Inception (Christopher Nolan, 2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana JJ Gittes, 21.02.2009.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Hän jäi sinne herättämään ko. tasolla olevat nukkujat. Homman nimihän oli se, että tämä ns. kick piti tulla joka tasolla (dominoefektin kaltaisesti), että porukka lopulta herää oikeassa elämässä. Ilmeisesti tämä kick piti tehdä noilla räjähteillä. Tuo painottomuus oli ilmeisesti vahinko ja aiheutui tuosta auton ilmalennosta. Arthurin piti sitten korjata tämä asia ja vauhdissa oleva hissi palautti taas painovoiman kohdilleen.
     
  2. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hmm, en tiedä mistä moisen päättelit, mutta muistele että unessa hyrrä pyöri virheettömästi. Leffan lopussa pyörimään pistetyn hyrrän tasapaino rupesi järkkymään kunnes scene katkaistiin. Toki lehva on rakennettu siten, että molemmat ratkaisut on periaatteessa mahdollisia, mutta itse epäilen teoriaasi kovin. Miksi Nolan olisi erehtynyt moiseen kliseeseen, elokuva menettää heti hohdokkuuttaan jos teoriasi on tosi.

    Samoin kävi matrixille. En ollut alussa uskoa kun tuli ilmi että Matrix trilogia pääjuoni oli vain matrix matrixissa. Tylsää, kliseistä ja mautonta

    Onkos muuten kukaan nähnyt yli kaksitasoisia unia?
    Olen ollut vain kerran kolmitasoisessa unessa. Muista unista heräämisen vieläkin ja täytynee sanoa että hemmetin kuumottava kokemus
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2010
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Hyvä leffa. Kovastihan tuolla oli yhteläisyyksiä Matorixin suhteen. Kauniista kuvaa paljon ja musiikki oli kyllä hyvä. Joseph Gordon-Levitt jotenki yllätti positiivisesti. Miestä ei ole näkynyt hirveemmin sitten Kolmos kiven jälkeen. DeCaprio oli minusta taas hyvä. Viime-aikoina äijältä on tullu pelkkää laatu tavaraa ja tämä oli ehdottomasti yksi niistä.

    ****½ / *****
     
  4. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä todella hyvä pätkä, ei pettänyt DeCaprio eikä Nolan. Varsinkin DeCaprio on tehnyt hyviä pätkiä, lieviä samankaltaisuuksia kuin hänen edellisessä vankila pätkässä
    ( meinaan totta vaiko tarua ).

    Joseph Gordon-Levitt oli mielestäni jotenkin todella hyvä roolissaan, ihme ettei mies ole ollut enemmän ruudussa. Hienosti oli kohtaukset kyllä tehty, muistelen jotenkin Nolanin sanoneen ettei tietokonetta paljon ole käyttänyt leffan tekemiseen, mielenkiintoista aikanaan nähdä miten nuo jotkut vetovoimaa vastaan tappelevat kohtaukset on tehty. Loppu tuli tosin jotenkin kuin nyrkistä, siitä ainoa miinus. Tosin ei loppukaan mikään huono ollut , erittäin hyvä leffa kyllä oli.

    Jotenkin oli musiikin suhteen ja kuvauksellisesti yhtäläisyyksiä Batmanien kanssa, vielä muutama sama näyttelijäkin eksyt joukkoon. Eikös viimeisin huhu ole vielä että Joseph Gordon-Levitt näyttelee uudessa Batmanissa Arvuuttajaa.



    4/5
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.09.2010
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ihan mielenkiintoinen teos, mutta ei mikään maailman paras leffa.

    Idea unimaailmasta tasoineen ja sääntöineen oli hyvä ja kiehtova. Elokuva tuntui tuoreelta ja erilaiselta, vaikka unimaailma -elokuvia on ennenkin nähty, mutta lähestymistapa oli ainakin minulle uusi. Näyttelijävalinnat olivat hyviä, eikä DiCaprio ärsyttänyt. Marion Cotillard veti roolinsa parhaiten, Oscar -ehdokkuuden arvoisesti. Muilta näyttelijöiltä aika perus suoritukset.

    Musiikki oli komeaa kuunneltavaa, eikä ainakaan omassa näytöksessä äänet olleet liian kovalla. Tehosteet olivat hyvät, mutta mietin vain, miltä elokuva olisi tuntunut 3D:nä. Toimintaa riitti, mutta vain hotellikamppailu miellytti. Mitenköhän se oli tehty? Juoni oli ihan hyvä, mutta loppu ärsytti
    Lopetus oli jotenkin tarpeeton, se että jätetään jälleen kerran katsoja miettimään, mikä oli totta ja mikä ei, on nähty jo niin monesti. Toisaalta, onnellinen lopetus olisi myös ollut aika tylsä. Näkikö kukaan, oliko Cobbilla sormusta sormessa, kun hän heräsi lentokoneessa ja meni kotiinsa? Itse en huomannut, mutta Cobbin vasen käsi ei ollut hirveästi näkyvillä loppupuolella.

    Olisin halunnut tietää enemmän arkkitehdin osuudesta, sillä
    Ariadnen rekrytoimiseen käytettiin aika paljon aikaa ja jäi vähän epäselväksi, miten suunnitelma tuodaan uneen.

    Miinusta tulee hölmöistä hidastuksista ja oikeastaan unitasoista. Ärsytti se jatkuva unessa nukkuminen uudestaan ja uudestaan. Lisäksi unimaaiman potentiaalia jätettiin mielestäni käyttämättä, sillä unet olivat aika selkeitä ja tapahtumapaikat tylsiä. Mielikuvitusta olisi voinut käyttää enemmän ainakin syvemmillä tasoilla. Paikoin elokuva vangitsi välillä hyvin, mutta loppukliimaksin kohdalla odotin jo sen loppumista.

    Vankka 3/5 Paras kesäleffa toistaiseksi.

    Edit: Humor http://cdn-www.cracked.com/articleimages/ob/inception_infographic.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2010
  6. Metanaut

    Metanaut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekijöiden mukaan ihan old skool meiningillä, eli rakensivat pyörivän käytävän jossa näyttelijät sitten mellastivat vaijerien varassa. Gordon-Levitt kuulemma hoiti miehekkäästi kaikki kohtaukset itse ja ei ihme että muutama ruhje tuli kuvauksissa.
     
  7. Kabanossi

    Kabanossi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyrrästä.

    Eikös leffassa sanottu, että jos ottaa toisen ihmisen esineen, jolla on tarkoitus selvittää ollaanko unessa vai hereillä (oli sillä leffassa nimikin), se ei enää toimi? Hyrrähän oli alunperin Malin? Eikös tuo tarkoita sitä, että sillä ei ole väliä miten hyrrän käy, koska se ei kuitenkaan alunperin ollut Cobbin? Vai olenko ihan hakoteillä? :D
     
  8. Justy

    Justy Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  9. TSX

    TSX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä jäi kalvamaan mieltäni siihen asti kun tämän elokuvan kävin tänään katsomassa:

    Miksi hel**tissä tuota ei ollut laitettu spoilereiden sisään? Jotenkin kummasti tuon linkin nimi kertoi ehkäpä mielestäni liikaa. Jos ei nyt spoilannut, niin ainakin pisti mietityttämään liikaa minkä haluaisin mielelläni huomata elokuvasta, enkä muualta. Noh, nyt ainakin opin minäkin etten edes avaa mitään ketjua ennen kuin olen leffan nähnyt.

    Leffa 5/5. Lyhyesti: näin omaperäisiä leffoja ei ihan heti tule vastaan. Unimaailma ja Lucidunet ovat kiehtoneet itseäni ties kuinka kauan. Kun vielä kyseessä on elokuvantekijä jolta ei näytä tulevan muunlaisia leffoja kuin helekutin hyviä, niin minä tykkään! Toisaalta olisi ehkä toivonut että unimaailmasta kaikki irti ottavia juttuja olisi ollut enemmän mutta sitten taas toisaalta liika leikkiminenkään unimaailmalla ei olisi ollut toimivaa.
     
  10. TSX

    TSX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja yksinkertainen kysymys, joka mietityttää enkä löytänyt vastausta tästä ketjusta:

    Jos limbosta pääsi pois kuolemalla, miksei Saito tappanut tai tapatuttanut itseään siellä?

    Ja pieni offtopic:

    Nyt en tarkkaan muista yksityiskohtia trilogiasta, mutta matrix matrixissa?
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2010
  11. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Jos se ei vaikka tiennyt/uskonut olevansa limbossa, vaan hereillä tjsp.? :confused:
    1. Matrix Matrix
    2. Matrix Matrix Matrix Reloaded
    3. Matrix Matrix Matrix Matrix Revolutions Matrix

    Eli eka osaa ilmeisesti tarkoitettiin.
     
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Käväisinpä minäkin tuon katsomassa, Tampereen Plevna 7:ssä, jota en suosittele: kuvanlaadu oli odottamaani heikompi, tekstityskin poikkeuksellisen sumea (fokus pielessä?) ja hieman väriseväkin, mustan tasonkin odotin olevan parempi. Äänikin muutamaan otteeseen vaihteli yht'äkkiä monoksi ja sitten taas takaisin surroundiksi ja sitten taas monoksi.
    Plussaa sitä, että tekstitys oli vain suomeksi (mahtuu hieman kuvaakin mukaan...). Ja aiemmin en muuten ole isommista saleista 1 ja 2 tullut noin rutisseeksi. Lisäksi jonkun LOTR:n aikoinaan katselin jossain pienemmässä salissa (9?) ja silloin laatu oli kyllä hyvä + pienempää kangasta kompensoi pienempi katseluetäisyys, jolloin leffaelämys siis oli edelleen aivan jotain muuta kuin omasta telkkarista katsominen. Toivottavasti oli vain väliaikaisesti jotkut vanhat hätävaralaitteet käytössä huollon vuoksi tms.



    Sitten asiaan. Itselläni oli selvästikin aivan liian suuret odotukset kaiken tämän hehkutuksen vuoksi. Esim. IMDb:ssä on juuri nyt arvosanana 9.1/10 (154,467 votes). Kaikki tuo saikin melkein innostä täristen odottamaan uutta scifileffojen mestariteosta. Mitään Matrix-kopiota en toivonut, vaan uutta merkkipaalua scifi-leffoihin, jotka niin kovin usein ovat pienen budjetin b-leffoja ö-luokan näyttelijöillä (onneksi tässä leffassa heitä ei näkynyt).
    Tälläiselle scifistä pitävälle toki ehdottomasti katsomisen arvoinen ja aiheeltaan erittäin mielenkiintoinen leffa. Mutta samanlaista Wau!-efektiä ei missään vaiheessa tullut, kuin vaikkapa Matrixin ensimmäisessä "heräämiskohtauksessa". Unimaailmat olivat pettymyksekseni keskenään liian samanlaisia ja suorastaan harmittavankin arkisia ja yllätyksettömiä.
    Itse kait odotin liiaksi jotain aikuisten psykedeelistä versiota Liisa Ihmemaasta tai Hayao Miyazakin tapaista totutut rajat ylittävää mielikuvituksen lentoa. Eli että kaikki unikohtaukset suurinpiirtein loksauttaisivat suun auki ja saisivat pään pyörälle. Enkä suinkaan lähes virkamiesmäisen arkista unimaailmaa, jos nyt pieni karrikointi sallitaan.

    Koko uniteema tuntui olevan kaikille liian itsestäänselvä ja toimenpiteenä ilmeisen simppeli (töpseli kiinni ja menoksi) ja koko tähän liittyvä kuvio loppuleffan ajan liiaksi itseään toistava, tasoista riippumatta. Ja kun mitään muutakaan ei juonen puolesta ollut tarjolla, jäi hieman ontto olo. Itse olisin marssittanut tekijät vielä miettimään paljon mielikuvituksellisempaa ja kenties pelottavampaakin unimaailmaa ja parempaa juonta, jotta ihan hyvästä leffasta oltaisiin saatu kiitettävän hyvä leffa. Nyt nuo molemmat seikat siis jäivät jotenkin häiritsevän vajavaisiksi.
    Jos en olisi niin hurjan monia hehkutuksia lukenut, tämä olisi varmaankin ollut lievästi positiivinen yllätys elokuvana, koska katsomisen arvoinen scifi-tarjonta tuppaa aika vähäistä olemaan. Kaikesta rutinastani huolimatta kohtalaisen hyvä leffa, jota vähintäänkin kaikille scifistä pitäville rohkenen suositella.

    [​IMG]
     
  13. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Neo pysäyttää sentinelit; näkee sourcen punaisena koodina; kuka rakensi zionin vermeet ja millä resursseilla jne.

    googleta "matrix explained"
     
  14. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lievä pettymyshän tämä oli. Nolan ei näköjään edelleenkään osaa luoda järkevän oloista toimintaa ruudulle, tässäkin ihan liikaa
    naurettavia bensaräjähdyksiä, luodeista/kolareista vain naarmuja saavia autoja eikä kukaan osu mihinkään vaikka ammutaan kirjaimellisesti metrin päästä konetuliaseella. Lopullinen niitti oli sen lumiauton kaatuminen kyljelleen päällä tapahtuneen räjähdyksen takia. :hitme:

    Unijaksot olivat muuten mukavaa katseltavaa, muta itsekin odotin vähän revittelyä alemmilla tasoilla, varsinkin sen
    junan
    jälkeen. Leffan parasta antia ehdottomasti oli
    painottomuudessa kikkailu ja pakun veteen iskeytymistä odottelu
    , tällaista olisi suonut näkevänsä enemmänkin.

    Voiko joku selventää,
    miksei Cobb kuollut sinne pakettiautoon vaikka upposi sen mukana jokeen? Kenties johtui siitä, että hän oli jo joutunut limboon alemmalla tasolla?

    Eiköhän tämä tule kaikesta nillityksestä huolimatta hankittua, varsinkin kun kuva elokuvateatterissa (Turun Kinopalatsi) oli välillä luokatonta.
     
  15. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä sali? Itse kävin katsomassa ykkösessä, ja digitaalisena näytetty kuva oli parasta koskaan näkemääni.
     
  16. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kutosessa pyörii tällä hetkellä. Fokus katosi ajoittain kummallisesti, aivan kuten Groke tuossa aikaisemmin valitteli.
     
  17. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vai tämmönen oli sitten vuoden hypetetyin elokuva.. Ei ainakaan omalla kohdalla iskeny juuri yhtään. Dark Knight on tällä hetkellä sijalla 11. imdb:ssä niin katsokaa vaan Inception tippuu sen alle ensi vuonna.
     
  18. ZukuZuku

    ZukuZuku Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2010
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tämän leffan jo nähnyt, mutta yksi asia vielä mietityttää.

    (Itsehän olen aika vahvasti tämän tapaisen teorian kannalla: http://finnish.imdb.com/title/tt1375666/board/thread/167944689)

    HUOM: LINKKI SPOILAA

    Ihan elokuvan alussa, kun Cobb huuhtoutuu rannalle ja yrittää ilmeisesti varastaa Saitolta jotakin arvopaperia tahi jotain niin mitä Cobb ja Arthur kumppaneineen yrittävät tehdä tässä alussa näytetyssä unessa/unessa unen sisällä. Ja vasta tämän jälkeen Saito kertoo Cobbille tämän koko leffan perus idean eli hänen täytyy istuttaa Fischerin päähän idea isänsä imperiumin tuhoamisesta.

    Jos tähän jonkun järkevän vastauksen saisi, niin varmaan auttaisi jotenkin vai olenko nyt jostain täysin pihalla ?
     
  19. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Oliko tuossa joku kysymys?
     
  20. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllähän tämä loppua kohti lähti lentoon, mutta perille laskeuduttiin vähän myöhässä vuoristoseikkailun takia ja matkaan tarvittiin aivan liikaa rautalankaa, pari irrallista käsivarakamera heiluu, käsivarakamera heiluu näin -rymistelyä ja imelää tarinanpätkää. Tällä, ei niin mielikuvituksellisella kattauksella vähemmän toimintaa olisi ollut enemmän. Elokuva näyttää minkä Nolan hallitsee suvereenisti, mutta samalla paljastaa ongelmia vision siirtämisessä ehjänä valkokankaalle ja vaikka cast on toki vakuuttava, niin uskaltaisinko sanoa, että lopputuloksena oli sellaista perustasoa, mitä hyvä näyttelijä pystyy toimittamaan vaikka ohjaaja ei edes pyytäisi.

    3½ / 5. Moni sakara teknisistä ansioista.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2010