LG 50PK550(/750) vs. TX-P42G20E

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Pesola, 24.10.2010.

  1. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli hakusessa olisi olohuoneeseen Plasma tonnin budjetilla. Budjettia olen jo hinannut ylöspäin sieltä 700 €:n nurkilta koekatselukierroksellani, eli tässä budjetissa aion pysyä vakaasti! En ole mikään hifistelijä, tai aiheeseen erityisemmin perehtynyt ja päätyminen plasmaan oli vain empiirisen koekatselun tulos. Arvotin vähemmän rakeisen ja "pehmeämmän" kuvan paremmaksi verrattuna LCD:n syvempiin väreihin. Näin ainakin itse kansankielellä nuo erot koin. Ilmeisesti plasmassa on myös laajempi katselukulma ja virrankulutuksetkin jo aisoissa - joskaan jälkimmäinen ei mikään kynnyskysymys, kun taloyhtiössäni on yhteinen sähkölasku. :)

    Tosiaan pienen koekatselun perusteella, sekä hieman foorumia selailtuani päädyin siihen, että valinta tullee tapahtumaan otsikon koneiden väliltä. Panasonicin (42") kuva oli kyllä jonkun verran parempi, mutta toisaalta houkuttaisi saada tuollainen 50":n olohuonetta komistamaan, kun aika sopuhintaan saisi - ja kuva kuitenkin on aika siedettävä.

    Onko kokeneemmilla/perehtyneemmillä näkökantoja asiaan, tai jotain syvällisempää infoa miksi toinen noista malleista kannattaisi ehdottomasti valita, tai jättää valitsematta? Vai olenko nyt ihan metsässä, kun näitä edes mietin..?

    Jos se asiaan jotenkin vaikuttaa, niin olen ihan perus-töllöttäjä. Eli tulee katseltua ohjelmaa laidasta laitaan; sarjoja, leffoja ja jotain ajankohtaisohjelmia lähinnä. Urheilua ajoittain ja DVD:tä (lähitulevaisuudessa varmaan bluraytä) tulee katseltua ehkä noin kerran tai pari viikossa. Tosiaan budjetti on ja pysyy, sillä normaalisti en töllön katselemiseen juuri yli tuntia päivässä uhraa.
     
  2. jalburi

    jalburi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaillaanpa tähän, olin itse muutama viikko sitten lähes samassa valintatilanteessa kun edellinen Samsung 46a676 töllö meni RMA-vaihtona lunastukseen.

    Vaihtoehdot rajasin silloin Panasonicin TX-P50G20E ja LG 60PK760.
    Panasonicissa veti puoleensa ulkoiselle kovalevylle tallennus mahdollisuus ja lg:ssä koko. Panasonicin plasmojen kuvanlaatu oli juurikin niin hyvä kun olin etukäteen kuvitellut, LG:tä oli sensijaan jonkinverran nettikeskusteluissa kritisoitu. En ole itsekään mikään hifisti enkä välitä pätkääkään siitä miltä mustan tasot yms. näyttävät lukuina, riittää että se kuva näyttää omaan silmään hyvältä. Pääsin noita molempia töllöjä vertailemaan samassa kaupassa käytännössä vierekkäin ja tuo LG ei juurikaan omilla silmillä kuvanlaadussa Panasonicille hävinnyt. Lisäksi tuon LG:n ulkonäkö oli omaan makuun huomattavasti paremman näköinen.

    Itse tein kaupat tuosta LG:stä ja erittäin tyytyväinen olen ollut :)
     
  3. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees. Itse en ole päässyt vierekkäin töllöjä testaamaan, mutta molempia olen kaupoissa nähnyt. Oikeastaan itse olisin isomman LG:n kannalla, mutta muija taas tykkäsi Panasonicin kuvasta enemmän (ei tosin nähty rinnan näitä). Tuo tallennusmahdollisuus ulkoiselle kovolle oli juurikin niitä nyansseja, joista itselläni ei ollut mitään tietoa. Täytyypä pureskella tuotakin asiaa, kun tähän asti olen kovoa käyttänyt ahkerasti, koska harvoin jaksan leffoja loppuun asti valvoa suht aikaisin heräävänä ihmisenä...
     
  4. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään heittää näille mitään vaihtoehtoja? Mites Panasonicin halvempi S20-malli verrattuna esim. LG:n pk550/750? Tuo mahtuisi itselläni vielä budjettiinkin 46-tuumaisena?

    Mitä mun pitää töllön ominaisuuksista (/listauksesta) osata katella, että tiedän että sillä pystyy tallentamaan ulkoiselle kovolle? Se tallennus ulkoiselle kovolle olisi sikäli toivottavaa, että siihen on tottunut nykyisen digiboksin kanssa, sekä jo sitä ennen VHS-aikana.

    Kiitoksia, jos joku viitsii noviisia valistaa.
     
  5. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etsi Hifimaailma-lehti 7/2010 käsiisi eli taitaa olla viimeisin. Siinä on juuri em. koneet vertailussa. 1. Pana p46s20, 2. Samppa 46c655, 3. LG 50pk550n, 4. Sony 46ex402.
     
  6. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä!
     
  7. jalburi

    jalburi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin panasonicissa kulkee nimellä usb hdd recording, mutta käsittääkseeni sitä ei ole vasta kuin panasonicin ja joissakin samsungin malleissa. Kannattaa muistaa myös että se ei vähänkään vaativammassa käytössä korvaa tallentavaa boksia, sillä kun ei tietääkseni pysty esim. tallentamaan eri kanavaa kuin mitä katsoo (tv:ssä vain yksi viritin).
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2010
  8. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä huomio, kiitos. Toisaalta kun talossa on useampi töllö ja siinä toisessa boksi, niin ehkä saattaa pärjätä niinkin. Varsinkin kun suht vähän kuitenkin töllöä tulee katsottua. Mutta toki tuo ajattelemista ainakin antoi...

    Valitettavasti myivät vielä vanhaa Hifimaailmaa tuossa meidän ärrällä. Täytynee pari päivää odotella sitä uusinta...
     
  9. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kyllä mahdollisimman turhauttavaa yrittää vertailla noita televisioita keskenään maallikkona. Kun katsoo valmistajien kotisivuja, niin ei sieltä löydä mitään mikä viittaisi siihen että jollain töllöllä voisi tallentaa ulkoiselle kovolle, tai ei. Samoin muutenkin tuo ominaisuuksien vertailu ei kyllä tutoa juurikaan eroja. Sitten taas kun menet liikkeeseen kyselemään, niin myyjät ovat keskimäärin vähintään yhtä tutkalla kuin itse olen aiheesta. Siksipä yritin täältäkin niitä eroja kyselä. No, ei kai se auta kuin vetää pitkää tikkua Panasonicin 42G20:n ja LG 50PK750:n välillä.

    - Käsitykseni mukaan noista Panasonicilla voi tallentaa kovolle, mutta PK750:llä ei?
    - Ilmeisesti Panasonicissa on myös WLAN (vai onko?) ja LG:ssä ei..?

    Muuten ei ilmeisesti kovin suuria eroavaisuuksia näissä, joskin numerot testeissä puhuvat Panasonicin puolesta, mutta silmä ei niitä välttämättä juuri havaitse. Näistä lähdetään ilmeisesti sitten arpomaan... kun nyt edes saisi jotain vahvistusta noista tiedoista. Sitten taas jostain tulee esiin seuraava eroavaisuus ominaisuuksissa, joista itselläni ei mitään hajua. Harvinaisen turhauttava ja pihalla oleva olo - vaikka efforttia olen yrittänyt aiheeseen pistää. :hitme:
     
  10. jalburi

    jalburi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla että panakin vaatii erikseen ostettavan wlan sovittimen, lg:ssä taitaa tuo ominaisuus löytyä vasta 760:ssa, korjatkaa jos olen väärässä? Tallennus löytyy siis ainakin G jaV-sarjan panasta, lg:stä ei.
    Pieni vinkki mitä itse noudatin tv:tä valitessa: jos et suurta eroa huomaa noiden kuvassa & ominaisuuksissa, niin osta isompi. Tuppaa se tv "kutistumaan" siellä olkkarissa aikas nopeesti :)
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2010
  11. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonicin huonot puolet:

    - Telkkari pitää pientä sirinää joka kuuluu tietyissä tilanteissa katselupaikalle.
    Sirinän kuulumista voi vähentää sijoittamalla tv:n siten että sen takana ei ole mitään tehokkaasti ääntä eteenpäin heijastavaa seinää/nurkkaa. Kovat materiaalit heijastaa ääntä pahiten. Myös jos telkkaa tuijottaa sen edestä niin että pää on ihan keskellä ruutua sivu-ylä-suunnassa niin sirinä kuuluu aika tehokkaasti, mutta jos hieman nostaa päätään niin että otsa on telkkarin yläreunan tasolla niin sirinää ei enää kuulu. Sirinä on vittumaista mutta siihen tottuu aika nopeasti ja yleensä sitä ei edes kuule varsinkin jos on normaalisti ääntä päällä.

    - elokuvissa tietynlaisissa kohtauksissa tv säätää omaa kirkkauttaan kuvasisällön mukaan. Tapahtuu esim kun yökohtauksessa ruutuun tulee yhtäkkiä joku kirkas asia. Tällöin töllö nostaa kirkkauttaan niin että myös tummat kohdat tulee hieman kirkkaammaks. Sitku tuo kirkas objekti häviää ruudulta niin telkka säätää taas ittensä tummemmaks takaisin. Tämä häiritsee mua hieman mutta en pitäis tätä kovin vakavana vikana silti. (jos haluat tästä lisätietoa niin googleta panasonic floating blacks)

    - väreissä näkyy välillä porrastusta, eli että esim väriliukuma eri punaisen sävystä toiseen näkyy siten, että huomaa selvästi missä kohtaa värisävy vaihtuu. Tämä on plasmoille tyypillinen ominaisuus ja tätä näkee myös LG:n ja Samsungin plasmoilla.

    - telkkarin kuva välkkyy ja jotkut harvat ja valitut ihmiset näkee tämän välkynnän tosi selvästi. Tämä välkyntä tosin on ominaista plasmatekniikalle, ei vain g20 telkkarille. Itse en koskaan huomaa kuvan välkkyvän, mutta jotkut taas näkevät sen selvästi.

    Hyviä puolia:

    - Pirun hyvä kuva lähes millä vaan materiaalilla. Erityisesti blu-ray ja muu 1080p / 24 Hz materiaalia näyttää tosi hyvältä. Pelit näyttää tosi hyviltä ja ohjauksen lagi on pienempi kuin mitä esim monella lcd-telkkarilla.

    - Hyvä tv-viritin jolla voi katsoa myös HD-kanavia jos ostaa vain CI-kortinlukijan ja tilaa jonkun hd-kanavapaketin.

    - THX ja professional1 ja professional2 kuvatilojen perusasetukset on tosi hyvät ja jos haluaa katsoa valoisammassa telkkaria niin kontrastia nostamalla tämäkin onnistuu

    - melko hyvä heijastusta vähentävä filtteri

    - sopii hyvin urheilun katsomiseen (erityisesti hd urheilun :) )

    - erittäin vähän kuvan kiinnijäämistä (image retention), Samsungilla ja LG:llä tätä tapahtuu paljon enempi. IR ei siis ole pysyvää vaan väliaikaista kuvan muistiin jäämistä, jolloin esim vaalean logon haamu jää näkyviin niin että se näkyy mustalla ruudulla haaleana jälkenä ruudulla. g20:llä tämä häviää yleensä muutamassa minuutissa kun katsoo jotain muuta materiaalia.
     
  12. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia viitseöiäisyydestä! Eiköhän tässä johonkin päätökseen vielä päästä...
     
  13. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei ole, vaan Panasonicille tyypillinen ominaisuus. Käytettävä paneelin modulointitapa painottaa kuvan puhtautta, eli ditheröinnin vähäistä käyttöä. Tämä johtaa porrastuneisiin väriliukuihin.

    Ei ole, vaan Panasonicin käyttämän modulointitavan yksi haittapuoli.

    Mikä ainakin VT20-mallin tapauksessa heikentää väritoiston tarkuutta.
     
  14. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla sama perustekniikka käytössä kaikissa valmistettavissa malleissa merkkiin katsomatta. Välkyntä ja porrastuminen on plasmoille normaalia/odotettavaa, jos sellaista sattuu näkymään. Panasonic nyt vain on ollut suurennuslasin alla ja hyvä niin. :thumbsup: Ditheröintiä ei tarvita mihinkään, jos näyttölaitteessa on tarpeeksi potkua.
     
  15. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuota colour bandingia ainakin LG:n uudesta plasmasta löytyy:

    "PK950 has no serious banding, and a bit less than the G20, but it’s there." Lainaus flatpanelshd.com :in arvostelusta.

    Samsungilla tuota bandingia on ilmeisesti uusimmissa plasmoissa tosi vähän. En sitten tiedä että onko tämä saatu aikaan enemmällä ditheröinnillä ja että onko Samsungissa tällöin enemmän kohinaa mitä Panasoniceissa. Luulisi näin olevan?

    Lueskeltuani vähän avsforumia näyttäisi tosiaan siltä että välkyntäongelma on suurin Panasonicin plasmoilla. En kuitenkaan menisi väittämään etteikö kuvan välkyntää voisi näkyä myös LG:llä ja Samsungilla jos sattuu vaan välkynnälle herkkä henkilö katsomaan. Tämä sen takia että kaikkien plasmojen kuvanmuodostustekniikan takia ne välkkyvät kyllä koko ajan, eri asia sitten että kuka sen välkynnän näkee.

    En tiennyt että kontrasti vaikuttaa väritoiston tarkkuuteen. Omaa g20:stäni olen kalibroinut vain vakio 36 kontrastilla, joten ei ole tullut huomattua että väritoisto muuttuisi kontrastisäädön myötä. Täytyy testata heti kun jaksaa. Lieneekö muutos kuitenkaan niin merkittävän suuri etteikö kontrastia voisi vähän nostaa jotta telkkaria voi paremmin katsoa valoisassa ympäristössä ?
     
  16. jamppa58

    jamppa58 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.06.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on LG:n 60-tuumainen PK760, ostin Jimm's PC:stä 1769 EUR muistaakseni, suosittelen myöskin niin ison kuvan hankkimista kuin budjetti sallii.

    esim blueray:lla varmaan tällä hetkellä KAIKKI televisiot näyttää ihan pirun hyvää kuvaa, ja ainakin leffa-katselussa minusta pätee sääntö että mitä isompi sen parempi.
     
  17. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten tilailtua 50PK750N Jimm's PC Storesta.

    Kävin ensin katsastamassa rinta rinnan Expertillä 50PK550:n sekä Panan 42G20:n ja 42S20:n. Omaan silmääni LG:n 50PK550:n kuva näytti terävämmältä kuin ja paremmalta kuin kummankaan Panan (varmasti makuasioita!). Kun vielä LG:llä samaan hintaan sai sen 1,4-kertaa suuremman paneelin, niin asiaa ei tarvinnut pahemmin enää miettiä.

    LG:n PK750:ssä taitaa olla sama paneeli kuin PK550:ssä. Muutenkaan en ole löytänyt näistä muuta eroa kuin 750:ssä on yksi HDMI-paikka enemmän ja 750:llä on ehkä hieman "tuoreempi" ulkomuoto. Jimmillä hintaero näiden välillä oli kuitenkin kokonaiset 20€, joten valitsin 750:n, koska ei sen ainakaan varmasti huonompi luulisi olevan. :) Eiköhän tuolla saa sen tunnin mittaisen yhdeksän sarjan töllöstä muutamana iltana viikossa töllöttää, vaikka ei kallein mahdollinen töllötin ollutkaan.

    Edit. Kiitokset kaikille vaivautuneille kannanotoista!
     
  18. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
  19. Pesola

    Pesola Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyisin vielä, onko joku havainnut selvästi tuota Hifimaailman testin mainitsemaa surinaa noissa LG:n plasmoissa? Tuli jo 50PK750 tilattua, koska omasta mielestä paketti suuremman kokonsa kera koekatselun jälkeen miellytti Panaa enemmän. Eli onko tuo LG:n surina todella häiritsevää, vai onko kyse ollut vain testissä olleesta yksilöstä, tai pilkunviilaamisesta testissä?

    Vielä ehtisi tilauksen Panaan vaihtaa, jos aihetta tulisi...
     
  20. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin, että LG tuskin surisee enempää kuin Panasonic g20, joka siis sirittelee välillä ihan kohtalaisen kuuluvastikin.