Onkyo TX-SR308 / 508 / 578 / 608

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 28.03.2010.

  1. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pure direct -valo: teippi on yksi, mutta voisihan siihen mustaa tussiakin kokeilla... paistaa varmaan vähän läpi sellaisenkin jälkeen. Teippiä ei saa usein aivan yhtä siistiksi.


    Video-tulot/lähdöt: itsekin olin aika sekaisin noiden kanssa (oletan manuaaleja lukematta, että 578 ja 608 eivät paljolti toisistaan poikkea), mutta sain ne arvalla toimimaan kun kuva puuttui aluksi. Veikaksin vahvasti, että inputit ovat säädetty väärin ja/tai formaatit laitteiden välillä eivät ole oikein.

    Lääkkeeksi yrittäisin aluksi vaikka auto-asetuksia ja inputtien rukkausta uudelleen (se oli mielestäni se kaikkein hämärin) sekä jos taloudesta löytyy muita näyttölähteitä (dvd-soitin tms.) niin kokeilee sillä ensin...
     
  2. Mr. Hyde

    Mr. Hyde Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsekin hain tollaisen 608:n Sony STR-DB1080 tilalle Gigantista. Jäi muuten aika vahvasti sellainen kuva etteivät myyjät oikein halunneet tota vehjettä myydä.. Mukana ei mulla tullut suomenkielistä manuaalia, joka nyt itseäni ei haittaa yhtään.

    Anyway, vaikuttaa ihan ok vahvistimelta. Tämä oli mulle budjetti vaihtoehto, jonka hain puolittaisena heräteostoksena. Manuaali on kyllä tosi huono eikä siinä oikeastaan selitetä mitään toiminnallisuutta syvemmin vaan kerrotaan mistä sen saa päälle tai pois. Nyt ei ole siis oikein hajua mitä asetuksia kannattaisi käyttää.

    Noiden sisääntulojen osoittaminen eri toiminta tiloihin (esim PS3, Wii, CD) on vähän sekava, mutta kyllä siinä oli logiikka taustalla. Yksi ongelma jäi. Wii kytketään mulla komponentti kaapelilla ja ääni analogisella stereo kaapelilla. Miten saan osoitettua noi analogiset stereo tulot tohon tilaan, sillä valikoista pystyy osoittamaan ainoastaan digitaalisia tuloja.

    Toinen ongelma mikä itseäni mietityttää on subbarin toiminta vahvistimen kanssa. Eli elokuvilla koko LFE kaista halutaan ohjata subille kun taas musiikilla rajaus pitää tehdä pääkaiuttimista riippuen noin 40Hz tienoilla. Onko 608 itsessään alipäästösuodin, joka on poissa kun LFE on käytössä ja taas raja valittavissa kun säädän sen musiikille. Nyt joudun vääntämään jakarista suotimen arvoa käsin aina kun vaihdan leffoilta musiikille ja päin vastoin. Olenko ainut joka on tämän ongelman kanssa, sillä löysin ainoastaan yhden vastaavan vanhan ketjun asiasta.

    -
     
  3. Jeiz1

    Jeiz1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2010
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menet sinne Input/output assign, sieltä component video input ja laitat sen haluamaasi, esim. "GAME". Tarkista vielä liititkö Wiin in1 vai in2 komponenttiin takapaneelista. Sitten vain laitat äänipiuhat vahvistimen taakse "GAME" liitäntään.

    Omasta mielestä kyllä valikot on niin selkeät kuin ne vain voivat olla tällä määrällä liitäntöjä :thumbsup:
     
  4. Affe-65

    Affe-65 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun ostin tuon Gigantin ale 608:n niin kysyin Onkyon maahantuojalta (Simex Oy) suomenkielistä ohjekirjaa. Vastaus selkeä: He eivät tuo maahan Gigantin tavaraa joten kysykää sieltä asiasta! Täytyy siis olla sinne yhteydessä....tai pärjätä englanninkielisellä!?
     
  5. Mr. Hyde

    Mr. Hyde Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitz, eli nämä liitännät on "kovakoodattuja". Pitää kokeilla illalla.

    Onko kellään kommenttia tuohon jälkimmäiseen ongelmaan? Vaikka YV:llä jos tänne ei halua kirjotella. Mielestäni on ihan perustavaa laatua oleva ongelma vai enkö ole nyt tajunnut jotain?

     
  6. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun käytössä on OSD:t niin kyllä asian voisi tehdä sata kertaa helpommin ja selvemminkin. Ensinnä tulisi mieleeni, että vahvistimen takaosasta olisi kuva, josta valitaan tulot ja menot sen sijaan että käytetään pelkkiä nimiä...
     
  7. tommiv

    tommiv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2004
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma tx-sr608 tuli tänään lähi-Siwaan. Kaikki ok ja laite oli yllättäen paljon pienempi kuin vajaa 10 vuotta vanha Denonin 5.1 vahvistin. Kaukosäädin oli positiivinen yllätys; paljon "edustavampi" kuin kuvissa. Lisäksi ODS on asiallinen ja tuuletin hiljainen (kyselin tätä aiemmin täällä).
     
  8. Camillo

    Camillo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Törmäsin täsmälleen samaan ongelmaan, ja ratkaisu ei ole täysin itsestäänselvä. Minulla BD-soitin neuvotteli sujuvasti 1080p-resoluution vahvarin kanssa, eikä töllö ymmärrettävistä syistä ole kovin onnellinen kun se osaa vain 1080i:tä.

    Kokeilepa jompaa kumpaa seuraavista:
    • Pidä VCR/DVR painettuna ja paina RETURN, RETURN. Ruudussa pitäisi lukea VProcessor:skip. Tämä poistaa videoskaalaimen käytöstä.
    • Valitse näytön tarkkuudeksi joko "Auto" tai "Through", eikä näytön todellista tarkkuutta (1080i)
    Aloitin ensimmäisellä tempulla, mutta tällä hetkellä kuva näkyy hyvin myös tuolla toisella tavalla.
     
  9. JanneJ

    JanneJ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Multimedian määrä vanhaan vsx-808siin verrattuna on järisyttävä. Yllättäen kaikki toimi suorilta kun heitteli HDMI:llä kilkkeet siinne laitteeseen. Audysseykin honasi systeemin.

    Pika vilkasulla siis tuntuu että rahalle sai vastinetta. Mutta katsotaanpa kun on käyttänyt hieman pitempään tätä värkkiä.
     
  10. Crono

    Crono Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi!

    Tulipa kanssa itse hankittua eka vahvari kun tartuin tähän Gigantin Onkyo 608 tarjoukseen.. Ja heti pari kiperää kysymystä..

    1) PS3 ja PC.
    Molemmat koneet on kytketty HDMI:lla vahvariin, PC:n ääni RCA:lla. Haluan pelata pleikkarilla ja samaan aikaan kuunnella musiikkia PC:ltä. Miten toimin?

    Eli voinko laittaa PC:ltä musiikin soimaan ja vaihtaa porttia PS3:lle ilman että musiikki loppuu?

    2) TV kuva ei näy Onkyon kautta TV/CD - valinnalla, onko normaalia? Ohjaus toimii. Sonyn W4000 kiinni HDMI 1.4 kaapelilla.

    Pikaisista vastauksista kiitellen.. :OI

    EDIT:

    OK, kaveri naapurissa osti kanssa saman laitteen. Kysymys kohta 2 toimii ihan erilailla meillä, muutoin samat laitteet. Kaverilla kun painaa TV/CD nappia, TV kuva näkyy Onkoyn kautta, Allekirjoittaneella lähtö kyllä vaihtuu, mutta kuva jää edelliseen lähtöön. (PC ruutuun tulee kyllä TV/CD teksti, mutta PCn kuva jää).

    Huoltoonko? Ja kumman vehje?
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2010
  11. xCrea,

    xCrea, Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua ensimmäinen vahvistin talouteen ja valinta kohdistui onkyo 608.

    Nyt olisi heti yksi ongelma eli minulla on htpc HDMI:llä kiinni vahvistimessa. Kaikki pelaa kyllä ihan hyvin, paitsi sen jälkeen kun näytön sammuttaa niin musiikki loppuu. Pystyykö jollain asetuksella vaikuttamaan tähän?

    Haluaisin siis kuunnella musiikkia koneelta niin ettei TV:n tarvitsisi olla päällä. Onnistuuko?
     
  12. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 578 on varmaan nyt kuukauden päivät vanha ja tänään aloin kuulemaan sitä "releen napsahtelua", josta tässäkin säikeessä on useaan kertaan keskusteltu. Silmääni ei kuitenkaan osunut, että onko joku löytänyt tähän mitään ratkaisua tai mistä se ääni tarkaalleen ottaen tulee? Mielestäni en sitä tähän päivään mennessä ole huomannut napsuntaa. Aamulla tosin ajoin kalibroinnin ensimmäistä kertaa kunnolla, mutta on siellä jonkinlainen kalibrointi ollut alusta asti käytössä. Napsuntaa oli mielestäni paljon, verrattuna siihen että muut puhuivat yhdestä naksahduksesta ~½ tunnin kohdalla tai jotain vastaavaa.

    Mitä tulee lämpeämiseen, niin suljetussa kaapissa varmaan lämmöt pääsevät helposti nousemaan. Omassa kaapissani takaseinä puuttuu eikä tuon päällä mitään nyt paistamaan onnistuisi, mutta ei se kylmänäkään pysy.
     
  13. Jeiz1

    Jeiz1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2010
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama ongelma itsellä eikä siihen kukaan täällä ainakaan viitsinyt vastata.
     
  14. Petri94

    Petri94 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.06.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avatkaa television ollessa poissa päältä windowsin näyttöasetukset ja laitatte kakkosnäytön käyttöön laajennettuna tai kloonina. Sen jälkeen voisi äänet kuulua vahvistimesta. Itselläkin oli jossain vaiheessa sama ongelma, kun halusi kuunnella musiikkia laittamatta tykkiä päälle niin tuolla ratkesi.

    Itsellä tuo toimi siten, että kun vahvistimen laittoi päälle, windows automaattisesti asetti sen laajennetuksi näytöksi (720p/60). Kun tykinkin käynnisti, sammutti kannettava näyttönsä ja vaihtoi tykin oletusnäytöksi (1080p/24). Eli tietokone siis muisti mitkä asetukset oli milläkin laitteilla käytössä.
     
  15. xCrea,

    xCrea, Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos neuvosta mutta ei toimi minulla, koska TV toimii ainoana näyttönä.
     
  16. tomh84

    tomh84 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan tyhmä kysymys, mutta kysytään silti. Omistan 508:n ja jostain syystä kaukosäädin ei enää toimi BD/DVD puolella. Mihinkään muuhun nappiin ei vahvistin reagoi, paitsi TV/CD nappiin jolla mennään takaisin tv:n puolelle. Ja television puolella tuo kaukosäädin toimii taas normaalisti. Onko täs nyt jotain jäänyt huomaamatta?
     
  17. xJBEZx

    xJBEZx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2009
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    5
    Olikohan se joku Receiver näppäin tjsp jota pitää painaa ja sit lähtee toimimaan.

    Jos ei sellaista löydy ni voin tarkastaa kunhan pääsen töistä kotiin.

    edit. Tietysti ohjekirjastahan saattaa myös olla apua kyseiseen ongelmaan...
     
  18. patekka

    patekka Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ei järki riitä! Onkyo 608:ssa kiinni HDMI:llä PS3 ja Canalin tallentava boksi, Power control ON, kuuluuko hdmi thru valo palaa koko ajan vaikkei pleikka eikä boksi ole päällä? Ja sitten, muksut kattoo telkkaria paljon eikä tarvi siihen vahvistinta joten riittää kun saavat boksin ja telkkarin päälle, hdmi thru toiminnolla tämän pitäisi onnistua ja tuntuu onnistuvankin mutta....jos laitan pleikan päälle ja sammutan sen niin eipä enää näykkään boksin kuva vahvarin läpi?
     
  19. Camillo

    Camillo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni kyllä - se kuvaa sitä että pass-through on mahdollinen.
    Käsittääkseni tuo HDMI thru toimii vain viimeksi käytetyn inputin kohdalla. Eli se "jää" siihen mitä viimeksi käytettiin. Toisin sanoin: vaihtaaksesi lähdettä on pakko laittaa vahvistin välillä päälle.
     
  20. patekka

    patekka Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tämä siinä sitten varmaan mättää, luulis että osais vaihtaa läpisyötön inputtia, mutta ei sitten...:OI