Epson EMP-TW700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ketma, 21.08.2006.

  1. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjottelin itsekkin tuonne huoltoon, kun fokus muuttuu silminnähtävästi värkin lämmetessä. Vastaus oli että kovin harvinainen vika, mutta mielestäni nimenomaan Epsonin kohdalla ko viasta on puhuttu. Oliskos muilla TW-700:ssa tätä, muistaakseni oli mutta ku en nyt jaksa selailla topikkia... :rolleyes:
     
  2. Vierimaa

    Vierimaa Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sen verran päivitystä että juuri kun olin punerruksen vuoksi kiikuttamassa laitetta huoltoon, poksahti lamppu. Ostin sitten uuden tilalle ja kas, punerruskin oli hävinnyt. Ilmeisesti siis johtui kuluneesta lampusta. Harmi etten ehtinyt viedä huoltoon ennen poksahtamista.

    Tunteja oli vuodessa tullut about 2000, joten aika vähänhän tuo lamppu sitten kesti. Mutta tällaista arpapeliä se taitaa tykkien kanssa olla.
     
  3. imaginary

    imaginary Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2001
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minullakin tuli ilmeisesti lamppu tiensä päähän kun ei enään lamppu syty ja punaista valoa vilkuttelee.
    1800 kohdilla tuli mullakin herja että vaihda lamppu ja tuntien nollauksen jälkeen kyllä siihen ainakin 1000 tuntia taisi vielä sen jälkeen tulla.

    Olettekos mistä hommanneet uusia lamppuja? Näyttäisi ainakin lampvision.eu nimisestä puljusta löytyvän kohtuu hintaan (229€) koko moduuli. Pelkkä lamppu oli 199. Kellään kokemusta kyseisestä putiikista?

    Laitoin kyllä niille jo kyselyä toimituksen hinnasta ja ajasta.
     
  4. madson

    madson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinä on lamppu takuuta 1700 tuntia, joka on tosi lähellä tuota sinun ensimmäistä herjaasi, ja Epson on merkinnyt lampun iäksi 3000 tuntia kokonaisuudessaan joka on taas hyvin lähellä tuota toista herjaasi. Tuli vain mieleen että tuossa voi olla jokin elektroniikka joka aiheuttaa niitä herjoja ja lamppu olisi vielä elossa. Voisi olla että esimerkiksi lampun irroitus ja kiinni laitto antaisi jatkaa tuolla vanhalla lampulla. Tosin en tiedä olisiko tuolla vanhalla lampulla turvallista jatkaa ja se on toki menettänyt jonkin verran kirkkauttaan verrattuna uuteen.
     
  5. O.V

    O.V Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei taida TW-980:lle olla omaa ketjua niin tullaan tänne kuokkimaan.

    Ostin moisen lamppupalaneena. Sitten ostin romun TW-700:sen missä alta sata tuntia ajettu lamppu.

    Do päälle lähtee ok ja kuva tulee. Mutta on niin maan perkeleen pimiä kuva. Vaikka pimeessä huoneessa katon dynamic tai living room mode päällä ja lampun kirkkaus täysillä niin ei tuota kirkkaaksi voi sanoa. Jotain pientä valoa kun päästää huoneeseen niin kuvasta ei saa mitään selvää.

    HDMI:n kautta ja tietokoneelta ulostettuna. Oiskohan tossa nyt joku asetus poikittain vai mikä avuksi? Lampussa vikaa vai missä? Palautin tehdasasetuksetkin vailla vaikutusta.


    Niin ja aiksempaa kokemusta on omistusjärjestykesssä: TW-20, PT-900AE, HD700x, PVL-Z700 jotta käsitys on kyllä mitä valotehoa tollasesta pitäs tulla.

    Voisko olla joku hdmi:n harmaasävy asetus väärin tai jotain?? On kyllä kiinasta tulossa uusi lamppukin niin pääsee sillä kokeilemaan eikö toi tuikku sitten vaan enää jaksa...

    e: Uudella lampulla pelittää buenosti! :)
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2010
  6. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisen lampun ostin epsonin verkkokaupasta, mutta en tiedä onko sitä vielä olemassa. Hinta oli hyvinkin kilpailukykyinen, lamppu varmasti alkuperäinen ja toimitus nopeahko.

    Muutama viikko sitten tuli lamppun ping_ngo nimiseltä ebay myyjältä. Pelkkä lamppu ilman kuoria ja hintaa n. 100$. Lamppu toimii :thumbsup: Kannattaa hakea ebaystä Epson tw700 lamp, ELPLP39 ja V13H010L39. Hinnat vaihtelee hakusanojen mukaan ;)
     
  7. Antono

    Antono Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    morjens.

    mikähän mahtaa olla homman nimi kun kattelen blu ray leffaa ps3 kautta ja laittanut pleikkarin skaalaamaan kuvan 720p, niin tykin info valikossa näkyy sisääntulo signaali olevan 750p? :hitme:
     
  8. Whirlfool

    Whirlfool Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään tullut vastaan sellaista, että kuva vaihtaa välillä hieman kirkkautta. Huomasin, että oma tykkini tekee moista kun selasin nettiä sillä, leffoja katsoessa tätä ei niin huomaa kun muutenkin vaihtelee kirkkaus ja kohtaukset sen verran usein.
     
  9. Vierimaa

    Vierimaa Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä saako täältä vastausta mutta hiukan outo vika tuli.
    Sammutin projektorin normaalisti ja yhtäkkiä kuului hiukan erilaisempi sammutusääni ja koko projektori meni pimeksi.

    Nyt projektorissa palaa sekä vihreä merkkivalo että koko ajan punainen. Ohjeissa kehotettiin käyttämään virtoja pois minkä teinkin mutta vika ei korjaantunut.

    Lamppu ei kuitenkaan ole rikki vaan toimii normaalisti mutta en uskalla laitetta käyttää punaisesta merkkivalosta johtuen. Kellään tietoa mikä vika voisi olla kyseessä?
     
  10. overmil

    overmil Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri ostin lampvision.eu:sta lampun omalle VPL-HS20:lle. Tuli nätisti pakattuna kahdessa päivässä. Tilasin pelkän lampun (originaalin). Hiukan joutui taivuttamaan paria pientä pellin uloketta kehdossa, kun uusi lamppu oli karvan eri muotoinen, mutta hyvin tuntuu pelittävän.
     
  11. pedro1

    pedro1 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei.

    Rakennamme uudisrakennusta, jonne tulee myös yhdistetty elokuva/vierashuone, kuva liitteenä.
    [​IMG]
    http://aijaa.com/v.php?i=009978056458.jpg

    * Mikä olisi optimaalisin paikka sijoittaa videotykki?
    * Entä optimaalisin katseluetäisyys?


    Kankaan asemaa ajaisi joko (ripustettava) kertopuu- tai gyproc-levy, molempien koko noin 1.2m x 2.6m/2.7m. Elokuvat heijastan 16:9- tai laajemmalla kuvasuhteella. Huoneen koko siis noin 5.8m x 3.6m ja korkeus noin 2,4m.

    Tarvittaessa olisi kiva, että kuvan saisi myös suuremmaksi. Mikä kaiken kaikkiaan olisikaan paras kuvakoko kankaalle? http://www.cinematr.fi/faqkotiteatteri.html -sivuilla mainitaan vähintään 2,7metrisestä kuvasta?

    Huoneen taakse tulisi parvisänky, jonka leveys on noin 1,4m, eli sohvan sijoittelulle jäisi noin 4.4metriä tilaa. Heijastusetäisyyteen on kai joku sääntö, jotta myös tykin valovoima säilyisi riittävänä? Nykyisessä kerrostaloasunnossa en mustan tasoon ole täysin tyytyväinen. Uuden "kankaan" käsittelen H499-värillä, entinen oli vaaleampi G499. Elokuvat katsellaan lampun säästämiseksi aina Theatre Black 2-tilalla.

    Asiantuntevia vastauksia/linkkejä otetaan vastaan!
     
  12. madson

    madson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulee nyt huikeasti myöhässä mutta tälläisiä huhuja on joskus amatöörin korvaan kantautunut:

    Tykin sijoittammalla lähellä kangasta saat enemmän valoa ja kauaksi asentamalla paremman kontrastin. Huuhaata vai ei? Oli sillä kaverilla jotain perusteitakin miksi kontrasti paranee mutta omat fysiikan tunnit ovat jo unohtuneet. Jos sopii omakohtaisia mieltymyksiä mainita niin itse olen asentanu tykin sinne minne se vain sopii, ja jos on jotain päässyt vekslaamaan niin pois korvanjuuresta.

    Kankaasi koosta; 1.2m korkealla levyllä saat 2.14m leveän kankaan. Omaan korvaan ainakin jo ihan makoisa.
    Tuossa on laskukoje: http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EMP-TW700-projection-calculator-pro.htm
    Sen mukaan voit asentaa tykin 3-6.5m etäisyydelle kankaasta.

    Ilmeisesti sohva ei ole kiinteä asennus ja sitä myöten katseluetäisyyttä voi vekslata silmien sumetessa. Mainitsemassasi linkissä ollut 1.5x kankaan korkeus on monesti mainittu "hyvä" katseluetäisyys. Tuossa on jotain graafia täydellisen silmän kyvyistä täydellisellä materiaalilla http://myhdtvchoice.com/wp-content/uploads/2009/02/hdtv-viewing-distance.png
     
  13. Whirlfool

    Whirlfool Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan tilannut Amazonista tähän tykkiin saatavia lamppuja kotelolla ~70 taalaa per kappale. Vaikuttaa aika halvalta kun vertaa Suomen 250€ hintaan. Tai saisko suomesta jostain halvemmalla kotelollista lamppua?
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2012
  14. Whirlfool

    Whirlfool Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha lamppu toimi vielä ihan katsottavasti mutta tilasin Ebayn kautta pelkän polttimon hongkongista 30€ hinnalla. Polttimo tuli about 5pv sisällä noudettavaksi itellan pisteestä. Kuvan kirkkaus kasvoi aikalailla eli alkoi tuo vanha lamppu ilmeisesti olemaan jo elämänsä loppupäässä (3600+ tuntia takana). Pelkän polttimon vaihto oli aika suoraviivainen homma ja vaati vain ruuvimeisselin (ristipää ruuveille ja talttaa kiinnikkeille) käyttöä. Nyt sitten jännitetään, että kauanko tuo kolmenkympin polttimo kestää.