Samsung 2010 Plasmat (PSxxCxx)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana peeter3000, 20.03.2010.

  1. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muilla ollut ongelmia crosstalkin kanssa PS3-peleissä? Itselläni näkyy selkeät haamukuvat kaikissa peleissä, kun taas side-by-side -videoita katsellessa (toki videoita on hyvin erilaatuisia, mutta parhaissa) crosstalkia ei ole pätkääkään, vaikka sitä oikein yrittäisi etsiä. Paneelin vasteaika siis riittää virheettömään 3D-toistoon, mutta jostain syystä PS3:lta tuleva kuva on aina vähän epäsynkassa. En löytänyt sen enempää TV:stä kuin PS3:stakaan asetuksia, joilla tämän voisi korjata - vinkkejä?
     
  2. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä kävin Expert Exposta ostamassa tommosen PS50C555 plasman. Maksoi 799€, mikä vaikutti aika hyvältä hinnalta, kun Verkkokauppa.comissa on melkein 1200€:

    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=53881

    Varmaan ihan hyvä tölsy, mutta jos tiedätte jotain arvosteluita mallista, niin pistäkää toki, itse en onnistunut löytämään. AVSForumilla on keskustelua C550-mallista, onko se tismalleen sama malli kuin C555?
    Eritoten asetukset kiinnostaisi, sillä itse niiden säätö on aika tuskaa.

    Ja tietääkö joku millainen WiFi sovitin tuohon käy ja mistä sellaisia löytäisi? Samsungin sivuilla ei valitettavasti ole mitään oheislaitteita listattu, joten aika vaikea etsiä WiFi palikkaa mistään.
     
  3. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eipä ole erityisesti ollut ongelmia 63" mallin kanssa ps3 3d pelejä käytettäessä. Toki crosstalkkia näkyy tietyissä tilanteissa (musta-valkea kontrasti kohdat) jos sopivasti katselee.
    En usko että kyse on enää vasteajasta vaan lcd lasien vuotamisesta vaikka linssi olisikin ns. suljettu. Huhujen mukaan joulun tietämillä samppa saattaa julkaista parempia laseja. Hyvä näin, lasit on halvempia kuin telkku :)
    Esikäsittelyllä tai periaatteessa telkullakin voisi jälkikäsitellä 3d kuvapareja siten että crosstalkki vähentyisi.. algoritmi ei ole kovinkaan kummonen tuon asian tekemiseen.
     
  4. kolja

    kolja Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  5. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    ChadB on arvostellut ko. vehkeen, kuvaltaan hiukan parempi kuin C7000 plasma, mutta aika paljon huomopi kuin C7000 LCD: http://hdtvbychadb.com/reviews.htm
     
  6. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no tuollahan on C550 telkkari, ei C555. Liekkö muuten ihan identtisia paketteja?

    Jokatapauksessa arvostelulinkit vievät vain keskustelufoorumille.
     
  7. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä selitys taas ei sovi yhteen sen kanssa, että videomateriaali, ainakin suoraan USB-tikulta toistettuna, näkyy ilman crosstalkia... Viittaisi enemmän siihen, että tv:n ja lasien synkkauksessa on jostain asetuksista/kuvanlähteestä/materiaalista riippuvaa heittoa.
     
  8. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyse on samasta televisiosta, Cxx5 numero tarkoittaa Samsungin telkkareissa Cable HD Ready hyväksyntää. Linkit vievät itse arvosteluun.
     
  9. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, Gigantista käyty tilaamassa 63" C7705. Ladattavien lasien ja kotiinkuljetuksen kanssa hintaa 3108 €. Perjantaina pitäisi tulla kotia. Oliko tuossa telkussa jotain juttuja esim. säädöissä, mitä ei saanut tehdä ennen kuin paneeli on sisäänajettu? Miten muut plazalaiset on sisäänajanut tuon telkun?
     
  10. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko PS3 käytössä 'Game Mode' päällä ja videoissa ei? Magneto vois postata 3D tilansa säädöt, niin voisit testata niitä.
    Cell Light, Konstrasti ja kirkkaus vois vaikuttaa ehkä crosstalkiin.

    Gigantissa tälläviikolla 50C7705 plasma 1699e + 14,90e postikulut kotiin. Alkaa liipasinsormi kohta napsahtaa tilaukseen. 63" hinnalla näitä sais melkein kaksi.

    Ja XPandilta tulee kohta Sampan, Sonyn, Panan jne. kanssa toimivat universaalit lasit, joita voi käyttää omina henk.koht. laseina myös leffateattereissa.
    http://www.xpandcinema.com/products/glasses/X103-home/
     
  11. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voihan se toki olla.. olen kyllä sitä crostalkkia nähnyt myös noissa videoclipeissä kun musta tausta kohtaa kirkkaan kohteen.. peleissä vaan useammin on kontrastit suuria niin näkyy selkeemmin.
    Mutta en toki tyrmää ajatustasi, mahdollista synkkaongelmaakin..

    Tosin nyt kun mietin.... niin plasman tapauksessa synkkaongelma ei oikein sovi kuvaan kun plasma tekee jänskästi rasteroimalla tuon kuvan niin jos vaikka 20% ajallisesti toinen kuva näkyisi läpi niin se tarkoittaisi vain osa "rasteri kuviosta" näkyisi... ja se näyttää varsin oudolta.
     
  12. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rämppäsin noita asetuksia joskus, ei noissa säädöissä mitään maagista saa aikaan, musta-valkea kontrastissa vaikuttaisi että se valkea vuotaa (tai mikä muukin väri varmaan) tietyllä prosentilla läpi... joten toki nuo himmentää crosstalkkia mutta samalla himmenee se varsinainen värikin.. tämä siis tuijottamalla, oikeassa katselutilanteessa mitä vähemmän kirkkaus eroa sitä vähemmän crostalkkia hyppää silmille.


    Täällä suunnalla on teatterissa passiivi lasit.. :) ... vai onkohan tuomolemmin tavoin toimivat?
     
  13. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole polarisoivat. Täälläpäin on Xpandin aktiivilaseilla, tyylikkäillä karkkikaupan punasilla kehyksillä, käyttävä teatteri.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2010
  14. Jaki

    Jaki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve

    Tässä on tullu luettua Dvdplazan foorumeita jo trabantin ajoista asti, joten ajattelin vihdoinkin liittyä uuden TV:n kunniaksi. Kaksiviikkoa on tullu katseltua PS63C7705 ja olen ollut todella tyytyväinen tv:n kuvanlaatuun. Kuvan koko on kyllä pienempi verrattuna edelliseen kuvantuottajaan(Panasonic PT-AE700), mutta kuvanlaatu huomattavasti parempi. Jäännöskuvia en ole huomannut pelatessa ja elokuvankatselussa. Valitettavasti oma tv yksilöni sirisee kun istut keskellä vastapäätä tv:tä ja voimakkainta sirinä on kun tv:n kuvaruutu on täysin musta. Oon kahdenvaiheilla otanko yhteyttä Samsungin asiakaspalveluun vai elänkö asian kanssa. Ei nimittäin napostele palauttamaan tämänkokoista tv:tä liikkeeseen. Eilen katsellessa tyttöystävän kanssa True Bloodin kakkos kautta DVD:ltä huomasin kuvassa välillä häiriöitä. Häiriöt näkyivät siellä täällä kuvassa ja olivat kuin läpinäkyviä vaakaviivoja kämmenen kokoisella alueella kuin sälekaihtimet auki pidettäessä. Onko tämä normaalia plasmoille vai mistä on kyse?

    Äsken tuli katsottua Cloudy with a chance of meatballs PS3:n kautta ja hyvältä näytti! Katselu kokemus huomattavasti mukavampi kuin Avatar elokuvateatterissa katsottuna eikä patterilasitkaan haitanneet hirveästi vaikka käytän silmälaseja. Haamukuvia en huomannut kuin hyvin harvoin paitsi tekstityksissä useammin. Huomasin myös välillä jännän ”efektin”, kuvassa kuvan ylä ja ala kulmat olivat välillä tummemmat kuin muu kuva. Ilmiö ei näkynyt koko leffan ajan vaan aina välillä.

    Kokonaisuudessaan olen ollut tyytyväinen kuvanlaatuun tv:n hintaan nähden.
     
  15. El_Ucca

    El_Ucca Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä oliko sama malli, mutta yksi 63" Samsung sirisi kyllä todella selvästi eileen Tampereen Lielahden Gigantissa. Tosin kävelin TV:n takaa, eikä sirinä kuulunut edestäpäin lähellekään niin selvästi. Helposti tuon olisi toisaan voinut missata jos telkkua olisi liikkeen hälyssä vain edestä ihmetellyt. Vieressä oli muiden valmistajien isoja plasmoja ja ne olivat kyllä hiiren hiljaisia tuohon Samsungiin verrattuna.
     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2010
  16. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa muutama minuutti testattua ps3:n 3d bluray tukea ja meinas jo tulla huikee pettymys... kuva näytti still otoksissa hyvältä mutta heti kun joku hahmo liikkui nopeasti niin jotenkin välkehti liikkuvat kohdat!!
    Masentuneena kokeilin huvikseni laittaa Motion Judder asetusta "No" -> "Smooth" (laskee välikuvia..) ja se poistikin välkyntää!!.. 10s kuluttua sitten kuva rupesi nykimään luokkaa 12fps.. waat! Noh sitten "Smooth" -> "Standard" ja taas oli ihan ok... no lopuksi taas "No" asentoon... ja kas kummaa kuvassa ei enää ollutkaan alun välkyntää vaan tuttu ja turvallinen hyvälaatuinen 3d kuva :) Kerkisi säikyttää !

    Eli veikkaan että kyseisen 3d kuvatilan oletusasetuksiin on jäänyt bitti poikittain joka korjaantui asetusten rämppäämisellä.

    Yksi juttu tuli mieleen että mitenkähän tuo 24hz -> 96hz Cinema Smooth toimii tässä tapauksessa sillä moista asetusta ei saa tässä 3d tilassa edes päälle.. pitää uudemman kerran yrittää katsoa että toistuuko se 60hz*2 vai 48hz*2 eli tuleeko 3:2 nykinää vai ei..
     
  17. poeka

    poeka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitan välttää postaamasta, jos se ei tuo lisäarvoa, mutta nyt joudun itsekin vain valittamaan, koska olen niin kahden vaiheilla, että ryhdynkö rypistämään tästä sirinästä Samsungin kanssa vai en.

    Lisäksi olin jostain postauksesta ymmärtäväni, että verkkokauppa.comin samsungit eivät kuuluisi huollon piiriin, vaikka ainakin omani malliversio on Suomi-TV (XEE), joka Samsungin omien sivujen mukaan kuuluu huollon piiriin.

    No, oli miten oli, katselupaikkaa vaihtamalla ongelma ratkeaa aina, mutta pikkasen nyppii selittää vieraille, että "juu, ei tämä ole paska, pitää vaan istua joko vähän velttona tai sitten tuossa vähän sivummalla". Perkele.


    End of rant.
     
  18. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Samsungin vastaus kysymykseen korjaavatko tai vaihtavatko 63" koneen jos se sirisee 3m päähän katselupaikalle häiritsevästi iltakatselussa (muksut nukkumassa joten volyymi on pienellä)

    "Samsung ei voi moista luvata, koska Plasma-televisioihin jonkinasteinen
    sirinä kuuluu ominaisuutena niiden tekniikan vuoksi, varsinkin näin
    isokokoisissa plasmoissa."

    Näin pitkän linjan elektroniikka harrastajana ja alan insinöörinä en ymmärrä miten sirinä kuuluu asiaan joten vaikuttaa puhtaasti vastuunpakoilulta.
    Siinä meni taas yksi vaihtoehto karille...

    Alkaa 60" TV vaihtoehdot olla nollassa. Ehkä ostan vain Sonyn 55" jossa ei ole taskulamppuja kuten 60" ja katson tilannetta 4v päästä uudelleen. Hintaeroa on kuitenkin tonnin verran nähin isompiin nähden. TUosta 55" Sonyn suhteen ei ole pelättävissä taskulamppuja eikä sirinöitä.
     
  19. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja juttu jatkuu... pahaksi onneksi tämä korjaus ei ole pysyvä, käynnistin ps3:n uudelleen ja kokeilin... sama bugi päällä. Korjautuu näköjään käyttämällä gamemodea päällä ja pois tai tuolla Motion Judder Cancel päälle ja pois kikalla. Täytyy ruveta Samsungille väsäämään bugiraporttia..
     
  20. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Älä vielä Samsungille suotta virheraporttia väännä. Vika saattaa olla PS3:sen 3d-bluray tuessa. Lainaus linkistä : "the console wasn’t able to keep up with the 3D image on the screen. This led to a blurry picture where..."

    Vilkaise oheiset linkit:
    http://www.gamenoob.co.uk/index.php/2010/09/21/ps3-firmware-update-problems/
    ja
    http://www.maxconsole.net/content.p...f-3D-problems-with-latest-PS3-firmware-update