Onko BK electronics xls200 ylivertainen hintaluokassaan?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ptt, 12.02.2007.

  1. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, onhan se ihan mielenkiintoista miten jotkut ovat sitä mieltä että elämässä asiat ovat joko-tai. Joko vehkeitä pitää pystyä huudattamaan 110 deebelin höngällä tai sitten on käytettävä vain ja ainoastaan kuulokkeita. Mitään välimuotoa ei ole olemassa :hitme:
     
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koff-topic:

    Kerrostalossa puhutaan n. 50-60 desibelin volumetasosta. Siinäkin passo kuuluu naapuriin yhtä kovaa kuin se kuuluu sinulle itsellesi. Tästä on hifi Todella Kaukana. Ja tämä on tilanne vasta poikamieshenkilöillä. Sitten kun on perhettä, tästä vähennetään 10 dB lisää ja parhaana katseluaikana (klo 21-03) 20 dB.

    Opiskelija-lahopää kommuuneissa tai muissa eläintarhan kaltaisissa olosuhteissa mekastamista emme laske normaaliasumisen piiriin, puhumme nyt ns. vapailla markkinoilla tapahtuvasta pinossa asumisesta.

    Tämän takia ne kuulokkeet. Ja akustiikka-osastolla emme ole vielä edes käyneet.
     
  3. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Njaa... toi 50-60db on ehkä se sopiva ilta/yökuuntelu. Päivällä voi kyllä ainakin tässä talossa kuunnella kovemmalla. Jos Velodynen SMS-1:sen db-asteikkoon on luottaminen, niin semmoisella 70-75db voimakkuudella voi vielä hyvin kuunnella häiritsemättä naapuria (oletus tietty, että bassopää on EQ:ttu suoraksi, eli ei mitään +20db korostuksia). Häiritsevä raja kulkee tässä talossa ehkä ~80-85db paikkeilla (tämän voi hyvin testata menemällä käytävään). Jos bassomulina kuuluu käytävään, kuuluu se todennäköisesti myös naapuriin. Ainakin jos naapuri mekkaloi, niin kuuluu se käytävään suurinpiirtein yhtä kovaa mitä asuntooni, tästä päättelin tuon käytävähommelin.
     
  4. mishrak

    mishrak Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä 70db on varsin normaali kuunteluvoimakkuus (päiväsaikaan) kerrostalossa. Musiikkia ja elokuvia voi kuunnella muutenkin kuin sillä 110db "referenssitasolla".
     
  5. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei sitä voi noin testata. Vaan suoraan seinän/lattian/katon takana sijaitsevassa naapuriasunnossa maksimaalisessa hiljaisuudessa. On naapurin pinnasta kiinni, milloin se katkeaa.

    Täälläpäin 65 dB:n tasolla alkaa kuulua merkitsevää koputtelua n. 15 minuutin kuluttua session alusta, 70 dB:n RMS-tasolla soi ovikello n. 30 minuutin kuluttua ja 80 dB:n tasolla oven takana on poliisi n. tunnin kuluessa. Talo on 2000-luvulla rakennettu kerrostalo, elämisen ääniä ei häiriöksi asti kuulu. Talossa ei asu opiskelijarenttuja eikä muita häiriöhenkilöitä lainkaan, olen itse talon pahin häirikkö.
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2010
  6. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrostaloissa on huomattavia eroja kyllä tuon kuulumisen suhteen. Ei täällä ole ketään kyllä valittanut pidemmistäkään hiukan kovemmista kuuntelusessioista. Mutta jos nyt hiusta halkaistaan niin heti kuulokkeiden jälkeen on naapurin kannalta paras vaihtoehto lähikenttäkuuntelu.

    Kyllä tuosta käytävästä ainakin "sinnepäin" käsityksen saa (tässä talossa). Yläkerran naapuri popittaa joskus jotain pakettistereoita hypergroovepassoboostit päällä, jolloin seurauksena minun asunnossani humppapassomökä. Tämä mökä samoinen myös käytävässä, ehkä jopa kovempikin. Laitoin itse musiikin suhteellisen kovalle ja menin käytävään-> ei kuulunut oikeastaan mitään, ehkä jos oikein kuunteli, niin saatoi jotain humauksia välillä kuulua. Kaikki asunnot on samanlaisia kaksioita alhaalta ylös, joten senkään suhteen ei ole merkitystä missä asunnossa popitetaan, käytävään se kuuluu samallalailla. Talo on 70-luvun elementtitalo. Kuuluvimmat äänilähteet on ehdottomasta vessa ja käytävä.
     
  7. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teillä on vain ilkeitä naapureita. Itse olen pitänyt huolen että en mölyä 22-07 aikana, ja tämä on vissiin naapureille se tärkein. Aika railakkaasti tulee toisinaan humpattua ja elokuviakin jyrättyä. Ikinä en vielä ole mitään naputteluja saanut, vaikka omistankin BS monolithin, joka ei muuten edes hurise. ;)
     
  8. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voidaanko tästä vetää johtopäätös että tämä on yleinen fakta? Ja kuuluko maverick näihin onnettomiin kun näin hyvin asian tuntee.

    Jos on rahaa (ja pinnaa) asua metsän keskellä humppa soiden niin on varaa keskustassakin pistää yksi huone kelluvaksi ja akustoida.

    Jottai menisi totaalisen OT:ksi kuten aiemmat 20+ viestiä niin todetaan ettei oma XLS200 hurise ollenkaan. Ei hurissut edellisessä kämpässä maadoittamattomilla rasioilla eikä nykyisessä maadoitetuilla. Viime kesän erää
     
  9. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Last passo-OT

    Voidaan. Kämppäni äänieristys on niin hyvä kuin se voi kerrostalossa käytännössä olla. Rakentamisen laatu on parasta suomalaista huippuluokkaa. Ja kyllä, on runsaasti kokemusta niistä huonommistakin kt-asumuksista.

    Se että valituksia ei tule on tietenkin hienoa. En saanut niitä itsekään vaikka tein kuukauden remonttia hyvin myöhäisiin ajankohtiin. Mutta se ei kerro käytännössä kuuluvasta metelistä mitään.

    Kerrostalo ja tuottamuksellinen äänien generoiminen kaiuttimilla eivät vain sovi yksiin. Piste. Keksitään hyviä selityksiä ja hajotaan siihen kaikki yhdessä koossa.
     
  10. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    J
    Juu...nyt ei enään tätä offtopicia.

    Tiivistettynä kuitenkin: talot ja ihmiset (naapurit) on erilaisia. Mitään ei pidä liikaa yleistää :)
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä, jos noin on. Mutta ihan yleisesti ajatellen: entäs ne yötyötä tekevät? Tai jonkunlaista vuorotyötä tekevät? Tai valtaosan vuorokaudesta nukkuvat lapset? Vanhusten päiväunet? Pääsykokeisiin lukevat? Jne. Mikäli joku - luullakseni todella poikkeuksellisesti - todella tietää naapureidensa mielipiteen heidän mielestään sopivasta äänenvoimakkuudesta, työssäkäyntiajat jne., niin sittenhän mitään suurempaa ongelma ei päässe syntymään.

    Ellei sitten satu olemaan niin röyhkeä sosiopaatti ja/tai puolikuuro, että tavallisessa kerrostalossa tavoittelee referenssitasoja, vieläpä järeän subbarin kera. Ainakin tyypillisen suomalaisen kerrostalon tapauksessa on tällöin aina ongelma käsillä, täysin kellonajasta riippumatta (= äänieristykselle ei edelleenkään ole tiukkoja määräyksiä, vaan sitähän meillä edelleenkin rakennetaan, mitä rakennuttaja vielä juuri ja juuri kehtaa rakentaa).
    Aidot kelluvat rakenteet (siis betoniset lattialaatat tms.) tai vakavalla naamalla paksuiksi luettavat välipohjat/seinät ovat meillä ymmärtääkseni äärimmäisen harvinaisia, ainakin kerrostaloissa. Pääosin ilmatilaa olevat ontelolaatat ja minimaalisen ohuet eli siis kustannustehokkaat rakenteet sen sijaan ovat meillä sitä arkipäivää. Koska niin kerran saa yhä edelleenkin rakentaa. Eikä loppua näy...
     
  12. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä, riippuu naapureista.
    Ite kun sain ton Denonin vahvistimen (2310) kävin soittaa naapureiden ovikelloja (3 kpl) ja sanoin että nyt testataan...

    Sitten luukutin musiikkia kovenevalla voimakkuudella siihen saakka että alkoi korviin sattua ja lopulta vahvistin sulki itse itsensä.

    Sitten menin kysymään naapureilta, että häiritsikö?

    Ei kuulemma kauheen paha ollu, joten ei hätää... :)

    PS
    Mulla on toi ko. subbari vielä vähän kuumana... :D
     
  13. mishrak

    mishrak Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. minigrip

    minigrip Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäköhän olisi tämmöiseen alkuperäistä vastaava vahvistin ja sellaisen hintataso?
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    En tiedä vastaavasta, mutta Marek Sound myi ainakin vielä talvella vahvistinelementtejä noihin. Nyt verkkosivut on uudistettu eikä niitä ole listalla, mutta kannattanee kysyä - verkkosivut on vielä kesken ja kaikkia tuotteita ei ilmeisesti ole listattu.

    www.mareks.fi
    info@mareks.fi
     
  16. jaska45

    jaska45 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysellääs taas tyhmiä pitkästä aikaa. Nyt ajattelin tuota xls 200 laittaa, kuten jo viimeiset 3 vuotta on tullut mietittyä. Tuleekos tuosta ongelmia jos käyttää vahvistimen (pioneer 415) ja subin alipäästösuotimia samaan aikaan? Kun tuon pioneerin alin asetus on 100hz ja sehän on aivan liian korkea.

    Taitaa ihan mukavan lisän tuoda bassopäähän peleihin, musaan ja elokuviin vrt näihin pelkiin magnatin q503.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ottamatta muuten kantaa, niin jos se alin asetus on 100hz, niin sitä alemmat menee lfe/sub-out kanavaan vahvisimesta. Jos laitat subista vaikka 80hz, ei taajuusväli 80-100hz kuulu mistään.

    Käytännössä BK ei ole lähellekään niin jyrkkä ja tuskin on vahvistimesikaan. Mitään hyötyä molempien käyttämisestä ei ole, poislukien jos vahvistimesi päästelee sub-kanavaan yli 100hz taajuuksia - mitä se epäilemättä tekee - jota voi yrittää suitsia vielä subista. Suositus on kuitenkin ohittaa subin jakotaajuuden säätö, jos käytössä on vahvistimen.
     
  18. jaska45

    jaska45 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli periaatteessa olisi pidettävä kajarit largena jotta saa sitten subin säätimellä laitettua niin ettei paikallistu? Vai mitä täh häh :hitme:
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kajarit largena ja pääkaiuttimien bassoja ei uudelleenohjata subille.

    Toistavatko pääkaiuttimesi yhtä alas tai alemmas kuin subi? Jos ei, niin silloin ehdottomasti pääkanavat small.

    Bk:n jakosuodin minimissä ja 80hz taajuus kuuluu vapaakentäss vain sellainen 5db hiljempaa kuin 50hz ja 100hz 'vain' 10db hiljempaa. Melekoisen loivaa, siis. Ei taideta tuolla tilannetta pelastaa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2010
  20. jaska45

    jaska45 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulisin kuitenkin että tuo 80-100hz kuuluu ihan ok, koska tuon pioneerin ja bk:n suotimet on niin loivat että ei tuohon välille paljoa kuoppaa tule.