Panasonic 13G plasmat (2010)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana P.Kosunen, 12.01.2010.

  1. Matadori

    Matadori Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei pysty muuta kuin menun kautta... samasta asiasta kirjoittelin tänne jo tuossa kesäkuun alussa (katso alkaen postauksesta numero 546, jos kiinnostaa.)
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2010
  2. jamppa74

    jamppa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2003
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uutta tv:tä hankkimassa ja loppusuoralla kaksi Panan mallia TX-P50V20E ja TX-P50G20E. Kannattaako tuosta V-mallista maksaa tuo 700 euroa enemmän vai pitäisikö hommata vaan tuo G20?
     
  3. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kannata maksaa 700 euroa enemmän, mutta jos tarvitset satelliittiviritintä ja ulkonäkö miellyttää V20-mallissa enemmän niin... Toisaalta tuo 50" V20 ei kyllä taida nykyään olla enää 700€ kalliimpi kuin G20, ehkä jotain vajaat 500€? Kuvanlaadulliset erot suurimmat aivan pimeässä huoneessa ja sitten valoisemmissa tiloissa, ns. normaalisti valaistussa tilassa ruudut vierekkäin on vaikea sanoa kumpi on kumpi (olettaen ettei näe kehyksiä).

    jamppa74:
    Jos ulkonäkökin vielä miellyttää G20 mallissa enemmän, niin silloin kyllä kannattaa ostaa se G20. Liikkeessä laitteet vierekkäin samaa kuvasignaalia katsoen menee erot helposti asetuksien piikkiin - jopa siinä THX-tilassa. Monitorikäytössä (ei ns. normaalilla katseluetäisyydellä) vieläkin varoittelen väriliukujen "karua" ulkonäköä (ditheröinti), esim. verrattuna Samsung C655/C755 töllöihin puuttuvat bitit ja värit näkyy.
     
    Viimeksi muokattu: 06.10.2010
  4. jamppa74

    jamppa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2003
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä niin, vaikea valinta varsinkin kun tuo G20 miellyttää ulkoisesti enemmän silmää, hintaeroahan noissa ei tosiaankaan ole kuin 300€. Harmi kun noita ei tunnu löytyvän samasta liikkeestä molempia, että pääsisi vertailemaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.10.2010
  5. Mx7

    Mx7 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0

    Mielestäni ainakin Tammiston Expertillä on molemmat mallit esillä, mut vaikka soittamalla se varmistuu.
     
  6. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. SamuKi

    SamuKi Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tuollainen Panasonic Txp42g20 hommattua.

    Voisitteko kertoa jotain asioita mitä tulee ottaa huomioon plasmaa käyttäessä? Miten tota kuvan kiinni palamista välttää jne..

    Pitää laittaa töllö autoon ja kuljettaa hämeenlinnaan niin onko kuinka herkkiä menee rikki?


    Kuten varmaan huomaatte niin ei mitään tietoa plasmoista. :D Kuva vaan vakuutti sen verran kaupassa että oli pakko hommata.
     
  8. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkkari pitää kuljettaa pystyasennossa.

    Ekan 100 tunnin aikana pitäis mieluiten välttää katsomasta materiaalia mikä ei peitä television koko ruutua (uuden television fosforit kuluvat nopeammin ekan 100 tunnin aikana) Tällöin fosforit kuluvat tasaisemmin joka puolelta ruutua.

    Blu-ray leffoja yms muita ei koko ruudun peittäviä leffoja voi toki katsoa, mutta kannattaa pitää suurin osa materiaalista sellaisena että koko ruutu peittyy.

    Kontrasti kannattaa pitää normaalina tai alhaisena. Itse käytin 36 pimeässä huoneessa ja 39 valoisassa huoneessa ekan 100 tunnin aikana. Kuvamoodeista kantsii käyttää vain THX:ää tai ammattilainen1 tai 2 moodeja, koska näissä on muutenkin paras kuva ja jos haluaa niitä kirkkaammaksi niin voi vähän nostaa kontrastia :)

    Ei kannata katsoa todella paljon kanavaa jossa on paikallaan oleva (esim valkoinen) läpinäkymätön logo, sillä tällainen logo voi 'palaa kiinni' telkkariin. Kannattaa ylipäätään alkuvaiheessa välttää toistamasta televisiolla monia tunteja peräkkäin tai ylipäätään paljoa sellaista materiaalia missä on paljon paikallaan olevia asioita jotka pysyvät muuttumattomina koko katselun tai pelisession ajan. Kun materiaalia vaihtelee sopivasti eli katsoo välillä eri kanavaa tai ei pelaa pelkästään sitä yhtä ja samaa videopeliä monia tunteja putkeen ongelmia ei pitäisi tulla.

    Huom! Kuvan haamun jääminen näkyviin siten että se näkyy täysin mustalla ruudulla EI ole kiinnipalamista vaan tilapäistä kuvan jumitusta ruudulla. Esim jonkun pelin alapalkki missä on pisteet yms saattaa jäädä näkyviin siten, että kun vaihdat tyhjälle inputille niin näet vaalean haamukuvan television alareunassa tästä palkista. Tuo haamukuva häviää katsomalla jotain muuta materiaalia. Jos tällainen haamukuva jää, niin kannattaa katsoa jotain muuta materiaalia niin kauan ei enää mustalla ruudulla näe tätä kuvaa, ennenkuin rupee taas pelaamaan sitä peliä/katsomaan sitä kanavaa mikä kyseisen kuvan aiheutti :)

    Kiinnipalaminen taas on sitä, että television fosforit kuluvat jostain kohtaa enemmän kuin toisesta kohtaa (johtuu esim siitä että tässä kiinnipalaneessa kohdassa on ollut kymmeniä tunteja joku valkoinen kanavan logoteksti mikä on kuluttanut fosforeja tästä kohtaa todella paljon), ja kiinnipalanut kohta kuvasta näkyy vain kun televisiossa on jotain materiaalia näytillä, kiinnipalaminen ei siis näy täysin mustalla ruudulla, vaan vain jotain materiaalia katsottaessa, ja kiinnipalanut kohta näyttää tällöin tummemmalta koska siinä olevat fosforit ovat kuluneet enemmän ja hohtavat tällöin vähemmän kirkkaasti.

    Tässä on hyvää perusinfoa siitä mitä kiinnipalaminen on:
    http://www.plasmasaver.com/burnin.html
    Osa tiedoista/vinkeistä on tosin ehkä vähän vanhaa tietoa, joten kaikkia niitä ei välttämättä kannata noudattaa.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2010
  9. IluH

    IluH Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2010
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on kahdenlaista kokemusta plasman kiinnipalamisesta.

    Normaali kotikäyttö:
    Ei mitään pysyvää jälkeä kuvassa silloin kun katsellaan eri kanavia tavalliseen tapaan. Pisimmät jaksot samaa kanavaa (samalla valkoisella logolla) ainakin jotain 3-4 tuntia.

    Epänormaali käyttö:
    Julkinen valokuvaesitys, joka kesti perjantaista sunnuntaihin.
    Jokaisen kuvan ympärillä oli valkoinen kehys mustalla pohjalla.
    Toisen päivän jälkeen huomattiin kehyksen haamukuvaa plasmassa ja poistettiin kehykset kolmannelta päivältä.
     
  10. SamuKi

    SamuKi Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia erittäin paljon neuvoista! :)
     
  11. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikamoiset line bleedit ompi g20:llä jos sattuu katsomaan oikeanlaista materiaalia. Katselin South Parkkia ja näkyi tosi paljon line bleediä esim hahmojen kansvojen kohdalla. En tiedä miten pahaa tämä on ollut vanhemmilla plasmoilla, ja en missään nimessä pidä tuota erittäin häiritsevänä koska se näkyy vain melko harvoin tai vain tietynlaisella materiaalilla, mutta toivottavasti Panasonic pääsee tuosta eroon joskus.

    Tässä esimerkki siitä mitä tuo line bleed tarkoittaa niille jotka eivät tiedä:

    http://farm2.static.flickr.com/1254/1332933525_c92077ea74_b.jpg

    Mediasoittimen yläpalkista lähtee vasemmallepäin "tumma" jatke.
     
  12. SamuKi

    SamuKi Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä yksi hölmö kysymys nyt kun telkkari on kiinni ja katellaan leffaa tässä. Neloselta tulee elokuva missä menee mustat palkit ylhäällä ja alhaalla niin tuolla tavalla elokuvaa ei saa katsoa?

    Meinaan jos nyt laittaa sen Zoom toiminnon päälle niin ei näy tekstitystä.
     
  13. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä noita mustat palkit omaavia leffoja voi katsoa ihan niin että palkit jää näkyviin, kunhan muistaa suurimmalta osin ekan sadan käyttötunnin aikana katsella sellaista materiaalia mikä peittää koko ruudun. "just" kuvasuhde on tähän hyvä, normaaleja tv-kanavia katsoessa. Jos overscan on asetuksista päällä niin tällöin 16:9 kuvasuhdekin voi toimia niin että koko ruutu peittyy normaali telkkariohjelmilla.

    Nämä ohjeet on vähän tällaiset better be safe than sorry - tyyliset, eli noin ei pitäisi ainakaan tulla mitään ongelmia, mutta saattaa olla vähän turhan varovaista, mene ja tiedä :) Onneksi suurin osa suomen television materiaalista peittää muutenkin koko kuvaruudun kun oikea kuvasuhde tai overscan on päällä.
     
  14. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alustavia hajatelmia Panan S20 50-tuumaisesta...

    Televisioon olen erittäin tyytyväinen kokonaisuutena, mutta phosphor trailin määrä tuli yllätyksenä. Olen LG:n hd-ready plasman aikaisemmin omistanut, jossa kyseistä ilmiötä en havainnut, jonka vuoksi "uskalsin" ostaa myös toisen plasman. Seven-leffaa katsoessa, mustan ja valkoisen nopeissa vaihteluissa tuo ilmiö näkyy. Voisi verrata DLP-tykkien sateenkaariin (joille olen erittäin allerginen), mutta selvästi lievempänä toki.

    Mustan tasoon ja kuvanlaatuun olen ollut tyytyväinen, erittäin hyvää kuvaa tuottaa ollakseen panan "low-end" full hd televisio. Näillä tiedoilla ostopäätös olisi saattanut näin jälkiviisaana kallistua LG:n mallien puoleen...phosphor trailien takia siis. IR:n puuttuminen käytännössä katsoen kokonaan saa sitten panan näyttämään erittäin hyvältä...

    Lisää kokemuksia tuntien lisääntyessä...
     
  15. Mark68

    Mark68 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin panasonic txp46g20e plasman ja kuva todella hyvä mutta sirinää en voinut kuunnella:OI Meni simsonille huoltoon ja korjaaja sanoi että normaali ääni:mad: Piti palauttaa plasma liikkeeseen ja nyt ilman televisiota
     
  16. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Musta tuntuu että omassa g20:ssä phosphor trailit ei näy enää niin hyvin nyt kun tota on käytetty about 150 tuntia.
     
  17. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.hifimaailma.fi/uutiset.php#3789
    Tuota on jo odotettu. Ja esim. Panalla ei varmaan ole mitään aikomusta tarjota päivitystä jo olemassaoleviin malleihinsa?
    Saati tuleviin.:mad:

    Itselle tuo on kyllä melkeinpä kynnys vaihtaa televisio. Ja tarjonnan mukaan myös mahdollisesti merkkiä.
     
  18. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    50-tuumanen G20e hankittu.

    Palautukseen menee, nimittäin ruudun välkyntä (vrt. CRT-monitorit aikoinaan liian pienellä hertsimäärällä) on liian suurta. Ei näy tummalla, mutta kirkkaalla ja vaalealla kylläkin - häiritsee ainakin mua ja kavereitani joille demosin.

    Sirisee myös jonkin verran ja vaihtelevalla äänellä (riippuen mitä ruudulla), mutta tämä ei 2.5m päähän ollut merkittävä haitta.

    24p toisto toimi tietokoneelta, mikä oli plussaa.
     
  19. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öööö siis mitä - Panasonicin pitäisi vai tarjota Google TV päivityksenä vanhoihin malleihin? Luuletko Samsungin tai Sonyn tuovan Google TV:n vanhoihin televisioihin, voi olla hieman vaikeaa kun rauta puuttuu? :D Ainahan voit ostaa Google TV boksin? Muista laittaa tämä sama kaikkien mallien ketjuihin ja myös videotykkiketjuun :p

    PS3:n päivittäminen Google TV "yhteensopivaksi" voisi olla mahdollisuuksien rajoissa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2010
  20. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi välkyntäjuttu on kyllä tosi mystinen, sillä itse en nimittäin näe sitä juuri ollenkaan. Ikävää että joudut palauttamaan hyvän telkun ton takia. Ilmeisesti siinä että miten helposti kukin näkee tuon välkynnän on tosi isoja eroja ihmisten välillä.