Philips LCD TV 2010 -mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Force, 19.02.2010.

  1. HeEBeli

    HeEBeli Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    0
    No can do! Local Dimming nyt vaan sattuu olemaan se parempi tekniikka toteuttaa kuva oli sitten töllö vaikka kuinka "kivannäköinen", ohut (C8000 joka tuskin on sen ihmeellisempi kuin C9000...) Jos nyt "teknistä mestariteosta" haetaan niin kyllä se on 46PFL9705H sitten ennemmin kuin yksikään Samsung-merkkinen televisio ilman LD:tä.
     
  2. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et sokeudeltasi ymmärrä mitä juuri sanoin? Lisäksi C8000 on LD edgeLED, joten se on hiukan "ihmeellisempi".

    Juu Samsung käytti samaa tekniikkaa jo neljä vuotta sitten, mitä Philips käyttää nyt, eikä siinä ei ole mitään ihmeellistä tai mestarillista, muuta kuin fanipojille. Ehkä neljän vuoden päästä Philipskin saa vastaavan, esteettisesti mahtavan töllön markkinoille.
     
  3. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen kyllä lukenut että C8000:ssakin on valovuotoja laidoilla. Ei niin paljon tai pahoja kuin useimmissa edgeLEDeissä, mutta kuitenkin. Itse en ainakaan oikein luota tähän tekniikkaan noiden ominaisuuksien vuoksi. Tämän vuoksi ymmärrän hyvin HeEBelim pointin, että PFL9705H on parempi jo tekniikkansa vuoksi. Vai oletko sitä mieltä että edgeLED ei altista valovuodoille?

    Ja totta kai se on eri juttu kuinka monen silmät tämän huomaa, mutta tuntuu hassulta että tuollainenkin mahdollisuus/ominaisuus näin kalliista TV:stä löytyy.
     
  4. pake

    pake Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuka sitä tv:n kuorta tuijottaa? Sisältö ja kuvanlaatu se on mikä ratkaisee. Ja siinä Philips on tällä hetkellä ykkönen. :D
     
  5. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    EdgeLED lisää valovuotoa, local dimming vähentää sitä, eri asia onkin sitten millaisista määristä puhutaan. Kuvaan vaikuttaa muukin kuin pelkkä taustavalon toteutus, paneeli, koneisto, softat, filtterit yms. Perinteinen LD lisää haloefektejä, IOP LD lisäksi bandingiä jne., mikään tekniikka ei ole vielä ongelmaton.

    Samsungin nykymalliston edgeLEDeistä:

    55C7000

    [​IMG]

    46C8000

    [​IMG]

    46C9000

    [​IMG]
    [​IMG]

    Mistä näitä idiootteja sikiää? Etkö tosiaan ymmärrä että jollekkin ulkonäölläkin voi olla merkitystä, vaikka jouduttaisiinkin tinkimään hiukan muista ominaisuuksista?
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2010
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    No tuo on sitten hyvä päivitys viime vuoden malleihin (xx04) verrattuna, niissä kun oli aina automatiikka päällä, eikä manuaalista 4:3-tilaa ollut. Itse totesin tämän omituisuuden Philips 9704:stä, kaupassa sitä kokeiltuani.

    Vielä ihan vain varmuuden vuoksi, koska aiemmin on tämän suhteen ollut useita väärinkäsityksiä. Eli Philipsin jokaisesta mallista siis todellakin löytyy tänä vuonna myös manuaalinen kuvasuhteen valinta vähintäänkin kuvasuhteille '4:3' ja '16:9'?
    Manuaalisella tarkoitan tietenkin sitä, että tv:n katselija voi aivan koska tahansa päättää esim. kauko-ohjaimen nappia painamalla valita kuvasuhteeksi vaikkapa '4:3', siis täysin ohi kaikkien automatiikoiden. Kyse ei siis ole jonkun toisenlaisen automatiikkatilan valitsemisesta, vaan automatiikan väliaikaisesta ohittamisesta. Esim. tv-lähetyksen väärästä kuvasuhteesta johtuen (harvinaista, mutta muutamia on kuitenkin tullut vastaan).
     
  7. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei löydy. Paitsi PC-modessa kuten viime vuoden malleissakin. PC-tila ei sitten tarkoita, että vain tietokoneen kanssa voi käyttää 4:3-tilaa, vaan minkä tahansa inputin voi asettaa PC-tilaan, jolloin 4:3-kuvasuhde ilmestyy valikkoon valittavaksi. TV:tä katsottaessa automatiikka toimii, kunhan asetukseksi on laitettu "Automaattinen zoomaus" eikä "Automaattinen täyttö".
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toisin sanoen, nykymallien (xx05) logiikka on sittenkin sama kuin viimevuotisissa Philipseissä (xx04).

    Entäs tuo PC-tila sitten, silloin varmaankin on joitain kuvanlaatuun liittyviä juttuja pois käytöstä (esim. Local Dimming nyt ainakin lienee pois käytöstä)? Tai on pakotetusti eri toiminta-alue esim. videomustan ja valkoisen suhteen tms. Vai onko? Jos ei ole mitään eroa, niin sitten en kyllä ymmärrä moisen toimintatilan tarkoitusta.
    Vai onko PC-tila käytännössä ihan vain pelkkä muistipaikan nimi, jossa kuitenkin on jonkunlaiset "PC-asetukset" oletuksena? Eli että se on siis käytännössä täysin muiden muistipaikkojen tapaan muokattavissa (vrt. Elokuva, Kirkas yms.). Vaiko melkein yhtä vapaasti muokattavissa? Ja miksiköhän vain PC:n kanssa on katsottu manuaalinen '4:3' tarpeellisiksi, mutta ei tv-ohjelmien, DVD:n jne. katselussa? Hämmentävää...

    Ja tuo Philipsin PC-tila ei liene sama juttu, kuin ns. pelitila, jossa siis ainakin ohitetaan valtaosa ellei jopa kaikkikin kuvankäsittely, jotta pelien viive jäisi mahdollisimman pieneksi? Itselläni on nyt Sony ja aiemmin oli Panasonic, joten siksi olen niin ihmeissäni Philipsin omalaatuisen käyttölogiikan suhteen.

    Em. asiat olivat eräs peruste olla harkitsematta Philipsiä, vaikka 9704 ainakin paperilla vaikuttikin aikanaan varsin mielenkiintoiselta. No, löysin sitten Sony X4500:stä erinomaisen tarjouksen, joten sen olisin joka tapauksessa ostanut. Mutta ensi kierroksella otan taas ehkä Philipsinkin mukaan, jos vihdoinkin saisin em. kysymyksiin selkoa. En siis ole minkään merkin "fänipoika". Kaikilla valmistajilla on sekä huonoja fiksaatioita, että myöskin hyviä (esim. integroitu LED-valaistus, eli Ambilight on ihan kiva idea).
     
  9. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin se.
     
  10. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onkos kukaan nähnyt tuota uudempaa 21:9 mallia livenä?
    http://www.avland.co.uk/aasp/philips/1020/58pfl9955h/58pfl9955hlrg.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2010
  11. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo siis tarkoitin että tuo automatiikka on ominaisuus joka löytyy tämän vuoden joka mallissa. 16:9 kuvalle on oma asetus ihan 16:9 nimellä. Eli ilmeisesti sama tilanne kuin viime vuoden malleissakin. Mutta kuten sanoin, vastaan ei ole tullut mitään ongelmia tämän vuoksi. Automatiikka toimii yllättävän hyvin. Aina saa 4:3 kuvan esiin jos lähetys on sellainen.

    Ja löytyy erikseen PC-tila. Kuva-asetuksissa on oma "Pelitila" -asetuksensa, mutta vielä on erikseen PC-tila jonka saa päälle tai pois. Vielä en ole ehtinyt testaamaan kuinka tämä toimii (en ole tullut hankittua tarvittavaa piuhaa), mutta sellainen tosiaan löytyy pelitilankin lisäksi. Ja ainakin manuaalissa lukee erikseen tarkkuudet ja virkistystaajuudet tietokoneformaatille. Hämmästykseni tosin huomasin että 9705 ei tue 1600x1200 resoluutiota kun 5405, 5605, 5805 ja 6608 sarjat ainakin manuaalin mukaan tätä tukevat. Tiedä sitten mitä se käytännössä merkitsee... Mutta oman kokemuksen mukaan Philipsin (5605-malli) kuva-automatiikka toimii yllättävän hyvin.
     
  12. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Philipsillä PC-tila tarkoittaa nimenomaan sitä, että kuvankäsittelypiirit ohitetaan jolloin input-lag saadaan mahdollisimman pieneksi. Jotkut valmistajat nimittävät tätä pelitilaksi. Philipsin pelitila taas tarkoittaa esiasetettuja säätöjä kuvalle ja äänelle (kontrasti, värikylläisyys, basso, diskantti, tms.). Löytyy myös mm. elokuvatila, luonnollinen tila, yms. Mielestäni turhia tuollaiset valmiit presetit kun jokainen säätää ne kuitenkin oman makunsa mukaan.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Varsinkin kun kaikille merkeille tyypilliseen tapaan Philipsinkin valmiit asetukset ovat ihan viturallaan kirkkauden, kontrastin ja värien suhteen, olipa presetille sitten annettu miten hieno nimi tahansa ei sitä voi mihinkään käyttää paitsi jos on ihan puusilmä... :weep:

    Tuo hiilipsin PC-tila antaa kyllä mielestäni parhaan kuvan ulkoisilla ohjelmalähteillä, vähän vaan pitää säätää kontrastia yms.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    <begin-vuodatus>
    "Yllättävän hyvä" ei ole riittävän hyvä. Automatiikan pitää toimia virheettömästi tai olla kokonaan ohitettavissa. Philipseissä näin ei ole.
    Välillä se unohtaa vaihtaa kuvasuhdetta -> hetkellinen käynti toisella kanavalla auttaa mutta ei ole ihan ideaalinen ratkaisu. Ja joskus lähetyksessä on kuvasuhdetieto väärin -> ei voi mitään, paitsi katsoa ulkoisella digiboksilla jolloin kuvasuhteen voi valita vapaasti. Ja välillä ainakin 2009 malleissa automatiikka venyttää kuvaa pystysuunnassa (mustat alueet pois) vaikka ei pitäisi -> pitää laittaa manuaalisesti 16:9 tila päälle. Sellainen sentään on. Ja kuten todettu, 4:3 valintaa ei ole tv:n omaa viritintä käytettäessä. :mad:
    <end-vuodatus>
     
  15. pasijalmari

    pasijalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valikossa on kohta skaalamaton. Sitähän se ei voi olla, mutta tarkoittaisko tämä sitä, ettei kuvaa venytellä suuntaan eikä toiseen....
     
  16. tero61

    tero61 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2004
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liitin PC;n näyttiksen HDMI liitänästä suoraan 9705 HDMI liitäntään, jolloin telkun tila muuttui autmaagisesti skaalamattomaksi.

    Tässä moodissa telkku toimii aivan kuten monitori. Kuvan manipulointiin käytetään näytönohjaimen omia toimintoja, aivan samassa mittakaavassa kuin littunäytönkin kanssa.

    Tuo PC-tila on kait joku vahan jäänne läppäriporukalle ja oli aikanaan tärkeä lisäarvo ainakin joissain testeissä. Korjatkaa jos olen väärässä.

    Tuo Philipsin kuvasuhdemystiikka kiinnosta enemmän niitä, jotka eivät ole olleet sen kanssa tekemisissä. Pääsääntöisesti toimintoja pidetään epäilyttävinä ja virheellisinä. Minä pidän tästä kuvasuhdeautomatiikasta (jo 4.5v.) ja olen tottunut siihen niin täydellisesti, että hätkähdin, kun tämä uusi malli räppäs ton 4:3 päälle. Vaihdoin välittömästi Auto.Zoomiin toiminnon jolloin pääsin tästä muinaisjäänteestä eroon! Tämä ei kuitenkaan tarkoita kuvan venytystä vaan zoomataan kuva koko alalle niin, että mustat sivupalkit poistuvat.

    Philipsin suurin moka tässä sekoilussa on kuitenkin se, että eri malleissa kuvasuhdeautomatiikka toimii erilailla. Mikäli et tutki tarpeeksi tarkkaan manuaalia ennen ostopäätöstä, niin et voi tietää miten laite toimii kuvasuhteen kanssa.

    --
     
  17. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoittaa. Valittavissa vain PC-tilassa. Ja nimenomaan on skaalaamaton. Jos pistät digiboksin inputin PC-tilaan ja valitset "skaalaamaton", niin SD-kuva näkyy postikortin kokoisena ruudun keskellä.
     
  18. Tommy200rs

    Tommy200rs Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    1
  19. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    2010 malleissa saa kuvan aina sopivaksi joko laajakuva (16:9) tilalla tai automaatilla. Ikinä ei ole tullut vastaan tilannetta että kuva olisi vääränlainen. Automaatti toimii TV-lähetyksissä kaikissa muissa tilanteissa paitsi MTV3:n joissain mainoksissa (venyttää kuvan pystysyynnassa) ja TV5:n lähetyksissä (sama vika), joissa taas toimii tuo laajakuva ominaisuus.

    Ja siis totta kai tämä vaikuttaa käyttömukavuuteen kun täytyy vaihtaa asetusta, mutta jos käyttömukavuutta kaipaa sitten tämän vuoden Philipsin on pois valikoimasta kaukosäätimen ja käyttölogiikan vuoksi. Nämä kun ovat niin naurettava huonoja tänä vuonna että varmasti 90%:lle käy näin: :OI Itseäni se ei haittaa, koska haen ennen kaikkea hyvää kuvaa ja hyviä peliominaisuuksia, joten olen varsin tyytyväinen 5605:een 699€:n hinnalla. Jos haluaa "hyvää" eikä "yllättävän hyvää" käytettävyyttä, Philips kannattaa unohtaa joka tapauksessa.