Etukaiuttimet 1500e, mielellään alle!

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana barbie88, 20.09.2010.

  1. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaiuttimella on vain yksi tarve ja se on vakio: toistaa ääntä.

    Kaiuttimella ei tyydytetä muita tarpeita.



    Vaihtelevat.

    G:n aktiivisuotimen akustiset säädöt ojentavat avustavan käpälänsä niin pitkälle kuin kajarin itsensä puolesta on mahdollista. Enempää apua ei tarjoa mikään toinen tässäkään threadissa mainittu kajarimerkki. Tästä pidemmälle tarvitaan erikoisapua l. lisävaruste (param. EQ). Se pitää ostaa erikseen.

    Kajarin natiiviin akustiseen outputtiin tehtyjä pysyväismuotoiluja (=eri"luontoisten" passiivikälyttimien tekarikoevalukuuntelu) ei pidä hyväksyä. Se on sama kuin ottaa festarileima käteensä tatuointina.



    Vaihtelevat.

    Nimittäin täysin perverssejä kuuntelijoita ikävä kyllä riittää. Ratsiassa takavarikoisin osalta Plazankin käyttäjistä kaikki äänentoistolaitteet kokonaan pois.
     
  2. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän ne aktiivikaiuttimen säädöt ole sähköisiä, ei akustisia. Samantapaiseen lopputulokseen voi päästä valitsemalla kaiuttimet akustisesti hyväksi huoneeseen eli käytännössä sopivabassoiset. Ei tarvita sähköistä vaimennusta vaan mekaanista hienosäätöä.
     
  3. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ne ovat sähköisiä säätöjä, mitkä muuttavat kaiuttimen akustista outputtia.

    Säädettävä aktiivikaiutin sopeutuu kameleontin lailla erilaisiin akustiikkoihin ja huonesijoituksiin. Sama kaiutin toimii kaikkialla, vain säädöt muuttuvat.
     
  4. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku oikeasti noin pihalla? Onneksi juuri kukaan ei ota sinua enää tosissaan.
    Banaanilaiva voisi ottaa kyytin kyllä. Toivotaan parasta.:D
     
  5. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Oletan että alspe tarkoitti, että säädöt eivät vaikuta esimerkiksi kaiuttimen suuntaavuuteen (suhteessa akselivasteeseen), joka määräytyy kaiuttimen geometriasta.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2010
  6. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tottahan tuo on. Itse ihastuin Prio 620 kajareihin, tosin ne oli Plinius tms high end stereovahvistimilla soiteltuja testikuunneltaessa ja se koko kokoonpanohan pitäisi aina miettiä.

    Mutta joo makua-asioitahan nämä ovat. Itse etsin omasta mielestä parasta ratkaisua ja tällä kertaa voiton veivät System Audion Explorerit, mutta olivat aika paljon hintavampia (n 2t€ omaan diiliin verrattuna kalliimmat) ja Prioissa on kaikki elementit suojattuina teräsverkolla joka on mukava lisä 3 lapsen huusholliin. Mielestäni tuossa oli parasta hinta-laatua.

    Geneleceissä ja muissa aktiivikaiuttimissa on se hyvä puoli, että voi sijoittaa pelkkään laadukkaaseen etuvahvistimeen. Tämä kannattaa mainita ja eritoten leffakäytössä mielestäni ovat loistavat. Muutenkin hinta-laadultaan saa kyllä tosi kovaa settiä esivahvistimella ja Geneleceillä, muuten tuohon tasoon harvoin pääsee ilman mojovia alennuksia.

    Itse pidin näistä enemmän musiikilla. Leffoilla olivat aika samanlaiset (kuten muutenkin omasta mielestäni leffamatskua on vaikeampi vertailla, jos kaiuttimet ylittävät sen "laadukkaat" tason).

    Mutta palaten alkuperäisen postittajan juttuun. Nuo Argon 3L ovat kuitenkin tuossa hintahaarukassa oma ehdoton suositukseni.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2010
  7. barbie88

    barbie88 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomenna testailemaan argoneita ja geneleccejä, mikäli löytyy. Terveiset niistä tulee sit tänne..3
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Totta. Mutta käytännössä valtaosalla taitaa kuitenkin pakon sanelemana olla joko integroitu AV-vahvistin tai AV-viritinvahvistin, koska tarjontaa ei juurikaan ole, valitettavasti. Varsinkaan jos pitää olla ne uusimmat liitännät ja dekooderit, sekä laadukas skaalain. Tälläisissä tapauksissa aktiivikajarit joutuvat teoriaa paljonkovemman kilpailun kohteeksi, koska vain itse kaiuttimien hinta sanelee hinta/laatu-suhteen. Varmaan myös "sekakäyttäjiä" löytyy (esim. surroundit passiivisia, jolloin on vähemmän piuhoja ja vähemmän uutta ostettavaa).
    Lähinnä High End -osastolta löytyy muutamia, mutta hinta on useimmille aivan liian kova, suhteessa kaiuttimien hintaan. Vai onko lähiaikoina niitä huokeampiakin malleja ilmaantunut? Stereona varmastikin edelleen löytyy hieman enemmän tarjontaa ja suurempi hintahaarukkakin. Se olisi kyllä kiva juttu, jos nykyisiä AV-viritinvahvistimia saisi myös päätteettöminä ja siten kevyempinä, vähemmän lämpiävinä ja ennen kaikkea rutkasti halvempina versioina (ei tarvittaisi: 7 päätettä, virtakonkat, kallis muuntaja ja järeä virtalähde sekä jäähdytinripa). Tällöin muutaman satasen AV-etuvahvistin olisi jo varsin kovan luokan peli, riittäen useimpien tarpeisiin. Nykyisellään hinta tosin näyttää enemminkin lisääntyvän moisen karsinnan seurauksena...

    Maverickilla on usein hyvääkin juttua ja tietoakin selvästi löytyy (tosin myös kohtuutonta yhteen käppyrään takertumista). Mutta tuo turhan raju ja välillä suorastaan uskonnollistyyppinen kiihkoilu ei liene hyväksi hänelle, DVDPlazalle tai ko. valmistajallekaan.
    Genellä työskentelevä Zipman sen sijaan ei ole päästänyt mopoa keulimaan ja hänen tempauksensa ovat saaneet täällä kehuja (mainiot subbaritestit siellä hiekkakentällä, äskettäinen tutustumiskäynti genen tiloihin).
     
  9. Baroni

    Baroni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2007
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Höpö höpö, sieltä mitään yksityiskohtia puutu. Ero on siinä että Amphionin keskialue on tukkoinen ja kolkko, jonka ansiosta diskantti nousee pintaan liiankin kanssa. Ambera on nimenomaan se yleispätevämpi näistä kahdesta vaihtoehdosta.
     
  10. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    No olkoot sitten niin, että Amberan korostunut keskialue ja yleinen tummasointisuus syö yksityiskohtia diskanttipuolelta :D Poteitou potaatou

    Edit: Btw. Jos haluat tietää, miltä oikeasti ylikorostunut diskantti kuulostaa, kokeile Dalin Ikon-sarjaa
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2010
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kuten tässä on hintaa?

    Olen suhteellisen varma, että samainen kaveri on saanut pysyvän banaanilaivauksen hifimaailman foorumilta. Tottakai se on fanaattista, tottakai se on provoisoivaa, mutta on tuota tosiaan niin vaikea suodattaa? Maverickin kommentit kuitenkin yleensä saavat lähes yhtä voimakkaita vasta-argumentteja ja siten keskustelua aikaan, josta sitten voi ihan itse arvioida, kuka on oikeassa ja missä määrin. En tiedä, mitä iloa olisi foorumista, jossa kaikki ovat aina samaa mieltä ja jos eivät ole, niin sitten korealaisten ammattiurheilijoiden tapaan kumarretaan ja pyydetään anteeksi, että rohjetaan olla eri mieltä ja pahoitellaan vielä perään.

    Selvyyden vuoksi, ei kaiketi työskennellyt Genelecillä subeja testatessaan ja toisaalta ei ole enää testannut nyt, kun työskentelee. Ettei kukaan ala huutelemaan puolueellisuutta tai epäilemään järjestelyjä.
     
  12. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suodatusta kaivataan, kyllä. Mutta ei ehkä tarkoittamallasi tavalla? 2. vastaus tässä ketjussa, niin jo mentiin taas samaan sontaan?

    Voisin sanoa erään nimimerkin tyyliin: absoluuttisen oikea vastaus tapaukseen on banaanilaiva!
     
  13. thaimonen

    thaimonen Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin harrin kaiutin G18(kaakkurit) todella tyytyväinen ja tässä jossain vaiheessa subi kaveriksi.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Suodatusta siinä mielessä, että ei ota Maverickin kommentteja henkilökohtaisina loukkauksia, vaan ko. kirjoittajan tavallisena ilmaisutapana ja toisaalta, ei kai kukaan ota tuota Genelec-on-paras-aina muuna, kuin kyseisen kirjoittajan vankkumattomana mielipiteenä?

    "Genelec on absoluuttisesti paras"
    <=>
    "Oma ääneni menee Genelecille, joka on mielestäni paras"

    Pitäisikö nuo lukea mitenkään muutoin, kun samalla tavalla? Pitäisikö mitään 'absoluuttista totuutta' uskoa, jos lähde on netti?
     
  15. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä nyt ollaan taas kerran luisuttu sivuraiteelle...kysyjälle yksi vaihtoehto lisää, jos käytetty kelpaa vaihtoehdoksi:
    http://www.hifimaailma.fi/myy_osta.php?ilmoitus=4732
    Itse pidin kaiuttimesta kovasti. Taisi saada kivat arvostelut joskus Hifimaailmassakin(vai hifi-lehdessä?).
    Erittäin mukava musiikin toistin. Toimii monenlaisella materiaalilla mainiosti.

    Suosittelen lämpimästi koekuuntelua.
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2010
  16. barbie88

    barbie88 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli kuunnteltua:
    mark and daniel ruby
    amphion: argon 3, Helium 520, Helium 510
    bowers & wilkins cm1

    Mielipiteet: Tuli selväksi ettei ainakaan yksikään noista amphioneista tule koristamaan minun huonetta. Riipivä saundi. M&D:t miellyttivät muuten mutteivat basson puolelta. B&W tällä hetkellä kuuntelussa. Tasapainoinen ääni kun refputket ei ole tukittu.. Tuntuu ettei marantzissa riitä tehot.. yritetty nostaa jakoa ylemmäs, mutta ei oikein auttanut. toimisiko suljettu kotelo paremmin? Testit jatkuu huomenna..
     
  17. systeemi

    systeemi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2007
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mulla on CM7 ja pioneerin SC LX-72. Tyytyväinen olen ollut. Kuunteluhuone 14m2. Valinnan olen tehnyt kuten aikaisemmin kerroin.
     
  18. barbie88

    barbie88 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkäs kotitestailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että nuo cm1 otan. Seuraava haave todennäköisesti stereovaffen ostoon.. Kuulemman B&W:tä testataan rotellilla. Josko vastaus löytyisi siitä suunnasta. Mene ja tiedä

    Kiitoksia keskusteluun osallistuneille!
     
  19. johan

    johan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse taas suosittelen staattisia(electro) tuommoseen tilaan
    eivät törise eikä pärise ja tilantuntu .....en sano
    subbarin voit jättää sopivia tilanteita varten
     
  20. klv

    klv Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni koko DALIn Ikon sarjasta noin ei voi sanoa. Kuulemistani ainoastaan vanhassa Ikon 1 MK1:ssä on "oikeasti ylikorostunut diskantti". Ne mallit mitä olen uudesta(MKII) sarjasta kuullut ovat olleet todella tasapainoisia.