Logitech Harmony 1100

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana hartzu, 08.01.2009.

  1. jengstro

    jengstro Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2002
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 30.09.2010
  2. Policeman

    Policeman Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikista vastauksista päätellen siis noihin Logitechin omiin ikoneihin ei ole tulossa muutosta, eli niihin on vaan sitten silmän tottuminen...kiitos kuitenkin vastauksista.

    Sitten toinen kysymys - sellainen tuossa paukahti mieleen, että onko kukaan koittanut saako esim miniläppäriä jollain konstilla menemään päälle ja pois tuon Harmonyn kanssa? Mieleen hiipi idea, että kontrolloisi läppäriä kaukosäätimellä päälle - ja pois - ja sen jälkeen langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä kotisohvalta telkkarin toimiessa kuvaruutuna. Olis aika tavalla helpompaa tuo musiikin kuuntelu sekä elokuvien katsominen kuin nykyään (tuon multimediakovalevyn kautta).

    Eli, onko kukaan saanut Acerin aspire onea taikka jotain muuta toimimaan kaukosäätimellä - en ole edes kattellut onko tässä infrapunaporttia, paukahti vaan mieleen kun tätä vastausta tähän kirjoittelin,

    Että sellaista...tällä kertaa.:thumbsup:
     
  3. Rikardo

    Rikardo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.10.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Villi veikkaus ettei saa. Yleensähän nuo toimii vain koneen ollessa päällä. Mutta hyvä vaan jos joku todistaa minun olevan väärässä.
     
  4. Policeman

    Policeman Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja sama avautuminen jatkuu...

    Eli, anteeksi vaan etukäteen, MUTTA...

    Onko nyt todellakin niin, että Logitechin kaukaa viisaat ingenjöörit ovat suuressa viisaudessaan päättäneet, että ihminen voi tykätä niin kovasti jostain tietystä kanavasta että haluaa sille kaukosäätimeensäkin kanavan logon....

    MUTTA VAIN "TV"n PUOLELLA?!?! - nehän saa lisättyä sinne "suosikkilistan" syteemeihin (muistaakseni se sydämen kuvalla varustettu sivu kaukosäätimessä) "Katso Tv-tä" puolella.

    Nyt kun olen saanut Radion kuulumaan tuosta Onkyosta, niin tekisi mieli tehdä samanlaisia ikoneja tuonne radion puolelle, mutta ongelma on siinä että ensinnäkin koko "sydänsivua" ei ole olemassakaan "kuuntele Radiota" - puolella, eikä niitä ikonejakaan saa sinne lisättyä poislukien Logitechin omat.

    Tsaah....jos joku viisas tietää ratkaisun, niin lyön taas otsan lattiaan ja kiitän.
    Ja joo...hyvää viikonloppua:D
     
  5. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kumpikos ois fiksumpi ostos 1100 vai 900? Laitteiden ohjausta vaan alkuun mutta ehkä jossain vaiheessa sitten z-wave juttuja jos innostusta riittää. Hinnat melkein 1:1

    EDIT: ei siis onnistu valojen ohjaus kummallakaan suoraan...
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2010
  6. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erittäin hanurista koko 1100!!! Pukkaa ohjelmistoa käytettäessä jatkuvasti tätä:

    "Network Timeout

    Click Next to continue"

    JOS HALUAA MUOKATA KAPULAN ASETUKSIA, MIKSI SIIHEN TARVITAAN JATKUVASTI PÄÄLLÄ OLEVA INTERNET-YHTEYS?????????????????????????????????

    HERMOT MENEE!!!
     
  7. jam75

    jam75 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossakin tuli tuo sana "SUORAAN" eli epäselvyyttä edelleen? Pystyykö siis tällä 1100 vermeellä ohjaamaan näitä pistorasioita/himmentimiä ollenkaan tai sitten mikä on se kikkakolmonen jos homma onnistuis?

    Nimimerkillä "melkein kassalla maksamassa Harmony 1100:sta" :D
     
  8. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin muutaman kuukauden kapulaa käyttäneenä, en voi kun ihmetellä miksei tuohon kaukosäätimeen
    (saati sen ERITTÄIN sekavaan hallintasoftaan...) ole tullut asiallisia päivityksiä!

    Tästäkö maksoin monta sataa euroa? Varmasti tuotteella oli vaihto- ja palautusoikeus sen lakisääteisen 14 päivää,
    mutta siihen että tuntee kapulan läpikotaisin, menee luultavimmin 14 kuukautta... Siltä alkaa vahvasti tuntumaan.

    Tuntui alussa erittäin käytännölliseltä kapineelta, mutta kotvan kuluttua erittäin epämiellyttäväksi ropellettavaksi.
    Ei todellakaan ole rahansa väärti yleiskaukosäätimien viidakossa.

    Pirunmoinen viive ärsyttää. Tähän tietysti tulossa päivitys: sillä ainahan se seuraava Harmony-malli on jälleen muutaman nanosekunnin nopeampi.
    Ja näin Logitech jatkaa rahojen käärimistä pohjattomaan kassaansa, parantamatta ensin vanhojen mallien vikoja. Uutta usvaa putkeen vaan.

    Kapulan ikonit ovat rumia. Missä siis 2010-luvun muokattavuus, helpompi taustakuvien ja ikonien vaihdeltavuus omien mieltymysten mukaan?
    Ei missään, ei tässä laitteessa- Ikonit ovat ja pysyvät, eikä niitä käy vaihtaminen. Eli se siitä ulkonäon muokkauksesta ja Harmonyn kasvojenkohotuksesta.

    Entä tämän ärsyttävän näppäinäänen vaihtaminen miellyttävämpään?
    Ei onnistu. Näppäinäänten kammotus: erikoisuutena vain Logitechilta.
    Tietysti äänen saa kytkettyä pois kokonaan, mutta.

    Myöskään käyttöasetukset eivät pysy siten kuin ne tallennat. Olen esim. säätänyt taustavalon aina minimiin, ettei se häiritsisi pimeässä käytettäessä silmiä.
    Ja kappas; muutaman hetken päästä se onkin jälleen täydessä loistossaan. Sama tuon rasittavan näppäinäänen kanssa, täysillä huutaa taas hetken päästä.

    On päivitetty kaikki mahdollinen, mitä vain päivittää voi, myös tietokoneen käyttöjärjestelmät, kapulat ja muut samaten.

    Seuraava yleiskaukoni ei tule olemaan Logitech, vaikka kotoa löytyykin useita kyseisen yrityksen tuoteuutukaisia, kuten langaton taustavalaistu näppis K800 (siihen olen ollut tyytyväinen), sekä useita langattomia peliohjaimia, pari 100 € hiirtä (ja nyt myös tuon Harmonyn PS3-lisäpalikka ja RF-/IR-laajennin).

    Mutta olenko tyytyväinen itse Harmony 1100:een?
    En sitten pätkääkään.

    Ei todellakaan näin, LOGITECH!

    PÄIVITYSTÄ:

    Tuli sitten "huvikseen" ostettua myös tuo RF/IR-laajennin. Ei ainakaan vielä kehuttavaa, millään osa-alueella. Olen jo vuorokauden ajan yrittänyt saada kyseistä aparaattia oikeisiin säätöihin. Miten näin yksinkertaisen palikan asennus on saatukin näin hankalaksi? Aiemmin laitteet sentään pelasivat suhteellisen hyvin, ilman extendereitä. Saatuani asennuksen (lähes) valmiiksi:

    Viive tuntuu vielä järkyttävämmältä. Onhan siinä taas yksi lisäpalikka välissä. Eikä tunnu kovin järkevältä ostokselta.

    "Wireless" nimi tuotteessa on muuten täyttä kusetusta; paketista kun ilmestyi kilometri poikineen uutta letkua laitteistosi sekaan.
    Onneksi olkoon! Laajennin ei muuten toimi kuvittelemallasi tavalla, mikäli haluat ohjata sillä huoneen toisessa päässä olevaa IR-ohjattavaa videotykkiäsi: sillä laajentimen mukana tuleva piuhakasa ei sisällä tarpeeksi pitkiä kaapeleita - itselläni esimerkiksi videotykki on n. 5 metrin päästä laajentimesta. Muu AV-laitteisto valkokankaan takana kaapissa, jossa myös laajennin. Ratkaisuksi tähän Logitech kirjoitti seuraavaa:

    "Kiitos yhteydenotostasi Logitechin tekniseen tukeen.

    Valitettavasti meillä ei ole pidempää IR kaapelia, jota voisimme lähettää. Harmony 1100 kaukosäätimen kanssa voi käyttää kahta langatonta laajenninta. Joten yksi vaihtoehto olisi teidän hankkia toinen langaton laajennin ja käyttää sitä projektorin ohjaamiseen. Teidän on ensin tarkistettava onko teidän mahdollista asettaa IR kaapeli projektorin eteen niin että sitä pystyy ohjaamaan langattoman laajentimen kanssa. Suosittelen että testaatte sen ensin teidän nykyisellä langattomalla laajentimellä (kytkekää langaton laajennin projektorin lähettyville ja testatkaa saako sen toimimaan Harmony kaukosäätimellä) ennen kuin hankitte toisen. Valitettavasti Logitechilla ei ole saatavana pidempiä kaapeleita, eikä myöskään jatkokaapeleita, joten suosittelemme tässä tapauksessa jatkokaapelin hankkimista lähimmästä elektroniikkatarvikkeita myyvästä liikkeesta.

    Parhain terveisin,

    Juha Nieminen
    Logitechin Tekninen Tuki
    "

    Luinkohan nyt ihan oikein? Että ostaisin oikein toisenkin laajentimen, vaikka tällä laajentimella luvattiin ohjata 8 laitetta??? Ohhoh!
    Ohjaan sillä tällä hetkellä vasta neljää ja olen sijoittanut tähän laitteistoon jo mielettömän summan, eli n. 600 €; IR/RF-laajennin, PS3-laajennin, sekä tuo Harmony 1100... Asenna laajennin videotykin eteen? Omassa kotiteatterissani ainakin tärkeimpiä asioita on juuri se, ettei piuhoja roiku ympäri seiniä/kattoa, tai ole näkyvillä ollenkaan --- juuri tämän vuoksihan näitä yleikaukosäätimiä ja llisälaitteita ylipäätään hommataan! Ja tätä kyseistä laajenninta mainostettiin KAAPIN SISÄLLE/PIILOON asennettavana mallina. Jos asentaisinkin sen tykin lähettyville, en voisi ohjata loppuja laitteitani, sillä ne ovat huoneen toisessa päässä. Tuotteen luvattiin ohjausta KOKO kotiteatterille. Liian lyhyet kaapelit yksinkertaisesti estävät sen. Kolmanteen laajentimeen en enää aio rahojani upottaa, kun ei tarvittaisi kuin yksi ainoa IR-johdonpätkä. Kyseisen laajentimen mainonta on mielestäni erittäin harhaanjohtava, sillä laajennit+piuhat eivät tee sitä, mitä se lupasi. Eikä n. 100 euron hintalappukaan oikein selity järkevällä tavalla. Tuote- ja ohjelmistokehittely on erittäin epäonnistunut Logitechilla, tämän suhteen ainakin.

    Niin, ja saakohan tuollaista kaapeliakaan mistään. HUOM! Ei ainakaan Logitechilla. Omasta lompakosta sekin lisäkulu tulisi menemään.
    Satasia satasten perään. Harhaanjohtavaa mainontaa. Ja lisää pitäisi ostaa.

    Et tosiaankaan ohjaa kaikkia laitteitasi tällä kokoonpanolla, et varsinkaan Plug & Play periaatteella.

    Kaiken kukkuraksi: nyt sinulla on kaksi vehjettä, jotka täytyy irroittaa asennuspaikaltaan ja liittää tietokoneeseen, mikäli haluat tehdä muutoksia säätöihin. Pienintäkään muutosta kaukosäätimen asetuksiin. Ja ei... Sekään hommaei tule onnistumaan kerralla, eli "heittämällä". Tämän takaa juosten kustu Logitechin päivitysohjelmisto, joka on liukuhihnapohjalta värkätty liian monelle muulle laitteelle kuin Harmonylle. Ja ikään kuin tämäkään kiusa ei riittäisi, kaupan päälle nimittäin tulee vielä Network Timeouttia (mikäli internetlinjasi sattuu pätkäisemään nanosekunniksikaan), jolloin koko lyhyt sessio saattaa muuttua tuntien mittaiseksi henkien taistoksi.

    Joudunko muka olemaan kirjautuneena palvelimelle, jotta voit säätää omaa kaukosäädintäni?
    Kyllä vain! Pakkohomma; vain Logitechilta.

    Ei myöskään unohdeta pageload erroria:


    "The operation timed out when attempting to contact myremotesetup.com.

    The requested site did not respond to a connection request and the browser has stopped waiting for a reply.

    * Could the server be experiencing high demand or a temporary outage? Try again later.
    * Are you unable to browse other sites? Check the computer's network connection.
    * Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.
    * Still having trouble? Consult your network administrator or Internet provider for assistance."

    "The page you are trying to view contains POSTDATA. If you resend this data, any action the form carried out (such as a search or online purchase) will be repeated. To resend the data, click OK.

    Otherwise, click Cancel."



    Välillä muokkailun tiimellyksessä joudut kirjautumaan palveluun uudelleen. Ja uudelleen. Ja uudelleen.
    Tähän asti tekemäsi muutokset? Kadonneet. Tee uudelleen, uudelleen. Ja vielä kerran uudelleen.

    Sitten:


    "Virhe: Verkkoyhteys ei toimi kunnolla.

    Kaukosäädinohjelmisto vaatii Internet-yhteyden.

    Varmista, että Internet-yhteys toimii käynnistämällä web-selain (Internet Explorer, Firefox tms.) ja käymällä verkkosivulla, jolla vierailet usein.

    Pystytkö avaamaan muita verkkosivuja?

    Valitse oikea vastaus ja valitse SEURAAVA.

    Kyllä, pystyn avaamaan muita verkkosivuja.
    Kyllä, pystyn avaamaan muita verkkosivuja ja olen yrityksen verkossa.
    En pysty avaamaan muita verkkosivuja.



    Ja tämä:


    "Verkkoyhteyden vianetsintä: Internet-suojausohjelmistoja koskevaa tietoa

    Jos käytössäsi on Internet-suojausohjelmisto (virustorjunta, palomuuri, ponnahdusikkunoiden esto), se voi häiritä kaukosäätimen asetusohjelmistoa.

    Saat suojausohjelmistojen asetusten määrittämistä koskevia lisätietoja napsauttamalla tässä.

    Kun olet päivittänyt Internet-suojausohjelmiston asetukset, valitse YRITÄ UUDELLEEN ja odota, että verkkoyhteyden tarkistus suoritetaan jälleen automaattisesti.

    YRITÄ UUDELLEEN"



    RF/IR-laajentimen myötä näet todella usein myös tätä ilmoitusta:


    "ERROR: Tarkistetaan versiotietoja : Varoitus: Tätä päivitystä ei ehkä ole tarkoitettu kaukosäätimelle. - Tietoja ei lähetetty. Tarkista USB-johto ja yritä uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä asiakaspalveluun"


    Ja tämän jälkeen (yrittäessäsi saada tuotetukea, tai lähettäessäsi viestiä as.palveluun) jos yrität päivitystä Logitechin kotisivujen kautta:


    "Palvelin osoitteessa logitech.myremotesetup.com vastaa pyyntöihin liian hitaasti."


    sekä


    "Asiakastukeen tehdään muutoksia tai huoltotöitä.

    Valitse tukipyynnön muoto tästä:

    * Napsauta tähän sähköpostin lähettämiseksi asiakaspalveluun.
    * Soita ilmaiseen tukipuhelimeemme.Tästä saat ilmaiset tukinumeromme ja aukioloajat.

    Olemme pahoillamme mahdollisesta haitasta."



    UUTTA PÄIVITYSTÄ:

    Valitin siis usean viikon aikana näistä yllämainituista ongelmista ja lopulta sainkin kaipaamaani tuotetukea.
    Toimivaa ratkaisua ei silti tarjottu, eikä minkäänlaista järkevää hyvitystä. Omaa aikaa tähän kului useamman työpäivän verran iltapuhteina.
    Paremmin olisi tuonkin ajan voinut käyttää, kuten perheen parissa. Muutama päänsärkykin ehdittiin kärsiä ja tuskanhikikarpalot tulivat Harmony-tuotteen kanssa hyvinkin tutuiksi.

    Eli tähän kokonaisuuteen olen upottanut nyt reilu 600 euroa.
    Ilman sitä Logitechin ehdottamaa jatkokaapelia.

    ÄLÄ SINÄ TEE SAMAA VIRHETTÄ.

    Olisin kiitollinen, jos joku kertoisi HYVÄN yleiskaukosäätimen tässä hintahaitarissa
    ja pistäisi tähän suoran linkin valmistajan sivuille.

    Harkitsen täydellisen reklamaation tekemistä Logitechille, ensin otettuani muutamasta
    lakipykälästä selvää, sillä näillä ratkaisuilla haluan rahani takaisin 100%:sti.

    Lohdutuksena Logitech lähetti myös seuraavanlaisen tarjouksen:


    "Logitech kuitenkin arvostaa asiakkuuttanne, joten haluamme tarjota teille 35% alennuksen mistä tahansa Logitech tuotteesta.

    Ilmoitatko jos olet kiinnostunut, nin lähetän alennuskoodin välittömästi sinulle sähköpostilla.

    Parhain terveisin,

    Juha Nieminen
    Logitechin Tekninen Tuki"


    Että lisää Logitechiä ostamaan??
    No, kysyin vielä lämpimikseni, toimiiko tarjous kaikilla jälleenmyyjillä
    ja miten pitkään se olisi voimassa. Vastaus kuului:

    "Kiitos yhteydenotostasi Logitechin tekniseen tukeen koskien tapausta Universal Remotes.

    Kyllä. Tämän 35% alennuksen voi käyttää mihin tahansa Logitechin tuotteeseen jonka maksimi arvo on € 500.

    Tämä on teidän henkilökohtainen 35% alennuskoodinne: xxxxxxxx

    Tässä alennuskoodin säännöt ja rajoitukset:

    1.) Alennuskoodi kelpaa vain Logitech EU Online Kaupassa (www.logitech.com/en-roeu/).
    2.) Alennuskoodi voidaan käyttää vain kerran ja vain yhteen tilaukseen.
    3.) Alennuskoodi on voimassa 30 päivää tästä päivästä lukien.
    4.) Suurin tilauksen arvo alennuksen jälkeen on € 250.
    5.) Tilaus voi sisältää maksimissaan 3 Logitech tuotetta.
    6.) Alennus ei koske toimituskuluja. (yli € 50 tilaukset lähetetään ilman toimituskuluja.)

    Toivomme että tämä auttoi teitä ratkaisemaan ongelman. Voitte ottaa uudelleen yhteyttä mikäli teillä on lisää kysymyksiä asiaa koskien, pyrimme antamaan vastauksen mahdollisimman pikaisesti. Kiitos vielä kerran yhteydenotostanne Logitechin tekniseen tukeen.

    Parhain terveisin,

    Logitechin Tekninen Tuki
    "


    Että näin. Oikein 30 päivää voimassa. Eli nyt äkkiä ostamaan lisää Logitechiä ja pian!!!
    Ja ainoastaan Logitechin omassa internetmyymälässä. Näinkö kuluttaja aiotaan vaientaa,
    surkealla tarjouksella, jolla ei ole mitään arvoa? Ei jää kovin imartelevaa kuvaa Logitechista tällä erää.

    Näissä summissa liikuttaessa, luulisi jonkinmoista vastinetta rahoilleen saavan.
    Paskan saa nimittäin pyytämättäkin, usein vieläpä ilmaiseksi...
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2011
  9. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haussa markkinoiden PARAS yleiskaukosäädin, joissa ei näitä edellä mainittuja ongelmia. Paremmalla kosketusnäytöllä, pienemmällä viiveellä, RF/IR/PS3-tuella.

    Saisi myös olla hieman kapeampi, jotta myös hameväen onnistuisi käyttää yhdellä kädellä. Ei silti tava-kapulan ohuita malleja, pidän isosta näytöstä.

    Linkkejä, kiitos! :naminami:
     
  10. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Tarkoituksenani ei ole kritisoida subseekerin kirjoituksia. Edeltävissä teksteissä ilmenee hänen aidot kokemuksensa ja arvionsa, jotka ovat faktaa. Haluan kuitenkin vastapainoksi kertoa omia, edellisiin nähden jonkin verran poikkeavia, kokemuksia Harmony 1100:sta. Itselläni on Harmony 1100, PS3-adapteri ja 2 langatonta laajenninta. 2 Laajenninta on käytössä juurikin sen takia, että myös laitekaapista kaukana olevaa projektoria ja anamorfista linssiä voi ohjata osoittelematta kaukosäätimellä.

    -Minäkin koen kaukosäätimen säätämisen kömpelöksi siinä, kun itse säätimen lisäksi myös laajentimet pitää päivittää uusien asetuksien käyttöönoton yhteydessä. Tämän takia en lähde säätämään jotain pientä muutosta kokeilun vuoksi, vaan päivitän kaukosäädintä vain silloin kun uusi laite tulee kuvioihin tai kun mielessä on useampi pieni parannusajatus. Hommaan olen varannut pari tuntia, mutta ihan niin kauaa säätöjen tekemiseen ei ole mennyt. 2 Tuntia on kotiteatterini muihin säätöihin verrattuna lyhyt aika.

    -Näppäinten painamisen jälkeisen viiveen huomaa selvästi. Kaukosäätimen olen kuitenkin onnistunut, itse asiassa melko pienellä vaivalla, säätämään sellaiseksi, ettei minun tarvitse "käyttää" kaukosäädintä paljoakaan. Teatterihuoneeseen tullessani painan "Katso elokuva" nappia, säädän istuinpaikan mukavaksi, lasken juoman paikoilleen ja alan selaamaan valkokaalta NAS-purkkini sisältöä Harmonylla. Tässä vaiheessa viiveellä ei ole minulle mitään merkitystä, vaan keskityn valkokankaalla näkyviin leffankansiin ja mietin mitä alkaisin katsomaan.

    -Kaukosäätimen ikoneista en muista mitään, vaikka kaukosäädin on ollut joka päiväisessä käytössä jo pitemmän aikaa. Tästä sopisi päätellä, ettei ikoneilla ole suurta merkitystä jokaiselle tai että ikonit ovat joillekin niin luontevia, ettei niitä tarvitse miettiä. Taustakuvaan suhtaudun samoin kuin ikoneihin; Oliko siinä joku taustakuvakin?

    -En ole huomannut, että käyttöasetukset vaihtuisivat itsestään. Onkohan osa kaukosäätimistä viallisia?

    -Näppäinääntä en muista (tottunut?), mutta näytönkirkkauteen en ole täysin tyytyväinen. Se on alhaisimmalla asetuksellaankin sysipimeässä teatterissani liian kirkas. Tämä on arkipäivässäni pahin esiin nouseva asia, enkä pidä tätäkään pahana ongelmana.
    Itsellenikin on joskus käynyt niin, että pitkän session jälkeen säätöjen ajamisen kakeen on keskeyttänyt istunnosta uloskirjautuminen jolloin tehdyt muutokset katoavat bittiavaruuteen. Tuo on tyhmää ja ottaa päähän, mutta ongelman pystyy kiertämään melko helposti. Tästä ongelmasta ei kuitenkaan pitäisi joutua kärsimään usein, koska kyseessä on ainoastaan kaken säätämiseen liittyvä asia. Säätämisen aktiiviharrastajien kannattaa kuitenkin Harmonyn softan rajallisuus ja nettipohjaisuus kuitenkin huomioida ja tutkailla muiden merkkien valikoimaa.

    -Voi olla, että vaadin yleisesti ottaen kaukosäätimeltä vähän, mutta minusta tämä kaukosäädin täyttää päätehtävänsä erinomaisesti. Se ohjaa monipuolista laitteistoani niin helppokäyttöisesti, että lapsenikin hoitavat sillä musiikinkuuntelunsa itse. "Isi voidaanko kuunnella kotiteatterissa musiikkia?", kysyy kuusivuotiaani. Voin vain vastata kyllä ja tietää, että lapseni pääsevät tanssimaan ja, että teatterinlaitteet eivät mene räpläämisen vuoksi rikki.

    -Omassa setissäni on käytettyinä ostettuja tuotteita, joten kokonaishinta setille oli selvästi vähemmän kuin 600 euroa. Se ei ollut mielestäni liikaa. Tällä kokemuksellani en haluaisi muuta kaukosäädinlaitteistoa, vaan ostaisin samat vermeet tarpeen vaatiessa pari- kolmesataa kalliimmallakin. Itse asiassa en tiedä saisinko nykyistä Harmonylla ohjattavaa laitteistoani (myös PS3) toimimaan langattomasti muiden valmistajien tuotteilla alle tonnilla. Mites on?
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2011
  11. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paremmuudesta en tiedä, mutta hintavin varmasti: Philipsin Pronto http://www.pronto.philips.com/Products/Control_Panels/TSU9800/

    Mutta vastineena vuodatukseesi 1100:sta sanoisin seuraavaa. Itselläni ei ole koskaan ollut mitään ongelmia laitteen säätämisen kanssa, koska minulla on netti joka toimii. Viiveistä pahin on videotykin käynnistyminen ja siitä on hankala syyttää kaukosäädintä. Mitä tuohon toivoisi lisää olisi tietenkin makrot (eli useampi käsky yhden napinpainalluksen taakse), joka varmasti tuleekin seuraavaan rahas... siis malliin. Toki monia muitakin pieniä parannuksia voisi olla, mutta ei se maailma siihen kaadu. Säädin on tarpeeksi helppo perheen pienimmillekin. Insinööri voi hankkia itselleen ziljoona-nappulaisen lelun, jota saa säätää loputtomiin. Toki onhan tässä tuotteessa kate kohdallaan, mutta kaikkea ei voi saada.
     
  12. Jack-In-The-Box

    Jack-In-The-Box Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Subseekerin sinänsä täysin tarpeeton vuodatus on lähinnä huvittavaa luettavaa. Tosiasiahan on, että Harmony 1100 kaltaisia laitteita ei todellakaan ole tarkoitettu aivan vasta-alkajille. Lähes kaikki virheet joista Subseeker syyttää Logitechia ovat itseasiassa käyttäjän omasta nettiyhteydestä jai tietokoneesta johtuvia. Tuon kaltaiset purkaukset ovat mielestäni asiattomia, eivätkä kuulu tosiaankaan tälle palstalle. Lisäksi antaa aivan täysin väärän kuvan Harmony 1100sesta.

    Itselläni ei ole mitään huonoa sanottavaa Logitechista tai Harmony 1100 laitteesta, lukuunottamatta editoriohjelman puutetta, jolla voisi itse muokata kosketusnäytön painikkeet, ikonit yms. Myönnettäköön myös, että Harmony 1100:lla on poikkeuksellisen korkea oppimiskäyrä asetusten muokkaamisen suhteen, joten tästäkään syystä laitetta ei voi suositella aivan täysin vasta-alkajille. Mutta kun laitteiden ja toimintojen muokkaamisen kerran oppii, laitteelle alkaa löytyä kokonaan uusia mahdollisuuksia ja käyttötarkoituksia. Muuten, mainittakoon, että Harmony 1100:lla pystyy ohjaamaan mitä tahansa laitetta, jonka alkuperäinen kaukosäädin käyttää infrapunaa. (Elikkäs B&O merkkisten laitteiden ohjaamisen voi osittain unohtaa.) Harmony 1100 (kuten myös One ja 900) muuten ymmärtävät myös Pronto kieltä. Logitech tarjoaa jopa sivuston jossa tavallista infrapunakoodia voi muuntaa Prontolle. sivusto on hyvin piilotettu, ja itse löysin siihen linkin AVForums.com sivuston kautta.
     
  13. Taikaviitta

    Taikaviitta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perin outoa, eikö 1100:n tosiaan saa makroja? Omasta 3+ vuotta vanhasta 555:sta kyllä löytyy (menee määrättämään aktiviteettiin näppäimiä ja valitsee sequence).

    Vaikkea tähän 1100-asiaan liitykään, niin todettakoon, että pari kertaa tuon vehkeen oon saanut melko jumiin (kerran kun muutin useamman aktiviteetin järjestystä näytöllä, tokeni viimein siitä kun palautin järjestyksen ennalleen, ja toisen kerran sitten noilla makroilla) ja silloin paloi kyllä aikaa sekä hermoja. Muuten olen tämän suppean otoksen perusteella ollut erittäin tyytyväinen "Logitechin logiikkaan" kaukosäädinratkaisuissa :)
     
  14. Jack-In-The-Box

    Jack-In-The-Box Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tokihan Harmonyssa voi luoda makroja, mutta kuten kaikissa Harmony-säätimissä, ne ovat "Toiminnot" eli "Activities" nimikkeen alla. Normaalien "käynnistä-laitteet-aseta-tulokanavat" lisäksi komentoja voidaan lisätä perään niin, että maksimi lisäkomentojen määrä on ilmeisestikin 255 kappaletta, elikkä sama määrä kuin toimintoja on yhteensä.
     
  15. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä olen vähän toista mieltä, kuten Logitech itsekin toteaa http://logitech-en-emea.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/9554/kw/macro

    Tuon käynnistyksen yhteyteen voi tosiaan lisätä käskyjä, mutta muuten en voi tehdä nappia, jota painamalla ajetaan enemmän kuin yksi komento. Jos oikein viitseliääksi rupeaa, niin tokiahan noita IR-käskyjä voisi ehkä saada manuaalisesti yhdistettyä ensin yhdeksi, jonka jälkeen antaa sellaien useamman sekvenssin käskyn Harmonylle "yhtenä" käskynä. Vaivalloista ainakin, jos ei muuta... Mitään teknistä rajoitetta näiden makrojen lisäämisessä 1100:lle ei varmasti ole, vaan syyt ovat puhtaasti taloudellisia.
     
  16. Taikaviitta

    Taikaviitta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, en tarkoittanut tätä aktiviteetin valintavaihetta, vaan sitä kun ollaan aktiviteetin sisällä. Softassa toisin sanoen Aktiviteetti -> Mukauta painikkeita -> Lisää komentosarja, jolloin pääsee valitsemaan maks 5 komentoa aktiviteettiin kuuluvista laitteista, nimetä komentosarjan ja asettaa sen sitten minkä tahansa kaukosäätimen napin taakse.

    Ok, oletin tosiaan että tämä olisi ollut standardiominaisuus Harmonyissa, mutta näemmä ei...
     
  17. subseeker

    subseeker Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinäpä huvittava jantteri :)

    Kyllä nämä ovat silkkaa kokemuspohjaista FAKTAA.
    Sorry vain, mikäli olet Logitech-merkkifanaatikko, mutta tuote on monella tapaa vasta lastenkengissä. Muihin yrityksen tuotteisiin olen ollut tyytyväinen. En tähän. Ja ei, eivät liity MITENKÄÄN omaan laitteistooni, ikävä tuottaa sinulle pettymys siinäkin suhteessa. Kaikki on juuri kuten pitääkin ja nettiyhteydenkin viat testattu (24 megaa).

    Onnekseni sain juuri Logitechilta luvan palauttaa jokaisen komponentin ja saada rahani takaisin. Katsotaan, miten hyvin se toimii...
     
  18. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Philipsin Prontoja kannattaa testata. Minulla on kokomusta ainoastaan vanhasta Pronto-sukupolvesta, mutta ainakin ne ovat täysin muokattavissa toimimaan haluttavalla tavalla. Uudemmat lienevät vielä monipuolisempia. Prontoissa etuna on lisäksi täysin muokattavissa oleva kosketusnäyttö, johon on mahdollista tehdä itse minkä muotoisia ja kokoisia napiskoita tahansa. Varjopuolena sitten hinta ja huono saatavuus Euroopassa.
     
  19. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärtääkseni Philips on lopettanut Prontojen valmistuksen.
     
  20. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikaisella googlaamisella siltä todellakin vaikuttaa. Erittäin harmillista, omasta mielestäni Prontot ovat huomattavasti Logitechin vehkeitä monipuolisempia kapistuksia, mutta vaativat toki ohjelmointiin enemmän perehtyneisyyttä. Logitechin "for dummies" -softa vedonnee normikuluttajaan paremmin.