LG 47SL8000 (+muut koot)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Made, 11.09.2009.

  1. irpa

    irpa Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli paketti OnOffista ja näin yhden illan perusteella televisio on ollut hyvä ostos. Ääni ja kuva toimii.

    + Kuvanlaatu on mielestäni erinomainen normikanavia katsellessa.(Ei töki ollenkaan). Itselläni on kiinni vielä Humaxin digiboksi, ja silläkin kuvanlaatu hyvä.
    + HD-kuva loistava. (Tuli testattua Band of Brothersilla, joka onkin seuraava projekti :))
    + Tyylikäs
    + 6-7 vuotta vanhalta tietokoneeltakin kuva näytti hyvältä. Ainoa ongelma oli, että se skaalasi kuvan niin, että jätti vasemmalle reunalle muutaman sentin mustaa. Käyttiksenä Ubuntu ja ei hirveästi säätömahdollisuuksia ainakaan koneen puolesta, joten ei taida olla paljon tehtävissä?
    + Säätömahdollisuudet

    - Heijastus, mutta näkyy vain tummissa kohdissa. Kun suht pimeässä katsoo, niin ei ongelmaa. Ei kyllä minua muutenkaan hirveästi haittaa.
    - Itselläni TV:n jalustassa/kiinnityksessä on jotain pientä ongelmaa, josta johtuen telkkari on hieman vasemmalle kallellaan.
    - Laitetaan nyt vielä kerran tämä ohjelmaopas, jos lukee täältä topicin lopusta.
    - Hieman hidas kanavavaihto, mutta ei mielestäni niin hidas, mitä täällä mainostettu.
     
  2. joc2003

    joc2003 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma versio paloina tossa lattialla vielä kun postikusti sen äsken sisään kantoi. Mtn tuo jalustan kiinnitys / pyörimien on tarkoitus toteuttaa, kun tuo jalusta näyttäisi asentuvan aivan vinoon pikasilmäyksellä? Venaan paria kaveria että päästään oikeisiin asennushommiin.
     
  3. Liukuri

    Liukuri Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hehe, samaa mietin minäkin kun sitä aloin kasaamaan.
    Pidin pienen tauon ja kattelin uusiks..Ei ne ruuvit mene kuin siinä yhteen kohtaan. Se pyörimismekanismi on aika jäykkä ja kyl se sitten kääntyilee ku saa sen pöydälle telkkarin kanssa.
     
  4. maped

    maped Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan manuaalissa olevan ohjeen mukaan, ruuvaat siihen lasialustaan kiinni sen metallihaarukan niin, että haarukan pohjassa olevat kaksi tappia tulevat jalustan metalliosassa oleviin pyöreisiin reikiin, ei niihin uriin. Pyöriminen on siinä valmiiksi kasatussa jalustan osassa. Lopuksi koko hässäkkä vaan lyödään pohjasta sisään ja ruuvit kiinni. Helpoiten onnistuu kun telkkari on vaikka sängyn päällä, juuri tuossa iltapäivällä kasailin oman On-Offin 47SL8500:n ihan itsekseni.

    Löin heti kärkeen tuolta jostain taaempaa löytyvät Boba Fettin tekemät asetukset sisään, ja näyttää kyllä pirun hyvältä. Suurin osa testailusta on tapahtunut tietokoneen kautta ja etenkin Pushing Daisies Blu-Raylta näytti kyllä aivan älyttömän upealta. Mitä pikaisesti vilkaisin telkun oman virittimen kautta, näytti sekin yllättävän hyvältä ottaen huomioon ruudun koon.
     
  5. joc2003

    joc2003 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo selvishän tuo, eli oli vain aika styyvi. Erittäin tyytyäväinen televisioon, tänään täytyy hakea canalin kortille vielä paikka tänään. XBOX360 ensi viikolla, PS3 pitäisi saada myös rosteriin.

    Eilen esimerkiksi Nelonen HDtä katsottaessa olin aika vaikuttunut kuvasta, kaveri totesi että eihän tuo näytä telkalta lainkaan vaan tuossahan aukeaa selkeesti toinen huone tosta televisiosta. Ruudun päivitysnopeus tuntuu aluksi jopa nopeahkolta.

    Havaittuihin bugeihin, kanavanvaihto turhan hidas kyllä ja epg näytti aika käyttökelvottomalta. Ylen tekstit toimivat minulla moitteetta lyhyehkön testin perusteella.
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2010
  6. kickoutthejam

    kickoutthejam Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    oon nyt ostamassa uutta tv:tä kanssa ja tutkailtua vaihtoehtoja tää 47sl8500 näyttää olevan aika hyvä. mut nyt tuli sit hullut päivät ja sielä on lg 47ld750n 999. mitä eroa noilla on käytännössä? en ole kumpaakaan viel nähnyt livenä, meen kyllä tarkastamaan sen stokkan tv:n tänään kunhan kerkeän. eli siis onko mitään järkeä laittaa 100 e lisää että saa ton stokkassa olevan?
     
  7. Repe Ruutikallo

    Repe Ruutikallo Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2010
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Stockan TV:n" (joka tänään on alle tonnin myös Gigantissa) eroina taitaa olla lähinnä verkkotoiminnot ja "halvempi" ulkonäkö. 3 HDMI-liitäntää vs. SL8500:n 4 liitäntää kertovat, että LD750 on asemoitu mallistossa SL8500:aa alemmas, joskin toki se on uudempi malli. Jos välttämättä tarvitsee ne verkkojutut, silloin 47LD750 voi olla hyväkin valinta. Käyttäjäkokemuksia ja testejä kannattaisi kyllä etsiskellä, niitähän SL8500:sta jo riittää.

    Katseltiin eilen porukalla Holiday-leffa läppärin kautta 1080p:nä, ja kyllähän sen huomasi että liikkeentoisto on SL8500:ssa jo saatu oikein vakuuttavaksi. Eteisen valo piti sammuttaa, muuten heijasti ruudun toiseen reunaan (edellisen töllön aikaan se oli monesti päällä), mutta sitten olikin kuva todella komea. :thumbsup:
     
  8. temee99

    temee99 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nelonen HD:tä :hitme:
    Eihän se ole edes mikään HD kanava :)
    Tavan SD skaalattuna eli ihan jätettä.
     
  9. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Off-topiccia mutta itse ainakin olisin pitänyt Nelonen HD:n mielellään, veivät sen Canal Digitalin paketista suurempia ilmoittelematta. Mun mielestä HUOMATTAVASTI tarkempi kuva kuin normi Nelonen, ei HD mutta kannattaa hahmottaa kuinka suuri ero on paskasta SD-kuvasta oikeaan HD:seen ja siihen väliin mahtuu paljon hyvälaatuista kuvaa joka ei ole "aito 1080p".

    Ainakaan mun mielestä ei ole olemassa vain surkea SD ja huippu 1080p HD, ainakin isossa ruudussa pienetkin kuvanlaadulliset parannukset huomaa helposti ja ovat tervetulleita.



    Iso
     
  10. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan offtopiccina: tuli tuosta vaan mieleen uutinen, jonka luin eilen.

    SF Anytime -elokuvavuokraamo LG:n vastaanottimiin

    Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mikäli tuo tosiaan tulee kaikkiin LG:n telkkareihin, joissa on tuo verkko-ominaisuus. Toivottavasti lähettävät vaan tarpeeksi hyvällä kuvanlaadulla.
     
  11. poletti

    poletti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2009
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs on tällä hetkellä uusin firmis sl8500 55"?Tietääkö kukaan?
     
  12. kihli

    kihli Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Onko kukaan teistä 47sl8500 / 47sl8000 mallin omistajista mitannut virrankulutusta? Tehdas vs. omilla säädöillä?
     
  13. rtahtinen

    rtahtinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2010
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikaisesti kulutusta testailin uutena tehdasasetuksilla. Huomiona lähinnä se että taustavalon voimakkuudella on tuohon huomattava vaikutus, perussäädöillä vajaa ~180w ja ~10 pykälää taustavalosta tiputti kulutuksen ~140w. Pitäs varmaan testata mikä kulutus on nyt boban asetuksilla..
     
  14. Ekku81

    Ekku81 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä Jyväskylän tai Tampereen liikkeestä löytyisi 47sl8500? Onko tiettyjen ketjujen malleja? Haluaisi käydä katsomassa miltä tv näyttää...
     
  15. kihli

    kihli Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisko joku kurkata sinne laitteen (SL8500) taakse ja varmistaa, että löytyyhän sieltä kuulokeliitäntä? PDF manuska ja LG sivut antaa asiasta ristiriitaista tietoa, ja tarvis saada varmuus, että töllöttimeen saa aktiivikajarit kiinni.
     
  16. maped

    maped Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä löytyy.
     
  17. temee99

    temee99 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiikohan ton LG:n buetoothista SONY Bluetooth-kuulokkeet DR-BT101 ongelmitta? Yritin saada nykyisiä langattomia kuulokkeita toimimaan mut kun plugin laittoi kiinni TV:hen äänet tietty katos omista kaiuttimista mut en kyllä saanu ääntä langattomistakaan ulos?
    Luulis kai noitten toimivan jos vaan saa tehtyä pareiksi TV:n ja kuulokkeet?

    **Sonyn Bluetooth-kuulokkeiden DR-BT101 ansiosta voit unohtaa ylimääräiset johdot, kun haluat kuunnella MP3-soittimesi tai matkapuhelimesi sisältöä!Hands free -tilalla varustetut mikrofonikuulokkeet tarjoavat optimaalista käyttövapautta...**
     
  18. sk8rboy86

    sk8rboy86 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli eilen avattua OnOffista haettu 47" Sl8500, on helvetin tyylikäs vekotin hienolla lasilla(ei häiritse minua)... löin sisään boban asetukset ja muutama asia tullut havaittua:

    - Paneeli pilveilee todella paljon nopeissa liikkessä, ei paneeli todellakaan pysty tuottamaan sulavaa liikettä. Otan kuvan myöhemmin kun järkkärini palautetaan lainasta.
    - En ole saanut MITÄÄN subeja tunnnistettua töllöstä, oli tiedosto sitten .srt .sub WHAT?

    tehdas FW:llä mennään kun viikonloppuna ei ole LG:n asiakaspalvelu auki, voisko päivitys poistaa ongelmat kokonaan? Meiän perheessä ostetaan aina maanantaikappaleita, niin ei olis yllätys jos tämäkin yksilö on jo valmiiksi paskana.

    Help anyone? Tredissä kun ei ole pilveilyongelmista juuri valitettu ja subitkin pitäisi toimia automaattisesti.
     
  19. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni sisarmalli 47" SL8000, mitään varsinaista pilveilyä eli taustavalon epätasaista läpipuskemista ei ole ollut havaittavissa. Jos hakemalla hakee naama ruudussa niin kulmissa voi ihan pientä esiintyä, ei erotu 2-3metristä katsottuna.

    Ainoa mikä itseäni ehkä hitusen häiritsee on nopeassa liikkeessä kirkkaalla taustalla(esimerkiksi jääkiekko/jalkapallo) näkyvät "paneelien rajat", käytinköhän oikeaa termiä. Esimerkiksi jää näyttää hituisen suttuiselta kun kamera liikkuu nopeasti , tämä on todella pientä mutta jos kaikista pienestä epäkohdista raportoidaan niin tälläisen olen huomannut. Silmä tottuu kyllä siihen eikä häiritse kun ensimmäisen minuutin.

    Et tätä tarkoittanut?



    Iso
     
  20. Era

    Era Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläkin 8500 malli ollut pari viikkoa käytössä ja ei voi kun kehua kuvaa. Illat tulee tuijoteltua Animalplanet HD:ta ihan vaan sen takia kun kuva on niin mahtava. Musta on mustaa, valovuotoja ei ole ja värit on kirkkaat. Ainut joka pisti silmään on se että tuo lasipinta ei aivan suora ole. Kun katsoo sivusta muutaman asteen kulmasta ja peilaa valoa vasten, on yläreunassa havaittavissa pientä aaltoilua. Tiedä sitten onko optinen harha kun ei vatupassilla katsoessa mitään löydy :D

    Mutta asiaan, miten tuosta tv:stä on mahdollista ottaa äänet vahvistimeen? Asetuksista löytyy toiminto "älä käytä tv:n kaiuttimia" jolloin volumesäätö vaikuttaa siis uloslähtevään ääneen. Mutta takaa löytyy vain optinen digitaaliliitäntä jossa lukee "audio out". Saako tuosta jotenkin normi rca:lla äänet ulos?

    Mikäli saa, voisi kaikki laitteet tökkiä telkkarin perään, vetää sieltä vain rca vahvistimeen ja aina olisi oikean lähteen äänet valittuna.