Robin Hood (2010) (Ridley Scott, Russell Crowe)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 20.04.2009.

  1. koneistaja

    koneistaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipahan aikamoinen sotku elokuvaksi.

    En halua nähdä enää yhtään elokuvaa, jossa Russell Crowe esittää vakavamielistä entistä sotilasta ja Ridley Scott tuo kansallis- ja valistusaatteet historiallisiin aikakausiin, joihin ne eivät kuulu.
     
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    En tiedä mitä ihmiset tältä leffalta ovat odottaneet. Itse en odottanut historiallisesti tarkkaa kuvausta, vaan katsoin leffan puhtaasti viihteenä. Kun osaa suhtautua elokuviin oikein, ja ohittaa joillekin ylitsepääsemättömät historialliset epäkohdat ja nolot ratkaisut tarinassa, tämä oli oikein oivallinen leffa. Kaunista kuvaa ja riittävästi menoa ja meininkiä! Tällaisia saa tehdä lisää.
     
  3. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Jep. Dokumentit on erikseen. Jatkoa lienee turha odottaa, mutta en pistäisi ollenkaan pahaksi, vaikka tulisikin.
     
  4. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    "Ihan hyvä" tämäkin onkin, mutta niin vain aina odotaisi että Scott puristaisi sen pienen lisän. Kuten monen muunkin wanhanliton mestarin kohdalla, tuntuu kuin elokuvien tekeminen olisi muuttunut päivätyöksi, jota tehdään vain ilman suurempaa intohimoa. Elokuvassa ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta viikon kuluttua on se jo unohtunut, eikä esim. ole polttavaa tarvetta katsoa sitä uudestaan. Ripaus lisää myyttisyyttä eikä pieni tekotaiteellinen fiilistelymaalailukaan haittaisi. Nyt on niin kaavamaista, että seuraavat kohtaukset ja melkein jopa vuorosanat osaa arvata.
     
  5. Hojis

    Hojis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tää leffa vaikuttaa kyllä siltä, että kun studio torppasi alkupeäisen Nottingham -idean (Crowe olisi ollut sankarillinen Nottinghamin seriffi ja Hood pahis, jossain vaiheessa huhuttiin että olisivat olleet yksi ja sama henkilö), ovat Crowe, Scott ja kumppanit menneet siitä mistä aita on ollut matalin.

    Onhan tämä ihan viihdyttävä, siitä 2½/5. Rahkeet olis ollut varmaan enempäänkin, jos jotain tekijöistä olis kiinnostanut.
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Idean torppasivat alunperin jo Scott ja Crowekin.
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Perusvarmaa Ridley Scottia. Kässäriongelmat huomioon ottaen tämä oli yllättävän sujuva ja viihdyttävä elokuva. Russell Crowe ja Cate Blanchett muodostivat hyvän parivaljakon. Jatko-osaa tämä kyllä vähän kaipaisi.

    ***½
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Ihan hyvähän tämä oli, mutta olisin toivonut hiukan skarpimpaa lopputulosta näyttelijät ja ohjaaja huomioiden. Toisaalta oli kuitenkin niinkin, että mitään kovin suuria tunteita ei onnistuttu nostattamaan. Tuli valittua hiukan pidempi ohjaajan versio, mutta tokkopa teatteriversion katsominen muuttaisi tilannetta kovin paljoa...?

    Onpahan tuosta Robin Hoodista väännetty aika monta elokuvamuotoista kertomusta eikä niillä ihan hirveästi taida olla yhtäläisyyksiä keskenään. Tuo oli minulle uutta kun nuo kanaalin eteläpuoliset tahot oli vedetty soppaan mukaan.

    ***½/*****
     
  9. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajattelinpa tässä vielä piristää itseäni tälläisellä helpolla ja varmalla teoksella. Teatteriversio tuli nähtyä isolla kankaalla, nyt BD:ltä ohjaajan versio. Kai siinä jotain lisäyksiä sitten oli, ei pysty nyt muistamaan teatteriversiota.

    Eihän tämä nyt ihan Gladiaattorin tasoinen ollut, mutta oivallinen teos kuitenkin. Paljon paljon parempi kuin tuo Costnerin painajainen. Ja poiketen muista filmatisoinneista kertoohan tämä erilaisen taustan Robin Hoodista, tuoden kuitenkin hieman sitä tunnettuakin esiin. Mielenkiintoinen ja tasapainoinen leffa. Disneyn versio edelleen se päällikkö, tämä mahtavana ritarina oikealla puolella :king:

    ****- / *****
     
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Gladiaattoritoisinto Sherwoodin vain vaivoin iloisilla veikoilla höystettynä. Elokuva on tavallaan näyttävää ja hetkittäin viihdyttävää nyky-Scottia, mutta Robin Hood -versiointina pitkälti turha.

    :):):)-