Philips LCD TV 2010 -mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Force, 19.02.2010.

  1. Tommy200rs

    Tommy200rs Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    1
    heei, toi on pienempi malli :)

    No on se hyvä että testataan ja puretaan jopa telkkari osiin. Mielenkiinnolla odotan kun vertaavat hx90x ja tuo 9705. 9705:sta uupuu T2 viritin.
     
  2. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. kaisil

    kaisil Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh... eikö ole tullut mieleen vilkaista peiliin..
     
  4. pake

    pake Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, heti ollaan haukkumassa idiootiksi kun heitetään vähän mielipidettä kehiin. :D Sun maailmassa taitaa kaikki olla joko oikein tai väärin ja itse lienet aina oikeassa, joten mä en lähde tähän leikkiin mukaan. :king:
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oma töllöni taas ei ihan aikuisten oikeasti ikinä koskaan milloinkaan muuta kuvasuhdetta MTV3:n mainoksissa tai missään muissakaan, muutoin kun itse lähetyksen sisältämän signaalin mukaan (4:3 tai 16:9). Tai ei edes senkään mukaan, mikäli automatiikka on asetettu pois päältä (sekin on siis mahdollista). Venyttävillä Smart/Zoom-tiloilla automatiikan toiminta toki saattaisi olla levottomampaa, mutta niitä en käytä.

    Muutamia harvoja kertoja on tullut vastaan virheellisen signaalin sisältävä tv-lähtetys. Ne on onneksi ollut helppo korjata manuaalisella kuvasuhdevalinnalla (valitsemalla '4:3', jolloin tarpeeton sivusuuntainen venytys häviää).
    Nykyisillä Philipseillä (ainakin xx04 ja xx05) ei ymmärtääkseni ole vastaavissa tilanteissa yhtään mitään tehtävissä. Paitsi silloin, kun sammuttaa Local Dimmingin ja kaiken muunkin viivettä aiheuttavan kuvaprosessoinnin ns. PC-tilan aktivoimalla. Samalla kuvanlaadusta tinkien (ainakin mustantasosta ja kontrastista on tingittävä, ellei LD-toiminto ole käytettävissä, "LED Pro" taitaa Philipsin käyttämä nimitys olla).

    Rutinani pointti on se, että kyllä television katsojalla pitää olla se viimeinen sana, eikä suinkaan televisiolla. Katsoja kun kuitenkin on usein fiksumpi kuin televisio.
    Ajatelkaapa vaikkapa digitaalisesti ohjattua leivänpaahdinta joka aina polttaisi tietynlaisen paahtoleivän, ilman että paahdin sallisi käyttäjän asettaa paahtoaikaa lyhyemmäksi (paitsi erikoispaahtotilassa, jossa tosin paahdetaan vain toinen puoli leivästä).
     
  6. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on Philipsin töllöjä parikin ja kummankaan kuvasuhdeautomatiikassa en ole huomannut minkäänlaisia ongelmia (en tosin jaksa jokaisen mainoksen tai roskakanavan kuvasuhdetta kytätä). Tässä kyllä taas tehdään niin kärpäsestä härkästä "ominaisuudesta" jolla ei ole normaali television katselun kanssa mitään tekemistä :hitme:
     
  7. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos ja kun joku nyt kuitenkin haluaa jotain "roskakanavan" ohjelmaa katsoa ja kokee kuvasuhteen räpsymisen omasta mielestään hieman häiritseväksi, niin eikö sillä sillä siis mielestäsi ole mitään tekemistä "normaali television katselun" kanssa? Jos tv:stä tulee - ja yhä edelleen sanon: onneksi harvoin - ohjelma, jonka kuvasuhde on väärä, ilman että sille voi tehdä yhtään mitään, niin eikö se silloin muka ole ihan todellista ja ärsyttävääkin? Eikö tuollaisia seikkoja saisi halutessaan käyttää jopa ostoperusteena? Jos ei, niin olisi mukava kuulla perustelusi...

    Kukaan ei ole väittänyt, että kyseessä olisi joku tsunamiin tai maanjäristykseen verrattavissa oleva massiivinen ongelma, tai edes lähellekään. Koomisen usein sen sijaan väitetään vastaan, että kaikki toimii aina täydellisesti, erinomaisesti ja absoluuttisen virheettä. Ja sitten ryhdytään agressiiviseksi, kun toinen jatkaa kyselemistään. Vaikka tässäkin on kyse ihan vain kuvasuhdeautomatiikasta sekä manuaalisesta kuvasuhteen valinnasta, ei mistään sen kummemmasta.
    Osa valitettavasti tulkitsee neutraalejakin kirjoituksia hieman vastaavasti, kuin jos vaikkapa kommentoisi täysin asiallisesti jotain Audin pientä puutetta tai omituisuutta Audi-palstalla (= vääräuskoisen hyökkäys pyhää merkkiä vastaan --> taistele vääräuskoista vastaan, käytä hitme-hymiöitä, väheksy, vääristele, peittele...).
     
  8. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisin selittää hiukan huonosti. Tuo lainaus kun on hiukan ristiin :) Alkuperäinen tarkoitus kun kuuluu niin että aina saa oikeanlaista kuvaa jollain asetuksella, mutta automaatilla ei saa aina. 4:3 lähetykset toimii automatiikka asetuksella aina. Se toimii hyvin lukuunottamatta joitan laajakaista lähetyksiä. Jostain syystä automatiikka saatta venyttää nämä korkeussuunnassa. Mutta tällöin pitää vaihtaa laajakaista asetukselle. TV5 on yksi näistä kanavista. Ja sitten taas kun TV5:llä sattuu olemaan se laajakaista päällä, niin se taas venyttää 4:3 lähetykset liian leveiksi. Tästä taas päästään kun laittaa automaatin päälle. Silloin kuva on oikea 4:3.

    Eli tämän vuoden Philips malleissa ei tarvitse pelätä kuvasuhde automatiikkaa tai tiloja. Yksi valinta ei välttämättä toimi yhdellä kanavalla koko iltaa, mutta kuvan saa aina oikeaan kuvasuhteeseen. Ei pelkoa.
     
  9. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, heti vedetään haukkumiskortti esille kun heitetään vähän mielipiettä kehiin. Jos haluat edes vaikuttaa järkevältä, niin kommentoi sen mukaan.
     
  10. Tommy200rs

    Tommy200rs Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viimeksi muokattu: 05.11.2010
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Paitsi silloin kun ei saa (tv-lähetyksessä bugi, eli virheellinen kuvasuhdetieto '16:9' kun pitäisi olla '4:3', jota siis ei voi manuaalisesti valita, paitsi PC-tilassa jne.). :)

    Tarkoitukseni ei ole tapella, yritän vain olla mahdollisimman tarkka. Siksi menee välillä pilkunviilaukseksi. Kaikkia eivät venytykset tai herkästi vaihtelevat automaattizoomaukset yms. jutut pätkänkään vertaa kiinnosta, mikä heille sallittakoon. Itse kuitenkin olen sellaisille melko "allerginen".
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Nimenomaan... paitsi että tuota muuten mainiota PC-tilaa ei voi käyttää tv:n omalla virittimellä ohjelmaa katsottaessa, vaan pelkästään ulkoisilla ohjelmalähteillä kuten digiboksi tai dvd-soitin, pc:tä unohtamatta tietenkin.

    Ja se automatiikka siinäkin tilassa jonka ei pitäisi vääristää kuvasuhdetta sekoilee silloin kun kuvassa on jonkun aikaa paljon mustaa ylä- ja alareunassa, esim joku yökohtaus tai elokuvan alkutekstit - automatiikka rupeaa zoomaamaan mustaa pois. Tuo lähinnä kummastutti ekalla kerralla eikä ole naurattanut myöhemminkään, pelkästään v-tuttaa. Onneksi tuo ongelma esiintyy useimmiten juurikin laajakuvamateriaalilla ja 16:9 on sentään lukittavissa päälle. Mutta jos se tapahtuu 4:3 matskulla jota ei saa ilman automatiikkaa oikeassa muodossa mitenkään näkyviin niin siinä on jo itku lähellä. :sick: Ja se joka vielä sanoo ettei tuo ole mikään ongelma kun asetukset on oikein tms saa kyllä työntää oman Philips tv:nsä johonkin vapaavalintaiseen ruumiinaukkoonsa.
     
  13. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan tämähän on totta tietysti. Itselleni ei tosin tälläistä ole sattunut vastaan enää nykyään. Laajakaista lähetystieto tosin on useinkin perseellään jolloin kuva näkyy väärin vanhoilla kuvaputkitelkuilla ja digiboksilla. No, kauhulla odotetaan tuleeko tästä vielä ongelmia. Itse en tosin ole tästä huolissani koska harvoin näitä vastaan tulee, vaikka onhan tuo 4:3 puutteellisuus TV:ssä totta kai "rampauttava" ominaisuus, tässä tilanteessa.
     
  14. tero61

    tero61 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2004
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. pasijalmari

    pasijalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaapi olla jo neljäs meikäläisellä.

    Q5551_0.140.23.0 (Julkaisupäivämäärä: 10.20.2010)
    • Fix-TV on ajoittain siirtyä valmiustilaan, kun 2-3 Hr.
    • Fix-yhdistetyn satelliittivirittimestä uudestisyntynyt näkyvissä.
    • Fix-Kun tulet NetTV käyttöliittymän kieli on aina Englanti
    riippumaton järjestelmä valikossa valitun kielen käyttäjä.
    • Fix-Suomi-Ajoittainen toiminnan Teksti TV ja tekstitys
    • Fix-Video-toisto (USB / DLNA / nettv) �� Kuvaformaatti otetaan nyt
    huomioon kuvasuhteen sijasta standardi säiliö näkökulma
    suhde. Tulos: Videot ja kuvasuhde eri kuin 16:9 aio
    voidaan venyttää enää oletuksena.
    • Fix-Picture judders toiston aikana USB.
     
  16. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli ihan yleinen kysymys mieleen näistä philipsin päivityksistä. Sisältääkö nykyinen jaossa oleva päivitystiedosto aikaisemmatkin päivitykset? Yritin nimittäin etsiä aikaisempia päivityksiä, niin en niitä löytänyt, joten ilmeisesti voi olettaa että nykyinen päivitys paketti sisältää kaikki päivitykset mitä omasta TV:stä puuttuu?

    EDIT: Äh, luin taas "tarkasti" noita päivitystietoja. Niissä kun lukee että uusimmassa on aina kaikki aikaisemmat..
     
  17. pasijalmari

    pasijalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllä sisältää.
     
  18. Tommy200rs

    Tommy200rs Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    1
    58" 21:9 mallia testattu
    UK
    http://3dradar.techradar.com/3d-tests/review-philips-cinema-219-platinum-58pfl9955h-09-11-2010
    "Of course, Freeview was not devised to be watched on supersize TVs, so it's not the Philips' fault, but these defects serve to highlight the Cinema 21:9 Platinum's one major weakness – the lack of a Freeview HD tuner. " Eli dvb-t2 virittimen puute.

    Kreikka, lisää alkupaloja
    http://66.196.80.202/babelfish/tran...-review/5638-philips-58pfl9955h12-review.html

    Sveitsistä ~3870,- ja Sveitsi on hiton kallis maa ja EU:n ulkopuolella...
    http://www.toppreise.ch/index.php?a=192371

    Kilpailua
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=83246

    Edit:
    Philipsin 58" Löytyy näytilla Tammiston Gigantissa Vantaalla
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2010
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Käsittääkseni kyseessä on aina telkkarin sisällä pyörivän ohjelman uusin versio kokonaisuudessaan (tai se osa minkä käyttäjä voi itse päivittää), joten se sisältää kaikki päivitykset mitä on tehty - ja myöskin sitten kaikki uudet bugit mitä ohjelmaan on mahdollisesti päässyt lipsahtamaan edellisen korjauksen jälkeen.
     
  20. jnappula

    jnappula Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaako kellään olla kokemusta 46PFL8605 mallista? Onko hintansa väärti verrattuna vaikkapa Samsungin malleihin, ja nimenomaan kuvanlaatunsa perusteella? Telsu tulisi sekä TV:n katseluun että pelikäyttöön, joten low latency pelimoodi on tarpeen.

    Yritin toki googletella, mutta aika vähän löysin mitään kokemuksia ko. laitteesta.