pomon vanhempi tuotanto, Susan Boyle) taasen tuntuivat hieman oudoilta soundin puolesta. Onneksi S5:ssa on kuitenkin mahdollista hieman säätää equa ja loudness on/off löytyy myös, joten tilannetta voi korjailla oman maun mukaan. Ei tosiaan mitään huippuhifiä, mutta melkoisen kiva paketti.
     
  5. Crave

    Crave Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni 3 zonea , joista tämä S5 löytyy wc/kylpyhuoneen pesutornin päältä. On muuten mukava käydä asioilla ko. tilassa, juhlissakin tunnelma pysyy katossa! :thumbsup: Parhaita ostoksia ovat olleet nämä Sonoksen vehkeet. Sen verran varjelen S5, että jos pitkään suihkuttelee niin pidän tilan oven auki, ettei vesihöyry tekisi pahojaan.
     
  6. Vili85

    Vili85 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pakko tulla heti kertomaan omat positiiviset kokemukset Sonos -järjestelmästä.
    Maanantaina tilailtu Sonos paketti Bridge+S5 saapuivat tänään.

    Olin jo pitkään harkinnus Sonos pakettia ja yrittänyt temppuilla Ipodin ja airport expressin kanssa.

    On tämä setti aivan eri maailmasta! Kaikki toimii suoraa eikä pienintäkään viivettä ole aistittavissa, kuten APE:n kanssa oli.

    Tällä hetkellä kirjoittelen ulkona läppärin kanssa viestiä plazaan n. 25m päässä wlan tukiasemasta ja android- sekä ipod-kaukosäätimet toimivat loistavasti.

    Olin äänenlaadusta hieman huolissani olohuoneessa toimivien G 8040 vuoksi, mutta mielestäni S5 hoitaa homman loistavasti, siihen tarkoitukseen mihin se on hommattu, eli taustamusiikin kuunteluun (+yleiseen fiilistelyyn ulkona)!

    Seuraavaksi alkaa odottelu Sonoksen Honeycomb kaukosäätimestä sekä android tablettien yleistymisestä/hinnan laskusta.

    Kuten useimmissa arvosteluissa todetaan, S5 ei sovellu talon ainoaksi kaiuttimeksi. Jos taasen etsit helposti liikuteltavaa kaiutinta taustamusiikin luontiin pihajuhliin ym. muihin pieniin tapahtumiin, on tämä erittäin varteenotettava vaihtoehto! Itse olen erittäin tyytyväinen ja tulen myös muuton jälkeen varmasti laajentamaan Sonos -järjestelmääni!

    -Terassin äänentoisto on valmis, tulkoon kesä!-
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2011
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tuli itsekin S5 hommattua, jota ilmeisesti Play:5:ksi nykyään tituleerataan.
    Oli erittäin helppo asennus. Ilman bridgeä mennään toistaiseksi, mutta senkin uudistettu 49 euron hinta ei ole enää niin paha, ettenkö jossain vaiheessa, kun järjestelmää laajennan ehkä yhdellä Play:3:lla, niin voisi laittaa ostoslistalle sen tuoman langattomuuden takia.

    Joka tapauksessa laitteen ääni on yllättävän miellyttävä kokoisekseen ja sen helppokäyttöisyys on juuri sitä mitä hain. Asensin myös musiikkiserveriini kolmannen osapuolen skriptin, jonka avulla Sonosta pystyn ohjaamaan Symbian-puhelimella tai aivan sama millä laitteella, missä on internetselain.

    Suosittelen.
     
  8. ajej

    ajej Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä tämmöinen löytyy ja onko ok käyttää? Kiinnostaa, koska taloudesta löytyy tällä hetkellä vain yksi Android tabletti, mutta selain löytyy muualtakin.
     
  9. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Valitettavasti viimeisten Sonos-päivitysten jälkeen tämä skripti ei ole enää toiminut ainakaan minulla. Tosin en ole paljoa jaksanut nähdä vaivaa tutkiakseni, miksi homma hajosi ja mistä kenkä puristaa. Voi olla että olen jotain omassa ympäristössäkin mennyt vaihtamaan ja se on rikkonut, kuten esimerkiksi palomuurin porttiasetukset.

    Skripti löytyy kuitenkin täältä: http://www.purple.org/sonos/

    EDIT:

    Löytyi vihdoin vika ongelmiin skriptissä, eli vika ei ollutkaan muuttuneessa ympäristössä. Ilmeisesti vika johtui päivittyneestä Sonos-laitteesta, jolloin skripti ei enää ollut ajan tasalla.

    Seuraavilla muutoksilla Sonos Web Controller jälleen toimii:
    Lisätietoa korjauksesta täältä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2012
  10. PDL

    PDL Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on yksi Play 5 ollut ehkä pari vuotta käytössä ja tuosta Sonoksesta on pelkästään posiviista sanottavaa. Loistava laite. Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä eli kiinnostaisi parantaa olohuoneen äänentoistoa lisäämällä kaveriksi toinen Play 5. Lueskelin, että näistä saa kahdella kaiuttimella stereo parin määrittelemällä toisen vas. ja toisen oik. kaiuttimeksi.
    Onko joku kokeillut tällaista käytännössä ja paraneekö huoneen äänentoisto huomattavasti vai vaatiiko tuo combo vielä esim. subia kaveriksi?
     
  11. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itsellä oli sama pohdinta edessä vajaa vuosi sitten. Hommasin sitten toisen vitosen ja ainakin minä olen ollut erittäin tyytyväinen, pesee aiemmat stereot selvästi. En usko, että kaipaat subia, tosin meillä on betoniseinät. Sittemmin on hommattu kakaroille omat kolmoset. Spotifyn kanssa tämä on ideaaliratkaisu, koska kaikista Sonoksista voi soittaa eri biisiä samanaikaisesti.

    Eli en usko, että sinäkään kadut. Tietysti jos paikkakunnaltasi löytyy diileri niin käy pyytämässä ensin lainaan.
     
  12. PDL

    PDL Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuo olikin hyvä kuulla. Vaihtoehtona ja kalliimpana sellaisena oli, että olisi Sonos Connectiin liittänyt jonkin aktiivikaiutinparin ja heittänyt tuon yhden Play 5:n jonnekin toiseen huoneeseen. Yllätyksekseni huomasin lisäksi, että tähän Play 5:n on nykyään saatavilla myös seinäteline, joten tuolle stereoparille ne tulee varmasti hankittua.
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2013