Sonyn InternetTV "kanavat" vs Samsung vastaavat?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Goble, 29.09.2010.

  1. Goble

    Goble Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Sonyllä on uusissa InternetTV malleissaan esim YleAreena tuki joka vaikuttaa oikeasti hyödylliseltä (youTube yms ei minua kiinnosta, mutta Areena kylläkin).

    Viime viikolla kävin kyselemässä myös paikallisesta Expertistä televisoita ja tarkistamassa joko niitä DVB-T2 malleja olisi saatavilla. Vasta loppuvuodesta lupasivat hyllyille, mutta samalla myyjä mainitsi että MTV3Katsomo olisi myös tulossa Sonyn InternetTV "kanaville".

    Olen kuitenkin tuijottanut SD-kanavia liikkeissä rinnakkain Sony ja Samsung näytöillä. Jotenkin Samsung on vaikuttanut paremmalta SD televisiokuvalla, mutta niistä taas ei ainakaan reunoissa olevien tarralappujen perusteella mainosteta YleAreenaa yms.

    Mitä palveluja Samsung "InternetTV" malleissa oikeasti onkaan ja onko niissä oikeasti hyödyllistä materiaalia? Onko niissä esim YleAreenaa?
     
  2. El_Ucca

    El_Ucca Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä olen lukenut, niin Samsung Internet@TV on ainakin Suomessa aika syvältä. Sen sovellukset ovat nimittäin maakohtaisia. Siinä ei taida olla muita gadgetteja kuin joku valokuvapavelu, säätiedot ja Youtube. Ja mitä joltain ulkomaiselta sivulta luin, niin sillä ei voi katsoa edes Youtuben HD-materiaalia. Lisäksi joudut ostamaan WLAN-sovittimet siihen erikseen.

    Pleikkarissa on mainio YLE Arena-sovellus.
     
  3. Goble

    Goble Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselin suoraan pääkallopaikalta Samsung ja LG edustajilta heidän nettiohjelmien valikoimasta.

    Samsung: Perus Youtube ja joukko hilavitkutin widgetteja yms. He ovat kuitenkin kuulemma neuvottelemassa Ylen kanssa Areenan lisäämisestä nettikanavalistaan joten Sony saa saa hyvän kilpailijan tälle saralle.

    LG: Heillä on kuulemma myös vain peruskaura Youtube, Picasa ja Accuweather. Eipä vaikuta hääppöiseltä LGn nettitarjonta.

    DLNA toki toimii noissa kaikissa nettitelevisoissa, mutta se vaatii taustalle aina erillisen koneen/mediaboxin. Vaivattomapaahan se olisi suoraan televisiosta valita YleAreena ohjelma tai ostaa esim MTV3Katsomo englannin liigan futismatsi.

    Sony vaikuttaa tällä hetkellä suomalaisittain parhaalta nettitelevisiolta. YleAreena tuki ja jos tosiaan Expert liikkeen myyjän puheet MTV3Katsomosta pitävät paikkansa, niin vaikuttaa oikeasti hyvältä nettipaketilta. Kunhan Sony vielä saa paneeliensa pilveilyt ja ilveilyt kuriin, niin dvb-t2 televisioni taitaa olla Sony. Pitääpä ruveta kahlaamaan läpi netin koeajoja Sonyn dvbt2 40" malleista.
     
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos meinaa mennä liian vaikeaksi, niin sitten ostat sen parhaan mahdollisen, kaikki muut vaatimuksesi täyttävän television. Ja sen kaveriksi jonkun erillisen laatikon, jossa on melkein/täysin vastaavat nettiominaisuudet.
    Esim. itselläni on yhä edelleen kuvanlaadultaan kilpailukykyinen televisio (Sony X4500), jonka nettiliitännästä en mitään käytännön iloa ole kuitenkaan kokenut olevan (DLNA: vain mp3 ja jpg). Uudemmissa televisioissa on tietenkin uudempi DLNA ja sitä kautta tuki myös tietynlaisille videoillekin (vaihtelee täysin mallikohtaisesti). HDMI:n kautta telkkari näyttää tietenkin kaiken mahdollisen ja aina maksimilaadulla, mutta silloin on oltava tietokone päällä, mielellään langaton näppis jne.

    Ostin em. töllön kaveriksi hiljattain suhteellisen huokean BD-soittimen (129 €), jossa lienee vastaavat(???) nettiominaisuudet kuin Sonyn telkkareissakin. Tarkemmin malli Sony BDP-S370. Varsinaista "oikeaa" nettiselausta ei ole, vaan vain kiinteä lista valmiita juttuja, joista YouTubeen tosin voi ihan itsekin kirjoittaa hakusanoja (kankeaa, mutta toimivaa). Kannattaa kaupassa tai tutun luona itse kokeilla, jottei vain pety. Ainakin em. BD-soittimessa on ao. vaihtoehdot, eli selvästikin on painotettu määrää, eikä laatua:
    Home > Video >
    YLE Areena (koko ruudulla pehmeä ja suhruinen, mutta jo pykälää pienemmässä ikkunassa ihan ok, siis uutisten yms. katsomiseen)
    FIFA World Cup Collection
    Eurosport (Latest internet videos)
    YouTube (muutamia hakuja saa talletettua, en tiedä saako televisioissakin)
    blip.tv (The best shows of the web)
    Wired (It's What's Next in Tech)
    Epicurious.com (for people who love to eat)
    Concierge.com (Inspired travel starts here)
    Style.com (fashion coverage A-Z)
    FordModels (Ford Models Fashion and Lifestyle)
    Dailymotion (Our best videos on your TV)
    Howcast.com (How-to videos from Howcast.com)
    ON Networks
    GolfLink.com (Track. Learn. Improve.)
    LIVESTRONG.COM (For a Healthy Life. Expert health and fitness videos.)
    Video Detective (The Most Movie Trailers) (vajaat sata HD-traileriakin)
    Podcasts (RSS feed from around the web)
    Videocast.com (Your source for videocasts)
    Tagesschau
    Deutsche Welle (Germanys global broadcaster)
    Lähinnä YLE Areenaa ja Youtubea on muutamia kertoja tullut käytettyä, aivan kaikkia en ole tainnut edes kokeilla. Odotukseni tosin ovat varsin matalalla niiden suhteen, empähän ainakaan tule pettymään. Omalla 10 Mbps yhteydellä nuo toimivat kohtalaisen juoheasti (siis likimain kuten PC:nkin kautta), myös HD-trailerit.

    Ainakaan YouTuben kohdalla käytettävyys ei tietenkään ole edes lähellekään samalla tasolla kuin yhdistelmällä tietokone + näppäimistö + hiiri. YLE Areena on kyllä helppo ja vaivaton, jos haluaa vain katsoa ne missatut uutiset, A-Studion tms. ohjelman, eikä kuvanlaadulla ole niin väliä (tismalleen samaa suhrua siis, kuin mitä tietokoneenkin kautta Areenaan surffatessa näet).


    Home > Musiikki >
    Berliner Philharmoniker (Digital Concert Hall)
    National Public Radio

    Eli on siis vain nuo kaksi listaa, joista valitaan se mieluisa vaihtoehto. Eli ainakaan Sonyn BD-soittimissa ei siis ole minkäänlaisia widget/gadget -tyylisiä, eli aina enemmän tai vähemmän heti näkyviä kelloja, kalentereita, sääkarttoja, valuutanmuuntimia, pörssikursseja tms. Mutta kenties joissain tv-malleissa sellaisiakin on? Ja periaatteessa Sonynkin vaihtoehdot voivat vielä tuosta muuttua, suuntaan tai toiseen.

    Joku uuden Sony-tv:n omistaja voisi kertoa, että ovatko nuo Sonyn BD-soittimen vaihtoehdot melkein/täysin samat kuin Sonyn televisioissakin. Ja että onko televisioissa noiden lisäksi myös niitä widget/gadget -tyyppisiä sovelluksia?​
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2010
  5. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samat ominaisuudet kuin HX700, (HX800 ja HX900) mallissa kuin myös halvemmissa EX4XX, EX5XX ja EX7XX sarjoissa, EX600:sta ei löydy mitään muuta kuin USB-toisto. NX7XX, NX8XX ja LX9XX sarjoista löytyy internetvideoiden lisäksi widgetit.

    EDIT: Mikael taisi kesällä sanoa että YLEAreenan kuvanlaatua parannetaan vuoden loppuun mennessä (vai oliko ensi vuonna vasta), tarkoittaako tämä sitten sitä että selaimen kautta katsoessa bittivirta jää siihen 750-1000kbps (koko kansalle) ja TV-areenan resoluutio ja bittivirta nousee, jää nähtäväksi. Areenan huonona puolena TV:llä (Blu-ray soittimella) katsoessa on se että ohjelmissa ei ole päivämäärää eikä ohjelmat ole automaattisesti uusimmasta vanhaan (saa toki järjestettyä optionsin kautta), jonkun 3 päivää vanhan uutislähetyksen kaivaminen on yhtä tuskaa.

    MTV3:n palvelu on tervetullut myös Sonyyn vaikka ilmaistarjonta onkin aika suppea, ainakin ulkomaisten osalta. Näkisin mielummin ruutu.fi palvelun töllössä koska tarjonta on aika kattava, molemmat on tietysti tervetulleita ja mahtuuhan se Subikin sinne.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2010
  6. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään tietoa kuinka pitkään Sony lupaa YLE Areenan näkyvän telkkareissaan? Ilmeisesti Sony on tehnyt asiasta sopimuksen joko YLE:n tai teoston/vast. kanssa ja tuo sopimus on oletettavasti määräaikainen, vai olisiko kertalisenssi per laite?
     
  7. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tietoa mutta eiköhän tämäkin lässähdä "kuluttajan kannalta" viimeistään -YLE Passi -rekisteröitymiseen- joka tullee(?) ensi vuonna myös web-tv sovelluksiin. :thumbsup:

    [​IMG]
     

    Liitetyt tiedostot:

    • passi.jpg
      Tiedostokoko:
      44,5 KB
      Katsottu:
      3 147