Optoma HD87

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana peacemaker, 20.10.2010.

  1. mnederst

    mnederst Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä dynaamisestakin iiriksestä voi kuulua rutinaa, mekaaninen suljinhan siellä käytännössä on. (Tosin en tiedä onko juuri tuon tykin kohdalla näin.)
     
  2. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Voi toki, eikös Epsoneissa juuri dynaaminen iiris rutissut. Tämän tykin ja aikaisemman HD86sen osalta en ole kuullut dynaamisesta iiriksestä mitään ääntä. Hd86:lla sen toiminnan kyllä huomasi mutta tällä HD87lla sen toiminta on paljon huomaamattomampaa.
     
  3. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mulla iiris on hiljainen. Edellinen Epson kyllä rutisi.
     
  4. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    Määritelkää hiljainen =)

    Ok, esimerkki: laitetaan dynamic black eli dynaaminen iiris päälle (vaikka cinema 2 asetus) ja Xbox360:n dashboard auki. Nettiyhteys Xbox-liveen myös auki ja taustakuvana hyvin tummanpuhuva Alan Wake teema (tai jotain vastaavaa). Kun skrollaan ohjaimen tatilla Liven kirkkaita mainosmenuja ylhäältä alas (esim. vaihdan music/video/game marketplacen mainoksien välillä): mainoskuvasettien vaihtuessa lähes joka valinnan rytmissä kuuluu tykistä: tik, tik, tik...

    Em. ei siis ole varsinaisesti leffakäytön esimerkki, mutta pitäisi olla toistettavissa helposti muiltakin.

    Sama tapahtuu välillä jopa kun avaan Optoman oman menun ja siirrän valintakursoria kauko-ohjaimella ylös alas niin tykki rutisee välillä valintakursorin siirron tai menunvaihdon rytmissä. Tämä kuitenkin riippuu vähän siitä mitä kuvamateriaalia sattuu kulloinkin taustalla pyörimään.

    Kokeilkaapa vaikka pitää leffan äänet kokonaan pois ja ajaa jotain leffakohtauksia jossa valoisuus kuvassa muuttuu hyvin nopeasti esim. hyvin valoisasta kokonaan pimeään. Tai vaikka kesken paljon mustia ja tummia sävyjä omaavaa leffaa ja tykki ”dynamic black cinema2”-tilassa avaatte tykin menun ja rupeatte räpläämään asetuksia leffan pyöriessä, väitätte siis että ei kuulu mitään, ei siis vaikka olisi leffan äänet täysin pois?

    Minulla kuuluu selvästi siis tykistä välillä tämän kaltaista "tikitystä" dynamic black päällä, varsinkin jos kuvassa sattuu olemaan samaan aikaan hyvin erilaisia alueita kuvankirkkaudeltaan. Siis tämä ei ole jatkuvaa rutinaa tai tikitystä, vaan välillä esiintyvää, mutta ennen kaikkea ääni kuuluu tosi selvästi tykin tasaisen perushuminan yli.

    Huomioitavaa on että astetta agressiivisempi dynamic black asetus cinema2 pitää enemmän ääntä vrt. cinema 1, joka on siis astetta hiljaisempi tässä suhteessa (tämä on siis eri asia kuin kokonaiskuvatila, jossa nuo ovat vakiona 1.11 firmiksessä hieman epäloogisesti laitettu toisinpäin: eli cinema1 -kuvatilassa dynamic black on asetuksessa cinema2 ja toisinpäin).

    Jos dynaaminen iiris (l. dynamic black) on off-tilassa ei näitä rutinoita kuulu siis koskaan.

    Jos todella on näin että muilla käyttäjillä ei koskaan kuulu iiriksestä tämän tyyppistä naksuntaa ollenkaan (vaikka ruudulla on hyvin eri kirkkauden omaavia objekteja tai nopeita kirkkaudenvaihteluita) niin ei kai sitten ole muuta vaihtoehtoa, että minun yksilöni on viallinen. Tai sitten "lähes huomaamaton" on tässä tapauksessa hyvin subjektiivinen käsite..

    Minulla ei ole siis ole mitään vertalupohjaa aiempaan HD86:seen iiriksen osalta. Ennen tykinvaihtoa luin kuitenkin tämän thredin ja sain ensimmäisistä kommenteista iiriksestä vähän eri kuvan, mitä se käytännössä nyt tuntuu olevan. Kokeiltu eri kuvanlähteinä viikonloppuna aika kattava määrä: PS3 blueray/dvd/pelit hdmi, Toshiba EP35 HD-DVD hdmi, PC hdmi, Xbox360 hdmi ja Wii komponentti.
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2010
  5. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pitää vielä kommentoida että esim. V for Vendettaa katsoessa tekstityksellä dynamic black päällä oli suh't ärsyttävä kokemus, ei niinkään em. naksunnan takia, vaan jatkuvan kirkkauden pumppauksen takia, joka näkyi mm. tekstityksien jatkuvana kirkkauden vaihteluna jo häiritsevässä määrin eli koko ajan samojen kohtauksien sisällä mielestäni täysin tarpeettomasti kuvan kirkkaus meni ylös ja alas. Tämän huomasivat muutkin katsojat ja alle puolessa välissä kytkin koko dynamic black-toiminnon sitten pois... Dynaaminen tuntui siis tässä enemmän siltä, ettei tykki osannut päättää mikä on oikea kirkkaus kulloinkin vaan arpoi niitä edestakaisin jatkuvasti. Jos tämä on selkeästi nyt parantunut tässä HD87:ssä, niin vertailuna millainen tämä oli HD86:llä? :confused:
     
  6. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hmm, kuulostaa pahasti siltä että tykissäsi on jotain vikaa dynaamisen iiriksen osalta. Itse en ole kuullut kertaakaan että dynaaminen iiris pitäisi minkäänlaista ääntä vaikka äänet olisi vahvarista pois päältä ja tykki on suoraan pään yläpuolella. Vaikuttaisiko tuo ääntelevä iiris myös siihen että se pumppaa kirkkautta noin huomattavasti. Kyllä omalla HD87:lla voin ainakin olla tyytyväinen dynaamisen iiriksen toimintaan, ei pahempia pumppaile eikä ääntele.

    Kannattaa ottaa yhteyttä myyjään, vikahan tuo tuntuu olevan.
     
  7. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ainakin tuossa HD86:ssa valiteltiin cinema 2 iiriksen toimintaa nimenomaan pumppaamisen osalta. Tosin tuo olisi pitänyt korjata jo HD86:n myöhemmissä versioissa.

    Tosin jos muilla ei tuota vikaa ole, niin eiköhän tuo jokin vika ole tykissä. Tosin taas näitä takuun kannalta potentiaalisesti ikävä yrittää selittää asioita. :confused:
     
  8. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Niin, tuo dynamic black cinema 1 asetus toimii suht pumppaamatta mutta cinema 2 tila on agressivisempi ja siinä voi joissain leffoissa nähdä iiriksen toiminnan. Kuuntelin eilen vielä korva tykissä kiinni enkä kuullut dynaamisen iiriksen toiminnasta mitään merkkejä joten ei tuo mulla ainakaan ääntä pidä.
     
  9. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mitenkäs muilla onnistuu tuo tykin kohdistus, onko siinä testiristikossa vaan valkoista viivaa koko kuva-alalla vai heittääkö esim punainen tai vihreä väri pikselin tai vajaan verran jossain kohti kuvaa? Omassa tykissä näyttäisi kuvan alalaidasta punainen ja vaalean vihreä heittävän ehkä pikselin eli näyttäisi linssin siirrolla olevan vaikutusta tuohon. Kuvan ylälaita missä linssinsiirto ei niin vaikuta on taas tarkempi eikä siellä heittoa ole.

    Mikäs näissä vehkeissä on toleranssi tuon värien heiton suhteen vai onko sellaista? Liekköhän tuo nyt tykistä vai linssistä kiinni? Tässähän on vaihdettava linssi joten liekkö mahdollista saada terävämpää kuvaa eri linssillä?

    Kokekeilin piruuttani myös vaihtaa linssin asetukseksi valikosta short joka terävöitti kuvaa jonkin verran ja lisäsi kirkkautta ehkä kolme manuaalisen iiriksen pykälää.
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2010
  10. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    Edellinen yksilö vaihtui eilen uuteen, joka tuntuu toimivan kuten pitääkin. Suurkiitokset HES:n Tuomolle erinomaisesta palvelusta kotiovelle ja edellisille kirjoittajille vastauksista, mikä on mallin suhteen normaalia ja mikä ei.
     
  11. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Loistava homma! HES:in palvelu on rautaa ja pelastaa Optomaa kyllä aika paljon. Kattokaapa kellä HD87 on huvikseen testiristikkoa 20cm päästä screenistä onko ristikko pelkästään valkoinen vai näkyykö muitakin värejä? 1metrin päästä kuva on jo täysin terävä joten ehkä tuota 92" screeniä tulee vain tutkittua liian läheltä:D
     
  12. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä DLP:n pikselit on aina kohdillaan eli tuo on linssin optiikan huonoutta.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chromatic_aberration

    Kuten kamerapuolella, niin zoomin ääriasentoja välttäen ja optisen alueen keskellä pysyen (eli maltilliset linssinsiirrot)
     
  13. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tack, juuri tuota hain. Mulla on horizontaali linssinsiirto aika keskellä niin pystyviivoissa ei näy CA:ta yhtään mutta kun tykki on kiinni katossa ja kuva pitää saada pois katon rajasta niin verticaali linssinsiirto on pakosta melkein ääriasennossa jolloin vaakaviivoissa CA kasvaa kuvan alalaitaa kohti jossa se on pikselin verran pielessä purppuralle. Maximissaankin tuo linssinsiirto on 10% kuvan korkeudesta eli 92" kuvalla offset olisi 11,4cm joten aika paljon tuota on pakko käyttää ettei kuva näy osittain katossa.

    Noh, kaikkea ei voi saada samassa paketissa. Kompromissejahan tämä on. HD80:lla taisi olla tuo CA about samaa luokkaa vaakaviivoissa mutta sitä oli pystyviivoissakin joten siihen verrattuna tämän linssi on parempi.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2010
  14. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
  15. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kiitti arvostelulinkistä. Vahvistaa vain omaa valintaa (vielä 2 viikkoa...:OI)

    Tässä copypastena vielä tuossa arvostelussa suositellut asetukset vaikka tykit vähän toisistaan eroavat:

    Our recommended settings

    Standard settings:

    Color mode: Cinema 1
    Color temperature: D65
    Brightness: - 9
    Sharpness: 0
    gamma: Standard
    Colors: 0
    Lamp mode: normal
    Color Space: HDTV (to choose from depending on the TV program)


    RGB settings:

    red gain: +3
    Gain Green - 2
    Blue Gain: -3
    red trend: 3
    Green trend: - 3
    blue trend: - 2


    CMS settings:

    Light green: + 34
    Red light: - 6
    Light blue: -28
    Light magenta: -2
    Light cyan: 9
    Yellow light: 13
     
  16. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, itelle ei ainakaan pikakokeilulla näyttäneet nuo asetukset näyttävän niin sopivilta. Mulla on projectorreviewsin pohjalta raapastut asetukset Granview grey kankaalla:

    Standard settings:

    Color mode: Cinema 1
    Color temperature: D65
    Contrast:2
    Brightness: - 2
    Colors: 2
    Sharpness: 0
    gamma: Film
    Lamp mode: normal
    Color Space: Native

    RGB settings:

    red gain: 3
    Gain Green 0
    Blue Gain: 2
    red trend: 0
    Green trend: 0
    blue trend: 4

    CMS settings:nämä defaultilla
     
  17. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    http://www.avforums.com/review/Optoma-HD87-DLP-Projector-Review.html
    http://www.avforums.com/forums/hardware-reviews/1371216-optoma-hd87-dlp-projector-review.html

    Hmmm, harmittavasti firmispäivitystä vähän lupailee mainittujen ongelmien takia... Itse olen tosin sen verran puusilmä etten vastaavaa ole oikein huomannut (vielä).

    Tykistä ei ole muuten paljon viime viikkoina täällä kirjoiteltu, mutta pakko myöntää, että kuva on ainakin omaan silmään todella näyttävä ja 2d:ksi yllättävän 3d:mäinen oikealla materiaalilla: tänään mm. pyöritetty blueray:ltä Coralinea ja dvdplazaltakin löytyvää blueray-demolevyä, jossa on Avataria yms. klippejä. Jos ei ihan 3d:tä niin poikkeuksellisen vakuuttavaa syvyyttä ja elävyyttä kuvasta kuitenkin löytyy verrattuna aiempiin dlp-tykkeihini. Tunteja taitaa tulla tätä tahtia aika kovaa vauhtia, joten harmi että lamput ovat tykkiin suht' tyyriitä. No, elämä on..
     
  18. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, tyytyväinen olen itekkin tykkiin ja sen kuvanlaatuun. Jos tuon CMS:n jättää pois laskuista niin omassa tykissäni ei ole ollut mitään noita ongelmia jotka tuossa arvostelun consseissa listattiin, nyt ei 24p hypi, eikä HDMI:ssä ole kättelyongelmia. Liekköhän arvostelijoilla ollut jotain HDMI ongelmia testiympäristössään:hitme:
    Omaan silmään tuo pure motion ja DI näyttää toimivan vallan mainiosti.
    Vielä mietityttää mistähän tuo average video prosessing tulee jos SD materiaalin skaalauksen sanoivat olevan ilman ongelmia very reasonable ja ainoat ongelmat löytyi tuosta 24p playbackista ja handshake ongelmista.

    * Software bugs in the CMS system
    * 24p motion jumps every few frames
    * Average video processing
    * HDMI Hand shake issues with a few different sources
    * No way to assess calibrated performance

    No samapa tuo, kyllä tähän masiinaan voi olla tyytyväinen:D
     
  19. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Dexteriä ja 4 leffaa katsoneena.

    Iiris on liian aktiivinen cinema 2 modessa, cinema 1 toimii hyvin.

    Itse en ole vielä löytänyt sopivia säätöjä.

    Tykin kuva on kaikinpuolin kyllä upea

    ainut miinus tulee äänestä. Tosin itsellä on muutenkin aika äänekkäät vehkeet mm ps3 (2gen). Mutta se tosiaan ainut huono puoli tähän asti. Toinen kalibroinnin kannalta outo on gridin ja testikuvien outo koko verrattuna varsinaiseen videokuvaan (testikuvat ovat huomattavasti isompia).

    Erittäin positiivinen olo on ostoksesta. Ainoastaan PS3 1080p@60hz signaaliongelmat syövät miestä pitkällä hdmi-letkulla.
     
  20. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Olisiko jollain heittää valkoiselle screenille noita säätöjä?
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2010