Panasonic TX-P50G20 asetukset

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana marale, 20.09.2010.

  1. marale

    marale Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua Panasonic TX-P50G20 viikonloppuna. En ehtinyt hirveästi vielä laitetta säätää, mutta huomasin että tehdasasetukset oli vähän niin jä näin.

    Tiedän että asetukset riippuvat katselupaikasta, valaistuksesta jne. mutta olisiko kellään heittää omia kuva-asetuksiaan referenssiksi?

    Tehdasasetuksilla katselin viikonloppuna Nelonen HD:ta kaapelin kautta ja kirkkaan valkoiset kohdat aiheuttivat ruudussa välkyntää / särinää. Onko töllössä jokin ominaisuus joka aiheuttaa moista vai voiko paneelissa olla jotain vikaa? Samaa vikaa näkyi myös toisella kanavalla (SD). Blu-Rayta katsellesani PS3:lta en huomannut enää samaa. Itse kuvahan on muuten loistava. Jotain nappeja koitin kääntää On -> Off ja pikaisesti katssotuna välkyntä ei enää niin pahasti näkynyt.
     
  2. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa ihan normaalilta plasman välkynnältä. Valkoinen välkkyy joidenkin silmään kohtuu pahastikin etenkin, jos on tottunut katselemaan lcd:tä. Asetuksia saavat muut kertoa.
     
  3. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Välkyntä johtuu Panasonicin käyttämästä paneelin ajotavasta. Herkkyys ilmiön näkemiselle on yksilöllistä.

    THX-kuvatila on paras vaihtoehto, mikäli haluaa katsella mahdollisimman luonnollista kuvaa. Netistä löydettyjen kuva-asetusten käyttäminen on hakuammuntaa - laitetta ei voi kalibroida ilman siihen soveltuvaa laitteistoa.
     
  4. marale

    marale Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tuota välkyntää kaupassa tullut huomattua. Se kyllä toisinaan ottaa silmään. Ja sitten kun sitä alkaa tuijottamaan ja etsimään, sitä alkaa jo kuvittelemaan.

    Toinen juttu on että liikkuvan kuvan reunoissa usein näkyy häiriöitä. Ilmeisesti tuolla P-NR ominaisuudella pystyy vaikuttamaan siihen? Häiriö näkyy silloin helpommin kun vaikkapa pieni musta alue menee kirkkaan valkoisen taustan päällä. Itse vaihdoin LCD -> Plasma ja kyllä nuo negatiiviset asiat vähän pääsi yllättämään.
     
  5. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Minkätyylisellä materiaalilla tuo häiriö näkyy, digitv-kuvalla vai kaikenlaisella materiaalilla?
     
  6. mixa76

    mixa76 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Stunde

    Stunde Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyskö keltään hienoja kuvasäätöjä, THX-tilaan, entäs tuleeko sit bluray elokuville minkalaiset. Ja sit vielä onkos tuohon netti hommaan muita sovittimia kuin DY-WL10.
     
  8. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni viimeksi tekemieni mittausten perusteella professional 1 ja professional 2 kuvatilat on asetuksiltaan about samat kuin THX. Tällöin sun kannattais käyttää siis aina noita pro1 tai pro2 tiloja kaiken materiaalin katseluun, ja muuttaa vain gamma aina tasolle 2.4. Tällöin television todellinen gamma on lähempänä haluttua 2.2 arvoa. THX kuvatilassa gamma säädin ei toimi, joten siksi kannattaa käyttää noita pro1 ja pro2 tiloja. Ne saa esiin pistämällä asetukset valikosta ISFCCC:n päälle.

    Jos katsot telkkaa kirkkaammassa valaistuksessa niin pieni kontrastin nostaminen auttaa. Mutta default asetus eli 36 toimii kyllä ihan hyvin jos huoneen saa tarpeeksi pimeäksi aina.

    Brightness säätöön ei kannata koskea, sillä jos sitä esim nostaa vain yhdenkin pykälän vakioasetuksesta niin mustan taso tulee vaaleammaksi, mikä ei tietenkään ole hyvä asia. Jos brightnessiä taas laskee niin kuva tulee turhan tummaksi, mistä ei varsinaisesti ole mitään hyötyä jos gamma on muutenkin jo tarpeeks hyvin kohdallaan.

    Terävyyttä voit säätää oman maun mukaan, mutta helposti jos sitä nostaa liikaa (itse pidän sitä välillä 0-2 joka materiaalilla), rupeaa kuvaan tulemaan ylimääräistä roinaa. Terävyyttä voi esim blu-ray leffoilla pitää huoletta 0:ssa ja silti kaikki yksityiskohdat näkyvät. Perus telkkumateriaalillakin 0 ei ole paha asetus, tällöin kuva on vähän pehmeämpi.

    Niin, ja kaikki asetukset-> lisäasetukset valikosta pois päältä (ellet tykkää efektistä minkä IFC antaa materiaalille)

    Samoin, P-NR ja ECO-mode pois päältä kuva-asetuksista.

    Pelkän THX tilan käyttäminenkään ei ole paha asia. Tällöin vain tuo gamma jää vähän alhaiseksi, mikä ei välttämättä haittaa kovin paljoa. Kuva näyttää silti hyvältä :) Samat säännöt pätevät THX tilassakin kontrastin, kirkkauden ja terävyyden säätöön. Muiden kuin noiden perussäätöjen tekeminen vaatisi että sun telkkari kalibroitais mittarin kanssa. Televisioissa on myös vähän vaihtelua yksilön ja käyttöiän takia joten noita tarkempia säätöjä ei kannata ruveta kopioimaan mistään netistä. Jo perusasetuksillakin THX ja pro kuvamoodeissa on melko kohdallaan noi harmaasävy ja väriasetukset.
     
  9. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistä supertarkkuus pois päältä asetukset -> lisäasetukset valikosta. Samoin IFC pois päältä ja kokeile vielä vaikka pistää terävyys samalla 0:aan. Nämä saattais auttaa tuohon liikkuvan kuvan reunoissa näkyvään häiriöön.

    Ps, ethän tarkoita tuolla "häiriöllä" phosphor traileja?, eli sellaista vihreää tai punaista jälkeä mikä näkyy parhaiten kun valkoinen objekti liikkuu tummalla taustalla nopeasti tai tumma objekti liikkuu vaalealla taustalla nopeasti.
     
  10. Masi_K

    Masi_K Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    309
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ifc aiheuttaa vaikka mitä kauheuksia kuvaan. Testasin ilmeisen passelilla testimateriaalilla ja siunakkoon!
     
  11. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Välkkyy täällä myös ja niin paljon, varsinkin tietokonekäytössä vaaleansinisillä taustoilla, että lähtee palautukseen.

    Takaisin LCD:n pariin :/
     
  12. marale

    marale Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se tosiaan nii on että esim. tietokonekäytössä kuva välkkyy edelleen. Ei voi kyllä siihen käyttöön suositella tätä mallia. Vähän olen pettynyt plasmaan, olisi melkein pitänyt LCD:ssä pysytellä.

    Toisaalta, nyt olen kuvaa säätänyt Pro1-asetuksilla täälläkin mainituilla tavoilla ja kuva on todella hyvä esim. blu-ray:ta (1080/24p) katsellessa. Siinä ei ole moitteen sijaa kunhan ottaa kaikki ylimääräiset fiitserit pois päältä (aiheuttivat noita kuvahäiriöitä mistä aiemmin mainitsin).
     
  13. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos jaksat niin testaapa läpällä pistää joku kuvio/juttu missä näet parhaiten välkynnän tietokonemateriaalilla. Sit laita kontrasti johonkin kohtaan missä sitä haluat pitää, jonka jälkeen rupeet säätää sitä pykälä kerrallaan pienemmälle tai isommalle kunnes välkyntä on vähäisintä. Tällai pitäis ainakin saada sen välkynnän minimoitua. Outoa etten itse edes näe sitä omalla telkkarilla kun toljotan windows 7:n perus taustakuvaa.
     
  14. mav-74

    mav-74 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Välkkyykö muilla Panasonic G20 kuva sillai samalla tavalla kun yleens 50hz televisiot? Kun katsoo esim. MTV-3 kanavaa tai muita normaalikanavia? eli jotkut puut,ikkunanpuitteet,talot ym. välkkyy :(
     
  15. kaahonen

    kaahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT Mtv3 ei ole normaali kanava, sen kuva on todella kuraa välillä!
     
  16. Jeipii

    Jeipii Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en näe materiaalista riippumatta kuvan välkkymistä juuri koskaan, ja jos joskus erittäin harvoin olen jotain välkyntää näkevinäni, niin se on niin pientä ettei se häiritse minua lainkaan.

    Ja siis en näe mtv3:n uutisissa tai missään muussakaan suomikanavassa mitään välkkymistä missään kohti kuvaa :)