Samsung 2010 Plasmat (PSxxCxx)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana peeter3000, 20.03.2010.

  1. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähiten häiritsevä ongelmahan on aina se, jota itsellä ei ole…

    Oma PS53C7705:ni surisi niin kovaa, että 5 min katselun jälkeen tuntui että pää räjähtää. Rehellisesti voin sanoa, että television katselu oli miellyttävintä silloin, kun se oli kiinni. (Puhtaasti surinan vuoksi siis, kuvanlaadussa ei ollut vikaa.)

    No, vaihdoin Sampan sitten siihen Panan P65VT20:een, ja kyllä surisee tämäkin. Ei läheskään yhtä lujaa kuin Samppa, mutta silti liikaa, tosin vain kun kuvassa on valkoista. Olen testannut toista yksilöä, joka oli aivan hiljainen, eli tämä on ainakin puhtaasti yksilöllinen vika. Sitten lisäksi on vielä ne liiketoisto-ongelmat, joitahan ei voi edes korjata… Jos joku haluaa tietää tarkemmin mistä on kyse, niin AVForumsilla tosiaan on muutama tuhat viestiä aiheesta. Sampassa ei mitään vastaavia ongelmia ollut.

    Kaikessa muussahan (mustan taso, värit) Pana sitten on ihan sanoinkuvaamattoman loistava televisio, aivan eri planeetalta kuin muut mitä olen nähnyt, niin 2D- kuin 3D-kuvassakin ja erityisesti peleissä. Nyt sitten pitäisi päättää, että lähetänkö television huoltoon jossa surina ehkä saataisiin korjattua ja sitten opettelen sietämään niitä liiketoisto-ongelmia - vai käytänkö palautusoikeutta ja otan rahat takaisin.

    Jos päädyn jälkimmäiseen, niin sitten vaihtoehtoina olisi kai ostaa joko PS63C7705 uudelleen ja toivoa että surinaton yksilö osuu kohdalle - minkä suhteen toivo on uudelleen heräämässä luettuani näitä viimeisimpiä viestejä tässä ketjussa - tai sitten LG 60PX990, joka vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, mutta jonka todellisesta kuvanlaadusta ja saatavuudesta ei oikein ole vielä tietoa…
     
  2. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    On se tietysti niinkin että vika mikä omassa koneessa on häiritsee eniten :)

    Minua kyllä ihmetyttää että tällaisesta Sonystä esitetään hyviä mainintoja kuvan laadun suhteen kun musta on yhtä harmaata kuin esisukupolvien LCD-telkuissa.

    LGn Plasma olisi varmaan se mihin itsekin nyt menisin. Kun 3D ei ole itselle tärkeä niin 60PK950 olisi malli.

    Ne dynaamiset kontrastin parannuksen jolla taustavaloa säädetään valon tarpeen mukaan on sitten ihan täyttä huttua. Valkoinen tekstitys tekee sen, että taustavalo on aina kirkkaana ja sitten jos yökohtauksessa ei jonain hetkenä ole tekstejä, koko kuvan kirkkaus pumppaa.

    LocalDimming tai plasma, siinä ne vaihtoehdot jos haluaa edes wanhan taustaprojarin tasoista kuvaa. Ihme ettei kehitys ole mennyt yhtään eteenpäin.,,
     
  3. huuskonen

    huuskonen Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli päädyttyä 50C7705 telkkuun ja 6900 blu ray soittimeen.
    Panan 3d plasma oli vaihtoehtona, mutta halvempi hinta ja parempi ulkonäkö
    ratkaisi pelin. Kuvan laatu vakioasetuksilla ei kovin nättiä katsottavaa joten
    nyt olisi tarvetta hyville asetuksille.:naminami:
     
  4. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Electron, tuo kyllä kuulostaa mun korviin hyvin erikoiselta. Omistan nimittäin 2 vuotta vanhan Sonyn LCD:n (40W4000) jonka kuvaan olen ollut erittäin tyytyväinen: Musta on selvästi mustempaa kuin esim. tuossa Sampan plasmassa (ei tosin pääse lähellekään tätä Panaa) ja muutenkin hyvin elävät värit, ainoa ongelma liiketoiston sumeus (ei ole 100Hz tilaa).

    Sanoisin melkein, että kohdallesi on joko osunut joku maanantaikappale, tai sitten säädöt ovat pahasti pielessä (ota nyt ihmeessä ainakin se dynaaminen kontrasti ja muut kuvan"parannus"toiminnot pois päältä). Lähes poikkeuksetta kaikissa LCD:issä, joista itselläni on kokemusta, ovat oletussäädöt olleet ihan hirveät. Mutta kun on ensin laittanut valikoista "Off" asentoon kaiken minkä saa ja terävyyden minimiin, niin kontrastia, kirkkautta ja värikylläisyyttä ropaamalla on aina saanut kaivettua sen hyvän kuvanlaadun esiin.
     
  5. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Dynaaminen kontrasti ei vaikuta siihen harmauteen, tai no miedoimmalla asetuksella yökohtauksissa missä ei ole tekstiä se parantaa vähän tilannetta ilman pahaa pumppaamista. Tuossa vaan on valovuotoa koko ruudun laajuudelta tunteella ja rutkasti vielä lisää nurkissa.
    Värit on aivan sairaat. Ihon väri on joko korostetun kalpea tai sitten liian punaruskea.
    Tilannetta autaa vähän kun gamma on -1...-2 mutta kuva on silti kuin huntu olisi päällä.

    Olisi kuvitellut, että uuden koneen hankinta innostaisi kahlaamaan levyhyllyä läpi mutta vaikutus on päin vastainen. No jääpä muulle perhe-elämälle enemmän aikaa kun telkka on kiinni ja säästyy sähkö. Ehkä tämä on se Sonyn tapa hoita ympäristöpolitiikkaa.
     
  6. NeedGadgets

    NeedGadgets Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli nyt on tullut hieman paremmin perehdyttyä Samppaan. Kokeilin ulkoista kovalevyä ja Samppa toisti kaiken mitä sieltä löysi ilman minkäänlaisia ongelmia. Kun pitkästä aikaa laitoin tietokoneeni päälle, niin sekin ilmoitti television olevan samassa verkossa ja yhdisti itsensä siihen, joten kaikki materiaali jonka olin ennen pyöräyttänyt PS3:n kautta videotykille menee nyt nätisti televisioon - Sampan mediaplayer toimii muuten omasta mielestäni todella paljon paremmin kun mediaserveri PC:llä jota soitin PS3:n kautta - reilusti nopeampi.

    Viikonlopun aikana kävi peräti 4 uteliasta ihmistä yksittäin katsastamassa 3D:tä, joten päätin tehdä pienen testin. Pyysin heitä kuuntelemaan surinaa mutta kukaan ei kuullut mitään miltään etäisyydeltä. Itse asiassa en kyennyt itsekään enää kuulemaan sitä aavistusta surinasta jonka kuvittelin kuulevani 20cm päästä ja alan jo epäilemään kyseessä olleen suggestion aikaansaama mielikuvitukseni. Katsoin (tai kuuntelin) YouTubessa olevan videon surisevasta Sampasta ja täytyy todeta että se kuulosti todella pahalta, joten tajuan nyt miksi täällä valitetaan asiasta. Kyseessä on pakko olla vika laitteissa, sillä omani on tosiaan hiljainen. Tekisi mieli pyytää huollon poikia poikkeamaan minun luona vertaamassa, ennen kuin väittävät surinan olevan ominaisuus. Eli teille joilla surisee voin vain todeta ettei kannata hyväksyä sitä!

    Nyt on 3 elokuvaa katsottu aidossa 3D:ssä ja hyvältä näyttävät. Ainoa ongelmani on edelleen se että lasit tuntuvat menettävät noin viitisen kertaa elokuvan aikana synkan televisioon - tämä tosiaan kestää sen sekunnin murto-osan mutta on alkanut ärsyttämään hieman enemmän kuin aiemmin. En ole kokeillut ed.mainittua teippitemppua vielä, mutta huomasin kahden ihmisen katsoessa ilmiöiden esiintyvän eri aikoina. Itse asiassa, meillä ei kertaakaan esiintynyt ongelmaa samanaikaisesti. Tuntuu kuitenkin siltä että tietyt kohtaukset, tai kohtauksen vaihtuminen, laukaisevat tämän. Esimerkkinä Monstereiden lyhytelokuvassa Bobista, ensimmäinen kohtaus jossa Bob avaa silmänsä aiheuttaa synkan kantoamisen noin 30% katselukerroista - muuten ilmiötä ei ole esiintynyt laisinkaan tässä pätkässä. Selkeästi pimeästä kohtauksesta siirtyminen valoisaan on syynä. Onko kukaan kokeillut teippiä laseihin vielä?

    Kokeilin lisää pelejä ja edelleen Super Stardust vie voiton - se on aivan helvetin hieno 3D:nä. Motorstorm ja Wipeout eivät vieläkään vakuuta.

    2D-3D konvertio toimii mutta en usko käyttäväni sitä. Kokeilin muuntaa pelejä ja tulin siihen tulokseen että pidän kaiken 2D-matskun 2D:nä.

    Eli yhteenvetona: Homma näyttää pelittävän todella hyvin lukuunottamatta ajottain esiintyvää synkan häviämistä. 3D on edelleen parempaa kuin oletin sen olevan. Haamukuvia esiintyy todella harvoin ja televisio on hiljainen. 2D kuva on erinomainen vaikka tuntien itseni tulen jossain vaiheessa kaipaamaan 3D-tykkiä. En kuitenkaan osta sellaista ennen kuin siihen saadaan reilusti valovoimaa, eli tod näk skippaan tykeissä ensimmäisen vuoden tuotokset. Luulen että sitten kun Panasonic-tykkini valovoima on tuplattu, niin olen valmis päivittämään sen.
     
  7. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Itse en ole koskaan kaivannut videotykeiltä mitenkään älyttömästi valotehoa. Toisaalta noin on helppo sanoa, kun pystyy pimentämään kotiteatteritilan aivan hiilikellariksi. 3D:n kohdalla liiallisesta valotehosta voi olla haittaa, koska se kasvattaa crosstalkin mahdollisuutta. Odotan mielenkiinnolla Sonyn ja JVC:n 3D-projuja testiin.
     
  8. NeedGadgets

    NeedGadgets Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin saan suhteellisen pimeäksi huoneen(en kuitenkaan missään nimessä hiilikellariksi) mutta valoteho on kuitenkin mielestäni oleellista - itse asiassa olin eri mieltä kunnes vaihdon Sanyon tykkini Panaan, eli varmasti myös tottumiskysymys. Itse asiassa ensimmäisen tykin hankinnassa suurin huolenaihe oli nimenomaan tuo kirkkaus, sillä ystävälläni oli Sonyn tykki suhteellisen pienellä kankaalla (alle 80" estimoisin) ja kuva oli haalea väreiltään ja valovoiman puute sai sen muutenkin näyttämään aika surkealta - tässä taisi kuitenkin olla myös huoneen valaistus tekijänä.

    3D:ssä kokeilin eri asetuksilla kuvaa, enkä itse huomannut kirkkaaman kuvan aiheuttavan crosstalkia laisinkaan, vaikka nyt kun mainitset asian muistelen jossain lukeneeni näin olevan. Itse asiassa, oma kokemukseni on se että 3D oli paremman näköistä kirkkaammalla säädöllä - more pop in the pic. Tosiaan pidän kirkaampaa säätöä 3d:lle ja himmeämpää 2D:lle, sillä lasit tummentavat kuvaa.
     
  9. ankolo

    ankolo Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. Holden

    Holden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole virittimistä tarkempaa tietoa, mutta eivät näytä toimittavan näitä Suomeen.
     
  11. Jaki

    Jaki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    TV:n Media Playerilla musiikkia toistettaessa, onko mahdollista sammuttaa kuva ilman että sammuttaa tv:n kokonaan? Ohjekirjasta en tästä löytänyt mitään mainintaa malli: c7705.
     
  12. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Katselin erästä animaatioelokuvaa PC:llä lehtiartikkelia varten ja lasien synkan usein toistuva katoaminen alkoi harmittaa siinä määrin, että päätin testata teippaamista. Leikkasin sähköteipistä kolmion muotoisen palan, n. 4-5mm per sivu ja lätkäisin sen laseissa olevan IR-silmän päälle niin, että silmästä jäi yhdestä kulmasta pikkuruinen alue näkyviin.

    Ja sehän tepsi! Teippivirityksen jälkeen katselin leffasta uudestaan n. 10 minuutin pätkän, jonka aikana synkka katosi aiemmin monta kertaa: nyt synkka ei kadonnut kertaakaan.
     
  13. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Picture->Eco Solution->Energy Saving->Picture Off

    3D lasien synkasta...
    Käviskö teipin sijasta ihan vaan spriiliukoisella tussilla tummentaa osan silmästä.
     
  14. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    En lähtisi tekemään mitään ns. peruuttamatonta, ihan vaan varmuuden vuoksi. Mitäs jos IR:n herkkyyttä tarvitseekin sitten joskus tulevaisuudessa kasvattaa jostain syystä?
     
  15. NeedGadgets

    NeedGadgets Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa kuulla! Pitää tänään käydä ostamassa teippiä.
     
  16. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Spriiliukoinen lähtee 'spriillä'. :hitme:
     
  17. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Lähtee lähtee, mutta spriillä luttaaminen aktiivilasien kanssa ei kuulosta kauhean hyvältä idealta. Operaatiosta tulee helposti "peruuttamaton", kun spriitä lipsahtaa väärään paikkaan.
     
  18. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi v2004.0 firmis ulkona.
     
  19. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua 50C7705 Plasma jokin aika sitten. Aikaisempi telkkari oli 4.5 vuotta vanha LG 37" LCD. Tuossa oli kuva säädetty ilmeisen kirkkaalle, koska plasma tuntuu välillä aika tummalta. Tosin LG:n musta oli todella harmaata, plasman oikea musta eri sävyineen on aika sykähdyttävä ilmiö. Saa nähdä miten kesällä, kun kämppä on melko valoisa kaihtimista huolimatta.

    Laitoin tästä ketjusta löytyneet asetukset paikoilleen, kyllähän kuva parani melko lailla. Neutraali lienee sopivin määritelmä, vaatii hieman totuttelua LCD:n karkkivärien jälkeen...

    Kokeilin tänään 3D:ta ilman sen kummempia odotuksia. Netistä ladatut esittelypätkät kyllä yllättivät täysin, sehän on oikeasti kolmiulotteinen! Paikallisessa elokuvateatterissa efekti ei ollut ollenkaan yhtä vakuuttava...

    3D:sta seuraa tietysti se ongelma, että vahvistin (HK 255) menee vaihtoon. Vaikka PS3:n kytkisi suoraan telkkariin, ei HD-ääniä saa vahvistimelle optisella kaapelilla. Äänen paluukanavakin tulee samassa paketissa HDMI 1.4 kanssa.

    Sirinästä sen verran, että kyllähän se ääni kuuluu jos tarkkaan kuuntelee. En ole jaksanut alkaa stressaamaan sen kanssa, ainakaan vielä. Pelkästään TV-tason tuulettimet (!) pitävät sen verran meteliä, että volumea saa olla sopivasti.

    Näistä uusista "LED-telkkareista" sen verran, että meille tuli töihin Samsungin 55" Edge-LED ammattinäyttö videoneuvottelukäyttöön. Onhan se kirkas ja eloista, mutta voi helkkari sitä taustavaloa! Pikku taskulamput nurkissa ja keskellä vielä iso vaalea läiskä. Ei tule LCD:tä ikävä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2010
  20. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    PS3 ei osaa toistaa Blu-ray 3D -leffojen HD-ääniä samaan aikaan 3D-kuvan kanssa, valitettavasti. Tiedä sitten loppuuko konsosta vääntö vai tuleeko joku putki täyteen, mutta HD-raidoista toistetaan vain ytimet 3D-kuvan kera.