Kaiutinkysymyksiä; Amphion ja subbarin valintaa...

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Mx7, 12.10.2010.

  1. Mx7

    Mx7 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi hankkia uutta kaiutinta. Ja kuten monikin tietää täällä niin valtahan perheessä kuuluu niille kauniimmille osapuolille;) Tässä ollaan käyty kuuntelemassa (ja katsomassa muotoja;D) kaiuttimia joista sitten ollaan –yhdessä- päätymässä amphionin valikoimaan Ion/Ion L malliin. Kuuntelut tapahtuneet 2.0 setupissa Ioneilla. Tarkoitus olisi hankkia 3.1 tai 5.1 riippuen nyt hieman rahatilanteen kehittymisestä. Muutamia kysymyksiä teille sitten valintaan liittyen tai oikeastaan teidän mielipiteitä.

    Ensin perustietoja; kuuntelutilana vajaan 25m2 olkkari jossa yksi kapea sivu avautuu keittiöön ja eteiseen. toinen kapea seinä ikkunaa. Etukaiuttimien takainen seinä kipsilevyä. Pitkä takaseinä betonia. Huonekorkeus noin 2,7m.

    WAF suosii ihan perus Ionia mutta toisiko Ion L jotain sellaista mukanaan että pitäisi alkaa kunnollisiin perusteluhommiin;D Subbari on molemmissa tapauksissa tulossa potkimaan alapäätä. Siitä seuraava kysymys tuleekin; Itsellä ollut hyvin vahvasti mielessä XXLS 400, mutta taas WAF suosisi Apmhionin Impact 400sta. Minkälaisia kokemuksia porukoilla on? Monolith taitaa mennä vähän överiksi kun musiikki/leffa suhde on 60/40?

    Mites sitten keskikaiutin politiikka. Toimiiko Ion C molempien Ionien kanssa yhteen sopivasti vai onko joku syy/perustelu valinnan kohdistuvaksi normi Ion/Ion L eduksi keskikaiuttimeksi?

    Tässä kasa kysymyksiä johon toivoo vastauksia. Ihan lopuksi menossa tietenkin vielä kuuntelemaan koko setin sit ”oikealla” kokoonpanolla ennen final ostopäätöstä, mutta mielipiteitä kaivataan henkiseksi tueksi. Vahvistimeksi tilattu Marantzin SR5005
     
  2. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran voisin todeta, että Amphionin subbarit eivät ole mittausten perusteella mitenkään erikoisen hyviä. Ja kun ottaa huomioon korkean hinnan, mielestäni ei ole perusteita tuon hankinnalle.

    Keskikaiuttimesta sen verran että ideaalitilanteessa jokaisen kanavan tulisi olla identtinen. Aina ei niin ole, ja esim. itsellä on edessä Dynaudion Excite X12 ja keskarina Audience 42C. Äänikuvassa eron kyllä huomaa, muttei se ole häirinnyt minua siinä määrin, että sijoittaisin Excite- sarjan centteriin ~ 600 euroa. Ellei sitten käytettynä tule vastaan.

    Kannattaa käydä kuuntelemassa itse, ja jos mahdollista, ottaa kotiin testiin. Et voi luottaa kuin omiin korviisi, ja naisesi sisustusmakuun.
     
  3. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hommaa ensin pikku-Ionit 3.1-settiin. Jos laajennat joskus 5.1-settiin, voit heittää pikku-Ionit taakse ja hommat ällät eteen. Jyväskylän hifimessuilla Amphionin sedät vakuuttelivat keskikaiuttimen sopivan molempien kanssa. Käsittääkseni C on käytännössä pikku-Ion.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2010
  4. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    L:n isompi elementti tuo mukanaan enemmän suuntaavuutta, jolloin huoneen vaikutus on hiukan pienempi kuin perusmallilla.

    Ei lisäbasso voi överiksi mennä kuin hinnan puolesta. Amphion edustaa tätä suuntausta.

    Kolme samanlaista eteen on hyvä perussääntö. Keskikaiuttimen ei tarvitse olla valmistajan toimesta nimetty keskikaiuttimeksi, vaan ihan normaali pääkaiutin kelpaa hommaan usein jopa paremmin.
     
  5. janis75

    janis75 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuuntelitko muuten samalla Helium3:sia? Itse pähkäilin niiden ja Ioneiden välillä ja pidin enemmän Heliumeista, samoin vaimo, joten sellaiset ostetiiin. Nyt ollaankin sitten käyty keskustelua subbarin tarpeellisuudesta, jokin pienehkö ja valkoinen olisi hakusessa. Mitenhän Genelec 5040A toimii Amphioneiden kanssa? Tai Anthony Gallo TR1? Hintakatto menee tuossa Genelecissä..
     
  6. Mx7

    Mx7 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kuunneltu Helium 3sia, WAF kärsii kuulemma pahasti;) Mut mä kyl meinaan sit vielä käydä kuuntelee kyl niitä vaikka itsenäisesti kun mielestäni ne voisi olla sit kuitenkin ihan hyvä vaihtoehto kanssa.
     
  7. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Impact 400 vois olla siinä mielessä hyvä, että jos meinaatte ostaa valkoset Ionit, niin myös subbarin sais valkoisena. Lisäksi se olisi pienikokoinen ja ulkonäöllisesti yhtenäinen muiden kaiuttimien kanssa. Äänenpainetta tuosta ei taida lähteä niin paljoa kuin eräistä muista vaihtoehdoista, mutta toisaalta Amphion ilmoittaa, että heidän subbarit on ensisijaisesti optimoitu musiikin kuuntelua varten. Itellä on Impact 500 Anti-Modessa kiinni ja subi integroituu erittäin mukavasti pääkaiuttimien (Helium 3) kanssa yhteen. Aikaisemmin Audio Pro Sub Focuksen kanssa tuli kuunneltua musiikkia aina ilman subia, koska se oli niin hirveä kuminaboksi. Itse olen myös ollut Impact 500:een tyytyväinen leffojen kanssa, kyllä sillä saa esim. sohvaan tuntoaistilla havaittavia tärinöitä, vaikka se on parin metrin päässä siitä.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ottamatta muutoin kantaa, niin XXLS400 ja Monolithin mitätön hintaero puoltaa vahvasti Monolithia, noista kahdesta.