Hyvä partakone ?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Dereks dont run, 07.01.2003.

  1. his

    his Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mach 3.

    Reilut 10 vuotta sitten kokeilin vaahtoa ja höylää ensimmäistä kertaa kun reissussa ladattava sähkökone sanoi sopparin irti ja senjälkeen en ole muuta kuin höylää edes miettinyt.

    -hannu-
     
  2. Volcano

    Volcano Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllä höylä on ehdottomasti paras. kerran oon sähkökäyttösellä ajanu naaman enkä se jälkeen oo koskenutkaan(sama asia mulla tuon sähkösen hammasharjan kans)
     
  3. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    Aja millä ajat mutta Mach3:lla loput!

    Koneella en leikkaa kuin aivan pakon sanelemana.
     
  4. Anttimie

    Anttimie Doh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    659
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mach koleme.
     
  5. juppepuputti

    juppepuputti Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2001
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus Tampesterissa ajellessa pysähdyin liikennevaloissa kuppaisen Toyotan perään , jonka takalasissa oli modattu tarra lukien "Aja millä ajat , mutta Crownilla loput" ..

    No topiciin vastaten ,oma parta ajetaan Brownin akkukoneella ...
     
  6. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Höylä on höylä. Ei siitä mihinkään pääse.
    Kiireessä tuo on aina kadoksissa eikä kiiressä saa muuta kuin kurkun auki.

    Itse käytän useasti Philipsin philishave 5800:sta jolla lähtee tämä onneton parran kasvuyritys äkkiseltään aamukiireessä vekeen. Joskus saunassa hyväilen naamaani Mach3:lla.
     
  7. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joulupukki toi ladattavan Braunin sähköpelin. Sitä ennen oli reilut viisitoista vuotta jo mennyt Braunin ei-ladattavalla sähköpelillä.

    Väittävät, että jos vaihtaa tullaisesta Braunin edes-takas-sahaavasta Philipsin pyörivään tai päinvastoin, menee pari-useampi viikkoa, ennenkuin iho tottuu uuteen "suuntaukseen" parranajossa. Siihen asti tuloksena on jokaisen parranajon jälkeen vaihtelevasti ärsytystä, punoitusta jne. Onko kellään faktatietoa/omaa kokemusta?

    Muutaman kerran olen yrittänyt höylällä, mutta joka kerta tuloksena on ollut turpa ruvella. Pitäkää höylät hyvänänne. Minä ajan sähköllä.
     
  8. Mag

    Mag Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2000
    Viestejä:
    2 667
    Saadut tykkäykset:
    1
    No itselläni oli parisen vuotta Philipsin kaksiteräinen perusmalli, jonka jälkeen hommasin Braunin(mikälienee lcd näytöllinen, silloin ~700-1000 mk hintaluokassa).
    Olin kyllä varautunut jonkinlaiseen parin viikon totutteluaikaan, mutta ainut vaikutus oli että parta lähti paljon vikkelämpään.

    Liekö sitten suuremmat erot mikäli käyttää niitä karvaa tempovia yms. ihmeellisyyksia suorittavia malleja useita vuosia ja vaihtaa sitten merkkiä?
     
  9. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse olen käyttänyt lähes kokoajan Philipsin mikälie perusmallia. Alkuun tuli kokeiltua myös höylää (mach3) mutta silloin rupesi vaan v***ttamaan geelin kanssa läträys ja muutenkin se oli sähläystä. Tosin nyt voisi kokeilla uudestaa jotain Mach 3-tyyppistä höylää.

    Huomasin semmoisen eron Philipsin ja braunin välillä että Braun hoitaa homman kyllä nopeammin mutta sillä ei lähtenyt parta läheskään yhtähyvin kuin philipsillä.

    Höylänkäyttäjät huom!
    Kuinka usein joudutte vaihtamaan terät Mach 3:seen olettaen että ajaa parran esim 3 kertaa viikossa, ja paljonko terät maksavat? Ja paljonko tulee kustannuksia yhteensä vuodessa?
     
  10. syyskuu

    syyskuu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2001
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terät maksanevat noin 2,5 euroa terä (4kpl kympillä). Terä vaihtuu itselläni kolmen viikon välein, eli vuodessa teriä menee 17, ja kustannus yhteensä on hieman reilut 40 euroa. Geelit siihen sitten päälle, ne tuplannevat vielä menot. Eli konetta kalliimmaksi käsihöylä helposti tulee, jos naamaansa ajelee päivittäin. Mutta kuten vanha perisuomalainen sananlasku sanoo, halvalla ei saa mitään hyvää.
     
  11. Pekko

    Pekko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    765
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole tullut ikunan ajateltua että kuinka usein vaihdan terä, vaihdan sen oikeastaan kun tuntee että terät ovat tylsyneet. Muistelen että siinä on joku väri systeemi myös joka osoittaa että olisi vaihdon paikka.

    Kustannuspuolta en ole sitäkään ajatellut, kun eräältä ulkomaan reissulta toin sopivan kokoisen pahvilaatikon teräpaketteja, jotka kestävät varmaan piiiitkälle tulevaisuuteen. Taitaa horsma kasvaa leuassa ennen kuin terät loppuvat. Taisin silloin laskea yhden terän hinnan ja se oli kyllä melko pieni varsinkin kun vertaa sitä hintaa esim. Prisman hintaan.
     
  12. mattim

    mattim Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    18.05.2001
    Viestejä:
    1 269
    Saadut tykkäykset:
    0
    Braunin ladattavalla ajelen päivittäin tätä nykyä. Välillä olen käyttänyt höyliäkin eri merkkisiä ja jopa Philipsin pyöriväteräistäkin. Osittain saituuttani käytän nykyisin sähkökonetta, sillä reissussa nuo aidot mach kolmoset saattavat olla aika kalliita ja vaikeita löytää. Tarviihan tuo kone toki latauksen kerran viikossa.

    Matti
     
  13. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Parin viikon välein riippuen ajoinnokkuudesta, mutta minäpä ajalen sillä myös hiuksetkin pois :D Teriä ostin just viime viikolla ja 8 terän pakkaus maksoi 13,29 € eli 1,66 €/terä. Eli paha hinta kun aattelee mitä säästöä tulee kun ei tartte parturissa käydä, eikä shampootakaan paljoa mene :thumbsup:
     
  14. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joko braun:issasi on heikot akut tai sitten ajat partaasi 4 kertaa päivässä. Mutu tuntuma on että philipsissäni riittää lähemmäks kuukaudeksi ajoja yhdellä latauksella.
     
  15. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Minun valintani oli Braunin perusmalli. Ladattavaa mallia en halunnut, koska en pidä mistään akkukäyttöisistä laitteista. Matkalla ja toisinaan kotonakin käytän Mach 3:n edeltäjää, Sensor Excel:iä.

    Partakoneen myyjä kertoi ostohetkellä, että miehet ovat jakautuneet voimakkaasti kahteen leiriin sähkökoneiden suhteen: Philipsin pyöreisiin teriin tottuneet eivät halua verkkomallista, kuten Braun ja päinvastoin.

    Itse olen ollut Brauniin täysin tyytyväinen, vaikka leikkuujälki jää kalliimmista malleista. Joutuu jyystämään pidempään. Perheessä on ollut myös sikakallis Philipsin huippumalli, mutta sen ongelma oli terien huolto, mokomia olisi pitänyt purkaa ja öljytä jatkuvasti, muuten alkoi hirveä sirinä. Braun on muuten huoltovapaa, kunhan kopauttaa ja harjaa joka ajon jälkeen. Uusi teräverkko maksaa n. 12 e, terä muistaakseni jonkin verran enemmän.
     
  16. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mach 3. On se vaan niin ylivoimaisen hyvä. Pari Philipsin sähkökonetta ajanut loppuun ja höyläpuolelta on kokemuksia Bic:istä ja Wilkinson Swordista. Bic:illä lähtee naamasta palasia ja Wilkinson olisi menetellyt jos siihen olisi jostain saanut teriä.

    Mach3:n ainoat moitteet tulee siitä, että uutena terä on todellakin "terävä". Varomattomasti kun vetelee niin äkkiä lähtee mukaan kerros ihoa.

    Mun mielestä paras terä Macheista katoaa parin ajokerran jälkeen ja ei ne muutenkaan mielestäni hirveän pitkään kestä. Viikossa tulee ajokertoja 2-7 riippuen miten jaksaa höyläillä. Terä tulee vaihdettua kun se sininen palkki on terästä hävinnyt kokonaan tosin siinä vaiheessa lentää jo vedet silmistä partaa ajellessa. Ei pysty käsittämään, että joku pystyy höyläämään kuivana. Jos on muutaman päivän vanha sänki niin tuntuu ettei geelikään riitä.

    Mahoney: Mulla ainakin philipsin ohjeessa luki, että terät tulisi öljytä puolen vuoden välein. Ja philipsikin pysyy aika puhtaana jos teräkompleksin ottaa ajon jälkeen irti ja vähän kopauttaa lavuaarinreunaan.
     
  17. Anttimie

    Anttimie Doh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    659
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. Mag

    Mag Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2000
    Viestejä:
    2 667
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ai tuonko ne ampuikin taannoin Maata kiertävälle radalle?:D
     
  19. Anttimie

    Anttimie Doh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.09.2000
    Viestejä:
    659
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voipa ollakin, on nimittäin sen verran kestävän näkönen peli. :) Luulisin, että selviytyisi hienosti äärimmäisessä kuumuudessa kuin kylmyydessä. Painokin kai jo kertoo laadusta? :D
     
  20. athwy

    athwy Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2001
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä öljyämishomma hieman ihmetyttää. Ohjekirja suositteli käyttämään muistaakseni ompelukoneen öljyä terien huoltamiseen. Ompelukonetta en omista, mutta ei houkuta ensin öljytä teriä ja sitten vedellä se sotku naamalle. Vai olenko käsittänyt jotain väärin?

    Meikäläisen Philips on nyt ollut 1 1/2 vuotta käytössä, enkä ole öljynnyt. Pelkkä putsaus on riittänyt. Mitään sirinää en ole havainnut, mutta terät alkavat ilmeisesti pikkuhiljaa tylsyä koska joutuu hieman jyystämään ennen kuin kaikki karvat lähtevät.